Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3041 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 August 2008 - 11:24 AM

дали ще прилича или ще ви се иска да прилича на Доберман са малко различни неща...мисля,че е редно подобни "реклами" с имена,адреси и т.н. да не се пишат в тема Български Доберман клуб ,а на ЛС
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#3042 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 24 August 2008 - 12:35 PM

незнам дали съм прав за себе си - аз изказвам мнение и не ми пука, кой какво ще си помисли..

1. за доберман за 200 лв - едно куче през първите няколко месеца се нуждае от ... ваксини, обезпаразитяване, такъми, клетка (евентуално) няколко чувала хубава храна.. на стойност над 200 лв.
не дай си боже някакви други странични ветеринарни услусги... ее как ще стане????

2. за 200 лв няма доберман и няма да има, за да се получи доберман се изискват много услия, които надвишават тази сума при най-благоприятни условия...
п.п. аз имам доберман за 150 лв, да прилича... но е далеч от Доберман, сега ако искате това ок - няма проблем, ама все пак тук е Клубен форум и не следвяа да се толерират подобни екземпляри!

3. за другия въпрос, за ушите - уши и опашка - осведомявайте се преди да си вземете куче... пък и никак не е зле да си стои и с уши и опашка - това ли е най-важното...
4 месеца - трябва да ги резнете по късички за да сте сигурни, че ще се изправят, за опашката не е проблем! Имал съм куче, на което аз лично с доктора отрязахме ушите къси на 5 месеца и едното ухо така и не се изправи, въпреки шинирането!!!
трудно вече се намира, доктор (то не че преди ги имаше) дето режат уши така:

http://www.dobermannreview.co.yu/

разгледайте този сайт добре, и си дайте сметка какво е доберман и колко струва!

Успех!!!

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#3043 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2008 - 01:00 PM

може би след поста на StormBringer,трябва да се допълни единствено това,че когато видите титлите на повечето представени в сайта кучета,ще си кажете-аа,аз не искам куче за изложба или за работни изпитания,а за домашен любимец....но с титли или без Доберманът си е Доберман-такъв,какъвто го виждате на снимките;с темперамент и качества,за които четете в стандарта(и следователно очаквате от кученцето да притежава)-всички изключение от това са подобия на Доберман-и като екстериор,и като поведение...
User's Signature

#3044 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2008 - 06:23 PM

Цитат

незнам дали съм прав за себе си - аз изказвам мнение и не ми пука, кой какво ще си помисли..

1. за доберман за 200 лв - едно куче през първите няколко месеца се нуждае от ... ваксини, обезпаразитяване, такъми, клетка (евентуално) няколко чувала хубава храна.. на стойност над 200 лв.
не дай си боже някакви други странични ветеринарни услусги... ее как ще стане????

2. за 200 лв няма доберман и няма да има, за да се получи доберман се изискват много услия, които надвишават тази сума при най-благоприятни условия...
п.п. аз имам доберман за 150 лв, да прилича... но е далеч от Доберман, сега ако искате това ок - няма проблем, ама все пак тук е Клубен форум и не следвяа да се толерират подобни екземпляри!

3. за другия въпрос, за ушите - уши и опашка - осведомявайте се преди да си вземете куче... пък и никак не е зле да си стои и с уши и опашка - това ли е най-важното...
4 месеца - трябва да ги резнете по късички за да сте сигурни, че ще се изправят, за опашката не е проблем! Имал съм куче, на което аз лично с доктора отрязахме ушите къси на 5 месеца и едното ухо така и не се изправи, въпреки шинирането!!!
трудно вече се намира, доктор (то не че преди ги имаше) дето режат уши така:

http://www.dobermannreview.co.yu/

разгледайте този сайт добре, и си дайте сметка какво е доберман и колко струва!

Успех!!!

Цитат

може би след поста на StormBringer,трябва да се допълни единствено това,че когато видите титлите на повечето представени в сайта кучета,ще си кажете-аа,аз не искам куче за изложба или за работни изпитания,а за домашен любимец....но с титли или без Доберманът си е Доберман-такъв,какъвто го виждате на снимките;с темперамент и качества,за които четете в стандарта(и следователно очаквате от кученцето да притежава)-всички изключение от това са подобия на Доберман-и като екстериор,и като поведение...

