Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#2972 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 31 July 2008 - 11:12 AM

AnubisA ако не те затруднява снимай засегнатото място и пусни някоя снимки за да видим от какво трябва да се претисняваме.Аз имам две добита в къщи и постоянно се хапят и имат доста петанца по тях но ги водих тук в Свиленград на лекар и той ми каза че това са охапвания от играта им.

#2973 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 31 July 2008 - 12:33 PM

Здравей
На втората страница на фотогалерия Доберман, първата снимка се вижда как е засегната козинката. На снимките от колата в тази тема ( по назад) също се виждат петната по муцуната. Нямам цифров за да направя по добри снимки, сори.
Отначало тя не се чешеше, само си лапаше краката и ги дъвчеше. Преди инжекцията оня ден беше почнала здраво да се драпа.
Във вас като чистиш има ли много косми от кучетата? Вкъщи отначало бяха тонове, като почистих петната със спирт и почнах да ги мажа вече няма по пода толкова много косми нейни. Излизат ли им обриви? на нея по корема и излизат обриви от демодекса. Ако имаш някви съмнения накарай доктора да изстърже от кожата малко на засегнатите места и да види на микроскоп, то ше се разбере веднага ако има. ама дано да няма.

Вчера накапахме фаби с пипета с амитраз, няква американска е, не запомних името, ше ви го кажа ако ви интересува. Пази от бълхи и кърлежи, също и демодекоза. обаче и за лечение става, както е в нашия случай. та така.
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#2974 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 31 July 2008 - 01:27 PM

Освен гореспоменатата пипета, хубава храна с повече протеин и нормални условия, няма какво повече да се направи, ако фазата е ограничена демодекоза - люспеста форма, ако се развие в генерализирана (разпространена) демодекоза - пустулозна форма -  вече става супер неприятно и следва продължителното лечение, без да се знае дали ще има резултат, което е доста тягостно!!!
Преди като лекувах се получаваше рецидив - през 6 месеца наново!
Специалистите са на мнение, че 80% от кучетата с ограничена форма оздравяват сами спонтанно!
Значи щом сте на инжекции сте във втората фаза!
Ох дано се оправи горкото и да няма други случаи!
User's Signature

Качена снимка

#2975 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 July 2008 - 05:05 PM

Следвайки сравнително добрата си интуиция и нелошото си въображение, за да си представя в какво положение се намира Фаби, мога да прогнозирам, че след 15-20 дни AnubisA ще заговори за демодекозата в минало-свършено време  ;)
Наистина вярвам, че прогнозата ми ще се окаже точна!!!

..............................

А сега да дам малко информация за бащата на Фаби, за да отпаднат каквито и да било съмнения относно предадена слабост на имунната система от негова страна. (ако изобщо можем да коментираме такава относно Фабел и всичките останали кученца от нейното кучило)

Ще започна със здравословното състояние на самия него. Тук ще кажа, че Меджик е едно изключително здраво и преливащо от енергия куче. Никога не е боледувал от абсолютно нищо досега и не е имал никакви проблеми нито с кожата, нито с каквото и да било друго!
Единствените проблеми, ако мога да ги нарека такива, които някога съм имал с него са:
-две подрисквания (между 3-тия и 5-тия месец от възрастта му), причинени най-вероятно от нещо, което е изял без позволение по време на разходка или простуда, може би. Справяли сме се с тях за по-малко от 48 часа.
-едно по-сериозно хранително токсично натравяне причинено от гроздето, което яде пред очите ми от лозата в двора ни, преди да прочета на няколко места, че гроздето е доста токсично за кучето, и изяждането на малко по-голямо количество, съвсем спокойно може да доведе до фатален край любимеца ви. Това наистина е сериозно!!! Кучето ми повръщаше и се подрискваше едновременно и цялата му козина беше настръхнала видимо. Определено го болеше много, защото не смееше да легне - заспиваше прав и падаше както заспива ту напред, ту назад!!! След това пак ставаше и така прекарахме две дълги нощи.  Но най-страшното бе, че в този момент аз дори не предполагах, че съм бил съвсем близо да се разделя с любимия си куч. Щеше да е страшна трагедия за мен и всички, които го познават, и споделят света си с него. Но колкото светкавично се появи този проблем и толкова бързо се изпари и тази остра форма на отравяне отшумя напълно, буквално за няколко часа!

Тези факти мисля, че говорят сами по себе си каква имунна система има таткото на Фаби -Меджик

Това за гроздето мисля ще е полезно....... то е СИЛНО ТОКСИЧНО за вашето куче! Бъдете внимателни!

