Доберман
Публикувано: 19 July 2005 - 02:50 PM
Дойде и времето да ви разкажа как мина на море с три добермана... Балтазар е роден за спасител, в него няма капка страх - влиза, излиза от водата, изобщо не му пука - напротив!!! Огромно удоволствие изпитва!!! Пепски имаше рожден ден вчера! Те, плувците останаха там за поне още една седмица! Зара... Тя сама не пожела да влезе и Цаки я пусна 5-6 пъти да й покаже че може да плува... Иначе беше най - послушна от тримата! През цялото време си стоя кротко на сянка под чадъра без да мръдне... Дори по едно време са я заровили в пясъка и е стояла близо час без да мърда... Макс освен, че сцепи веждата и разкървави ухото на Балт, лаеше настървено минувачите, дори се спусна на един... Така и не пожела да влезе. Когато беше на брега стоеше и хапеше вълните и не можеше да си обясни каква е тази вода която се движи към него... Но ще ходим в Русе с Пепски и Балт...
Публикувано: 19 July 2005 - 03:41 PM
Характеризиращи черти, описание, работа:"Доберманът е силно, смело, бдително и с развит интелект куче. Поради голямата му податливост към обучение е бил използван във военни действия по време на Първата световна война (особено като патрулно куче), а след завършването й - за куче граничар, пазач и за водач на слепи военни инвалиди. Но от последната му роля скоро бил освободен поради раздразнителността и агресивността, която проявява към непознати хора по време на разходките. Днес благодарение на отличното му обоняние се използва като следотърсач в криминалистиката, а също като патрулно служебно куче и като отличен пазач. Нуждае се от много движение и всекидневно възлагане на работа. Много популярен е сред любителите на кучета, тъй като е темпераментен, възприемчив, решителен, отличен бодигард на семейството, недоверчив към чужди хора. Известен недостатък обаче е неговата малко прекалена агресивност, възбудимост и дълга памет ", което го прави понякога опасен домашен компаньон, особено ако не бъде обучено правилно в млада възраст. " ;)
особено ако не бъде обучено правилно в млада възраст !!!!!!
особено ако не бъде обучено правилно в млада възраст !!!!!!
Публикувано: 19 July 2005 - 05:53 PM
Тайсън, благодаря за съветите но у нас е жива лудница. Дъщеря ми я храни , жена ми я храни, аз я храня и по същия начин е и с извеждането. Аиде за извеждането лошо няма, но не мога да разбера кой кога я храни и дали въобще я хранят и дали не се храни защото преди малко се е хранила. Бе какво да ти кажа, но определено ще се помъча да направя това което си ми написал. Иначе на морето бе голяма кушия. Беше много спокойна и се мърдясваше през цялото време за разлика от тези двамата луди , които смляха плажа. Много са готини и Балтазар и Мах. Беше голямо шоу
Публикувано: 21 July 2005 - 09:48 AM
Към Мад-Макс...ку4ето от снимката на аватарът ти твое ли е?
Публикувано: 21 July 2005 - 11:14 AM
Пра6тай на mik82@mail.bg