Присъединявам се към мненията ви.  :palec:

Искам само да допълня, че все пак винаги има разлика от Доберман до Доберман както в екстериора, така и в темперамента и това е при всички породи не само при нашата. Това не прави едно или друго куче по-малко или повече Доберман. В стандарта са описани няколко качества, които са основни и водещи при породата, а всичко друго е въпрос на интерпретации и гледни точки. Методите, по които всяко едно куче се обучава и възпитава трябва да са съобразени със спецификите на психиката и темперамента му. От практиката на най-добрите треньори по света съдя, дори в случая цитирам Иван Балабанов (за тези, които не знаят той е най-видния БГ треньор, един от виновниците за ренесанса в методиките на обучение през последните 10-15 години, покорил нееднократно най-високите върхове на спорта SchH, в момента практикуващ в САЩ, като там той е един от най-търсените треньори както от полиция и армия, така и от любители), че при обучение на 10 кучета, чрез една и съща методика, винаги имаме 10 различни резултата. Това говори за индивидуалните разлики в психиката на всяко едно куче спрямо останалите. Има някаква рамка на поведение, в която влизат добрите екземпляри, но тя никога не е прекалено крайна в условията си.

И едно малко отклонение от темата (любимата ми част)  ;).......:
Много хора предпочитат да направят домашните си любимци безобидни и плахи, стремейки се да ги доближат до благия темперамент описан в стандарта, чрез погрешни методи на обучение, плащайки високата цена кучето да не може да работи в защита и убивайки доста от вродените му качества. Никой стандарт не оправдава това!
По-добрата практика е да се вземе еднолично лидерството от водача, в голяма степен чрез позитивна мотивация (съществуват още термините "негативна мотивация", "позитивно наказание(корекция)" и "негативно наказание(корекция)"), за да може кучето винаги да е под контрол, а обучението да работи за затвърждаване на вродените качества и природата на кучето, а не срещу тях. Тогава вече можем да говорим за професионализъм.
Още един пример за по-запознатите с породата и тестовете - при ZTP може да се толерира до определена степен агресивното поведение, когато кучето остава под контрол на водача, но плахото поведение не се толерира и се дисквалифицира.

#3045 Потребителят е офлайн   Атина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2008 - 09:57 PM

Благодаря за съвета за ушите - да са по-къси - ще кажа на доктора,
който успях да навия и в петък ще я оперират.
Малко ме е страх - все пак е сериозна операция.
:sos:
Някой може ли да каже как е било с неговото куче -
боли ли го много след това и за колко време минава  :kuchence:
User's Signature

tmilka@abv.bg

#3046 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2008 - 10:03 PM

Не болката на кучето не е проблем - веднага влиза в кондиция!

Но пак си помисли дали си заслужава!
User's Signature

Качена снимка

#3047 Потребителят е офлайн   Атина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2008 - 10:51 PM

Според мен си заслужава - просто за мен породата изглежда така.
Не че за качествата на кучето има значение, но ако беше да има опашка защо досега са я купирали?
User's Signature

tmilka@abv.bg

#3048 Потребителят е офлайн   Атина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2008 - 10:58 PM

:kuchence:
User's Signature

tmilka@abv.bg

#3049 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 06:40 AM

Атина - сигурни ли сте, че кучето е на 4 месеца? На мен ми прилича на 2месеца, най-много 2 и половина!
Според мен не е препоръчително да се купира опашката на тази възраст. Незнам, това докторите по-добре биха те посъветвали, но като ги знам повечето колко са "знаещи".....  :'(  :angry: Опашката се купира няколко дена след раждането, а ушите около 50-тия ден е най-добре. Може и мааалко по-късно. но не след 3-тия месец. А пред по-къси уши е за предпочитане със уши. Защото с къси уши според мен е много грозно. Има една чупка на ухото, която трябва да се запази, а ако се купира под нея става отвратително според мен.
Съветвам те да си оставиш кученцето така и да не го тормозиш. Половината Европа гледа Добермани с уши и опашки. Не изглеждат хич зле. На мен дори ми харесват и след време, живот и здраве, бъдещото ми трето Доберманче, бих си го оставил с такива.  ;)

#3050 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 07:40 AM

Точно така!И аз съм на същото мнение.По-добре с цели уши,от колкото със по-къси.Много са ми грозни ушите отрязани по "стария тип",кучето заприличва на лисугер.А и наистина,както каза tok4ev,половината европа гледат добермани с уши и опашки,така че хич да не те притеснява да ги оставиш така. :ph34r: :ph34r:
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#3051 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 08:09 AM

Опашката не е проблем да се отреже, правил съм го на 5 месеца... но задължително с яка!
User's Signature

Качена снимка

#3052 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 08:19 AM

ами наистина мн се извинявам ,че не написх информацията на ЛС.Така исках и да направя , ама нещо не съм направила като хората.Приемам забележката за удачна.Мн неудобно и нетактично се получи!

#3053 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 08:42 AM

МОжете ли да ми обясните възможно ли е да се обучи едно доберманче на всичко от човек , който не се занимава професионално с това.Имам предвид аз и мъжа ми можем ли  да я свършим тази работа или не.Мислим да ходим на " Сириус ",ама и мн голям ангажимент всяка сед до софия.Не знам!Посъветвайте.Естествено ще четем и ще питаме мн , ако решим да го правим ние.Не искам да хабим животното .

#3054 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 25 August 2008 - 08:47 AM

Аз бих попитала що сте си взели доберман с уши и опашка, като искате да е без.. да го тормозите с това по никое време..
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#3055 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 09:04 AM

Атина може да се купират ушите и на тази въздраст(на Bombastic van Hanseaten
който е DSR-Sieger'02 на 5 месеца са купирани),
кученцето няма да усети нищо по време на операцията и след това,а що се касае до възстановяващия период след операцията то е около 40 минути,ако му е поставена хубава упойка.А това колко дълги трябва да се оставят не зависи от

Цитат

Има една чупка на ухото, която трябва да се запази, а ако се купира под нея става отвратително според мен.
но трябва да знаеш,че ще трябва много грижи за да се изправят.И задължително с яка както каза StormBringer .
Но ако няма да можеш да се справиш с грижите след оперативния период който са много оставиго така.

#3056 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 09:11 AM

снимки на Bombastic van Hanseaten
User's Signature

#3057 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 10:02 AM

Цитат

МОжете ли да ми обясните възможно ли е да се обучи едно доберманче на всичко от човек , който не се занимава професионално с това.Имам предвид аз и мъжа ми можем ли  да я свършим тази работа или не.Мислим да ходим на " Сириус ",ама и мн голям ангажимент всяка сед до софия.Не знам!Посъветвайте.Естествено ще четем и ще питаме мн , ако решим да го правим ние.Не искам да хабим животното .

Нерви, време, постоянство и инат от ваша страна... ако не ви е присъщо и професия.
Умение да се работи с животно, разбиране, знания...
ей такива неща - аз лично трудно се справям.
User's Signature

Качена снимка

#3058 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 10:05 AM

Привет на всички! :blink:
Искам да ви питам при поставяне на шини на ушетата ,лейкопласта директно в/у козината ли се залепя?
И горе-долу колко време трябва да стои кученце с шините?
User's Signature

Качена снимка

#3059 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 12:01 PM

При купирането на ушите се вземат под внимание пропорциите на главата, разбира се, и всеки поинтересувал се знае кои. А когато се купират ушите правилно с необходимата дължина, широчина и форма, така или иначе по периферията, по която е купирано ухото остава една естествена чупка на хрущяла, горе-долу посредата. Не мога да го кажа с термини, съжалявам. Вижда се лесно дори и на снимки. Виждал съм Добермани, на които ушите са отрязани късо и доста под това място. Ами все едно липсват половината емоции. Изглежда грозно.
Във В.Търново има един женски доберман с купирани уши когато беше на 4м възраст. Купирани са горе-долу добре на дължина, малко широки, но прилично. Налагаше се да носи шини до 9-тия-10-тия месец за да изправи ушите. И още даже има какво да се желае. А когато се отрежат около 2-рия месец, буквално дни им трябват за да застанат на мястото си, в повечето случаи.
Какво мислят останалите за това?

#3060 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 12:21 PM

Цитат

Привет на всички! :blink:
Искам да ви питам при поставяне на шини на ушетата ,лейкопласта директно в/у козината ли се залепя?
И горе-долу колко време трябва да стои кученце с шините?

Да директно върху козината се залепя. За махането преди две години ongal ми беше казал един хитър метод, чрез който не пада козината. :palec: При него се използва "йод-бензин" за разтворител, правят го в някои аптеки, на място, поне в моя град. Просто намазваш с един напоен памук или марля лепенките и те почти сами се махат.
А по въпроса колко време се слагат шини - ами докато застанат правилно ушите. Логично е  :blink:

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни