Доберман
Публикувано: 01 March 2011 - 05:47 AM

ongal, aз бих държал ако трябва и 12-те кученца докато им се намери човека, а не до 2 месечна възраст. Ти би ли го направил? И хубаво ще е ако се научиш да не съдиш за хората по себе си!
oppaaa, какви семинари, и какво общо имат те или друга беше целта на казаното?
Моите планове са доста различни от твоето описание на нещата , но не виждам смисъл да ги обяснявам точно тук и на всеки. А дали ще ги реализирам... и на това ще дойде време да се провери.
И къде съм написал нещо за дел Читоне? Или пак друга беше целта на казаното?
Та той ми е последния критерий за това как трябва да се случват нещата, дори и за това, за което стана дума. Не означава обаче, че с лека ръка зачерквам кучетата, които е произвел, макар за повечето да имам особено мнение и ти го знаеш много добре

А защо се засегнахте не можах да разбера...
Публикувано: 01 March 2011 - 06:35 AM
Исках само да ни дадеш примери,но явно ти не искаш да го направиш точно тук където всеки ще обърне внимание не само на обвинеията(независимо дали са за мен или не) но и на това как стават нещата по твоя начин,за това мисля че няма смисъл от повече празни приказки,времето ще покаже

Публикувано: 01 March 2011 - 06:39 AM
oppaaa, в 01 March 2011 - 03:40 AM, написа:
Исках само да ни дадеш примери,но явно ти не искаш да го направиш точно тук където всеки ще обърне внимание, за това мисля че няма смисъл от повече празни приказки,времето ще покаже

Като за тебе е критерия, защо каза, че излиза, че за мен е единствения развъдчик, без да ме питаш? И аз не виждам да искаш примери.... А празни приказки не са моите

Публикувано: 01 March 2011 - 06:46 AM
Цитат

Публикувано: 01 March 2011 - 04:21 PM

Публикувано: 01 March 2011 - 05:12 PM
Честита Баба Марта! благодаря ви за милите думи. Лошата новина е, че дребоса има краста и сега е в "изолатора" за три седмици. Добрата е, че се учи като /почти истински/ доберман и мисля да го запиша на училище да изкара поне първи клас послушание. Когато сме готови ще започнем да си търсим осиновител. Всъщност вече имаме и име - Албърт, на галено Бърти.
Поздрав на всички, много здраве и щастие на вас и питомците ви.

Must Love Dogs. Must Care. Must Share.

Публикувано: 01 March 2011 - 10:44 PM
Първото е това
Цитат
Имах впредвид "за всички хора". Не може и не трябва всички да бъдат слагани под общ знаменател.
Второто е
Цитат
Да, последния, но визирайки няколкото големи, чиито кръвни линии имат най-голямо влияние върху породата в наши дни. Плюсовете, които носят "дел читоне" кучетата са безспорни. Елегантен, сух тип с перфектни и изчистени движения. Като цяло много правилен екстериор по всички показатели. Но не и единствен. Минусите няма да коментирам, който иска ги научава и проследява. Предполагам, че като развъдчик с много опит, и ако времето е на негова страна, ще успее да изчисти проблемите в линиите си, като запази добрите качества.
oppaaa, може би и защото кучето, с което покри Фиона, и от което очаквате кученца е "дел читоне", бе причина да засегнеш именно това име. Нямаше нужда обаче да го правиш, интерпретирайки по грешен начин моите думи.
Сам знаеш, че мнението ми за цялото кучило на Зордан е много добро на фона на предшестващите го значими кучила на развъдника. Това, че има цели 4 мъжки и 1 женска от това кучило, които са известни всекиму и са все още сред живите е красноречив факт, че има някакво развитие в правилна посока. За това трябва да се благодари на майката на кучилото, която е напълно изчистена от проблемите на линията на бащата, а факта, че толкова от децата й са с високо качество, означава, че нейните фенотип и генотип са изключително добри! Знаеш много добре, говорили сме, уважавам връзката, която направи и ако към днешна дата нямах куче, може би щах да проявя интерес към бъдещото поколение.
Това е.
П.П. сега виждам, че си редактирал последния си пост, след като съм ти отговорил и съм го цитирал. Е, вижда се на какво съм отговорил.
Публикувано: 02 March 2011 - 12:10 AM
сложи новата премяна,
шарена престилка върза,
по пътечката забърза.
Там до портата я чака
Пижо - накривил калпака,
с китка здравец и кокиче
свойта Пенда да закичи.
И затичаха засмени,
бели, румено-червени,
да отидат при децата,
да разкажат новината,
че нощес, с дима в комина,
зимата оттук замина
и при нас дошла е вече
Баба Марта отдалече.
И донесла е надежда
в бяла и червена прежда.
А след нея, с птичи полет,
идва и самата Пролет.
Честита Баба Марта на всички!

На света има едно нещо, което не може да се купи с пари... и това е размахването на една кучешка опашка.
Публикувано: 04 March 2011 - 05:32 PM
Akela, в 01 March 2011 - 04:05 PM, написа:
сложи новата премяна,
шарена престилка върза,
по пътечката забърза.
Там до портата я чака
Пижо - накривил калпака,
с китка здравец и кокиче
свойта Пенда да закичи.
И затичаха засмени,
бели, румено-червени,
да отидат при децата,
да разкажат новината,
че нощес, с дима в комина,
зимата оттук замина
и при нас дошла е вече
Баба Марта отдалече.
И донесла е надежда
в бяла и червена прежда.
А след нея, с птичи полет,
идва и самата Пролет.
Честита Баба Марта на всички!
Страхотно стихче! В детската градина ли го учихте!?

Публикувано: 04 March 2011 - 05:56 PM

Публикувано: 07 March 2011 - 03:46 PM
Търся вариант да я откупя. Някой да знае нещо за това куче?