Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#3772 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 19 February 2010 - 07:19 AM

Цитат(Akela @ Feb 18 2010, 10:40 PM) <{POST_SNAPBACK}>
При доберманите(особено мъжките)често и съвсем ясно се проявява нуждата от
доминиране при себеподобните.Тази черта от характера създара допълнителни трудности
при възпитанието на кучетата,а понякога-трудноразрешими проблеми в отношенията
им с техните стопани.Такива кучета,дори при липса на борбеност,а при наличието
на изразен стремеж към лидерство,могат значително да усложнят живота на стопанина си
така както от малки се стремят да станат най-главните в семейството.

Едва ли някой оспорва кадърността и достоверността на това.Тук става на въпрос обаче за стопани,които нямат опит,а не за хора информирани и работещи с мотивация.Освен това ми се струва,че материала е писан доста отдавна.
Доминиращите кучета са тези с по-голямата психическа устойчивост,държат се смело и демонстрират увереност,както е казал автора.Тези екземляри са прекрасни за работа.
Освен това автора казва ''при доберманите''.Ами малиноа,нок/работни линий/,рот,ризеншнауцер?Защо тогава точно тези кучета са най-добри за спорт?Естествено не всички представители на породата,но кои?Естествено най-смелите,най-твърдите.Тези,които с лекота биха преодолели пресата в схватката с фигуранта .Естествено доминантните.Когато с такива кучета работят хора подготвени ,интересуващи се,търсещи и можещи,могат да стигнат далеч заедно.
Повечето собственици с кучета тук/няма да изреждам имена/се справят чудесно и не е нужна иронията употребена с въпроса за брой научени кучета.Броя не е важен.Важно е качеството и резултата.

User's Signature

Качена снимка

#3773 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 February 2010 - 02:09 PM

ab_041.gif
User's Signature

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.
Качена снимка

#3774 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 02:59 AM

http://dobermann-bg.com/
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#3775 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 February 2010 - 09:15 AM

Това ли е българския сайт за породата, който Онгал каза, че ще се пуска скоро?
User's Signature

Качена снимка

#3776 Потребителят е офлайн   дани Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов и ловни кучета

Публикувано: 01 March 2010 - 10:17 PM

МОД: Във форума не се толерира развъждане,извън правилата на клуба.
Представеното кучило не е от клубни родители и няма да има родословия.

User's Signature

Дани- 0888514135 номер в Сьрбия 00381638318063
Качена снимка

#3777 Потребителят е офлайн   iliqn4y Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2010 - 10:36 PM

Това е............. :):)

#3778 Потребителят е офлайн   iliqn4y Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2010 - 10:42 PM

Да са живички и здравички мартенски бебета честита баба Марта .................
Междо другото да попитам за евнтуална цена на слдурите защтото от много време искам да се здобия с Доберман,....

#3779 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 08:42 AM

с интерес разгледах новия сайт и ще си позволя да споделя личното си мнение, като моля да не се разбира като неуважение към създателите на сайта. Според мен той се е справил с едната си задача блестящо - да обясни проблематиката при придобиване не неродословни кучета, но определено не се справя с втората си задача - да убеди посетителя да си купи родословен такъв. Обеснявам си го с факта, че е твърде "негативно" насочен. Твърде много "лоши" новини струят от него и сякаш е създаден да плаши а не да привлича към породата.

Може би щеше да бъде добре да има секция, където човек да види българските стопани и българските кучета на родословни добермани, да има повече окуражаващи думи от тях самите, които да провокират прерастването на интереса към едно решение за покупка. Аз знам, че за много от вас популяризирането на породата не е точно цел, но в момента нейната популярност е под морското равнище - дори децата вече не разпознават добермана като порода.
User's Signature

Качена снимка

#3780 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 11:10 AM

Предполагам, че създателите на сайта ще се радват на отзиви, които да им помогнат да го подобрят.

От мен само една добронамерена забележка - четливостта! Ако нямах наистина огромен интерес към породата, надали щях да съм достатъчно упорита да изчета ситния, наклонен шрифт на тъмно-бежов фон. По-светъл фон, по-едри букви.

За стопаните на доберман в България и техните питомци: наистина би било интересно да има такава секция, най-малкото човек да види в своя град дали има такива, да се свърже, да поговорят, да има реална представа от породата, преди да си вземе кученце. Но не всеки ще иска да си изнася лични данни, имена, контакти в нета, имайте го предвид.

Но сайта е добро начало ... ae_085.gif
User's Signature

Качена снимка

#3781 Потребителят е офлайн   дани Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 11:41 AM

не знаех ,че има монопол при доберманите ab_041.gif може и да имат сръбски родословия знае ли човек, засега си имат повечето нови стопани и никой не пита за родословия .може и да не им харесва кинологията в бг. на хоратаaf_089.gif
User's Signature

Качена снимка

#3782 Потребителят е офлайн   дани Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 11:45 AM

имам 4 бр.сръбски добермана от добри и известни линий които едва ли ще влязат в монопола,твърдо не те са за охрана и да радват стопанина си wb_052.gif
User's Signature

Качена снимка

#3783 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 11:45 AM

Цитат(Грахче @ Mar 2 2010, 06:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
дори децата вече не разпознават добермана като порода.

Много правилно!!!Наричали са ни хрътка,питбул,вълк,ротвайлер как ли не.Става въпрос за децата,иначе възрастните знаят,понеже породата беше доста разпространена преди 15-20 години,заедно с Колито,Ирландския Сетер и така наречените болонки.Ама при които го разпознаят,несъмнено следва въпрос:Какво ще го правиш като стане на седем?? zz_216.gif Викам ще го качвам при мен в леглото,че да съм му подръка!!
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#3784 Потребителят е офлайн   дани Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 11:48 AM

Цитат(alexy @ Mar 2 2010, 09:45 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Грахче @ Mar 2 2010, 06:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
дори децата вече не разпознават добермана като порода.

Много правилно!!!Наричали са ни хрътка,питбул,вълк,ротвайлер как ли не.Става въпрос за децата,иначе възрастните знаят,понеже породата беше доста разпространена преди 15-20 години,заедно с Колито,Ирландския Сетер и така наречените болонки.Ама при които го разпознаят,несъмнено следва въпрос:Какво ще го правиш като стане на седем?? zz_216.gif Викам ще го качвам при мен в леглото,че да съм му подръка!!

а с каска ходи ли да не му се разбяга мозъка, има много изцепки за тази порода иначе са супер кучета wub.gif
User's Signature

Качена снимка

#3785 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 02 March 2010 - 03:14 PM

Цитат(дани @ Mar 2 2010, 09:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>
не знаех ,че има монопол при доберманите ab_041.gif може и да имат сръбски родословия знае ли човек, засега си имат повечето нови стопани и никой не пита за родословия .може и да не им харесва кинологията в бг. на хоратаaf_089.gif

Няма монопол при доберманите. Просто това е клубен форум и си има някакви правила. Всеки е добре дошъл, може да представи кучето си и да сподели опит. Но - ако кучето не е клубно, меко казано не е етично да представяме тук кучило. Ако кучетата ви са родословни и искате да ги развъждате в България - ами има си правила. Ще добавя и, че тези правила са залегнали в законите (ЗЗЖ и ЗВМД), а не си ги е измислил, примерно, председателя на клуба.
И за да не ме упрекнете, че се заяждам или имам нещо срещу вас - само ще отбележа, че все още не съм член на БРДК, в момента не гледам Доберман, а източноевропейска овчарка, но Доберман е любимата ми порода и искам тя да се развива (качествено и без компромиси) в България.
P.S. Сега видях, че продаваш и сетери. Явно или въдиш, или внасяш кучета на килограм. Е, ако е така - имам нещо срещу теб и смятам, че не си за този форум. Без извинения.

А сега - за сайта smile.gif Има много полезна информация и като идея и оформление много ми допада. Но... и на мен са ми много ситни буквичките, и бих предпочела повече позитивизъм. Защо не качите снимки, които са качвани тук? Има прекрасни - особено тези от разни срещи на клуба. И друго - това заглавие на галерии "Зала на срама" - не е ли малко попресилено? Не мисля, че е срамно да гледаш куче, което не е родословно (особено ако си го спасил от улицата). Не може ли да се промени това заглавие във "Вижте разликите" или нещо подобно? И още - може да се добави раздел за обучение - къде и как.
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#3786 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 06:52 PM

Цитат
"Зала на срама" - не е ли малко попресилено? Не мисля, че е срамно да гледаш куче, което не е родословно (особено ако си го спасил от улицата).

напълно подкрепям, срамно е да НЕ се грижиш за кучето си, да го изоставиш и да го тормозиш. Не може да е срамно, когато обичаш и полагаш добри грижи за каквото и да е било куче. Това ще отблъсне и обиди всички добри хора, които гледат кучета без произход и със сигурност няма да ги накара да си вземат родословен доберман.
User's Signature

Качена снимка

#3787 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2010 - 08:37 PM

Явно не можете да разберете за какво става на въпрос в този сайт,въпреки че е написано в самото начало с каква цел е създаден сайта.
Цитат
Главната цел на този сайт е да популяризира породата Доберман-такава,каквато е описана тя в породния стандарт.Статиите и галериите са използвани в подкрепа на клубните събития и чистопородното развъждане в България.

"Зала на срама" е създадена с идеята да се види разликата между породните(с родословие) и нечистопородните кучета.
Цитат
Тези снимки са на НЕРОДОСЛОВНИ"добермани" от БЪЛГАРСКИ сайтове за безплатни обяви

Срамното според създателя,е не това,че съществуват такива неродословни добермани,а че техните собственици представят тях и техните кученца за "чистокръвни" и "елитни" за сметка на клубните кучета.Те ги развъждат и продават като добермани.Именно така в България е дълбоко насадена представата за Добермана като опасно куче и убиец на собствениците си.Затова децата,и не само те,не познават породата,защото тези нечистокръвни "представители" на породата са много разнородни като екстериорен тип и поведение.
Именно затова след "зала на срама" са сложeни няколко големи галерии със снимки на Добермани,да се види тяхната еднотипност(в съответствие със стандарта на породата).

А що се отнася до предложения раздел за обучение,в стандарта е написано,че кучето не трябва да бъде агресивно към непознати хора и кучета и в Теста за развъдна годност е подробно описано какво поведение трябва да има Добермана-без проява на агресия и страх,уравновесено във всякаква ситуация.

#3788 Потребителят е офлайн   Akela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 09:29 AM

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, БЪЛГАРИЯ !!! flagbg.gif
User's Signature

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.

#3789 Потребителят е офлайн   Грахче Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 11:40 AM

ongal, това са лични мнения, с които вие ще се съобразите само ако ги намерите за полезни и целесъобразни.
Поздрав!
User's Signature

Качена снимка

#3790 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2010 - 11:43 AM

На мен много ми хареса сайта.Хареса ми и залата на срама.Едно голямо систематизирано,илюстрирано обяснение защо е по-добре да се взимат родословни ,хубави кучета.Прекрасно . ae_085.gif
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#3791 Потребителят е офлайн   дани Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 March 2010 - 12:53 AM

Цитат(gabipap @ Mar 2 2010, 01:14 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(дани @ Mar 2 2010, 09:41 AM) <{POST_SNAPBACK}>

Няма монопол при доберманите. Просто това е клубен форум и си има някакви правила. Всеки е добре дошъл, може да представи кучето си и да сподели опит. Но - ако кучето не е клубно, меко казано не е етично да представяме тук кучило. Ако кучетата ви са родословни и искате да ги развъждате в България - ами има си правила. Ще добавя и, че тези правила са залегнали в законите (ЗЗЖ и ЗВМД), а не си ги е измислил, примерно, председателя на клуба.
И за да не ме упрекнете, че се заяждам или имам нещо срещу вас - само ще отбележа, че все още не съм член на БРДК, в момента не гледам Доберман, а източноевропейска овчарка, но Доберман е любимата ми порода и искам тя да се развива (качествено и без компромиси) в България.
P.S. Сега видях, че продаваш и сетери. Явно или въдиш, или внасяш кучета на килограм. Е, ако е така - имам нещо срещу теб и смятам, че не си за този форум. Без извинения.

А сега - за сайта smile.gif Има много полезна информация и като идея и оформление много ми допада. Но... и на мен са ми много ситни буквичките, и бих предпочела повече позитивизъм. Защо не качите снимки, които са качвани тук? Има прекрасни - особено тези от разни срещи на клуба. И друго - това заглавие на галерии "Зала на срама" - не е ли малко попресилено? Не мисля, че е срамно да гледаш куче, което не е родословно (особено ако си го спасил от улицата). Не може ли да се промени това заглавие във "Вижте разликите" или нещо подобно? И още - може да се добави раздел за обучение - къде и как.

кучетата са на приятели които нямат достъп до нета ,а и рядко имам време да влизам в форума

User's Signature

Качена снимка

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 188
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема