Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3101 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:discussion
Публикувано: 03 September 2008 - 07:22 PM

Дамата на двете снимки беше хендлер както на Izrafel Abe Atentator  , така и на нашия "конкурент" Queenstone Betelges . За нея казах по-горе, че навярно е професионален хендлер.

#3102 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 September 2008 - 07:31 PM

Цитат

На мен ми е интересно как с оценка "отличен" кандидатстваш за шампион (на какво)

Ето отговора от форума на DIR BG

Re: CAC, CACIB и други подробности и обяснения [re: Xлeбapoв ®] 
Автор nori () 
Публикувано 01.10.04 21:41 

Може ли да кажеш нещо за титлата Шампион на Б-я?
Re: CAC, CACIB и други подробности и обяснения [re: nori] 
Автор Xлeбapoв ® () 
Публикувано 01.10.04 22:01 

Честно казано вече не съм сигурен, но според последните правила май бяха нужни 3 CAC-а (без значение при кои съдии) за 6 месеца и един ден. Или някоя от т.нар. промоции, като тази в Пловдив сега.

http://clubs.dir.bg/...d...lapsed&sb=5

ето и още нещо според мен интересно:

Киноложките изложби от най-високо ниво са тези с присъждането на CAC и/или CACIB. Ако може да се направи аналогия с един друг спорт, тениса - може да се каже, че изложбите с право на присъждане на CACIB (наричани накратко CACIB изложби) са нещо като турнирите от "Големия шлем", а изложбите с право на присъждане на CAC (наричани накратко САС изложби) са нещо като големите международни тенис турнири.

Тук е мястото да изясня две широко разпространени заблуди и неправилно използвани термини. Много често ще чуете, че САС изложбите са национални, а CACIB изложбите - международни. Това е абсолютно погрешно, тъй като и двете изложби са МЕЖДУНАРОДНИ, на тях могат и участват кучета не само от България, но и от чужбина, на тях могат да се канят и съдят съдии не само от България, а и от чужбина (примери: на последния CAC в Червен бряг съдеха съдии от България, Сърбия и Франция, а на последния САС в Лесковац, Сърбия, участваха и доста български кучета). Пак по аналогия с тениса може да се каже, че САС изложбите са нещо като ОТКРИТО първенство на дадената държава.

Другата заблуда, че CAC и CACIB са титли, които кучетата печелят на самите изложби. Всъщност и двете са само кандидатури за титли. Точният превод от френски на съкращението CAC е "канидатура за шампион", а на CACIB - "кандидатура за международен шампион по красота".

На CAC изложбите това колко точно САС-а и как се присъждат се решава от националните правилници на всяка една национална киноложка организация и поради това има различия между отделните страни. У нас САС се присъжда на най-доброто мъжко и на най-доброто женско куче, получили задължително оценка отличен в класовете междинен (интермедиа), работен, открит и шампиони. Така теоретично при максимален брой кучета на една САС изложба могат да се присъдят 8 САС-а - по 2 (за мъжко и женско във всеки един от 4-те класа). Не може обаче да получи САС куче, което се е класирало на първо място в класа си, но с оценка мн.добър или по-ниска. R.CAC или резервен САС се присъжда на кучетата, класирани на второ място, с оценка отличен, във всеки един от класовете междинен, открит, работен и шампиони. Малко по-особено е положението с САС-а в шампионския клас. Ако кучето спечелило САС-а в този клас вече е национален шампион на България, то неговия САС се присъжда по право на кучето, класирано непосредствено след него и получило R.CAC. Тези правила важат и за клубните, еднопородни изложби, с право на присъждане на САС, като в този случай клубовете могат (а и е редно) да ограничават броя на присъжданите САС - например един САС за двата пола. В различните държави съществуват различия в правилата за присъждане на САС - в Румъния например не се присъжда САС в шампионския клас, а само тяхна национална титла Invingator (победител), в Гърция се дава само един САС в порода - т.е. на BOB, победителя на породата и R.CAC на най-доброто куче от противоположния пол. В Сърбия правилата са като при нас.

Кандидатурите САС се проверяват и потвърждават от националните киноложки организации СЛЕД изложбите. Много хора си мислят че карнетките САС, които получават на самата изложба са документ са потвърдена кандидатура. Всъщност това е документ, че такава е присъдена в дена на изложбата от съдията, но тя се потвърждава и става валидна едва след предването на отчета за изложбата от организатора и потвърждаването му от БРФК.

