Доберман
Публикувано: 13 January 2011 - 08:21 AM
Още веднъж много благодаря. Ще предупредя родителите, които присъстваха и явно се вързаха, да не сглупят да си дават излишно парите.
Публикувано: 13 January 2011 - 06:18 PM
ironic_, в 13 January 2011 - 06:09 AM, написа:
Не. Като много добра порода за защита на семейството и за пазачи на дома и имуществото.
Това което много ме издразни, беше, че не прекъснато повтаряше "агресивни кучета, агресивни кучета".
Казах му, че кучетата не се раждат агресивни, а хората ги правят такива.
Публикувано: 08 February 2011 - 09:00 AM
Или Вие с родословията нямате пара за храна ,защото сте ги дали за някаква си хартийка на която пише че кучето ви е мерцедес или ауди или....... там кво било!!!!!!!!

СМЯХ ГОЛЯМ СТЕ

Добермана не е куче, а човек, поне той така си мисли !!!
Публикувано: 08 February 2011 - 09:18 AM
nor4e, в 08 February 2011 - 06:05 AM, написа:
Или Вие с родословията нямате пара за храна ,защото сте ги дали за някаква си хартийка на която пише че кучето ви е мерцедес или ауди или....... там кво било!!!!!!!!

СМЯХ ГОЛЯМ СТЕ
Смях голям сме ние с родословията.За тези като тебе с малкото акъл сме смях, да.Ама влезе да разглеждаш родословните песове а?Смешни сме,като гроздето което е кисело щото е много на високо.

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."
Публикувано: 08 February 2011 - 10:19 AM
nor4e, в 08 February 2011 - 06:05 AM, написа:

СМЯХ ГОЛЯМ СТЕ
Да, Норче, такива сме ние, на гол тумбак чифте пищови, взимаме си родословни кучета и нямаме с какво да ги храним.

Инди расте и наглее, сигурно е двойна на размер вече. Още е слабичка, но има време да се налее. Тия дни в топличкото се разхождахме в парка. Малкото се забавлява, гони гаргите, но веднага идва като я повикам, много съм доволна.
Снимки ще се опитам да направя скоро, но фотоапарата е голям, нося го трудно, пък като съм с нея гледам да не се разсейвам с нищо.

Публикувано: 08 February 2011 - 12:09 PM

Публикувано: 08 February 2011 - 12:11 PM
На колко е Инди сега???Качете някоя снимка..... ако може та и ние от простолюдието да облажим поглед!
Това го казах защото се издразних на някой от "синята кръв"(не помня кой ) беше се изказал като че ли е собственик на стара планина а ние другите да мрем като не сме с родословие.
Като говорим за родословие ,на моето куче родителите са с такова и съм виждал докоментите но не виждам смисъл от тази бумащина(нито мисля да продавам ку4енца нито да ходя на състезания нито да си кръщавам ку4ката фон-мон говненщаин или нещо подобно,
Та дайте малко въздух и на нас де. да кажем 4е и ние куче гледаме а не крава.Верно има добермани които не прили4ат на такива но тези дето не се различават от вашите а нямат докомент кво да правят????не приличат на пудели та да им кажем пудел,нали!!!
Има много болни хора на тема родословие и наистина ме хваща смях като чета някои писания !!!
малко на расизъм удря

а снимката мъжкара е хубава и той е хубав !!!!

Публикувано: 08 February 2011 - 12:16 PM
аз съм който ти изкаше съвет как да избера ку4енцето. и като се пооправи времето о6те ще ти се обадя да я види6 !!!

Публикувано: 08 February 2011 - 02:23 PM
nor4e, в 08 February 2011 - 09:16 AM, написа:
На колко е Инди сега???Качете някоя снимка..... ако може та и ние от простолюдието да облажим поглед!
Това го казах защото се издразних на някой от "синята кръв"(не помня кой ) беше се изказал като че ли е собственик на стара планина а ние другите да мрем като не сме с родословие.
Като говорим за родословие ,на моето куче родителите са с такова и съм виждал докоментите но не виждам смисъл от тази бумащина(нито мисля да продавам ку4енца нито да ходя на състезания нито да си кръщавам ку4ката фон-мон говненщаин или нещо подобно,
Та дайте малко въздух и на нас де. да кажем 4е и ние куче гледаме а не крава.Верно има добермани които не прили4ат на такива но тези дето не се различават от вашите а нямат докомент кво да правят????не приличат на пудели та да им кажем пудел,нали!!!
Има много болни хора на тема родословие и наистина ме хваща смях като чета някои писания !!!
малко на расизъм удря

а снимката мъжкара е хубава и той е хубав !!!!
Ти нямаш моралното право въобще да говориш за породата след като изказваш такова жалко становище.Тази порода я има заради хората които се интересуват от "тая бумащина" а не заради такива като тебе.Сигурно едно име на значимо за породата куче не знаеш,ама имаш доберман,а.Такива като тебе са като паразити за породите въобще.Искат плода ,ама произхода не ги интересува и ако може евтинко да минат,щото бумащинна не им трябвала.Писнало ми е да обеснявам на пошли малоумници,че ако я е нямало бумащината и породата нямаше да я има.АНАДЪНМО?Ай сиктир!
п.п.Нищо лично,това ми е мнението за провокатори като теб,дето демонстративно плюят на родословията ,ама си мерят кучетата по родословните.Хм! Да си събираш акъла........

Публикувано: 08 February 2011 - 02:52 PM

Публикувано: 08 February 2011 - 03:07 PM

PS:И ако има модератор нека позачисти малко(вкл. и това дето аз пиша),щото ако някой външен почне да чете....гарантирам ви ДОБЕРМАН няма да си купи!!!!!

Публикувано: 09 February 2011 - 09:35 AM
Мисля , че е много разбираемо написан и интересен.
Успех !!!

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.
Публикувано: 09 February 2011 - 10:46 AM
nor4e, в 08 February 2011 - 11:47 AM, написа:
Но аз не съм те нарекъл с никоя подобна обида .но жив и здрав ти няма да оправиш света...

С лекота се измъкваш от спора,признавам ти го.Само че помисли върху това което ти казах ,без обиди и сръдни,по философски и ще разбереш за какво иде реч,може би.Ако започнеш да се интересуваш повече от породата не само като куче с с определен силует а да се поинтересуваш от Добермана като порода и култура,ще попаднеш в един почти необятен" свят" който съвсем не се определя от приставките фон,мон и т.н.(както ти се изрази).Добермана е култ и страст,характер и екстериор сведени до особенностите на генетиката и правилното отглеждане и възпитание.А неглижирането на тези неща само показва несериозното и посредствено отношение на изказващия го.
п.п.Сравнението с автомобили е абсолютно неуместно.

Публикувано: 09 February 2011 - 10:54 AM
Ivo Skoklev, в 08 February 2011 - 12:12 PM, написа:
Иво ако всеки външен който чете се откаже да си купи куче без родословие,значи съм допренесъл с нещо за тая порода.Ако е така съм готов само в този тон да пиша само и само хората с посредствени цели и идеи да стоят далеч от тия прекрасни животни.На породата Доберман са и нужни хора с идеалистични възгледи,хора които уважават породата и цялата култура създадена около нея .

Публикувано: 09 February 2011 - 11:30 AM
Ivo Skoklev, в 08 February 2011 - 11:14 AM, написа:
има го този момент дори и с най силната храна