Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#341 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 August 2005 - 11:57 AM

Цитат

[Esaul е много известен пройзводител и е дал много шампиони,жестоко се съмнявам,4е е на юзерът когото питаш,но ина4е е 4удесно ку4е,за жалост няма много ка4ественни ку4ета в БГ s) ,а са прекрасни животни w)

Не се съмнявай.Есаул си е в Русе,жив и здрав,макар годинките да си казват своето вече.
При него расте и малката Джилда ди Камповалано.
Конкретно се наблюдават за развитие и болести от Тайсън.
Обучават се от Чубуров.
Есаул ми демонстрира техника на работа,която трудно може да се види в общия случай на дресировка.
Великолепни добермани са.
User's Signature

Marten BG

#342 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2005 - 01:43 PM

Цитат

Снимки на първите добермани ... 10 х на Христо Енчев ! На какво ви приличат ?

манчестър териери.
User's Signature

Marten BG

#343 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2005 - 03:24 PM

не знам от какво са селектирани НОК, босерон, ротвайлер и доберман, но тази снимка определено ми прилича на нещо средно между тях и манчестер териер, задължително и хрътка! заради тялото и структурата му!... (а и цвета на втория - легналия...)

Тайсън, моля те донеси снимки на Джилда ди Камповалано! Как се развива тя?

#344 Потребителят е офлайн   Marten BG Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2005 - 03:28 PM

Цитат

не знам от какво са селектирани НОК, босерон, ротвайлер и доберман, но тази снимка определено ми прилича на нещо средно между тях и манчестер териер, задължително и хрътка! заради тялото и структурата му!... (а и цвета на втория - легналия...)

нищо подобно.
User's Signature

Marten BG

#345 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 August 2005 - 03:31 PM

Мартен, моето уважение! Въпрос на ИНДИВИДУАЛНО ВЪОБРАЖЕНИЕ! аз не съм кинолог, а просто любител... просто изразявам мнение! Не че разбирам...

#346 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2005 - 08:42 AM

Mad_Max - Джилда се развива добре, за съжаление нямам нейни снимки.
mik - казвайки Esaul, кое точно куче имаш впредвид? Дай по-вече инфо: цялото име на кучето, родители и т.н. Благодаря предварително.

#347 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2005 - 09:22 AM

Здравейте!
Казвам се Пламен Чубуров двете снимки на кучетата са мои.Есаул е вече на осем и половина години а Джилда е на 13 месеца.За Есаул се знае вече показван е много по изложби в България и на световно за добермани IDC през 2002год. в Италия на която участваха 770 кучета.Там бе първото участие на представител от нашата страна Есаул се класира 12 от 17 в клас шампиони.Там се запознах и със собственика на питомник di Campovalano и миналата година му бях на гости да разгледам неговия питомник и кучетата му, за мен бе вълнуващо.И тогава се договорихме да взема от него от най добрите му производители едно красиво женско куче.И така се появи тук Gilda di Campovolano.Неини родители са баща Obi Shultz di Campovolano и Oro di Campovalano
това е последната връзка и на двете кучета.Obi Shultz вече не е в Европа продаден в САЩ без право да запложда а Oro е на 10 год.От тази връзка се родиха 4 кученца 3 мъжки и една женска и тя сега е при мен.
За снимката която е публикувал dog.bg е моя но помолих един приятел да му я изпрати понеже несъм много на ти с тези работи.

#348 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2005 - 09:36 AM

Не мога да опиша с думи възхищението си към Вас! Слушала съм какви ли не легенди и едно е ясно - всички хора, които са любители на породата ДОБЕРМАН не еднократно са ми споменавали името ви! Когато е ставало въпрос за любов към породата името Ви някакси винаги е било прикачено към изказа на тази любов! Моите почитания!

Можете ли все пак лично да разкажете за интереса към тази порода - как се роди? от колко време? къде сте ходили? какви са ви впечатленията? колко добермани сте имали до сега? колко кучила? колко производители? колко шампиони? през какви перипетии сте минал? каква е цената на тази любов? с какво се занимавате? Джилда участва ли вече в изложби или още не е? още на обучителен етап ли сте? как протича?...

Аз май до утре мога да питам... Извинявам се че така Ви нападам! Знаете ли, че разказите за Вас и кучетата които сте имали са първопричината за любовта на доста хора в България към породата доберман? Ако не знаете - КАЗВАМ ВИ ГО!!!

Тези добермани имат ли нещо общо с Джилда?
Качена снимка
V 1 Lemira di Campovalano (Falco di Campovalano x Rea di Campovalano)

Качена снимка
Vv1 River Athorfarah di Campovalano (Athor di Campovalano x Farah di Campovalano)

Качена снимка
VP4 Branco (Prince Braun di Campovalano x Gilda)

Качена снимка
V Lady Levita de Grande Vinko (Danko di Campovalano x Ak-Yar Andromeda)

Качена снимка
V2 Sidor di Campovalano (Falco di Campovalano x Matisse di Casa Balestrieri)

#349 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2005 - 10:41 AM

Да... Развъдника di Campovalano е просто приказно място, с Пламен Чубуров ходихме заедно да вземем малката Джилда. Един от най-добрите развъдници в света,нивото е изключително високо, та това са 30 години работа с породата!
Mad_Max (или някой друг), пратете ми на лични как качвате снимки, имам какво да ви покажа. Благодаря предварително!
Благодаря на всички и за проявения интерес b) !

#350 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2005 - 10:51 AM

Един ден като имам възможност ще го посетя!!! С огромно удоволствие и възхищение!!! Къде точно се намира??? имат ли сайт?

#351 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Дого Аржентино

Публикувано: 31 August 2005 - 01:04 PM

Радвам се, че и Пламен Чубуров е намерил време да влезе в сайта! И добре дошъл от още един фен на породата.
Специално за Tyson, а и за всички които се интересуват направих няколко снимки на добермани от едната изложба в Белгия. За съжаление обаче снимките не се получиха добре, а и забравих каталога за да разбера имената на кучетата s) Когато сканирам снимките ще ги пусна. Много ме зарадва, че на изложбите там имаше толкова участници от породата, незнам колко бяха, но повече от 10 на едната и повече от 20 на другата изложба. Кучетата бяха страхотни, много добре научени и ми направи впечатление че "замръзваха" в стойка. Единствено едно младо куче правеше магарийки, но пък беше хубаво.
Да се намеся и аз, за ди Камповалано само съм чувала, но като погледна тук-таме някое родословие на някое хубаво куче от интернет често съм срещала това име. Явно хората са си вярни на породата w)
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#352 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2005 - 02:35 PM

Инче чакаме снимките!!! r) Намерих и сайта на развъдника "Di Campovalano" ---> Ето го!!! и ето някои снимки за които не се сдържам да публикувам...

Качена снимка

Качена снимка

И мога да ви кажа, че Athor Di Campovalano

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
просто се заби в съзнанието ми и сърцето ми (обяснението е страстта ми към цвета му!, а начина по който изглежда... w) това величие!... настръхвам просто като го гледам!!! разкошен е!) не че Prince Brown му отстъпва... ПЪК И ОСТАНАЛИТЕ!!! w) УЖАС!!! n)

#353 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 August 2005 - 04:08 PM

Качена снимка

На това му се вика купон!!! b) n)

Някой може ли да ми каже нещо за имената Furstenfeld, Forell, Romberg, Dornberg, Hagenstolz, Germania ???

#354 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 September 2005 - 09:48 AM

Mad_Маx благодаря ти за думите които си написала за мен но те са прекалено силни.Аз съм обикновен мъж и всичко това съм постигнал с много труд,желание и лишение от личен живот.Искам да благодаря и на приятелите ми които ми помогнаха много
Marten BG и Tyson.
С породата Доберман се занимавам вече 17 год. и съм имал 6 кучета при мен от които най изветен е Есаул.Цената е много ОБИЧ така може да се постигне всичко.
Тези кучета които си ги показала на сайта съм ги виждал и удоволствието да се разходиш с тях е огромна.
Щете продължим после пак.

#355 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2005 - 07:05 AM

Качена снимка

Качена снимка
Това е бащата на Джилда, и на двете снимки - Обишулц ди Камповалано.
Качена снимка
А това е Тайсън ди Камповалано, моят "съименник" b) !

#356 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2005 - 07:41 AM

Оngal, благодаря ти за това, което каза b) ! Ще продължавам да помагам, колкото мога разбира се.
А снимките показани от Mad_Max, по специално тези първите, са от световния шампионат на международния доберман клуб в Братислава през есента на 2003г. (IDC siegerschau 2003). Там видяхме с Пламен всички тези великолепни кучета... Освен тях и Athor Di Campovalano, който стана победител на цялата изложба за мъжки кафяви, една изключително престижна титла - IDC-sieger! С право те е впечатлил Mad_Max b).
Колкото до развъдниците Furstenfeld, Forell, Romberg, Dornberg, Hagenstolz, Germania , това са имена от зората на развъждането на съвременния тип доберман. Те са дали много производители. Един от може би най-значимите е Lump von Hagenstoltz роден през 1954г. Той дава потомци във Furstenfeld, след което от там и пак от Hagenstoltz и с участието на женски кучета от Germania и Romberg се стига до Bryan v.Forell, Bonni v.Forell, братя от едно кучило; Odin v.Forell и Chico v.Forell , баща и син. Те дават началото на всички съвременни линии.

#357 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2005 - 09:12 AM

Тези имена за да ги запомня трябва да ги чуя още поне 20пъти, но поне докато чета вниквам r)
Между другото едно нещо не ми става ясно. На едната изложба в Белгия наблюдавах дъбъл хендлинг при доберманите. Съдията предупреди два пъти и каза, че третия ще е аут.В съседния ринг правиха същото при ротвайлерите, но съдийката нищо не казваше. На следващата изложба половината участници правиха дъбъл, другата половина не.
Аз доколкото знам не е позволено?
User's Signature

Бъдете ГЛУХИ когато хората ВИ казват, че ВИЕ не ще можете да осъществите мечтите СИ

#358 Потребителят е офлайн   Mad_Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2005 - 09:52 AM

И за да не говорим наизуст, пък и по-лесно да запомним тези имена - ето едно импровизирано родословие на Chico v. Forell :
Качена снимкаКачена снимка
Pedigreenumber:
DZB 81130
Date of birth :
1 July 1968
Color: Black

Майка Cita Germania (мисля, че е била кафява! w) ) Баща Odin v.Forell

Майка на Cita Germania - Reni Germania Баща Casar v. Weideneck

Майка на Odin v.Forell - Iris v.Forell Баща Falko v.Hagenstolz

*Забележка Iris v.Forell - за един и същи номер излизат две фамилии Forell & Franckenhorst - не знам до колко снимката е достоверна!

Ето го и пълното родословие на Odin v.Forell
Направи ми впечатление френския флаг!

#359 Потребителят е офлайн   Tyson Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2005 - 10:44 AM

Снимката е достоверна, в смисъл че кучето на нея е Iris v. Franckenhorst, както е и надписана, абсолютно съм сигурен. Майката на Odin v.Forell обаче е Iris v.Forell, както пише и Mad_Max.
А сайта, от където е родословието на Odin v.Forell е пълен с информация, аз също го ползвам редовно. Фактологията е много и не може да се запомни, а и не трябва според мен. Най-важното е да знаеш какво търсиш и къде да го прочетеш r) .
Супер сте b) !
Колкото до дъбъл-хендлинга - аз лично не виждам нищо лошо в това, да накараш кучето да застане в изложбена стойка с помоща на втори човек извън ринга. Още по вече, че за млади кучета, нямащи опит в представяне по изложби и предвид техния темперамент това е най-добрия, да не кажа единствен начин да бъдат показани добре.
На всички специалки доберманите се представят с помоща на дъбъл-хендлинг(в Европа).
А на съдия, имащ опит с породата това не прави никакво впечатление. Предполагам, че ongal ще ме подкрепи като човек, имащ голям опит и като съдия и като хендлер.

#360 Потребителят е офлайн   In4et0 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 September 2005 - 12:03 PM

Ами по правило мисля че е забранен...би трябвало да може и един хендлер да постави кучето в стойка, въпреки, че е по-лесно с двама хендлери.при всички кучета е по-лесно с двама хендлери, но ако във втора група в европа излезнат по двама хендлери на куче, то няма да остане място за кучетата.... bl)
User's Signature

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

4 потребители четат тази тема
0 потребители, 4 гости, 0 анонимни