Бен - какво ще го правим? Голям куч се старае за дом
Публикувано: 28 January 2012 - 03:22 PM
Наложи се по спешност да го приютим в бокс във вет клиника. Тази сутрин го закарахме там. Ще бъде обезпаразитен и ваксиниран. Кастриран е. Има една особеност, но ще пусна нов пост.
Влезе много лесно в колата, вървя и на повод, все неща, които са стресиращи за кучета, живели само на улицата. Милият много се старае да се хареса и да има дом. Мислим, че може би някога е имал дом.
Ето как се вози в кола:
Ето как ходи на повод, току-що слязъл от колата, облайван доста, за първи път 'закачен' за човек:
Пред офиса спеше на едни кашони, пазеше ни от други кучета (в никакъв случай не е доминантен, нито агресивен, просто си личи как се променя стойката му като идват други кучета). В колата пред хотела ни наобиколиха 4 улични кучета, които доста ни полаяха, той в началото джафна няколко пъти, но след като бе любезно помолен, замълча :)
Много ми е на сърце, признавам, че когато ходех до този офис, все се галехме и го мислех, някак си знаех, че ще дойде и този момент...
Мисля, че на двор би се чувствал добре, има много гъста козина. Но по душа (така да се каже) е домашно куче, има огромна нужда от свой човек. И много се старае, много.

Публикувано: 28 January 2012 - 04:04 PM

Направих клипче, на което като че ли най-много си личи, на снимките не толкова. При дишане хрипти (опасявам се, че не се чува добре на клипчето, чак към края).
Мислихме, че сигурно е бил блъснат от автомобил (не искаме да си мислим, че човек някак би причинил това нарочно, а друго куче също едва ли, много сила се иска).
Притеснява ме това, че диша шумно и че има секрет, който няма къде да се задържи. Особено като му стана топло в колата, задиша още по-шумно.
Някой сблъсквал ли се е с нещо подобно? Какво можем да направим, за да го облекчим?
Ухото му също е бая цепнато, не е обикновеното купиране при кастрация, но или са го сбили, или просто така са си го резнали :(

Публикувано: 28 January 2012 - 04:14 PM
Може би трябва да се провери за туй-онуй, каквото и да е то.
Успех на Бен, изглежда голям сладур.

We make a Living by what we get... We make a Life by what we give...
Публикувано: 28 January 2012 - 04:27 PM
Да, помолих вет. докторите, при които го оставихме да направят по-задълбочен преглед (сега беше само на бързо, не искахме да го стресираме, доста промени му се насъбраха). Мисля да пуснем тестове за дирофилария, може би целият снап 4 Д, не знам има ли смисъл от рентген?
Истината е, че съм и много финансово притеснена, покрай няколко хиляди лева разходи от моя страна в последните месеци заради други кучовци (хотел и пътни). Оставих 60 лв за първоначалните разходи, но не мога в момента да поема нищо повече.

Публикувано: 29 January 2012 - 11:09 PM

Днес бях в Добро Хрумване и питах за хриптенето, стана дума, че може от травмата има вътрешни наранявания/сраствания и това да води то дартвейдърското дишане... Ще се водим на преглед, ясно си е.
Откраднах една снимка от Грета, реших, че по-видимо ще стане това, което не успявам да опиша за носа.

И МНОГО да благодаря на arab83 и Бъки за превоза (мааалко повърна момчето, ще има да чистите :() и цялата подкрепа. Момичета, прекрасни сте!

Публикувано: 30 January 2012 - 11:45 PM
Ще му направят по-задълбочен преглед утре.
Вече е обезпаразитен.

Публикувано: 09 February 2012 - 03:24 PM
Исках да му пуснат едни тестове, но не могат да ги намерят, та ще се проточи малко във времето.
Нахвалиха го колко добре ходил с повод и без повод (в заграждението). Нищо не рушал и имал отлични хигиенни навици.
Побутват ме да намеря приемен дом, да не е в клетка... Дали и такива чудеса се случват?

Публикувано: 14 February 2012 - 12:56 PM
Имам малко излагащи го снимки, ама пък да видите, че е добре с хигиенните навици и макар и засрамен, може да върши такива неща на повод :)

Снимките дори не са от обичайното 'качество', а още по-зле :( Падна ми батерията на телефона след фото-сесията на 6те бебока и за Бен снимах с телефон...
Платих още 60 лв, остава да намеря още 50 за ваксината и хотела. Тестовете засега се отлагат - няма признаци на каквито и да е болести (пу-пу). Ще ги правя като имам по-добра възможност, а и ако някой от чужбина прояви интерес, така реших.

Публикувано: 19 March 2012 - 10:29 PM

Публикувано: 28 March 2012 - 09:41 PM
Публикувано: 29 March 2012 - 07:39 AM

Моят лигльо (ех, дано все такива ми се падат) вече е настанен на ново място - има си зелена тревичка, голям двор и място за тичане. Преместихме го на по-широко, макар и с 2 лв на ден по-скъпо, но важното е да е доволен. Иначе нямаше много време за разходки и гореше от енергия.
Надявам се да го видя през уикенда и да го поизчеткам, че с тази козина...

Публикувано: 09 April 2012 - 12:18 PM
Бен е ок с котки и кучета, но според дамата-собственик на хотела, не се разбира с овце :) Казвам го с усмивка: не че нещо искал да им направи, но сериозно ги облайвал и им се карал.
Обича да играе с деца - имам снимки, но тях по-късно ще пусна :)

Публикувано: 14 May 2012 - 02:23 PM
За съжаление, снимките с детето не съм ги запазила...
Иначе е добре пу-пу, като че ли мъъъъъничко е отслабнал :)
(в тази връзка получи лакомство):

Публикувано: 22 May 2012 - 03:04 PM
Ето снимки на гальовен Бен с детето на хазяите.

Публикувано: 28 May 2012 - 11:28 AM
Иначе Бен е ок, и той доста се е уплашил. Лошото е, че трусовете, които ние тук почти не усещаме, там са по-силни и придружени от неприятно бучене, което допълнително плаши животните.
Не смея и да се надявам за приемен дом, но все пак да ви попитам: дали някой би се съгласил да вземе Бен?

Публикувано: 29 June 2012 - 09:10 AM
Те споделиха, че тъй като нямат възможност да го социализират, подозират, че ще е доминантен с други кучета и ще трябва да се работи по това. Докато го извеждали преден път залаял дрено съседско куче и понеже не могли д аго удържат, го ухапал.
Това мен много ме плаши и ми се иска да го настаня в приемен дом или при кучешки треньор. Ще съм благодарна на идеи къде биха го взели?
Много благодаря на Polence, която плати 100 лв за последните 2 седмици хотел от месец юни с нейни пари и ме изчаква да й ги върна

Публикувано: 19 July 2012 - 08:53 AM

Публикувано: 06 August 2012 - 08:33 AM
Elizd, в 28 January 2012 - 04:27 PM, написа:
Elizd, в 09 February 2012 - 03:24 PM, написа:
Elizd, в 14 February 2012 - 12:56 PM, написа:
Хора, не бъдете като мен! Не отлагайте и не се надявайте, че всичко е наред!
В събота най-накрая тествах Бен за дирофилария - положителен е.
Не мога да ви опиша колко ме е яд на мен си!

Публикувано: 07 August 2012 - 04:34 PM
Засега може да разгледате двата албума с книги на български и английски език и да си закупите някоя.

Задължени сме с кучовци за подкрепата ви!