С тези кандидатури САС се кандидатства пред БРФК за присъждане на кучето на титлата "Национален шампион на България". Как става това и какви са условията е тема на друга тема, но ако ви интересува ... 

Почти по същия начин седят нещата и при CACIB изложбите, само че при тях правилата - тези на FCI - важат за всички страни и са задължителни за тях. На САСИБ изложба се присъждат същия брой САС и при същите условия, НО .... накрая идва по-голямата цел - кандидатурата CACIB за международен шампион по красота. На всяка CACIB изложба се присъжда по един CACIB за мъжко и един CACIB за женско куче за всяка една порода. Те се избират между победителите с оценка отличен в класовете интермедиа, работен, открит и шампиони. Най-доброто куче измежду тях получава CACIB, а подгласникът R.CACIB. Кандидатурите се присъждат от съдията на изложбата, изпращат се заедно с отчета за изложбата от националната организация до FCI, и от там като потвърждение се получават т.нар. CACIB карнетки или картички. Ако кучето което спечели CACIB е вече международен шампион - Int.Ch. - от FCI му изпращат CACIB карнетка с червена лената ANNULE (за спомен от изложбата и признание за качествата на кучето), а CACIB карнетката я получава този с R.CACIB.

Трябва да се отбележи, че спечелването на първо място, дори ис оценка отличен, НЕ ГАРАНТИРА автоматично получаването на CAC или съответно CACIB. Съдията може да прецени, че кучето не заслужава кандидатурата и да не му я присъди. Същото се отнася и за R.CAC и R.CACIB.

С 4 CACIB получени в поне 3 страни, едната от които трябва да е страната където кучето е регистрирано (България в нашия случай) или страната-патрон на породата (например Германия за шнауцерите или Русия за борзоите), при поне 3 различни съдии за период между първата и последната изложба ПОВЕЧЕ от година и един ден - се става Международен шампион по красота, Int.Ch. Това е най-високото звание за едно куче, което се вписва в родословието му пред името, с тази титла се записва в каталозите и така осе записва и в родословията на кученцата потомство от него.

http://clubs.dir.bg/...d...lapsed&sb=5

#3103 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 03 September 2008 - 07:40 PM

Извинявай, но доколкото виждам на тази диплома пише RCAC а на мен не ми е известно да трябва да се събират за шампионски сертификат, извини ме ако бъркам. Кучето е много хубаво.

#3104 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 03 September 2008 - 08:13 PM

Цитат

Извинявай, но доколкото виждам на тази диплома пише RCAC а на мен не ми е известно да трябва да се събират за шампионски сертификат, извини ме ако бъркам. Кучето е много хубаво.

Да правилно си прочел, пише R CAC.

Тази титла (цитирам БРФК) " ...  Присъжда се на мъжко и женско куче победители в класовете МЕЖДИНЕН, ОТКРИТ, РАБОТЕН И ШАМПИОНИ, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО С ОЦЕНКА ОТЛИЧЕН - 2 място ...
...Титлите могат да бъдат присъдени без оглед на броя на участващите кучета, когато качествата на кучето позволяват, по преценка на съдията..." край на цитата.

Аз нямам какво да кажа, освен да се възхитя на другото куче, получило 1 място и титлата CAC  :->)  Queenstone Betelges .
Гордея се, че ние с Дарк сме застанали до кучето отличено със CAC - Queenstone Betelges и не само сме се доближили до него физически, но и са ни присъдили титлата R CAC.

#3105 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 04 September 2008 - 08:40 AM

БРАВО!! С Дарк сте се представили страхотно!

Радвам се, че сте изкарали и супер на моренцето! Виждам, че Дарк плува- фаби не можа да се светне как става това, щото я беше шубе от дълбокото, но за това пък подскачаше супер доволно в плиткото :)) Снимки ше кача тия дни като имам време :))

Вчера получи подранил подарък за навършването на 6 месеца- първата си Голяма Футболна Топка. Тя такава искаше отдавна, и цяла вечер беше такава дива и щастлива игра, че нямам думи!!! Много готино :))
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#3106 Потребителят е офлайн   Frits Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 06:53 PM

Здравейте,
  От скоро имам доберман и предварително Ви моля да ме извините, че не съм наясно с тази порода. Кучето е на 4 месеца. Тежи 17кг(нормално ли е за възрастта?). Искам да попитам как е нормално да стъпва на тази възраст. Като гледам снимки, всички добермани са стъпили на върха на пръстите си, а моя като ходи стъпва с цялото стъпало. Аз съм от този тип стопани, които си вманиачават какво ли не и искат всичко да е перфектно.
  Предварително Ви благодаря!