.........................................
И последно нещо което ще коментирам, но не на последно място по значение са Родителите на Меджик
Майката - TAHI-REME DATOYA - Една доказано изключително здрава във всички отношения кучка. Виждал съм я наживо и съм възхитен от нея! Който се интересува лесно може да намери нейни снимки и информация за нея. Още повече тя е една от най-добрите дъщери на прочутия MASTER MAX OF DJARMATI и специално подбрана от собственика на MASTER MAX с цел разплод. А относно кучилото, в което се е родила мога да кажа без никакво притеснение, че за всеки развъдчик по света, без изключение, би било истинска гордост да произведе такова кучило. Неин пълен брат от същото това кучило и вуйчо на Меджик е тоталния победител по ринговете на най-високо световно ниво самия TAHI-REME DIABLO (куче което съм виждал също), който е IDC Young Winner 2004, IDC Sieger 2007, и е представител на доказано най-добрите мъжки екземпляри на породата, към днешна дата, и най-красивия кафяв Доберман в света, в момента, по мое и всеобщото експертно мнение!!!
Бащата - PHANTOM DI ALTOBELLO - Прекрасен мъжкар без абсолютно никакви здравословни проблеми! Доказано и генетично здрав, той е един от любимците на широката публика, въпреки сравнително малкото изложби, на които е показван в Европа, поради факта, че от две години кучето е изнесено за разплод в САЩ, а още повече е един от любимците и най-милите, доколкото съм чувал, на собственика на развъдника ALTOBELLO. За него също може да се намери доста информация на различни места в интернет и затова ще спра с описанието му дотук.
................................

Надявам се съм бил полезен и съм изнесъл интересна и важна информация, относно бащата на  Фаби - Magic Master of Masterhof, за тези които не им е било известно всичко това допреди този пост. Меджик е едно куче, което е истински приятел, здраво и кипящо от енергия, изключително интелигентно и умно животно, което няма никакви проблеми нито към случайни хора, нито към други кучета и каквито и да било други животни и домашен добитък. Към тях винаги подхожда с добронамерен силен интерес. Дори котки колкото пъти е хващал ги е пускал да си ходят, по живо - по здраво.  :->) Скоро ще му направя и необходимите здравни тестове за да имаме черно-набяло, че Меджик е здраво куче.

Благодаря ви за вниманието, което отново отделихте, за да прочетете поста ми!
Поздрави на всички!

P.S. Скорошно оздравяване на Фабел  :wub: !!! AnubisA - пиши по-често, за това как вървят нещата, ако можеш!

#2976 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 31 July 2008 - 09:47 PM

:)
Здравейте
е са се прибрахме, до сега бяхме навън. малко беше жега за дива игра ама пък поне си полежахме по полянките добре, след малко ше спим. Фаби не се чеше вече. Паднаха и две люспички от раните ( това е добре). Храня я с три вида гранули- про план атлетик за повишаване на имунната система, юкануба от вет серията за здрава кожа и фаворита + оризче да не се просере па сега. пиеме вода от ленено семе за корема, + витамини + добавка за кожата и козината + имуностимулатор. Гадината е добре като цяло, се едно си е здрава. то не еи точно болна де, сещате се. не знам за двайсетина дена дали, но оптимистично се надявам за месец месец и полвина да изчистиме проблема. Кофти че за отпуската няма да мога да я заведа на вилата да почиваме там, щото всякакъв стрес е противопоказен.. и така.
бтв сори ако съм досадна, ама др си е човек кат сподели, знаете.
User's Signature

... and through it all,

#2977 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 August 2008 - 03:51 PM

Цитат

:)
Здравейте
е са се прибрахме, до сега бяхме навън. малко беше жега за дива игра ама пък поне си полежахме по полянките добре, след малко ше спим. Фаби не се чеше вече. Паднаха и две люспички от раните ( това е добре). Храня я с три вида гранули- про план атлетик за повишаване на имунната система, юкануба от вет серията за здрава кожа и фаворита + оризче да не се просере па сега. пиеме вода от ленено семе за корема, + витамини + добавка за кожата и козината + имуностимулатор. Гадината е добре като цяло, се едно си е здрава. то не еи точно болна де, сещате се. не знам за двайсетина дена дали, но оптимистично се надявам за месец месец и полвина да изчистиме проблема. Кофти че за отпуската няма да мога да я заведа на вилата да почиваме там, щото всякакъв стрес е противопоказен.. и така.
бтв сори ако съм досадна, ама др си е човек кат сподели, знаете.

:palec:

Предлагам занапред да се храните с една от първите две марки храни (гранули), за предпочитане е Юканубата  ;) Дори само поради факта, че на фаворита фабрично му е пробит на четири места чувала, за да се "проветрява" храната, не ми вдъхва особено доверие  :- И на всичкото отгоре чувала много цапа като го пипаш падайки му боята от надписите по него (много евтина изработка  :angry:). А и на тази цена има по-добри алтернативи за хранене. Ще спомена само някои от тях - Happy Dog, Bewi Dog, Bosch - все изпитани немски храни.
Това разбира се е моето мнение.  ;)

#2978 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 02 August 2008 - 01:25 PM

С юканубата имам горчив опит от преди, в момента я давам самво защото е специална за козина и кожа.. :)) днеска събота, голяма жега. цял ден спим :)) ама довечера и утре планирам да ходим на мнооого интересни места :))
ами вие как прекарвате почивните дни с ваще кучита :wub:
User's Signature

... and through it all,

#2979 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 01:52 PM

Цитат

С юканубата имам горчив опит от преди, в момента я давам самво защото е специална за козина и кожа.....

Би ли споделила какъв е той?
Аз съм давал преди Юкануба и имам доста добри впечатления.
Освен това миналата година, когато ходих на IDC 2007 в гр.Десио - Италия, за основен спонсор на мероприятието италианците от AIAD бяха избрали именно Юкануба (доколкото може да е показателен този факт, но мисля че е...). Говорих с доста хора относно тази храна тогава, защото не бях давал допреди това и нямах мнение за нея, и се оказа, че не малко от тях хранят Доберманите си именно с Юкануба. Дори това да не е така при всички случаи е на светлинни години пред Фаворит според мен.
А храната е мнооооооого важна за правилното развитието на кучето. Играе важна роля както за външния вид така и за психиката. Само си помисли когато ти ядеш некачествена храна как се чувстваш и когато хапнеш нещо наистина добро колко ти олеква на душичката. При няшите приятели също е така, сигурен съм! А тяхното хранене зависи изцяло от нас. Дори не са като вълците в природата да си набавят нещо ако имат нужда от него. Какво става когато ние не им даваме нужното?! И вместо протеини им даваме нискокачествени други боклуци.

#2980 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 02 August 2008 - 02:21 PM

При предишното ми куче проблема започна с храната- купих най скъпата, демек юканубата, казаха че е най добра. Кучето така се просра от нея, че акаше водичка, инжекции, антибиотици, сулфагванедин, нищо не помогна (аз разбира се спрях да храня с нея но проблема остана) та така тая храна нещщо не ми харесва. а и нито на вкус нито на мирис ми харесва особено. роял канина дет го взимах след това беше много по вкусен. фаворита го взех основно за да стане по лесна за кучето смяната на дома и да избегнеме разстройствата.. и така . В момента караме на миксове, па нататъка ше си минеме на проплана.. което не пречи да пробваме и други марки де.. по нататъка.
По принцип искам да мине малко време и ше почна да и добавам и разни др неща към гранулите- някой път яйце, др път ориз, трети пиле, и тн хем да има разнообразие, хем за хапва и истински неща от време на време :)
Вие какво мислите за тая ми линия на мисълта?
User's Signature

... and through it all,

#2981 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 02:53 PM

Храната се отразява на вяко куче по различен начин-ако се понася добре от едно,при друго може да е точно обратното(особеностите на метаболизма са освен породни,и индивидуални).
С една дума-не трябва да се търси "най-добрата" ,най-скъпата храна или тази,която на нас ни харесва като вид,мирис,вкус или опаковка(красивата опаковка е нищо друго освен реклама-привличане на вниманието на клиента,тя не определя качеството на продукта;един добър продукт не се нуждае от реклама-той просто се купува),а именно от значение е как се отреазява храната на даденото куче и дали ТО я яде с апетит.
Готовите кучешки храни са с балансирано съотношение,и особено при по-чувствително куче,добавянето на "разни др неща към гранулите- някой път яйце, др път ориз, трети пиле, и тн ",може да създаде проблеми.

Цитат

Кучето така се просра от нея, че акаше водичка, инжекции, антибиотици, сулфагванедин, нищо не помогна (аз разбира се спрях да храня с нея но проблема остана)

след като е останал проблема,значи е останала и причината за появата му...проблемите от рязката смяна на храната отшумяват за няколко дена(след нагаждане на организма към новия тип храна),а хранителните алергии-при смяна на храната(отстраняване на алергена).не бях чувала някой да лекува разстройство,причинено от храна,с антибиотици....
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#2982 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 06:25 PM

Първо искам да уточня, че не съм искал да обиждам някоя марка храни, още по-малко Фаворит, която съм пробвал един единствен път за около 20-тина дни и по този повод не мога да изкажа твърдо мнение.
После искам да кажа, че аз съм напълно съгласен със добяването на различни храни в близа до естествената им форма (единствено сварени т.е.), които понасят на кучето, към гранулите без да се изключват гранулите като основна храна. Много хора го практикуват и имат чудесни резултати. Добермана е порода която лесно можеш да следиш дали е добре и правилно нахранена дори само от пръв поглед, малко от малко ако си наясно как трябва да се движи и изглежда кучето.

Цитат

Храната се отразява на вяко куче по различен начин-ако се понася добре от едно,при друго може да е точно обратното(особеностите на метаболизма са освен породни,и индивидуални).

С това съм съгласен въпреки че добрата храна се отразява добре при много голям процент от случаите, в които е използвана.

Цитат

С една дума-не трябва да се търси "най-добрата" ,най-скъпата храна или тази,която на нас ни харесва като вид,мирис,вкус или опаковка(красивата опаковка е нищо друго освен реклама-привличане на вниманието на клиента,тя не определя качеството на продукта;един добър продукт не се нуждае от реклама-той просто се купува),а именно от значение е как се отреазява храната на даденото куче и дали ТО я яде с апетит.

А с това не съм напълно съгласен. Освен опаковката, някои храни държат и на цялостния вид на продукта. Както при всички други продукти, а не само тези за домашни любимци фирмите, които държат на високото ниво и качеството държат продукта им да бъде изпипан по всички критерии. Все пак сме 21-ви век. За това не може да се вини много по-добрата визия на едни спрямо други.
А апетита изобщо не бива да бъде единствения показател за това дали е добра храната или не без значение каква е породата. Обзалагам се, че кучето може да яде с апетит и пълни буламачи, в които няма нито една полезна съставка, когато на това е научено.

#2983 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 06:50 PM

Може би не съм го написала достатъчно разбираемо-имах предвид,че по-красивата опаковка не означава задължително по-добра храна(предполагам всички са виждали в магазина добре "нагласена" стока,която после се оказва пълен боклук)
идеята ми беше че храната не трябва да се избира по вида на опаковката,без да отричам,че има и добри храни с добри опаковки

а относно апетита-да,това че кучето яде нещо с апетит не означава задължително,че то е най-подходящото за него,но от поста на Anubisa разбрах,че първо тя "одобрява" храната по вкусовите й качества и така преценява дали да я даде на кучето

Цитат

тая храна нещщо не ми харесва. а и нито на вкус нито на мирис ми харесва особено

и друго-хранила съм със сравнително висококачествена храна,която кучето не искаше и да погледне...така че апетита не е определящ фактор за избора на храна,но не е и без значение
User's Signature

#2984 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 07:24 PM

OK  :blink:

Но последно искам да направя едно сравнение между човек и куче относно апетита, защото всички имаме много по-богата база за сравнение и ще бъда по-лесно разбран, тъй като думите, че кучето трябва да яде, това което му понася и яде с най-голям апетит и т.н. не ги чувам за първи път, а и не ги одобрявам съвсем когато се нагърбват с функцията да оправдават не достатъчно доброто хранене.  :blink:

Само нека видим идеализирания случай на човек похапващ постоянно свинско, сланина, пърженко, мазничко, киселко, соленичко и т.н... Този човек цял живот не се е отървал от апетит, според него храната му понася много добре, но всъщност той е с наднормено тегло, високо кръвно, трудно се движи, лесно се уморява, постоянно боледува и т.н. и т.н. да не стигам съвсем до края, защото на всички е ясно, че и той е доста прибързан понякога.
И сега нека видим идеализирания случай на човек, който избягва гореспоменатия модел на хранене, обикновено неговата храна не изглежда така вкусна, храни се с по-малък апетит, склонен е да изяде много по-малко, но изглежда много по-здрав и в кондиция от първия и обикновено се радва на много по стабилно здраве и дълъг живот.
Мислите ли, че при нашите четериноги приятели нещата стоят по-различно, за да не бъдат във сила подобни сравнения?!

#2985 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 07:35 PM

обичам,когато ми изопачават думите  ;)

Цитат

с функцията да оправдават не достатъчно доброто хранене

това къде видя да го споменавам или намеквам?

а в описания от теб случай апетита е водящ фактор-аз казах,че нямам предвид това...

Цитат

значение е как се отразява храната на даденото куче и дали ТО я яде с апетит.

Цитат

апетита не е определящ фактор за избора на храна,но не е и без значение

User's Signature

#2986 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 August 2008 - 07:55 PM

А аз да съм казал, че го казвам като контра на твоя пост :blink: Някъде да съм намекнал това? Мисля казах, че това за апетита и поносимоста, точно във този му ред, в който ти го беше написала не го чувам за първи път от теб. Това беше достатъчно за да изложа мнението си. Няма нужда да уточнявам повече нали?  :blink:
И говорих само за тази част от избора на храна и по-точно, че апетита не е основен определящ фактор. Няма спор мисля.

#2987 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 01:21 AM

Цитат

Но последно искамда направя едно сравнение между човек и куче относно апетита, защото всички имаме много по-богата база за сравнение и ще бъда по-лесно разбран, тъй като думите, че кучето трябва да яде, това което му понася и яде с най-голям апетит и т.н. не ги чувам за първи път, а и не ги одобрявам съвсем когато се нагърбват с функцията да оправдават не достатъчно доброто хранене

Цитат

А аз да съм казал, че го казвам като контра на твоя пост :blink: Някъде да съм намекнал това? Мисля казах, че това за апетита и поносимоста, точно във този му ред, в който ти го беше написала не го чувам за първи път от теб. Това беше достатъчно за да изложа мнението си. Няма нужда да уточнявам повече нали?  :blink:
И говорих само за тази част от избора на храна и по-точно, че апетита не е основен определящ фактор. Няма спор мисля.

Цитат

така че апетита не е определящ фактор за избора на храна,но не е и без значение

извинявам се тогава,че не съм разбрала....явно от значение е последният пост по темата да е твой-заповядай!нямам асолютно нукакви претенции,просто не обичам(а и предполагам не само аз) да изопачават думите ми.всичко го има черно на бяло.който не го е разбрал-да го прочете отново,който не е искал да го разбере-негов си е проблема....повече нямам какво да кажа по темата
Поздрави!
User's Signature

#2988 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 August 2008 - 06:25 AM

само немога да разбера защо се опитвате да спорите и да се карате,а за храната които с каквито възможности разполага с такава храна да си храни кучето

#2989 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 10:28 AM

Боже мили......!!!!!!! Искам да кажа, че доста често те виждам да говориш неща, които други хора преди теб са говорили...... Явно служиш като гласа на някои, които смятат, че е под тяхното достойнство да коментират проблемите с останалите. Така е модерно, а и за "респект"  :o Ама "на гол тумбак - чифте пищови" е малко тая работа, ако ти е ясно какъв е смисъла на тази поговорка. А ти си прави каквито изводи ти изнасят, такива..... Аз пак казвам, че не исках да споря с теб, но явно трябва да спра изобщо да пиша, защото ти си тази, която си най компетентна по всички въпроси в този форум......
айде живи и здрави!
Който има някакви въпроси от тук натам към мен, моля на лични!

#2990 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 August 2008 - 10:47 AM

И за последно искам да кажа нещо, което исках да спестя, но май е по-добре да се знае, защото проблема може да не спре дотук.
Незнам колко от вас знаят, но едно от братчетата на Фабел, Фиона и останалите е във Велико Търново и живее в прекрасни условия при новия си стопанин. Когато АnubisA спомена за проблема с демодекозата, се включих в темата поради това, че малкия Фантом, който е тук във В.Търново, имаше също проблем с такива обриви и ранички, малко след като дойде и затова беше лекуван с антибиотици. Диагнозата не беше демодекоза, но съм почти сигурен вече, че е била сбъркана, защото не се е основавала на базата на изследвания. Както и да е вече кучето е добре, но нека всички останали да наблюдават любимците си. Случая на АnubisA, може би не е последен. А от къде се е взело това нещо... незнам!

#2991 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 03 August 2008 - 01:09 PM

Ей, много криво ми става някой като почне да се зайжда с другите и да опитва да наложи на всяка цена личното си мнение!

Искам мнение за друго-
е до са с една приятелка бяхме в зооцентъра в софия на околовръстното да пазаруваме за зверовете ( тя има голдън, двамата с фабела мн си играят, следобяд ше ги водим в южния парк) та тя взе на нейния кучок някви салами едни такива много големи за кучета специално.. чуда се др път дали и аз да взема или да не си правя експерименти. като знем какво има в човешките салами, какво ли ше е с кучешкте?!
User's Signature

... and through it all,

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни