Доберман
Публикувано: 14 December 2005 - 04:05 PM
Цитат
Трябва ли да приема забележката, след като не аз съм направил отклоненията и не аз съм тръгнал да се шегувам в тема за добермана, към която би трябвало да се придъжаме.
Мисля, че когато се говори за кучета, трябва да се говори именно за кучета , а това че някой си е позволил да се отклони поради простата причина, че преди него някой друг се е отклонил...
Публикувано: 15 December 2005 - 04:21 PM
Ей хора придържайте се към добрият тон b)
Крис,благодаря за хубавите думи d) Как съм с времето ли........ами в момента работя към агенцията по заетостта,също така помагам на баща ми,който има малък бизнес b)
Езици,знам английски,но не съм сигурен дали ще мога да се справя със специализирани термини.......с речници може и да се оправя b) Учил съм немски в училище ,но нямам голямо желание за литература на този език bl)
Ако имаш желание и ако не искаш да размиваме форума ето e-mail-a ми и номера на ай се кю-то:
boi4ka@yahoo.com
248488723 ника е известен l)
Бъдете здрави ....... и нека да завършим с усмивка b) b) b)
Публикувано: 21 December 2005 - 08:22 PM
Публикувано: 21 December 2005 - 08:55 PM
Цитат
Сори....малко off topic
Подкрепям те напълно....
И аз имам дакел...,няма родословие,колко е чистокръвна също под въпрос, но това ни най-малко не пречи да си я обичаме!!! Аз си мисля ,че по едни други начини....могат да се изкара родословие на куче...и какво? Тогава излиза ,че всичките усилия на селекционерите на дадена порода отиват на вятъра..! Аз не съм привърженичка на чистата порода...може би,ако водех кучето на изложби да...,но аз съм просто любителка на животните,която си гледа кучето за удоволствие , и за да задоволя обичта си към животните..
Публикувано: 22 December 2005 - 07:09 PM
Аз лично много харесвам доберманите много красиви и горди кучета са ама неможах да си намеря и затова си купих ротвайлер вече е на 5 месеца, ама като порасне ще си купя и доберман. Едно куче без родословие не отстъпва по нищо на това с родословие, даже може да е и много по добро от него, стига да е гледано добре, преди няколко месеца ходих на състезание за кучета, имаше много добре гледани животинки, обаче имаше и такива които бяха гледани не както трябва и изглеждаха много зле, например за един женски ротвайлер журито каза че са му много тънки краката и че дори и да му се дава калций вече е късно, на един санбернар пък му бяха развалени зъбите. Е кво тогава едно родословие може ли да предпази животното или цялата порода като цяло от некадърни, или безотговорни стопани. Важно е човек като си вземе куче, а и не само, каквото и да е животно да се грижи за него, това въобще нее малка отговорност.
Това беше моето мнение.
Публикувано: 23 December 2005 - 05:58 PM
Цитат
Цане... b) l) l) Мисля, че точно в постът ти е истината... Хората са еволюирали и са забравили вече животинският си произход.. Все по-малко чувстват, все по-малко разбират, все по-малко са грижовни и отговорни. От там идва и цената. Вече всички са свикнали да гледат на нещата в цифри. И като си вземеш куче (не визирам теб конкретно, а многото идиоти дето не знаят как се обича куче) от 5000 долара (примерно) дали ще го гледаш като куче което си прибрал от улицата... Ами.. Силно се съмнявам! Ще трепериш над него, ще си го къташ, ще бдиш, ще внимаваш... Дето има една приказка - от девет кладенеца вода ще му носиш.. b) А прибраното от улицата - к`во.. Него ще го прищипваш на вратата (без да искаш), ще го сритваш като те ядоса, ще го псуваш.. Така се разсъждава вече..
Това, че има единици хора (като нас worthy l) ), които са способни да обичат отговорно независимо дали кучето е породисто, или не е, говори, че все още онези глупави идеалисти и романтици не са изчезнали. И все още се борят някъде там... С вятърните си мелници.. (малко лир. отклонение super best )...
Но когато се влюбиш в една порода.. В поведението й. В движенията й. В реакциите й. Обобщено казано - в начина по който куче от тази порода те обича и отговаря на чувствата ти... Там вече цифрата няма значение. Идва суетата. w) l)
От което започват да се възползват търговците. Предлагат, лъжат, пробутват, клатят... Все хубави работи.. l) Но и при т. нар. "търговци" също има хора - идеалисти и романтици, които всеки ден се борят с вятърните си мелници и които до последно ни проверяват дали сме достойни за тази порода.. Радвам се, че познавам такива човеци. И те не са изчезнали!
Така че.. Н`дей слага всичко под общ знаменател! cheers
Публикувано: 24 December 2005 - 04:29 PM
Първо да пожелая на всички ви весело изкарване на празниците!!! d)
Лично за мен Рождество Христово е един от най-светите празници r)
А що се отнася до новата година,пожелавам ви да я посрещнете с радост,да я изживеете с щастие и да я изпратите със здраве!
Бъдете весели и усмихнати със своите четириноги и дори и да опиете тия дни ,моля ви не забравяйте да ги разхождате все пак l) b) l)
Наздраве cheers
..................Алекс има под елхата нова каишка хахаха,айде със здраве d) super best
Публикувано: 28 December 2005 - 12:29 AM
Публикувано: 28 December 2005 - 10:58 AM
Цитат
Здравей Цаки!
Виж мисля,че не си разбрал правилно или ние не сме се изразили както трябва b)
Аз до сега не съм прочел никъде,поне в този форум,че някой ще си обича повече кучето ако то е 5000000000 долара.Ако някой каже подобно нещо,то той ще е меко казано глупав.Хората които пишат тук,поне повчето от тях,имат нечитокръвни кучета и ги обичат повече от всичко на света d)
Лично аз,не съм си взел доберман за да го показвам или да се фукам с него,може би има и такива хора,но те не са в този форум cl) Напротив,винаги си го разхождам далеко в планината за да не притеснявам никого а и той да не се шашка от коли и т.н.Срещаме се с други кучета и с други готини хорица,които споделят нашите възгледи b)
Въпроса за породистите кучета отива в съвсем друга посока.Тук става въпрос за хора ,които се занимават от десетилетия за да селектират и подобрят породата,за да може доберманите да са още по умни,благородни,красиви и да помагат на хората.Аз мисля,че ти също не би удобрил ако някой направи кръстоска между доберман и пудел например.
И за последно да обобщя,тук всички страшно много обичат своите кучета,независимо какви са те.Мисля,че всеки би гледал еднакво добре и с една и съща обич бездомно и породисто куче.
Аз се извинявам,че изразявам мнението на всички без да съм искал съгласието им,но предполагам,че тяхното няма да се различава много от моето.
Весели празници на всички и нека да завършим с усмивка b) l) r) cheers victoryVVV super best super d)