Доберман
Публикувано: 03 August 2008 - 01:09 PM
Искам мнение за друго-
е до са с една приятелка бяхме в зооцентъра в софия на околовръстното да пазаруваме за зверовете ( тя има голдън, двамата с фабела мн си играят, следобяд ше ги водим в южния парк) та тя взе на нейния кучок някви салами едни такива много големи за кучета специално.. чуда се др път дали и аз да взема или да не си правя експерименти. като знем какво има в човешките салами, какво ли ше е с кучешкте?!

she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..
Публикувано: 03 August 2008 - 01:28 PM
"Това не е наследствено заболяване. Кърлежите се предават на малкото куче от майката. Обаче предразполагащия фактор, който тук се явява имунната слабост може да се предава в поколението, така че кучета, които имат в историята си това заболяване и техните родители също трябва да се изключат от разплод"
http://www.hironbg.o...p;subarticle=90
Как ще коментирате? Пък дано доктора Пейчев се появи. :blink:
Публикувано: 03 August 2008 - 01:37 PM
Като кажеш тежка демодекоза, човек страшни неща си представя. Има 6 малки рани на муцуната отгоре, 4 на долната челъст, 3 по врата. на едната предна лапа са три, на другата две. Отзад по задните крака вече са доста повече, но по дребни. Не е толкова страшна картината, щото не са много големи раните. Демодекозата не е заразна, така че не виждам проблем в това че си играе с др кучета- препупредила съм собствениците. А и не мога и да искам месец два да я държа сама и вътре, нали.

Публикувано: 03 August 2008 - 01:41 PM
Публикувано: 03 August 2008 - 01:44 PM
Цитат
а като не е заразна,как кучето я прихваща?Demodex canis е ектопаразит....мисля,че Теорията за самозараждането на организмите доста отдавна са я отрекли,ако не греша...

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 03 August 2008 - 02:54 PM
родителите уж бяха ОК, възрастни кучета медалисти ...
и друго куче от кучилото не я разви .....
имунната слабост се проявява благодарение на няколко фактора, но никога не е само наследствена... довечера ще пиша повече...
още никой не е доказал със сигурност нищо, имайте предвид, че човешките болести не са доказани с точност от какво и как, камо ли кучешките...
Цитат
Цитат
а като не е заразна,как кучето я прихваща?Demodex canis е ектопаразит....мисля,че Теорията за самозараждането на организмите доста отдавна са я отрекли,ако не греша...
заразна е, но се проявява само при спад на имунната система...
Цитат
Цитат
нали Фаби беше с тежка демодекоза? :o
при тежката демодекоза е добре да има напълно нормален социален и физически живот, т.е. трябва да има движение игри и кучето да се чувства добре.... мойто куче никога не е отделяно от други кучета и никое друго не разви демодекоза....

Публикувано: 03 August 2008 - 03:36 PM
Цитат
Цитат
тя има голдън, двамата с фабела мн си играят, следобяд ше ги водим в южния парк
нали Фаби беше с тежка демодекоза? Shocked
StormBringer,друга ми беше идеята :blink:

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"
Публикувано: 03 August 2008 - 03:48 PM
Цитат
Цитат
Цитат
тя има голдън, двамата с фабела мн си играят, следобяд ше ги водим в южния парк
нали Фаби беше с тежка демодекоза? Shocked
StormBringer,друга ми беше идеята :blink:
Не знам каква идея имаш аз имах болно куче и го пазих пазих, но не става и така защото лечението се оказа безкрайно..
после го пусках да играе наред и винаги съм казвал на хората.... за проблема...
Имахме моменти дето не му личи, че е болно, освен чесането.... като го погалиш и то почва да се чеше инстинктивно - адски неприятна работа...
Тя не е казала че демодекозата е тежка, а че е генерализирана форма... има разлика животното още не е паднало до степен да се предава съвсем...
Под генерализирана форма специалистите считат наличие на повече от 5 огнища!
Ако заздрави имунитета и се пребори с болестта и никога повече не се повтори ... няма проблем да стане майка!
Не знам защо се хващаш за всяка дума и се заяждаш с всеки дето не мисли като теб, макар и да е прав!
Проблема не е за подценяване!
Проблем явно има! Дано се размине леко и никой друг не е засегнат в такава степен!
Тази болест е непредсказуема, аз лично познавам кучка, която е боледувала сериозно и е имала повече от 4 кучила и от тях няма оплаквания!!!
Божа работа е, но наистина, когато ти дойде до главата, тогава разбираш колко е сериозно!

Публикувано: 06 August 2008 - 12:06 PM
:Танц:

Публикувано: 08 August 2008 - 07:20 PM

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 15 August 2008 - 10:23 AM
В тая жега.. :( :chaika: на Фабела не и е много гот :chaika: :))
Да благодарим на ongal и Tyson, че са се обадили на нашия доктор Валентин Иванов, да попитат как върви лечението на Фаби, а и всъщност дали въобще е болна :))
:rolleyes:
Поздрави на всички, слънчеви дни и поносима жега :wub:

Публикувано: 18 August 2008 - 09:15 AM
Усещам сарказъм във второто ти изречение и не ми харесва ... според теб как трябва да постъпят Онгал и Тyson???
Водите си някакви разговори надявам се по телефона, а само ти тук пускаш някакви хапливи саркастични реплики...
... направете тема говорилня - това не е за тук!
п.п. Как върви лечението!??

Публикувано: 18 August 2008 - 09:51 AM
На мен пък не ми харесва да се поставят думите ми под въпрос, на теб би ли ти харесало?
Вчера в квартала срещнах един човек с афганска хрътка, той хареса много Фабела, каза че ще се види с Пламен на изложбите в Банско и ше му разкаже как е кучето и тн.
Иначе се къпем с тактик два пъти седмично, пием цифли, а днес е и ден за инж. айвомек.. Старите завехват, ама и нови излизат. Но като цяло за сега не е трагично положението. Фаби е добре иначе, вчера цял ден бяхме на Боровец и много се изкефи..

Публикувано: 18 August 2008 - 10:02 AM
Виж, мисля, че наистина докторите трябва да си поговорят. Болестта е мъчителна и продължителна, в никакъв случай не е за подценяване.
Риск винаги има от това и никой не е застрахован - живо същество е!
Кой крив и кой прав си решавайте помежду си, тук във форума едва ли на някой му се четат подобни подмятания и то само от едната страна.
Приятелски ти казвам, че е излишно!
... та така, за жегите само на сянка до рекичка ;)
забравих да направя снимки..сорри!

Публикувано: 18 August 2008 - 11:40 AM
Той ми каза да внимавам с онова дето го пренасят комарите, червеите по сърцето. По тая линия на мисълта не те ли е страх да водиш кучетата при вода ( с много комари) без стронгхолд ( ако нямаш )..
По темата с докторите- нямам нищо против интереса, ако е добронамерен. Да питаш дали въобще има такова кучее на лечение при този доктор от точно тази болест вече е друг въпрос. А аз нямам нищо против да чуя и отсрещната страна?

Публикувано: 18 August 2008 - 12:19 PM