Доберман
Публикувано: 02 December 2005 - 12:40 PM
Когато купирах ушите на моя Алекс,бях при него да го види и да ми каже как да ги опаковам с тампони и тогава видях поне 7-8 кучета малки и големи,виждал съм го да разхожда 2 прекрасни добермана в един от парковете в града.Тогава той не прояви никакъв интерес към моето куче само ми поясни за шевоевте и превръзките на ушите.Беше споменат в един от постовете тук във форума и имам молба ако някой знае нещо повече за него да ми пише,аз през това време ще разпитам в Асеновград за да видя дали още се занимава с кучета.
Иначе Крис,страхотен ентусиаст си наистина,радват ме такива хора и се възхищавам на интереса ти към доберманите.Надявам се да поддържаме връзка за всичко интересно свързано с любимите ни кучета,поздрави cheers
Публикувано: 02 December 2005 - 02:53 PM
Цитат
Ами аз в сравнение с вас още уча за породата bl) и не искам да ставам смешен и да коментирам,но само искам да кажа,че определено черният на първата снимка е доста съразмерен и мускулест,наистина прекрасен екземпляр.
Според мен положението на самите снимки е доста различно и малко подвежда.
Ако говорим чисто художествено b) доберманът на втората снимка е доста по грациозен /лично мнение/и с по- красиви и нежни линии,предполагам неща ,които се харесват повече на нетренираните очи/като моите/.
Чакам мнението на спецовете във форума.
Между другото Крис как се сдоби с твоето куче,интересен екземпляр d) сигурно щуреете много двамата super
Публикувано: 02 December 2005 - 06:34 PM
Публикувано: 03 December 2005 - 07:35 PM
Гледам снимките!!! Гледам ги!!! w) ;)
Публикувано: 03 December 2005 - 07:41 PM
Цитат
b) l) Леле... Като се 4ета понякога ми е... oleeee l) Та това ми е историята... Нали каза че си прочел всичко? Хванах те! Хванах те!!! b) l) super best victoryVVV
Публикувано: 04 December 2005 - 10:02 AM
Цитат
Цитат
b) l) Леле... Като се 4ета понякога ми е... oleeee l) Та това ми е историята... Нали каза че си прочел всичко? Хванах те! Хванах те!!! b) l) super best victoryVVV
Ххахахахах,Крис наистина изчетох целия форум,обаче ми дойде толкова информация,че повече няма на къде bravo Още като го намерих и като захапах компютъра на работата колегите започнаха да ме гледат подозрително,хвърлят по един поглед,гледат на монитора разни добермани и иконки с кученца l) ама аз си чета упорито,съжалявам ,че оставих такива впечатления s)
Иначе искам да изразя искрената си ненавист към хора които взимат животни и после не ги гледат a) ....няма ли при нас закон против такива хора?
Гледал съм "анимал полис" по реалитиТВ и на такива хора ги арестуват и им налагат солени глоби,като между другото им конфискуват кучетата и ги дават на хора да ги гледат super
Нека ви разкажа и моите премеждия,когато бяхме на 6 месеца и тъкмо започнахме да се развиваме/в мускулно отношение b) /един ден се прибирам и на вратата ме среща майка ми с тъжна и кисела физиономия,каза ми"ами на Алекс го блъсна кола...заведи го на лекар...."
В първия момент мозъка ми не разбра точно какво става ,но бързо разбрах,че работата е сериозна.Взех кучето и десния му крак направо висеше без да дава признаци на живот...направо полудях,не можех да повярвам,че се случва на моето куче s) На секундата го грабнах и към ветеринарната лечебница/там са най-старите лекари-кучкари.Още с влизането единия само го погледна и ми каза,че крака е счупен....и че тук не могат да ми помогнат тъй като не правили такива операции?!?!?!?!!?!?
Запалих пак колата и към един частен кабинет с пълна газ.Тук любезно ми беше обяснено,че счупването не е сериозно и че ще се налочи операция която ще трае един два часа,след което мога да си взема кучето.Така леко неорентиран и почти в несвяст оставих кучето и започнах да снова нагоре-надолу пред кабинета s)
След 3 часа ме извикаха да видя какво става....влизам,кучето спи упоено,крака превързан и на масата стоят наколко малки парченца,явно от коста.Питам какво става ,доктора ми се усмихва сконфузено и ми казва,че счупването май е било доста сериозно и че ако кучето се оправи АЗ трябва да черпя a)
".....ама то е младо куче и би трябвало да се оправи....."Не ми беше до скандали,благодарих,платих и се измъкнах колкото се може по-бързо.Беше ми обяснено да му давам по две хапчета калций за да може да калцира крака по-бързо и да внимавам да не си маха превръзката и да не си хапе раната.
След няколко седмици му беше сложен пирон в коста,горния край на който излизаше през кожата и беше грозна гледка,но така трябвало.Носил съм го на ръце да пишка тъй като не можеше да си свива крака и да ходи.После дойде другия проблем,крака така се калцира,че около коста се събра топка.Лекаря каза веднага да спирам калция a) .....и така след дълги мъки реших да не ходя повече при него и взех нещата в свои ръце,комшията ми се занимава с ловни кучета попитах тук там и се оказа,че нищо повече не мога да направя,всичко зависеше от кучето...........което за мое огромно удовлетворение се оказа истински герой и се възстанови напълно,като има едно леко мятане на крака когато бяга с всичка сила но иначе всичко си дойде на мястото.
Не знам дали отчасти вината за мъките му беше моя,можеше да го закарам и в Пловдив,но с уверението на лекаря,че операцията ще е лека и при моето състояние на паника тогава мислех,че съм направил най-доброто за Алекс.
Но ако операцията не е лека,защо тогава той не ми каза,че не може да се справи и да ме прати другаде вместо да ми го съобщи при свършен факт.
Миналото-минало айде ,че се отплеснах и направо се разписах b) поздрави на всички victoryVVV
Публикувано: 04 December 2005 - 10:26 AM
Цитат
Здравей,донякъде си права,но жените стават доста параноични когато забременеят и четат разни безобразни статии как могат да си загубят рожбата и такива мити работи bl) Мисля,че не трябва да има проблем когато кучето си е ваксинирано и обезпаразитено d)
Иначе дакел фенка,вчера ходих с колелото малко на разходка/без кучето/и минах през един приятел който има черен дакел...е не съм виждал по щуро и пъргаво животно,като го изведе ошета за 3 минути де що има подгони няколко котки b)
разхвърля на бързо съседските кучета l) ,изяде една бутилка ПВЦ от "pit bull " и си мушна носа във всяка дупка която успя да намери,направо ме втрешти дето се вика l) безценна порода,поздрави super
Публикувано: 04 December 2005 - 02:22 PM
Поздрави на всички!!!
boi4ka ти и Алекс сте вторите претърпяли този ужас... caki и Зара също минаха през огъня! Радвам се, че Алекс е добре!... Не знам какво да кажа освен много да внимаваш... Това е! Поздрави!!!
cheers
Публикувано: 04 December 2005 - 06:58 PM
Цитат
Цитат
Цитат
Ххахахахах,Крис наистина изчетох целия форум,обаче ми дойде толкова информация,че повече няма на къде bravo Още като го намерих и като захапах компютъра на работата колегите започнаха да ме гледат подозрително,хвърлят по един поглед,гледат на монитора разни добермани и иконки с кученца l) ама аз си чета упорито,съжалявам ,че оставих такива впечатления s)
Иначе искам да изразя искрената си ненавист към хора които взимат животни и после не ги гледат a) ....няма ли при нас закон против такива хора?
Гледал съм "анимал полис" по реалитиТВ и на такива хора ги арестуват и им налагат солени глоби,като между другото им конфискуват кучетата и ги дават на хора да ги гледат super
Нека ви разкажа и моите премеждия,когато бяхме на 6 месеца и тъкмо започнахме да се развиваме/в мускулно отношение b) /един ден се прибирам и на вратата ме среща майка ми с тъжна и кисела физиономия,каза ми"ами на Алекс го блъсна кола...заведи го на лекар...."
В първия момент мозъка ми не разбра точно какво става ,но бързо разбрах,че работата е сериозна.Взех кучето и десния му крак направо висеше без да дава признаци на живот...направо полудях,не можех да повярвам,че се случва на моето куче s) На секундата го грабнах и към ветеринарната лечебница/там са най-старите лекари-кучкари.Още с влизането единия само го погледна и ми каза,че крака е счупен....и че тук не могат да ми помогнат тъй като не правили такива операции?!?!?!?!!?!?
Запалих пак колата и към един частен кабинет с пълна газ.Тук любезно ми беше обяснено,че счупването не е сериозно и че ще се налочи операция която ще трае един два часа,след което мога да си взема кучето.Така леко неорентиран и почти в несвяст оставих кучето и започнах да снова нагоре-надолу пред кабинета s)
След 3 часа ме извикаха да видя какво става....влизам,кучето спи упоено,крака превързан и на масата стоят наколко малки парченца,явно от коста.Питам какво става ,доктора ми се усмихва сконфузено и ми казва,че счупването май е било доста сериозно и че ако кучето се оправи АЗ трябва да черпя a)
".....ама то е младо куче и би трябвало да се оправи....."Не ми беше до скандали,благодарих,платих и се измъкнах колкото се може по-бързо.Беше ми обяснено да му давам по две хапчета калций за да може да калцира крака по-бързо и да внимавам да не си маха превръзката и да не си хапе раната.
След няколко седмици му беше сложен пирон в коста,горния край на който излизаше през кожата и беше грозна гледка,но така трябвало.Носил съм го на ръце да пишка тъй като не можеше да си свива крака и да ходи.После дойде другия проблем,крака така се калцира,че около коста се събра топка.Лекаря каза веднага да спирам калция a) .....и така след дълги мъки реших да не ходя повече при него и взех нещата в свои ръце,комшията ми се занимава с ловни кучета попитах тук там и се оказа,че нищо повече не мога да направя,всичко зависеше от кучето...........което за мое огромно удовлетворение се оказа истински герой и се възстанови напълно,като има едно леко мятане на крака когато бяга с всичка сила но иначе всичко си дойде на мястото.
Не знам дали отчасти вината за мъките му беше моя,можеше да го закарам и в Пловдив,но с уверението на лекаря,че операцията ще е лека и при моето състояние на паника тогава мислех,че съм направил най-доброто за Алекс.
Но ако операцията не е лека,защо тогава той не ми каза,че не може да се справи и да ме прати другаде вместо да ми го съобщи при свършен факт.
Миналото-минало айде ,че се отплеснах и направо се разписах b) поздрави на всички victoryVVV
как така пиронът излизал от кожата-тия луди ли са ,бе ?Все бях виждала остеосинтези ,обаче това... Топчето едва ли е от калция....Просто си има правила за антисептика....

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 04 December 2005 - 09:46 PM
Такива "топчета" се получават винаги при определен етап от зарастването на костите. Впоследствие изчезват поради преустройството на костните пласники, изграждащи костта , което е относително бавен, но все пак динамичен процес.
boi4ka, под спец се надявам да не визираш мен, аз съм аматьор като повечето участници в този форум.
Относно главите. Черното куче има относително по-груба като цяло и по широка в черепната част глава. Главно това го отличава от кафевия мъжки, който има по-правилна, относително по-дълга, по "добермански" клиновидна глава. Не случайно споменах думата "ТИП". И двете кучета са елитни, просто принадлежат към различни вътрепородни типове. Все пак, разликите бяха открити.
Поздравления
b) bravo !
Публикувано: 05 December 2005 - 12:51 AM
Агалина,пирона наистина излизаше и беше огънат във формата на кръг в края и беше зашит за кожата/невероятно гадна картина a) ,но тогава нямах избор и се доверих сляпо явно на човек който не обича животните,а е станал лекар само и само да си вади хляба с нещо.За топчето на крака сега за пръв път чувам от вас,аз си мислех,че е от калция.Но то изчезна с много движения и разходки d)
В крайна сметка кучето се възстанови много бързо и е голяма лудетина l) Искам да ви питам,когато остареят доберманите пак ли са толкова жизнени,Алекс е на 6 години и не се спира за секунда на едно място.Ония ден го гони една голяма овчарка и на няколко пъти направо се разби от резките движения на Алекс b) ,той се забавляваше като правеше остри завои и така набираше,че накрая овчарката се отказа и си продължи разходката.
Имам и още един въпрос,четох,че доберманите са най-бързите не ловни кучета.Има ли нещо вярно?Поздрави cheers
Публикувано: 05 December 2005 - 01:58 PM
Цитат
Тайсън,благодаря b) Значи не съм се излъгал.Наистина са много бързи,аз пнякога се учудвам какви спринтове прави.Освен това разбирам,че моето куче е в добро здраве l) l) l) d)
Така и така пиша,да ви питам колко често сменяте вида на храната?Моя го храня или с гранули/за една седмица/или с варено рагу,като му давам и кокалите като те в повечето случаи са крехки и имат доста мръвки по тях.
От време на време му давам и кисело мляко и разни наденички,но по малко.
Кажете как да процедирам с подправките,става дума основно за сол в бульона,дали да се слага изобщо и в какви количества.
По принцип не му давам никакви витамини,защото до сега не съм имал проблеми със здравето му.Ако трябва да приемат някакви добавки,моля ви пишете ми.
.....и още нещо b) в тази възраст/6/, на какви килограми трябва да е горе -долу кучето?В момента е 35,но зимата качва по няколко килограма.Благодаря предварително drink
Публикувано: 05 December 2005 - 06:07 PM
Цитат
Така... А между другото така или иначе се връщаме, Тайсън, каймата опасна ли е за тении, или застрашава ли здравето на кучето (при положение че съм сигурна в произхода й)? Защото повечето казват, че няма проблем даже е добре, а други че е много лошо и противопоказно... Като го гледам обаче, добре му се отразява!!! (което е по-важно)
Поздрави на всички!
boi4ka, никакви подправки! Никакви мазнотии! Много зле се отразяват на стомаха - после имат разтройство и ядат трева постоянно... Никаква сол! Всичко се обезсолява - за това и извара се препоръчва, а не сирене! Можеш примерно в бульона на рагуто да му свариш ориз, после да прибавиш извара и едно твърдо сварено яйце... Можеш да добавяш и зеленчуци разни... Не се притеснявай ако ти прилича на буламач! Макс е луд по тия неща дето на мене ми приличат на буламачи...
Публикувано: 05 December 2005 - 07:10 PM
Препоръчвам Ви да не ги храните с храна която има подправки,има готова гранолирана която е балансирана и има всичко от което се нуждае едно куче.