Dog.bg Форуми : Доберман

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (208 Страници) +
  • « Първа
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Доберман

#4081 Потребителят е офлайн   gabipap Икона

• Непоправим оптимист
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом
  • Interests:Животни, природа, истински хора, MLM. Здравословен и природосъобразен начин на живот. Хубави книги, нови знания - всичко, което ме провокира да мисля.

Публикувано: 17 September 2011 - 08:39 AM

Цитат

След като държавните служители минат курс по кинология и почнат да различават доберман от мешана салата, ще се съглася да ми налагат изискванията си...

Лошото е, че никой няма да те пита с какво си съгласна и с какво - не, след като промените станат факт. Направо ще те глобяват. Пък ако не си плащаш, може и да те затворят.
Казвам ти го от опит, като човек, който от години се опитва да си търси правата, нарушени от държавни служители. Ако не вярваш - мога да ти покажа безумни отговори от администрацията на всички нива, а дори и от ВАС - макар и по други поводи.
Сори за спама, спирам по темата (засега) :mg_062:
User's Signature

Ако всеки от нас прави добре и отдадено това, което е негова работа, ако осъзнаем, кои са истинските ни желания и не пожелаваме това, от което нямаме нужда, ако помагаме на беззащитните - светът ще е едно прекрасно място!

#4082 Потребителят е офлайн   Airyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 17 September 2011 - 10:02 AM

Здравей,Китана!В момента с Хектор наблягаме повече на силовите тренировки,работа/още сме на хапане на салам/и бягане!Все пак специалката идва и ще се постарая да сме на ниво!Послушанието сме го оставили за малко на заден план,но след специалката ще работим и върху него!Вие как сте,няма ли да я видим вече сестрата?
User's Signature

Hektor iz Ongal

#4083 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 September 2011 - 08:18 PM

Поискала съм фото назаем, ще видим дали в понеделник ще ми го дадат.

Какво му е поведението при това положение?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#4084 Потребителят е офлайн   Airyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2011 - 09:35 AM

Поведението си му е нормално!Слуша си момчето!Тая сутрин имахме интересна случка:вървим си ние по тротоара към мястото където се разхождаме и по едно време един клошар решава да ми иска огънче и се запътва към мен и господин Хектора застава между нас,скача върху клошаря и почва да го ръмжи и лае!Оня се видя в чудо и бързо си плю на петите!За втори път се случва в скоро време да ме пази по-този начин!Хайде най-после да я видим хубавицата!
User's Signature

Hektor iz Ongal

#4085 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2011 - 11:13 AM

Хубаво, но... не се ли учите на "стой", "седни", "ела", "не!"? Това ми беше въпроса.
Да те пази от какво? От клошари с цигара? :ab_041: Извинявай, не се сдържах.
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#4086 Потребителят е офлайн   Airyn Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 September 2011 - 12:53 PM

Учим се и след специалката продължаваме да се учим!Момчето започна да ме пази от всичко което на него му се струва нередно!Клошаря си беше циганин,може това да го провокира!Той ако знаеше,че не пуша щеше да е най-добре за него,но уви.................
User's Signature

Hektor iz Ongal

#4087 Потребителят е офлайн   Alizya Asia Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 October 2011 - 07:02 PM

Does anyone know the results from Bulgarian dobermann club show in Ruse?

#4088 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 02:24 PM

Извинявам се за тази простотия, но не се сдържах: :ab_041:

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#4089 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 13 December 2011 - 07:12 PM

Показване на мнениетоAiryn, в 18 September 2011 - 10:53 AM, написа:

Момчето започна да ме пази от всичко което на него му се струва нередно!Клошаря си беше циганин,може това да го провокира!Той ако знаеше,че не пуша щеше да е най-добре за него,но уви.................

Това сега го виждам...Дано не ви звуча менторски,но ще имате проблеми,ако продължите да оставяте кучето да реши кое не е редно.Редно е всеки един човек без значение цвят на кожата и национална принадлежност да няма причина да се страхува от кучета.
User's Signature

Качена снимка

#4090 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 19 December 2011 - 12:36 AM

Весело посрещане на празниците :ft_159: :fd_094:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4091 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2011 - 12:48 AM

Весели празници! :fc_026:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#4092 Потребителят е офлайн   ongal Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 January 2012 - 07:00 PM

ЧЕСТИТА НОВА 2012 година!!! Много здраве и късмет желая на всички.

#4093 Потребителят е офлайн   Danidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:лов риболов и ловни кучета

Публикувано: 02 January 2012 - 12:03 PM

ЧНГ и от мен :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Дани 0888-514135 .0878-514136
http://www.wix.com/buldog69/buldogfood

#4094 Потребителят е офлайн   oppaaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 05 January 2012 - 07:07 PM

За много години на всички,живи и здрави :flagbg:

#4095 Потребителят е офлайн   АХИ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 02:36 PM

Здравейте от Пловдив.

Вкъщи отскоро си имаме нов член - красавецът Ахил на 10 м. :wub: (от мама Фиона)

Все още се опознаваме, но засега е много послушен и мил. Ходим на кучешко училище и се учим заедно. Всъщност той вече е научен, но сега учат и мен :wc_055: ...макар, че го разхождат мъжът ми и синът ми.

Досега не съм имала куче и някои неща не са ми много ясни. Ще се радвам, ако има кой да отговори на въпросите ми .

Искам да попитам за храненето - сега го храним по два пъти дневно с гранули Белкандо супер премиум.
Грамажът който е посочен на опаковката дневната дажба ли е ?
Когато го взехме ми казаха да му давам 2 Х 300 гр. на ден, но ако на опаковката е дневният прием се опасявам, че е възможно да го прехранваме :wa_048: Той тежи точно 30 кг.

Другото което бих искала да питам е за къпането - гледан е навън, а в последните месеци в клетка в хотел за кучета и не ухаеше много приятно както се досещате :tb_108:
Още в деня в който дойде вкъщи го изкъпах ( избяга мокър и унас стана "лебедово езеро" :zz_223: ) и миризмата изчезна, но има пърхут, който много ме дразни :zz_219:

Колко често мога да го къпя без да му навредя и има ли някакви специални шампоани като за нашите красавци ? Някой от вас да е имал проблем с пърхут и съответно да знае лек ?

Извинявам се за многото въпроси (имам още към 1000 :gm_166: ) но бих искала да се грижим добре за нашето момче !

Оррааа, имате лично съобщение от снощи. ;)

#4096 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 04:12 PM

Добре дошли! И пуснете снимки! :)

На чувалчето пише дневната доза, изчислена в таблица според възрастта и килограмите. Разпределяте я в 2 хранения. Намаляте или увеличавате по ваша преценка, зависи от метаболизма на кучето и колко е активно.

Аз знам, че доберман не се къпе често, зимните месеци пък изобщо не. Моята маймуна е къпана за 1 год. общо 3 пъти, като единия път беше заради една голяма кал. Купила съм Baephar за възстановяване и чувствителна кожа с масло от макадамия, отпред има йорки на шишето, слагам по мъничко и плакна обилно. И пак си се размирисва на куче след седмица, ама какво .. на шах ли да ми мирише :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#4097 Потребителят е офлайн   АХИ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 January 2012 - 09:29 PM

Благодаря !
Скоро ще пусна снимки, просто още не съм му спретнала фотосесия :smile:

#4098 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 11:27 AM

R.I.P. Icarus di Altobello - 13.03.2003 - 24.01.2012

Кръвта му тече в много от нашите кучета ...

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#4099 Потребителят е офлайн   nor4e Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 January 2012 - 12:10 PM

Здрасти от Пловдив !!!
Относно къпането: в началото ползвах един шампоан специално за малки кученца (докато беше бебе) белгийски с незнам си какво вътре и още нещо -19лв :db_046: :db_046: :db_046: !!! и започна да образува пърхут.после съм ползвал катранен сапун (напълно естествен продукт и нямаше проблем.сега ползвам децки джонсън ,разреден и също няма проблем.относно къпането-цяло лято не излезе от язовирите и морето!!!! никакви ядове с козината и кожата !! според мен може да се къпе по всяко време и по-рядко с шампоан или сапун (естествено през зимата да се подсуши добре в топло помещение-съхне за половин час !!!
User's Signature

Добермана не е куче, а човек, поне той така си мисли !!!

#4100 Потребителят е офлайн   ivanov_km Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 01 February 2012 - 09:24 PM

Доста интересна тема! Искам да похваля всички участници в нея, в спорът се ражда истината. И аз подкрепям идеята да се взимат добермани от клубните развъдници. Не бива обаче притежателите на тези развъдници и притежателите на клубни добермани да упрекват някой луд любител на породата, че си е взел куче, което не е клубно. Много хора обожават тази порода но приемете, че не всички могат да отделят сумата необходима за едно клубно "пале". Съгласен съм, че първоначалната сума за покупка на малкото кученце е несъизмеримо малка с необходимите разходи по кученцето след това но все пак това са пари дадени на веднъж :), като си включи човек и транспорта до (Русе от Сандански за пример) и сметчицата не е малка. От друга страна клубните развъдници не са и благотворителни дружества разбита се, те също имат невероятни разходи по отглеждането, селекционирането, участията, ветеринарите, изследванията и т.н. Необходимо е да има някакъв компромисен вариант все пак не бива да се спекулира със ограничените истински места за отглеждане на добермани и поради това да се търсят големи суми пари за тези клубни кученца. От цялата тази работа губи само породата Доберман. Смятам, че е полезно да се оповестят някакви ориентировъчни цени на клубните кученца за да си прецени човек възможностите защото всички знаем, че едно е да искаш, а др. е да можеш :).

• (208 Страници) +
  • « Първа
  • 203
  • 204
  • 205
  • 206
  • 207
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни