Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#2501 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 February 2008 - 04:25 PM

:sedni!:

#2502 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 February 2008 - 04:28 PM

извинавам се за повторената снимка  :blink:

#2503 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2008 - 04:26 PM

tok4ev a къде е момчето . Да ти е жива и здрава хубавицата :->) :->) :->)
pippo  доста сте пораснали.  :yahoo:
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#2504 Потребителят е офлайн   ToaJIeTHo`naTe Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 05:55 PM

Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка

Хадес (на снимките е на 4 месеца)

Умее (освен задължителното "седни").. да унищожава любими вещи, пазени с години, да яде цветята, барабар с пръстта, да пикае върху обувката ми, при положение, че има цял парк пред него, да изръчква храната от купичката си около нея и после да я яде оттам (съответно и аз да обирам остатъците след него..ъъ и да ги хвърля ест, не да ги ям), да измъква уж "скрити" от мен предмети от НЕвъзможни, НЕдостъпни места и отново да ги нагризва така, че после да не мога да разбера, какво е било. И като се има предвид, че е природно "надарено" с това. Кошмар! :rolleyes: но си го обичам, де

P.S. А да попитам, нормално ли е да е мнооого страхлив и да го гонят по-големите кучета, в момента е на 7 месеца. :kuchence:

#2505 Потребителят е офлайн   maroon5 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 08:04 PM

аз също съм любителка на тази прекрасна порода  :->) тази седмица (или може би другата) с баща ми ще ходим до София да си вземем такова куче  :wub: препоръчайте ми някое място където да продават кучета или по точно добермани  :rolleyes: казали са ми че взяка Събота има пазар на животните в София , но тази и другата Събота нямаме възможност да отидеме ,а не ми се чака 2 седмици ...

#2506 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 08:36 PM

Според мен не е най-доброто решение, просто еи така да си вземете куче, защото сега имате път към София  :( Вие взимате член на семейството за 15-17години дай Боже  ;) Аз те съветвам да се свържеш с "БЪЛГАРСКИ ДОБЕРМАН КЛУБ" или някой развъдник за породата.Така найстина кучето ще е от тази порода, а не просто да прилича на нея.Ако се довериш на търговци, борси и магазини не ти гарантират нито породата, нито здравето на кучето.Прочети някой основни теми във форума и ще разбереш какво имам впредвид.
Успех с намирането на другар  :kuchence:

#2507 Потребителят е офлайн   maroon5 Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 08:49 PM

Цитат

Според мен не е най-доброто решение, просто еи така да си вземете куче, защото сега имате път към София  :( Вие взимате член на семейството за 15-17години дай Боже  ;) Аз те съветвам да се свържеш с "БЪЛГАРСКИ ДОБЕРМАН КЛУБ" или някой развъдник за породата.Така найстина кучето ще е от тази порода, а не просто да прилича на нея.Ако се довериш на търговци, борси и магазини не ти гарантират нито породата, нито здравето на кучето.Прочети някой основни теми във форума и ще разбереш какво имам впредвид.
Успех с намирането на другар  :kuchence:

ами от близо 1 месец замисляме да отидем до София и да си вземем от някъде , но аз не съм от там нито съм прекалено близко и незнам почти нищо ... за това питам тук във форума ако може да ми препоръчате някои по елитни места от където да си взема ...

#2508 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 10:22 PM

а какво стана с догото и хъскито,които щяхте да вземате със сигурност миналата седмица?  :o
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#2509 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2008 - 10:50 PM

maroon5,както ти писа Gesi,куче не се взема така от пазар или магазин.прочети из форума и ще видиш колко много разочаровани хора има,които точно така са се сдобили с куче.поразгледай малко из другите теми и ще се убедиш сама  ;)
тук във форума Доберман има хора,които наистина могат да ти помогнат да си намериш един чудесен другар,но недей така прибързано да вземаш куче  :-
попитай Ongal,Tyson,Akela-те могат да ти помогнат и да те насочат,но пак казвам-имай малко търпение,за да не съжаляваш после  :blink:
User's Signature

#2510 Потребителят е офлайн   ToaJIeTHo`naTe Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 09:08 AM

Цитат

аз също съм любителка на тази прекрасна порода  :->) тази седмица (или може би другата) с баща ми ще ходим до София да си вземем такова куче  :wub: препоръчайте ми някое място където да продават кучета или по точно добермани  :rolleyes: казали са ми че взяка Събота има пазар на животните в София , но тази и другата Събота нямаме възможност да отидеме ,а не ми се чака 2 седмици ...

Ако говориш за пазара в Подуяне, там ми бяха казали, че носят добермани, но само по поръчка, мъжките струваха 250, а женските 200. Според мен там не е най-удачното място, ако искаш добчо.

#2511 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 10:45 AM

и аз знам,че там няма...
ToaJIeTHo`naTe,а ти от къде взе Хадес?и в софия ли го гледаш или в добрич?
User's Signature

#2512 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 04:48 PM

Виждам,че има нов любител на тази порода  :palec:и му желая успех.Но тук се говори за някакъв пазар на кучета искам да сте наясно,че несте сигорни какво вземате от там.И това са страшно много пари за куче от там.И за вбъдеще непишете цени за такива неща.

#2513 Потребителят е офлайн   ToaJIeTHo`naTe Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 February 2008 - 09:37 PM

Цитат

и аз знам,че там няма...
ToaJIeTHo`naTe,а ти от къде взе Хадес?и в софия ли го гледаш или в добрич?

От някакъв човек от Варненско.. и аз не съм сигурна, майка ми беше свръзката, тъй като аз съм на работа. На доверие си беше, явно. Не мога да кажа, дали имам добър екземпляр, но важното е, че го обичам и той е най-хубавото нещо, което имам в София. Март месец се прибирам в Добрич за неопределен период, иначе в момента се гледаме тук на квартира.  :blink:

#2514 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2008 - 10:10 PM

Виждам,че интереса при нас е намалял и затова съм решил да публикувам една поредица от статии за породата написани от извесни развъдчици.Не затова как е създадена породата-има назад във форума писано много и то подробно,а за нейното съвременно развитие от къде започва,защо е добермана по различен,много информация която съм превел около 100 страници.Ще продължавам да превеждам и да публикувам,но ще помоля също така и Tyson,Akela помогнат и tok4ev ,Тошо също,да помогнат.По този начин сятам,че много хора ще добият представа какво представлява породата ДОБЕРМАН.

#2515 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 February 2008 - 10:16 PM

Това е интервю с J.M.v.d.Zwan партньор на развъдника van Neerlands Stam.
            Шампион се става производител се ражда.
На 15.09.1987г.в развъдника на Neerlands Stam
се появило на бял свят изключително куче.Изключителен защото нито кучето нито майката са
били представители на старите знаменити кръвни линии на питомника,историята на които води началото си на 40 те години с
Графия Диана или Граф Дагоберг.В последните години от своята работа г-жа Knijjf-Dermout
толкова често използвала близкородственото развъждане,че аз ставайки през 1984г неин партньор
започнах да се замислям за необходимоста от намирането на майка в питомника която да
принадлежи на неродствена линия.По този начин ние имахме възможноста да освежим старата кръв
на питомника на van Neerlands Stam.Всичко това аз го обсъдих с г-жа Knijjf-Dermout.Тя се съгласи с моето предложение
но при условие,че женската трябва да бъде повече от отлична и да принадлежи на извесна линия.
Аз реших да купя малко женско от питомника vam Franckenhorst най-влиятелния развъдник за добермани
за последните 20 г.където именно в това време са се родили малки от Arrow v.Harros Berg и
Vivien vam Franckenhorst D-куче,комбинация удвояваща отличните качества на V-кучето от
развъдника vam Franckenhorst.Освен това в тази комбинация ние ще видим магическият триъгалник
-Odin v Forell-Bruan v Forell-Chico v Forell който творил чудвса тъй като съеденил елегантност
здравена мъжественост и лека аероденамична форма.Имайки всичко това аз бях уверен не само във
високото качество на къчето но и нещо поважно в неговия висок генетичен потенциял,това беше
потвърдено няколко години след това когато влиянието на такива представителни кучета като
Dora Dexter Dolli и Dea Dolores vam Franckenhorst за развитие на породата станали забележими
в Европа САЩ и Япония.Заедно с г-жа Knijjf-Dermout ние посетихме г-жа S.Frangemant тя ни
помогна да изберем малко-имахме право на втори избор.И до днес съм благодарен на г-жа Frangemant
за това че тя ни позволи да получим такова забележително кученце като Dea Dolores vam Franckenhorst
-прекрасна женска която в последствие стана великолепно изложбено куче а покъсно и добра
производителка.

#2516 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 04:41 PM

Продължение:
Но какво е поважно от всичко-а именно тя стана онази женска която придаде блясък на развъдника
van Neerlands Stam и спомогна за подема на племенното развитие в питомника на повисоко качествено ниво.
Dea стана известна изложбено куче завоювайки титли като Победителка на Европа,победителка на Bundes sigerschau,
Международна шампионка,шампионка на Германия,Холандия.Тя беше красива и хармонична много темпераментна.
Деа взе ZTP с най-много точки а при даването на изпита IPO 1 показала най добри резултати.Именно тази кучка е родила и отгледала
Q кучето в развъдника.От родените на 15.09.1987 г.имало три черни малки кученца-две мъжки и едно женско.
Бащата на малките е бил знаменитият мъжкар Hertoh Alfa le Dobry.Той е бил баща на много видни добермани,
многобройни шампиони и победители.Хертог Алфа се оказва племенен трамплин за развитието на породата
навсякъде в Европа,и без съмнение е вдигнал неговото ниво.Високото ниво на този производител
не е предизвикал съмнение.В неговото родословно дърво доминират кръвни линии на толкова
велики производители като Don Dayan v.Franckenhorst и Bryan v. Forell.Освен това в неговия род,
както и в рода на Деа,ние отново срещаме този същия магически триъгалник Odin v Forell-Bruan v Forell-Chico v Forell
От страна на майката Alpha-Tanja v.d.Kunnemabourgh-този триъгалник е подкрепен с линии от
питомника"Fursfenfeld".Завоювайки през 1981 г.титлата победител на Холандия,понататък той никога
не е получавал някакви значителни изложбени титли.Но що се касае до постижения за работни качества
то тук се е сдобил с най високите резултати.Той е имал отличен темперамент-това куче било способно
да атакува и защитава-мъжествено,с неприклонна воля за победа.Той много лесно е взел SchH III
и не веднъж е побеждавал в работни съревнования.През 1985г.той е получил Korung А1 пожизнено.

#2517 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 05:46 PM

Именно върху това куче падна моя избор:на него му беше присъдено да стане баща на Q-куче.
Причината,която ме подбуди да направя това беше не само неговото по-вече от отлично потомство,
но преди всичко убеждението,че кръвната линия на това куче ще усили кръвната линия на женската,а аз
ще получа малко,което завбъдеще ще мога да използвам за постигането на главната ми цел-освежаване.
Старите линии на развъдника"van Neerlands Stam"по пътя за удвояването на силите на знаменития
(магически триъгалник),който е спомагал за успешното развитие на породите в миналото.И сега аз
мога да кажа"Това проработи".Родиха се три малки;Graaf Quinto,Graaf Quirinus и Gravin Quenda van Neerlands Stam
Te бяха здрави и големи.Единствената женска Gravin Quenda беше оставена в развъдника и след три години
заплодена с Graaf Igor van Neerlands Stam.Mалкото беше хубаво,но аз очаквах повече.
По-късно тя беше продадена във Финландия.Двамата братя ме затрудниха; аз действително не знаех
кого да избера.Единият от тях трябваше да вземе г-н Мюлер,вицепрезидент на Доберманското общество в Германия
собственик на питомник "v.d.Rauberhohle".Деа Долорес много му хареса,а тази комбинация
той считаше за многообещаваща.Когато малките станаха на седем седмици,г-н Мюлер дойде при мен да
вземе едното от малките.За съжаление това небеше възможно,тък като малките още нямаха татуировки.
Но аз му казах,че своят избор може да направи и без да отлага.Той си избра не най голямото,
а по-здравото,с похубава глава,което тогава му се стори посилно и уверено в себе си. Аз
убеждавах г-н Мюлер да помисли за своя избор,а когато бъде татуирано да му го занеса.
След известни размишления,още веднъж огледах двамата братя,и реших да дам на г-н Мюлер
избраното малко куче.Няма да забравя лицата на г-н Мюлер и неговата жена,когато през есента
на 1987 г.по време на Korung им занесох малкото.Тъй като беше все още неоформено,не направи
много обнадеждаващо впечатление.Към това и пребавяме и четиричасовото пътуване.
Но то съвсем не се изплаши от новата обстановка и проучи околностите крачейки с
"походка на герой".Поведението на малкия покори Мюлерови и те му дали име Graaf Quirinus
van Neerlands Stam.По това време още не подозираше каква съдба го очаква.

#2518 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2008 - 09:12 PM

:blink:
User's Signature

#2519 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip