Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3301 Потребителят е офлайн   darsi_2008_ Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 November 2008 - 02:01 PM

След всички тези коментари ако гаспожицата може да си направи правилен извод това ще е само в нейна полза.  А ако иска да продължава да философства, аз нямам микакво намерение да й опонирам, нито да й давам обяснения за произхода на моето куче. Всяка позиция си изгражда философия / което с пълна сила важи за нея/ . 

Жалко, ноистина, че клубната Ви кучка не може да има потомство. Затова пък сайта знае , че е клубна
  :->)

#3302 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 13 November 2008 - 02:16 PM

Цитат

Затова пък сайта знае , че е клубна

каквато е майка и, собственост на модератора на сайта.
какъвто е баща и- совственост на tok4ev.
каквито са сестрите и, собственост на Stormbringer, oppaa и още няколко човека, на които не им знам никовета на изуст. тук не става въпрос кое куче е родословно и кое не а какво ще се прави след това- защото неправилното развъждане е лошо за породата, която всички ние обичаме. вие давате пример, че не сте наясно с това. а с дебелоглавото си заяждане показвате, че не може да разберете изобщо за какво ви се говори. аз приключих- да сипваш вода върху промазка е пълна загуба на време.
User's Signature

... and through it all,
she offers me protection,
a lot of love and affection- whether I`m right or wrong..

#3303 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 13 November 2008 - 02:18 PM

darsi_2008_,жалко, че не виждате плачевния резултат в безхаберното между-съседско или търгашеското развъждане и плодене!
Тук е клубен форум все пак! Преди да пишете глупости се поинтересувайте къде какво пишете и за кво се борите! :P
Дотук бях доста търпелив, но ако не си вземете поука ще ви нахуля по-жестоко!
Форума е клубен и има идея (някаква), с вашите разсъждения не ни правите услуга, следователно не ми пука дали ще се обидите или не оттук нататък!
Има сайтове за обяви за безпородни кучета!
Тук тези кучета не се толерират, щом вие вземете подобно куче автоматично ставате съучастник на едно безсмислено плодене и пълнене на улиците с четирикраки и после видиш общината да им бере грижата! И не ми се оправдавайте с някаква любов! Няма мерило или уред да се измери, кой с каква любов си гледа кучето и дали родословието влияе на любовта!
User's Signature

Качена снимка

#3304 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 13 November 2008 - 10:58 PM

Приятели незнам защо се впрягате и толкова се палите и даже си го слагате на сърцето спрямо искането и разсъжденията на човека които седи зад ник-darsi_2008_ ами ако тя наистена си търси нещо такова което се намира тук http://dog.bg/forum/...ic,17265.0.html или такова което е тук http://www.dobermann...com/default.php да си чака отговор от някой които наистина може да си позволи това което тя иска.Аз бих ти казал само,че почти съм сигорен че няма да намериш.
Иначе аз бих ви попитал за някоя малко калорична храна за моята принцеса та да отслабне малко че нистина на места има сланинка ;D

Поздрави на всички и успех в търсенето на darsi_2008_

#3305 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 09:34 AM

Намали дажбата или ползвай Light храните, всички производители имат нискокалорични!
Ето от вчера чета за тази, другата седмица ще я пробвам!
А за теб варианта:

Качена снимка

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#3306 Потребителят е офлайн   darsi_2008_ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 09:35 AM

виждам, че Вашете приятелка добре е успяла да Ви настрои и дори да Ви убеди, че търся помияр. Успех на всички горделивци. не забравяйте, че има и по - разбични от Вас

#3307 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 09:36 AM

Помяр е тип характер, а не вид куче! ;D ;)
User's Signature

Качена снимка

#3308 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 10:09 AM

Цитат

виждам, че Вашете приятелка добре е успяла да Ви настрои и дори да Ви убеди, че търся помияр. Успех на всички горделивци. не забравяйте, че има и по - разбични от Вас

darsi_2008_,да не мислите,че правим тайни срещи на форума с идеята да се настройваме срещу  някой съфорумник?знаете ли изобщо каква е идеята на клубовете(нямам предвид само киноложките)?не мислите ли,че се сблъскахте именно с идеята на клуба,а не с убеждението на един-двама от съфорумниците?
мисля,че ако сте достатъчно интелигентна(в което не се и съмнявам),или ще премисляте каква по-точно е целта на Вашите постове(защото предполагам виждате,че "тъпчите" на едно място),или просто ще разберете,че този форум не е за Вас!
Сигурна съм,че в който клубен форум да бяхте писала коментари в този дух,щяхте да срещнете същото "разбиране"
User's Signature

"Ако живееш с мисълта за победата,нищо не може да ти се опре"

#3309 Потребителят е офлайн   васето Икона

Публикувано: 14 November 2008 - 07:02 PM

даа,и аз с голям мерак се регистрирах тук,но тъй-като добермана ми нее родословен,а от там и нее доберман за съфорумците,се чъвствам като негър през 50-те години. с около 90% от идеалите съм съгласен,но тъй като немога да си позволя да дам 1000-2000лв за родословен доберман,стигнах до задънена улица.цената всеки си я определя сам,просто изказвам мнение че ако се доближи поне малко до тази на неродословен доберман,всеки би взел родословен.от там нетърсенето на неродословни добермани ще породи незаплождането им от там и изчезването им.така всички собственици на родословни добермани ще допренесът до изчистване от неродословни екземпляри.

#3310 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 November 2008 - 08:26 PM

васето,теорията ти е много интересна,но....само като теория.За съжаление,безплатен обяд няма никъде!За да се стигне до продаването на малките кученца,трябва да се мине през плащане на транспорт до страната,в която е избраното мъжко куче(защото все още популацията в България е малка,и защото избора на "таткото" не се ограничава само до това да го видим на снимка и да го харесаме,а се определя и от ред други критерии),плащане за заплождането,разходи по качествено хранене и грижи за бременната кучка,разходи за храна на малките,ваксини,купиране на ушите и опашката...и чак след това се стига до раздаването на малките.Всички тези разходи са за сметка на развъдчика.
Предполагам всеки е стигал до "задънена улица",когато е искал нещо,което не може да си позволи,но тук всичко опира до начина на мислене.

Цитат

цената всеки си я определя сам,просто изказвам мнение че ако се доближи поне малко до тази на неродословен доберман,всеки би взел родословенот там нетърсенето на неродословни добермани ще породи незаплождането им от там и изчезването им.така всички собственици на родословни добермани ще допренесът до изчистване от неродословни екземпляри.

Точно заради това не съм съгласна с мнението ти-защото винаги ще има Развъдчик и "развъдчик"....единия залага на качеството,а другия на количеството.Идеята ми е,че ако един родословен доберман е да речем 400лв.,то неродословния ще е 100,или 60,или 20...и пак ще има хора,които си казват-защо да дам 400 за куче,като мога да дам по-малко?и пак ще има собственици,които се  "чувстват като негър през 50-те".Защото има много собственици,за които родословието е само една ненужна хартия,на която пише нещо си,което не ги интересува,и нищо повече.Но само и единствено родословието е гаранция за произхода,съответно за характера,екстериора,здравето и предаваните белези в потомството.Описанието "чистокръвен доберман",което често срещам в обявите ,не означава абсолютно нищо!И аз мога да кажа,че съм еди-каква си,ама къде ми е доказателството за това?Никой от съфорумниците не осъжда друг за това,че има неродословно куче,а за това,че го запложда и продава/подарява малките като ги представя за добермани.Но този "развъдчик" не е запознат нито с особеностите на породата(екстериор и темперамент,описани в стандарта на породата),нито със селекцията и избор на подходящ "татко",нито с правилника за развъждане и т.н.Така че продаваните/подаряваните от него кученца ще са само бледо копие на Доберман-и като вродени качества,и като екстериор,и като здравословно състояние,и като наследственост,която ще предадат на свойте кученца.Точно заради такива "развъдчици" се гледа с лошо око на Добермана,както не веднъж StormBringer каза,че съдбата на тези кучета е в двора на верига или се оказват на улицата-било заради проблеми със социализацията,заради наследствени заболявания или по някаква друга причина(решаваме,че вече не искаме кучето,за което сме дали там някакви си пари и толкова).И после слушаме истории за полудели на 3-тата или 7-мата година добермани,за нахапани собственици и други кучета и т.н.,които са ни до болка познати,и които нямат нищо общо с действителността.
Така че решаването на проблема(защото проблем определено има) е в личния избор на бъдещия собственик,в това той да обича породата(а не само своето куче),да се примири,че кучето му не е подходящо за създаване на потомство и това,че няма да стане майка/баща не е болка за умиране,а напротив-ще допринесе за развитието на породата в България.
User's Signature

#3311 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 12:06 PM

Имам няколко въпроса. Ушите на доберманите копират ли се? На някои снимки са с копирани уши, на други с много дълги. Колко струва долу-горе един доберман, внесен от Сърбия? Интелигентни ли са /баща ми много ги обижда/? Могат ли да се оставят при роднини, когато собствениците са на море за 10 дена? разбират ли се добре с други големи кучета?
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#3312 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 12:47 PM

Може ли първо да прочетеш темата от начало до край!
И после да говорим! ;D

п.п. За цена пускай запитване до развъдниците!

Да имаш хубав доберман и да ходиш на море без него - значи не си за доберман! :P
User's Signature

Качена снимка

#3313 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 05:23 PM

Цитат

Интелигентни ли са /баща ми много ги обижда/?

баща ти е прав,не са интелигентни-не могат да решат уравнение с две неизвестни.безобразие!
User's Signature

#3314 Потребителят е офлайн   Вельо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 07:04 PM

Цитат

Ушите на доберманите копират ли се?

Пише се кУпиране
Според закона не. На практика който иска купира

Цитат

Колко струва долу-горе един доберман, внесен от Сърбия?

между 500 и 40000 евро (не съм объркал боя на нулите)

Цитат

Интелигентни ли са /баща ми много ги обижда/?

Който се занимава с кучето си то кучето му е интелигентно, иначе прилича на собственика си.

Цитат

Могат ли да се оставят при роднини, когато собствениците са на море за 10 дена?

Ако не ти пука че 10 дена може да не яде, остави го.

Цитат

разбират ли се добре с други големи кучета?

ако стопанина е скандалджия и кучето ще е такова

#3315 Потребителят е офлайн   TokioHotel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 07:52 PM

Е то колко е 220 страници ;D Знам,че се пише кУпиране, но трябваше да тръгвам за училище и съм объркала. Търсихме хотел, в който да позволяват да се вземе и куче, но колкото и да ги убеждавахме хората, че хъскито ни не прави никакви бели, не се съгласиха, пък за доберман незнам. Много е гадно, защото само в планинските хижи можем да го взимаме с нас. :( :( Баща ми продължава да ми дрънка глупости, твърди, че на 7 година някаква кост не спирала да расте и стигала до мозъка, кучето полудявало и някакви такива. Аз му казах, че не е само това, а и им растат рога по гърба :D Поне млъкна. :D Утре, така или иначе, трябва да отида до вета и ще го питам и за това да види баща ми. :angry:
User's Signature

Качена снимка

Любителите на животни са особена порода хора,
хуманни и щедри духом, способни на дълбока съпричастност,
може би малко склонни към сантименталност и със сърца, големи колкото безоблачното небе.

#3316 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 08:08 PM

Цитат

Утре, така или иначе, трябва да отида до вета и ще го питам и за това да види баща ми

:o баща ти няма ли си личен лекар?  ;D
и след като нямаш време и желание да прочетеш 220 страници-откажи се от кучето
User's Signature

#3317 Потребителят е офлайн   StormBringer Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 09:18 PM

Трепем ги на 6 години за да няма проблеми с костта!  :-
User's Signature

Качена снимка

#3318 Потребителят е офлайн   she_wolff Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 November 2008 - 09:40 PM

.
User's Signature

#3319 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 18 November 2008 - 09:03 AM

Това за хотела не е вярно, мойто момиче!
В центъра на Созопол, новия град, си ни взеха на хотел ( не квартира) барабар с добермана и с гаджето, и то на много прилична цена!!
User's Signature

... and through it all,

#3320 Потребителят е офлайн   AnubisA Икона

• Black Shushona`s
  • PipPipPip
Публикувано: 18 November 2008 - 09:04 AM

Искам да попитам собствениците на сестрите на Фаби дали някоя от тях вече се е разгонила за първи път, очакват ли и тн, щото аз съм малко притеснена от тоя момент ( нямам никъв опит) и така :))
User's Signature

... and through it all,

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • 168
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни