Доберман
Публикувано: 31 July 2008 - 11:12 AM
Публикувано: 31 July 2008 - 12:33 PM
На втората страница на фотогалерия Доберман, първата снимка се вижда как е засегната козинката. На снимките от колата в тази тема ( по назад) също се виждат петната по муцуната. Нямам цифров за да направя по добри снимки, сори.
Отначало тя не се чешеше, само си лапаше краката и ги дъвчеше. Преди инжекцията оня ден беше почнала здраво да се драпа.
Във вас като чистиш има ли много косми от кучетата? Вкъщи отначало бяха тонове, като почистих петната със спирт и почнах да ги мажа вече няма по пода толкова много косми нейни. Излизат ли им обриви? на нея по корема и излизат обриви от демодекса. Ако имаш някви съмнения накарай доктора да изстърже от кожата малко на засегнатите места и да види на микроскоп, то ше се разбере веднага ако има. ама дано да няма.
Вчера накапахме фаби с пипета с амитраз, няква американска е, не запомних името, ше ви го кажа ако ви интересува. Пази от бълхи и кърлежи, също и демодекоза. обаче и за лечение става, както е в нашия случай. та така.

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 31 July 2008 - 01:27 PM
Преди като лекувах се получаваше рецидив - през 6 месеца наново!
Специалистите са на мнение, че 80% от кучетата с ограничена форма оздравяват сами спонтанно!
Значи щом сте на инжекции сте във втората фаза!
Ох дано се оправи горкото и да няма други случаи!

Публикувано: 31 July 2008 - 05:05 PM
Наистина вярвам, че прогнозата ми ще се окаже точна!!!
..............................
А сега да дам малко информация за бащата на Фаби, за да отпаднат каквито и да било съмнения относно предадена слабост на имунната система от негова страна. (ако изобщо можем да коментираме такава относно Фабел и всичките останали кученца от нейното кучило)
Ще започна със здравословното състояние на самия него. Тук ще кажа, че Меджик е едно изключително здраво и преливащо от енергия куче. Никога не е боледувал от абсолютно нищо досега и не е имал никакви проблеми нито с кожата, нито с каквото и да било друго!
Единствените проблеми, ако мога да ги нарека такива, които някога съм имал с него са:
-две подрисквания (между 3-тия и 5-тия месец от възрастта му), причинени най-вероятно от нещо, което е изял без позволение по време на разходка или простуда, може би. Справяли сме се с тях за по-малко от 48 часа.
-едно по-сериозно хранително токсично натравяне причинено от гроздето, което яде пред очите ми от лозата в двора ни, преди да прочета на няколко места, че гроздето е доста токсично за кучето, и изяждането на малко по-голямо количество, съвсем спокойно може да доведе до фатален край любимеца ви. Това наистина е сериозно!!! Кучето ми повръщаше и се подрискваше едновременно и цялата му козина беше настръхнала видимо. Определено го болеше много, защото не смееше да легне - заспиваше прав и падаше както заспива ту напред, ту назад!!! След това пак ставаше и така прекарахме две дълги нощи. Но най-страшното бе, че в този момент аз дори не предполагах, че съм бил съвсем близо да се разделя с любимия си куч. Щеше да е страшна трагедия за мен и всички, които го познават, и споделят света си с него. Но колкото светкавично се появи този проблем и толкова бързо се изпари и тази остра форма на отравяне отшумя напълно, буквално за няколко часа!
Тези факти мисля, че говорят сами по себе си каква имунна система има таткото на Фаби -Меджик
Това за гроздето мисля ще е полезно....... то е СИЛНО ТОКСИЧНО за вашето куче! Бъдете внимателни!
.........................................
И последно нещо което ще коментирам, но не на последно място по значение са Родителите на Меджик
Майката - TAHI-REME DATOYA - Една доказано изключително здрава във всички отношения кучка. Виждал съм я наживо и съм възхитен от нея! Който се интересува лесно може да намери нейни снимки и информация за нея. Още повече тя е една от най-добрите дъщери на прочутия MASTER MAX OF DJARMATI и специално подбрана от собственика на MASTER MAX с цел разплод. А относно кучилото, в което се е родила мога да кажа без никакво притеснение, че за всеки развъдчик по света, без изключение, би било истинска гордост да произведе такова кучило. Неин пълен брат от същото това кучило и вуйчо на Меджик е тоталния победител по ринговете на най-високо световно ниво самия TAHI-REME DIABLO (куче което съм виждал също), който е IDC Young Winner 2004, IDC Sieger 2007, и е представител на доказано най-добрите мъжки екземпляри на породата, към днешна дата, и най-красивия кафяв Доберман в света, в момента, по мое и всеобщото експертно мнение!!!
Бащата - PHANTOM DI ALTOBELLO - Прекрасен мъжкар без абсолютно никакви здравословни проблеми! Доказано и генетично здрав, той е един от любимците на широката публика, въпреки сравнително малкото изложби, на които е показван в Европа, поради факта, че от две години кучето е изнесено за разплод в САЩ, а още повече е един от любимците и най-милите, доколкото съм чувал, на собственика на развъдника ALTOBELLO. За него също може да се намери доста информация на различни места в интернет и затова ще спра с описанието му дотук.
................................
Надявам се съм бил полезен и съм изнесъл интересна и важна информация, относно бащата на Фаби - Magic Master of Masterhof, за тези които не им е било известно всичко това допреди този пост. Меджик е едно куче, което е истински приятел, здраво и кипящо от енергия, изключително интелигентно и умно животно, което няма никакви проблеми нито към случайни хора, нито към други кучета и каквито и да било други животни и домашен добитък. Към тях винаги подхожда с добронамерен силен интерес. Дори котки колкото пъти е хващал ги е пускал да си ходят, по живо - по здраво. :->) Скоро ще му направя и необходимите здравни тестове за да имаме черно-набяло, че Меджик е здраво куче.
Благодаря ви за вниманието, което отново отделихте, за да прочетете поста ми!
Поздрави на всички!
P.S. Скорошно оздравяване на Фабел :wub: !!! AnubisA - пиши по-често, за това как вървят нещата, ако можеш!
Публикувано: 31 July 2008 - 09:47 PM
Здравейте
е са се прибрахме, до сега бяхме навън. малко беше жега за дива игра ама пък поне си полежахме по полянките добре, след малко ше спим. Фаби не се чеше вече. Паднаха и две люспички от раните ( това е добре). Храня я с три вида гранули- про план атлетик за повишаване на имунната система, юкануба от вет серията за здрава кожа и фаворита + оризче да не се просере па сега. пиеме вода от ленено семе за корема, + витамини + добавка за кожата и козината + имуностимулатор. Гадината е добре като цяло, се едно си е здрава. то не еи точно болна де, сещате се. не знам за двайсетина дена дали, но оптимистично се надявам за месец месец и полвина да изчистиме проблема. Кофти че за отпуската няма да мога да я заведа на вилата да почиваме там, щото всякакъв стрес е противопоказен.. и така.
бтв сори ако съм досадна, ама др си е човек кат сподели, знаете.

Публикувано: 01 August 2008 - 03:51 PM
Цитат
Здравейте
е са се прибрахме, до сега бяхме навън. малко беше жега за дива игра ама пък поне си полежахме по полянките добре, след малко ше спим. Фаби не се чеше вече. Паднаха и две люспички от раните ( това е добре). Храня я с три вида гранули- про план атлетик за повишаване на имунната система, юкануба от вет серията за здрава кожа и фаворита + оризче да не се просере па сега. пиеме вода от ленено семе за корема, + витамини + добавка за кожата и козината + имуностимулатор. Гадината е добре като цяло, се едно си е здрава. то не еи точно болна де, сещате се. не знам за двайсетина дена дали, но оптимистично се надявам за месец месец и полвина да изчистиме проблема. Кофти че за отпуската няма да мога да я заведа на вилата да почиваме там, щото всякакъв стрес е противопоказен.. и така.
бтв сори ако съм досадна, ама др си е човек кат сподели, знаете.
:palec:
Предлагам занапред да се храните с една от първите две марки храни (гранули), за предпочитане е Юканубата ;) Дори само поради факта, че на фаворита фабрично му е пробит на четири места чувала, за да се "проветрява" храната, не ми вдъхва особено доверие :- И на всичкото отгоре чувала много цапа като го пипаш падайки му боята от надписите по него (много евтина изработка :angry:). А и на тази цена има по-добри алтернативи за хранене. Ще спомена само някои от тях - Happy Dog, Bewi Dog, Bosch - все изпитани немски храни.
Това разбира се е моето мнение. ;)
Публикувано: 02 August 2008 - 01:25 PM
ами вие как прекарвате почивните дни с ваще кучита :wub:

Публикувано: 02 August 2008 - 01:52 PM
Цитат
Би ли споделила какъв е той?
Аз съм давал преди Юкануба и имам доста добри впечатления.
Освен това миналата година, когато ходих на IDC 2007 в гр.Десио - Италия, за основен спонсор на мероприятието италианците от AIAD бяха избрали именно Юкануба (доколкото може да е показателен този факт, но мисля че е...). Говорих с доста хора относно тази храна тогава, защото не бях давал допреди това и нямах мнение за нея, и се оказа, че не малко от тях хранят Доберманите си именно с Юкануба. Дори това да не е така при всички случаи е на светлинни години пред Фаворит според мен.
А храната е мнооооооого важна за правилното развитието на кучето. Играе важна роля както за външния вид така и за психиката. Само си помисли когато ти ядеш некачествена храна как се чувстваш и когато хапнеш нещо наистина добро колко ти олеква на душичката. При няшите приятели също е така, сигурен съм! А тяхното хранене зависи изцяло от нас. Дори не са като вълците в природата да си набавят нещо ако имат нужда от него. Какво става когато ние не им даваме нужното?! И вместо протеини им даваме нискокачествени други боклуци.
Публикувано: 02 August 2008 - 02:21 PM
По принцип искам да мине малко време и ше почна да и добавам и разни др неща към гранулите- някой път яйце, др път ориз, трети пиле, и тн хем да има разнообразие, хем за хапва и истински неща от време на време :)
Вие какво мислите за тая ми линия на мисълта?

Публикувано: 02 August 2008 - 02:53 PM
С една дума-не трябва да се търси "най-добрата" ,най-скъпата храна или тази,която на нас ни харесва като вид,мирис,вкус или опаковка(красивата опаковка е нищо друго освен реклама-привличане на вниманието на клиента,тя не определя качеството на продукта;един добър продукт не се нуждае от реклама-той просто се купува),а именно от значение е как се отреазява храната на даденото куче и дали ТО я яде с апетит.
Готовите кучешки храни са с балансирано съотношение,и особено при по-чувствително куче,добавянето на "разни др неща към гранулите- някой път яйце, др път ориз, трети пиле, и тн ",може да създаде проблеми.
Цитат
след като е останал проблема,значи е останала и причината за появата му...проблемите от рязката смяна на храната отшумяват за няколко дена(след нагаждане на организма към новия тип храна),а хранителните алергии-при смяна на храната(отстраняване на алергена).не бях чувала някой да лекува разстройство,причинено от храна,с антибиотици....

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 02 August 2008 - 06:25 PM
После искам да кажа, че аз съм напълно съгласен със добяването на различни храни в близа до естествената им форма (единствено сварени т.е.), които понасят на кучето, към гранулите без да се изключват гранулите като основна храна. Много хора го практикуват и имат чудесни резултати. Добермана е порода която лесно можеш да следиш дали е добре и правилно нахранена дори само от пръв поглед, малко от малко ако си наясно как трябва да се движи и изглежда кучето.
Цитат
С това съм съгласен въпреки че добрата храна се отразява добре при много голям процент от случаите, в които е използвана.
Цитат
А с това не съм напълно съгласен. Освен опаковката, някои храни държат и на цялостния вид на продукта. Както при всички други продукти, а не само тези за домашни любимци фирмите, които държат на високото ниво и качеството държат продукта им да бъде изпипан по всички критерии. Все пак сме 21-ви век. За това не може да се вини много по-добрата визия на едни спрямо други.
А апетита изобщо не бива да бъде единствения показател за това дали е добра храната или не без значение каква е породата. Обзалагам се, че кучето може да яде с апетит и пълни буламачи, в които няма нито една полезна съставка, когато на това е научено.
Публикувано: 02 August 2008 - 06:50 PM
идеята ми беше че храната не трябва да се избира по вида на опаковката,без да отричам,че има и добри храни с добри опаковки
а относно апетита-да,това че кучето яде нещо с апетит не означава задължително,че то е най-подходящото за него,но от поста на Anubisa разбрах,че първо тя "одобрява" храната по вкусовите й качества и така преценява дали да я даде на кучето
Цитат
и друго-хранила съм със сравнително висококачествена храна,която кучето не искаше и да погледне...така че апетита не е определящ фактор за избора на храна,но не е и без значение

Публикувано: 02 August 2008 - 07:24 PM
Но последно искам да направя едно сравнение между човек и куче относно апетита, защото всички имаме много по-богата база за сравнение и ще бъда по-лесно разбран, тъй като думите, че кучето трябва да яде, това което му понася и яде с най-голям апетит и т.н. не ги чувам за първи път, а и не ги одобрявам съвсем когато се нагърбват с функцията да оправдават не достатъчно доброто хранене. :blink:
Само нека видим идеализирания случай на човек похапващ постоянно свинско, сланина, пърженко, мазничко, киселко, соленичко и т.н... Този човек цял живот не се е отървал от апетит, според него храната му понася много добре, но всъщност той е с наднормено тегло, високо кръвно, трудно се движи, лесно се уморява, постоянно боледува и т.н. и т.н. да не стигам съвсем до края, защото на всички е ясно, че и той е доста прибързан понякога.
И сега нека видим идеализирания случай на човек, който избягва гореспоменатия модел на хранене, обикновено неговата храна не изглежда така вкусна, храни се с по-малък апетит, склонен е да изяде много по-малко, но изглежда много по-здрав и в кондиция от първия и обикновено се радва на много по стабилно здраве и дълъг живот.
Мислите ли, че при нашите четериноги приятели нещата стоят по-различно, за да не бъдат във сила подобни сравнения?!
Публикувано: 02 August 2008 - 07:35 PM
Цитат
това къде видя да го споменавам или намеквам?
а в описания от теб случай апетита е водящ фактор-аз казах,че нямам предвид това...
Цитат
Цитат

Публикувано: 02 August 2008 - 07:55 PM
И говорих само за тази част от избора на храна и по-точно, че апетита не е основен определящ фактор. Няма спор мисля.
Публикувано: 03 August 2008 - 01:21 AM
Цитат
Цитат
И говорих само за тази част от избора на храна и по-точно, че апетита не е основен определящ фактор. Няма спор мисля.
Цитат
извинявам се тогава,че не съм разбрала....явно от значение е последният пост по темата да е твой-заповядай!нямам асолютно нукакви претенции,просто не обичам(а и предполагам не само аз) да изопачават думите ми.всичко го има черно на бяло.който не го е разбрал-да го прочете отново,който не е искал да го разбере-негов си е проблема....повече нямам какво да кажа по темата
Поздрави!

Публикувано: 03 August 2008 - 06:25 AM
Публикувано: 03 August 2008 - 10:28 AM
айде живи и здрави!
Който има някакви въпроси от тук натам към мен, моля на лични!
Публикувано: 03 August 2008 - 10:47 AM
Незнам колко от вас знаят, но едно от братчетата на Фабел, Фиона и останалите е във Велико Търново и живее в прекрасни условия при новия си стопанин. Когато АnubisA спомена за проблема с демодекозата, се включих в темата поради това, че малкия Фантом, който е тук във В.Търново, имаше също проблем с такива обриви и ранички, малко след като дойде и затова беше лекуван с антибиотици. Диагнозата не беше демодекоза, но съм почти сигурен вече, че е била сбъркана, защото не се е основавала на базата на изследвания. Както и да е вече кучето е добре, но нека всички останали да наблюдават любимците си. Случая на АnubisA, може би не е последен. А от къде се е взело това нещо... незнам!
Публикувано: 03 August 2008 - 01:09 PM
Искам мнение за друго-
е до са с една приятелка бяхме в зооцентъра в софия на околовръстното да пазаруваме за зверовете ( тя има голдън, двамата с фабела мн си играят, следобяд ше ги водим в южния парк) та тя взе на нейния кучок някви салами едни такива много големи за кучета специално.. чуда се др път дали и аз да взема или да не си правя експерименти. като знем какво има в човешките салами, какво ли ше е с кучешкте?!