#3107 Потребителят е офлайн   Атина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 07:47 PM

Привет Фритц!
какво е кучето ти - мъжко или женско?
защото има разлика все пак.
Мъжките стават 40-45 кг а женските 30-35.
по принцип съм чела в специализирана литература за кучета, че през първите 5 месеца кучето наддава с 130 гр. на ден - т.е. по 3,9 кг. на месец.
Нашата е женска и като я взехме на 30 дни беше 2,2 кг.
На 8-ни ще стане на 4 месеца и е почти 14 кг.
купувай му хубава храна, калций по схема, разходки, движение, слънце  - сигурно знаеш, че добермана е адна от най-трудните породи за гледане като малки :blink:
User's Signature

tmilka@abv.bg

#3108 Потребителят е офлайн   Frits Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 04 September 2008 - 08:34 PM

Благодаря Атина! Кучето е мъжко и на 8-ми септември става на 4 месеца. Храня го с Пурина Про План и доктора ми каза да не му давам калций, защото в храната си имало. Правим разходки и скачаме на воля колкото си искаме. Разхождаме се около 4-5км, това дали е нормално за тази възраст? Ако бяхме по близо, можеше да запознаем малките. Още веднъж благодаря Атина и ще се радвам ако получавам още съвети и препоръки.

#3109 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 04 September 2008 - 08:49 PM

на мен до колкото ми обясниха, когато кучето стъпва с цяла лапа а не на пръсти, е доста препоръчително да му се дава калций.
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#3110 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 September 2008 - 07:42 AM

Цитат

Здравейте,
   От скоро имам доберман и предварително Ви моля да ме извините, че не съм наясно с тази порода. Кучето е на 4 месеца. Тежи 17кг(нормално ли е за възрастта?). Искам да попитам как е нормално да стъпва на тази възраст. Като гледам снимки, всички добермани са стъпили на върха на пръстите си, а моя като ходи стъпва с цялото стъпало. Аз съм от този тип стопани, които си вманиачават какво ли не и искат всичко да е перфектно.
   Предварително Ви благодаря!

Здравейте,
Подкрепям Атина, за това, че кучетата от едрите породи растат много интензивно през първите 5 месеца. За това говори графиката на Роял канин:

#3111 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 September 2008 - 07:46 AM

Ето една таблица на доберман с име Роки

http://www.kolumbus....eng_gallery.htm

#3112 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 September 2008 - 07:56 AM

Ето го и самия Роки

Но бих искал да допълня - първо снимката понякога дава невярна престава за реалността, и второ, може данните да са "леко поправени" с търговска цел.

Дарк на 4 месец беше около 19 кг и около 57 см висок. Аз също го храня с Про План, тогава около 530 г. на ден (след това той сам намали храната)

За стъпването бих исказал следното свое мнение - много от класните добермани ги показват в т.н. "стойка" - тялото е издължено напред, а тази "поза" се получава с тренировки и според мен не е обичайна за ходене на кучето. Разбира се може и да греша за стойката, има хора, които могат да се изкажат компетентно по въпроса.

#3113 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 10:41 AM

tonyg58-отдвна не се беше включвал така активно във форума,и много се радвам че още един интелигентен човек като теб споделя знанията и впечатленията си с останалите.Тази снимка на Роки я беше побликувал преди около година и полувина ако не се лъжа и още тогава ми направи впечатление.Този Роки е много атлетичен и красив,много ми харесва.Да стойката която са заели кучетата наистина се учи,или по точно се доусъвършенства.Имал съм наблюдение,как когато им е привлечено вниманието,сами застават в стойка.И за да е по-атрактивно,това се тренира докато се "изчисти".Когато са още пъпита,предполагам вси4ки сте забелязвали по снимките как ги изпъвт напред като ги "подмамват" с лакомство.

Frits-Без снимка нищо конкретно не може да се каже относно положението на крачетата на твоето другарче.Не че ако има снимка аз бих могъл да се изкажа компетентно,но има хора който евентоално биха могли да ти помогнат.Във Форума по рано влизаше един много добър доктор от Русе,който е много запознат с породата но от доста време не е писал.Ако все пак чете от време на време темите може да се навие да те посъветва нещо.Аз лично бих ти препоръчал да отидеш при няколко човека(доктора) и да отсееш по този начин правилната информация.Или потърси сайта на Вет.институт в Стара Загора,там са най добрите специалисти на едно място.Ако има и-мейл нещо или форум задай там въпроса.Пък защо не и да отидеш на място,все пак става  въпрос за малкото ти приятелче кученце.
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#3114 Потребителят е офлайн   Frits Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 02:08 PM

Благодаря Ви на всички! Днес бяхме на доктор и всичко с кучето е нормално. Ще Ви помоля само да ми разясните относно разходките. На ден нормално ли е 5км или трябва да е повече? По около 3 часа средно на ден сме на вън и скачаме на воля.

#3115 Потребителят е офлайн   Doberman1876 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 05 September 2008 - 02:18 PM

Зависи от кучето според мен, гледай то си показва кога е изморено, не го насилвай на тази възраст(и на по-голяма да е) Сега има нужда да играе с кучета на неговата възраст, не от разходки.

#3116 Потребителят е офлайн   Атина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 September 2008 - 06:49 PM

[move]Здравейте на всички![/move]
Интересно - на мен докторите в клиниката ми казаха, че независимо от храната трябва да се дава калций - всеки ден /без неделя/ по една таблетка на 10 кг тегло. Аз я храня само с Роял Канин - малко е скъпичка, но докато расте интензивно искам да получава най-доброто.
Колкото до стъпването - мисля, че кучето трябва да стъпва така, като е анатомично устроено и ако има някакъв проблем - докторите ще кажат.
Може ли някой да сложи снимка с доберман "на пръсти"
User's Signature

tmilka@abv.bg

#3117 Потребителят е офлайн   ivelin9021 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 September 2008 - 08:28 PM

yey днеска в борисовата видях ебати якия доберман.. мн готин 4ерен с резнати уши..

#3118 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 September 2008 - 09:12 PM

Цитат

БРАВО!! С Дарк сте се представили страхотно!

Радвам се, че сте изкарали и супер на моренцето! Виждам, че Дарк плува- фаби не можа да се светне как става това, щото я беше шубе от дълбокото, но за това пък подскачаше супер доволно в плиткото :)) Снимки ше кача тия дни като имам време :))

Вчера получи подранил подарък за навършването на 6 месеца- първата си Голяма Футболна Топка. Тя такава искаше отдавна, и цяла вечер беше такава дива и щастлива игра, че нямам думи!!! Много готино :))

Благодаря ти AnubisA   :blink:
Ще се радваме като ходим в панчаревските "бари" да дойдете и вие, заедно с StormBringer и Фабия и да "поцапат" заедно във водата.

#3119 Потребителят е офлайн   tonyg58 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 05 September 2008 - 09:42 PM

Цитат

tonyg58-отдвна не се беше включвал така активно във форума,и много се радвам че още един интелигентен човек като теб споделя знанията и впечатленията си с останалите.Тази снимка на Роки я беше побликувал преди около година и полувина ако не се лъжа и още тогава ми направи впечатление.Този Роки е много атлетичен и красив,много ми харесва.Да стойката която са заели кучетата наистина се учи,или по точно се доусъвършенства.Имал съм наблюдение,как когато им е привлечено вниманието,сами застават в стойка.И за да е по-атрактивно,това се тренира докато се "изчисти".Когато са още пъпита,предполагам вси4ки сте забелязвали по снимките как ги изпъвт напред като ги "подмамват" с лакомство.

Благодаря alexy , ценя мнението ти! :blink: :palec:

#3120 Потребителят е офлайн   Атина Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 September 2008 - 07:03 AM

Привет!
Може би някой ще знае къде /в интернет или в краен случай книга/ може да се намери информация за израстването и отглеждането на доберман.
Има такива книги на книжния пазар за отделните породи - но за доберман няма!
Интересува ме например кога израстват постоянните зъби, на колко месеца ? см. е високо и ? тежи, кога се разгонва за пръв път, кога е добре да се пусне с мъжки и т.н.
За характера на добермана се намира инфо в нета, но за израстването аз не срещнах.
Моля ви ако някой знае да пусне линк
User's Signature

tmilka@abv.bg

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 154
  • 155
  • 156
  • 157
  • 158
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема