Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3061 Потребителят е офлайн   eleanor_a Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 August 2008 - 12:32 PM

Цитат

Да директно върху козината се залепя. За махането преди две години ongal ми беше казал един хитър метод, чрез който не пада козината. :palec: При него се използва "йод-бензин" за разтворител, правят го в някои аптеки, на място, поне в моя град. Просто намазваш с един напоен памук или марля лепенките и те почти сами се махат.
А по въпроса колко време се слагат шини - ами докато застанат правилно ушите. Логично е  :blink:

Точно за козинката ми беше притеснението :blink:обстойно ми бе обяснено поставянето , но за махането не се сетих да питам и се чудех дали не трябва да слагам някакви марлички или друго :blink:.
Много благодаря! :blink:
User's Signature

Качена снимка

#3062 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 25 August 2008 - 02:08 PM

Някой питаше за кастриране!?
Ще изкажа кратко мнение, не искам да се обвързвате с него, просто аз така мисля:
За женската не знам, но мъжкият със сигурност променя характера към по вял и има склонност към напълняване. Мисля, че това е намеса на хормонално ниво, което не е желателно при здраво куче - въпреки сега да ми скочат всички ветеринари "специалисти"!
Ако не е проблем и можете да контролирате безразборно оплождане не го правете!
Аз все още се чудя за моя!  :blink: Бих го направил, защото не искам поколение от него (няма смисъл, не е родословен) а и е ангажимент да опазвам малката, ама все пак ми е жал!
Знам за хората (и мъже и жени) какви са последствията ... , ммм не е приятно! Въпреки че не е фатално!
:blink:
... при хората евнуси има значение кога е направено, преди, по време, или след половото съзряване, но обикновено се наблюдава съкращаване на живота и грозни промени в телосложението - затлъстяване в седалищните части и талията.... за кучета нямам сведения!
Мисля, че и при кучетата се губи атлетичната стойка. :blink: Виждал съм кастрати, които са като буре.... това ли искате?
Все пак кучето трябва да доставя и екстериорна наслада... не само да една душа за хранене!
Имах кастрирана котка, която се превърна в плюшена възглавничка гигант - ставаше само да яде! :(
User's Signature

Качена снимка

#3063 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 03:01 PM

Цитат

Някой питаше за кастриране!?
Ще изкажа кратко мнение, не искам да се обвързвате с него, просто аз така мисля:
За женската не знам, но мъжкият със сигурност променя характера към по вял и има склонност към напълняване. Мисля, че това е намеса на хормонално ниво, което не е желателно при здраво куче - въпреки сега да ми скочат всички ветеринари "специалисти"!
Ако не е проблем и можете да контролирате безразборно оплождане не го правете!

Абсолютно! 

В парка, в който се разхождаме отвреме навреме водят и две мъжки кучета, които са кастрирани. От подобията на немски овчарки са - където едно време им викаха "вълчак"  ;D  И двете са безформени и неактивно мислещи - кюфтета. Стопаните и на двете коментират, че са станали такива след кастрацията. Чел съм изказвания на специалисти, че това неможе да е причинено от кастрацията и било поредния мит, но явно практиката го показва... Относно характера, вярвам, че се променя в много отношения. Най-малко кучето остава полово неутрално, когато общува с кучешките си приятели. За добро или лошо - зависи от стопанина  ;)

А иначе ми е много интересно как мъжкия Доберман ще се закачи на женския Кокер  :blink: Най-вероятно е възможно, но се изисква изобретателност. Ще са голяма картинка.
А сега сериозно - ако избирате кое да кастрирате и желаете 100% да кастрирате едно от двете, аз съм за Кокера. Иначе времето , през което ще трябва да са разделени е една седмица ако решите да не кастрирате нито едното, нищо че разгонването трае около три седмици.

#3064 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 04:05 PM

Ми и двете ми се свидят.Трябва да улучвам момента , когато е разгонена.вижда ми се трудна задача.аз така или инъче не си представям как може да я скочи .Май трябва да е доберман с голямо сексуално въобръжение. ;) ;D.Другият вариант е с някави гащи или не знам.изключила съм вариянта с някави противозачатъчни , тъй като вета ми обясни ,че  са на хормонална основа и са получават някави неприятни ефекти.Така , че мъжкия със сигурност не го пипаме.(бъдещия доберман ).

#3065 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 04:21 PM

Цитат

Ми и двете ми се свидят.Трябва да улучвам момента , когато е разгонена.вижда ми се трудна задача.......

Ще улучваш момента, повярвай ми! За какво е все пак този мъжки там.  ;D  Той пезпогрешно и категорично ще ти показва, кога започва и кога свършва цялата работа. И на женската предполагам също и личи, но мъжкия като го видиш как ще реагира първия път и ще се откажеш да следиш женската, а ще разчиташ да те светва първи той ;)

#3066 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 05:22 PM

Атина - гледам отново снимката на малкото и се чудя къде са му тези 4 месеца....?!
От къде взехте кучето? Ако е от зоомагазин не се учудвам там да не са знаели точната рождена дата на кучето и да са ви казали някаква, на която им прилича, без да знаят че на 4 месеца добермана е вече съвсем друго нещо от това кученце на снимката.
Според мен кучето прилича на 2 месечно, казах го и по-рано, но не мога да го твърдя 100%, ясно е защо.... Смятам, че хич не му е късно да му се отрежат ушите кадърно, високо поставени. За опашката незнам. Предполагам, че може да се купира при медицинска нужда на всякаква възраст, така че защо да неможе да се купира сега. Въпроса е до колко ще се увеличат страданията на самото животно сега след като не е купирана малко след раждането. Защото невинаги зараства бързо, а когато е по-голямо ще я разбутва постоянно.
Както те посъветваха и други не се захващай да го купираш, ако после няма да можеш да се грижиш за ушите, а и за опашката...!

#3067 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 08:14 PM

Аз когато рязах опашка на 5 месеца, нямах никакви проблеми, зарастна идеално от 5 шева.... сега ако някой го види, няма да може да познае кога е рязана.... B)
User's Signature

Качена снимка

#3068 Потребителят е офлайн   Атина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 08:24 PM

Хей, приятели
снимката на кучето - Рая - е когато беше на 1 месец и половина, не е от сега.
Тогава стоеше по-кротко ;D и можеше да го снимам
ще сложа и сегашна снимка.
Колкото до купирането - взех я на 30 дни и беше с опашка. питам защо не сте я купирали до 15-20 ден?
собствениците на майката ми казаха, че вече сме в европейския съюз и т.н.
Но всъщност те имаха 8 кученца и просто не им се е занимавало - предполагам, че е доста сериозна грижа - трябва да си вземе човек отпуска...

Отивам в лечебницата след 2 дни и питам за купирането - доктора ми казва - О-О не може сега,
трябва да минат всички ваксини, да минат 15 дни след последната и тогава ще дойдете. Освен това за ушите - трябва да е по-голяма, за да бъде оформена главата.
И аз какво да кажа - по принцип смятам, че е по-добре да се вслушва човек в специалиста, а не да си мисли, че всичко знае ..

и така - а сега
ето някой пишат тука, че е късно...

:(
User's Signature

tmilka@abv.bg

#3069 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 August 2008 - 08:47 PM

:blink:уауу режи докато е време, ама да знаеш, ако не попаднеш на спец ше стане по лошо, като при мен!
ако някой ти каже, че не може сега да се реже опашка, кажи му да го духа!
User's Signature

Качена снимка

#3070 Потребителят е офлайн   **БИЖУ** Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2008 - 12:25 PM

Цитат

:blink:уауу режи докато е време, ама да знаеш, ако не попаднеш на спец ше стане по лошо, като при мен!
То по принцип вече не е ли забранено да се купират уши и опашки?!?
Не виждам защо някой вет който би могъл да откаже "да го духа",при положение,че си рискува работата така.
User's Signature

Качена снимка

#3071 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2008 - 12:34 PM

Цитат

Цитат

То по принцип вече не е ли забранено да се купират уши и опашки?!?
Не виждам защо някой вет който би могъл да откаже "да го духа",при положение,че си рискува работата така.

Да разбира се забранено е, но не навсякъде, ще ида в Сърбия и ще ги резна примерно, FCI не забранява..има ловни породи, за които е наложително да се отреже...

съжалявам, че употребих "да го духа"...  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#3072 Потребителят е офлайн   tok4ev Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 August 2008 - 06:49 PM

Забранено е казват, но почти всички в България купират  B)

#3073 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 August 2008 - 04:16 PM

...
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#3074 Потребителят е офлайн   LORD_BULL Икона

• MOD_BULL
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2008 - 04:28 PM

Цитат

...

Хубава снимка, she_!
Нека поддръжниците на Добермана в България свикват с новата визия
на породата. Мисля, че всичко е въпрос на свикване, аз лично приемам
добермана с уши и опашка, пак си има чар...

User's Signature

BIRMINGHABROVO BULL FRONT

" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."

#3075 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2008 - 04:45 PM

Цитат

Цитат

...

Хубава снимка, she_!

Лорде,теб кой те пита?  :P  ;D
User's Signature

#3076 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2008 - 05:38 PM

Многа са готини наистина,и то в точно такъв вариант,мъжкия с купирани уши а женската с цели.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#3077 Потребителят е офлайн   LORD_BULL Икона

• MOD_BULL
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2008 - 06:06 PM

Цитат

Цитат

Цитат

...

Хубава снимка, she_!

Лорде,теб кой те пита?   :P  ;D

E, kво този не те ли кефи?!?
User's Signature

BIRMINGHABROVO BULL FRONT

" Me Trouble and Strife's at home with the Bin Lids."

#3078 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2008 - 09:43 PM

LORD_BULL,ето откъс от статия(част от която бяхме "нищили" един път,но явно бързо забравяш  ;) )

"В нашата памет имаме,и ще имаме завинаги,мисления образ на Доберман с купирани опашка и уши.Дори клубовете в страни,където е извън закона купирането, като Норвегия и Финландия,имат в клубните си символи изображения на такива Добермани,интересно,нали?
Нека да погледнем назад в "добрите стари времена",когато имахме свободата да купираме всичко,което може да бъде купирано.

Купирането на ушите започнало векове назад като превантивна мярка,защото в онези времена нямало никакви антибиотици за инфекции или упойки,и е нямало ветеринарни операции при порязвания,рани или инфекции.Развъдчиците се научили да отстраняват от анатомията на кученцето  тези части,които имали склонност към създаване на проблеми:те купирали уши,опашки и да отстраняват недоразвитите пръсти.Поглеждайки към снимките на породите с история в купирането,можем да видим,че всички ранни купирания на ушите са били къси и груби.Днес,благодарение на модерната медицина,купираните уши са по-дълги и е много лесно да се купира,но същевременно се изисква ръката на експерт,купирането се различава при породите.

В списъка на F.C.I. за чистопоридните кучета има повече от 100 породи,за които е обичайно купирането.Онези,които се противопоставят на купирането,заявяват,че е напълно козметична операция и няма нищо общо със здравето на кучето.Сега нека отговорим на "въпрос за един милион долара",който хората винаги задават,и вероятно ще задават в бъдеще:Защо се купират ушите на Добермана?

Вярвам,че Louis Dobermann-създателят на породата,и много други ранни развъдчици,си представяли породата с естествено изправени уши.Ако не можеш да получиш естествено изправени уши,целта оправдава средствата;достигате желаният успех чрез купиране.
Така те създали Доберман с купирани уши,уши които предотвратяват инфекции и в същото време подобряват визията на новата порода.Купираните уши създават израз на внимание и заплашителна външност,която спечелила повече любители на Добермана.Така,научихме,че купирането на ушите било много популярно в миналото и Доберманът не бил изключение.Ако погледнем към историята на бултериера,порода,създадена за спортни боеве между кучета,щом развъдчиците успели да получат чрез селекция малки изправени уши,те спрели купирането.(сега е момента да си спомниш за оная снимка,която ми прати ;D )

Опашки
Съществуват почти 100 породи,които по традиция се купират.това става,когато кученцата са на 4 дена,научно е доказано,че нервите на опашката не са активни и кученцата не чувстват никаква болка или нещо подобно.За онези хора,които твърдят,че кучето използва опашката си за баланс и общуване,отговорът е много прост.Кученцата,които са били купирани,не се сблъскват с проблеми с баланса или общуването...
Причината за купирането на опашката при Добермана е много проста,Доберманът се използва за служебно куче и чрез купирането възпрепятстваме престъпниците да хванат кучето за опашката по време на акция."
User's Signature

#3079 Потребителят е офлайн   Атина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2008 - 03:29 PM

Супер!
Благодаря на she_wolff за чудесното обяснение!!!
Мисля, че той отговаря напълно на всички въпроси!
:->)
User's Signature

tmilka@abv.bg

#3080 Потребителят е офлайн   parusheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2008 - 04:12 PM

чакайки си доберманчето мислихме да си закупим мабели , ама май ще трябва да изчакаме.Според вас колко се налага да чакаме , за да не бъдат надъвкани?На колко трябва да стане кученцето , за да спре да гризка диваните ( например )

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 152
  • 153
  • 154
  • 155
  • 156
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни