Диария и повръщане след гризане на дърво
Публикувано: 05 February 2012 - 02:53 PM
Кучето ми е НОК на 3 месеца. Обезпаразитявано е 2 пъти. Скоро ще го обезпаразитяваме пак. Но...
Вчера бяхме навън. Той много цопаше в локвите. Като се прибрахме беше целия мръсен и беше просто наложително да го изкъпем. После си стоя при нас цял ден, пуснахме си го на терасата вечерта (остъклена, има си и колибка, направена от дърво) и.. Дотам с безпроблемието.. Взех го, за да хапне и какво да видя... РАЗТРОЙСТВО.. Ветеринаря беше изписал прахчета за разтройство, винаги ни помагат. Дадох му. След това го нахраних (яде попара с обезсолено сирене) и го пуснах пак на терасата. После забравих, че не съм му дала вода и... гледам... Колибата е гризана, в колибата повърнато, пред нея-също, и разбира се разтройство.. Много се изплаших, обадих се на ветеринаря и той каза да давам Деган 1 хапче на 6 часа (10мг е хапчето). Повръщането спря (за сега), акането не е на често, но когато ака е рядко.. Има едни работи в повърнатото и в акото му, не знам как да ги опиша. Когато се изака пак ако ги има (дано да няма, де) ще ги заснема да ги покажа. Кучето не е яло от снощи, пие само оризова вода, искахме да му дадем малко ориз, но той не го яде, само 1-2 хапки и не искаше. Цял ден лежи и спи, ушите му са дръпнати назад, когато е буден е неспокоен.. Вижда се, че го боли коремчето.. Ветеринаря не е в града, чуваме се само по телефона и не мога да го заведа днес. Чудя се от какво е-да не би да има някакви бацили или е от дървото.. НЕ искам кученцето ми да умре.. Цял ден плача, той не се отделя от мен.. Прекалено много го обичам, за да го загубя.. За дето е ял дърво да не би да му се напукат червата или ако има бацили да му стане нещо.. Страх ме е дали ще преживее до утре, моля ви, дори и онлайн опитайте се да ми помогнете, да ме укоражите по някакъв начин, защото наистина се чувствам виновна, много виновна.. Обвинявам се, че не съм добра стопанка, но пък го обичам повече от себе си сигурно.. Много ще съм ви благодарна!
името на темата е редактирано
мод
Публикувано: 05 February 2012 - 03:14 PM
Между другото, ако аз хапна попара със сирене, сигурно също ще трябва да тичам до тоалетната, с извинение. Вземете му хубави бебешки гранули премиум или супер премиум клас, да не са от ниския клас, защото още повече ще се подриска. Ако му вземете хубава храна, до утре няма да имате проблеми вече с разстроен стомах.
И моите кучета са гризали дърво, и естествено резултата е да повърнат погълнатото, трябва да му осигурите играчки за гризане на тази възраст и да му ограничите достъпа до предмети, които могат да бъдат нагризани и унищожени.
Публикувано: 05 February 2012 - 03:15 PM
Публикувано: 05 February 2012 - 03:16 PM
Vesela_5, в 05 February 2012 - 01:14 PM, написа:
и най-важното опасни за самото кученце.(като почистващи препарати например)
Колкото за паразитите ако е много опаразитено може да ги повърне.Но предполагам сте го обезпаразитили и вече на 3 месеца трябва да е с всички поставени ваксини.
Публикувано: 05 February 2012 - 03:24 PM
Да, има всички ваксини. Излизал е навън, ял е сняг, но никога не е бил така. Бях го изкъпала към 12 на обяд и стоя при нас до към 8 часа, изсушен със сешоар и на топло. Няма достъп до никави вредни за него неща, на терасата има само и единствено неговата къщичка, която е дървена и е гризал от нея. Но не мога да я махна, няма да има къде да спи..
Обезпаразитяването е насрочено за 10.02 (петък), но ако има някакви бацили още утре ще говоря с ветеринаря да се обезпаразити.
Колкото до попарата-той не я яде от вчера или днес, той си я ядеше без проблем, като цяло не е капризно куче, разбира се съм се интересувала какво да му давам и какво не. Давам му гранули Педигри за бебета, давам му месо (ВАРЕНО пилешко без кости), но от снощи не съм му давала нищо освен оризова вода и ориз. От прахчета не се повлиява разтройството. От снощи до сега е повръщал 2 пъти и е акал 4 пъти рядко.
Публикувано: 05 February 2012 - 03:29 PM
Наистина не го хранете с попара. Гранули или месо с ориз.
Кога е било последното обезпаразитяване и тогава имало ли е паразити?
И все пак най-добре е да се опитате да намерите транспорт и да го заведете на лекар!
Публикувано: 05 February 2012 - 03:38 PM
Проблема е, че ветеринаря е извън града в момента, а другата вет. клиника ме обърка толкова много първия път.. Дадоха му грешно лекарство за разтройството първия път и предпочитам да не го водя там.
Публикувано: 05 February 2012 - 03:57 PM
Публикувано: 05 February 2012 - 04:09 PM
gersinkaa, в 05 February 2012 - 05:05 PM, написа:
И ако тогава е изкарал паразити е трябвало да бъде обезпаразитен в периода 29-31.12.,а ако не е - на 17.01.Дано само в този период на необезпаразитяване да не е ваксиниран

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 05 February 2012 - 04:40 PM
П.п.Третата ваксина на колко месеца е сложена?

Публикувано: 05 February 2012 - 04:52 PM

Публикувано: 05 February 2012 - 04:54 PM
Публикувано: 05 February 2012 - 05:06 PM
Исках да попитам ако на едно кученце му се сложи трета ваксина (в добро видимо здраве), а след 10 дена се обезпаразити по двумесечна схема и се окаже, че има паразити, то ваксината дали ще подейства?
Четох противоречиви мнения отностно това..
А по темата - не съм експерт, но според мен кученцето е настинало.. А защо 3тата ваксина му е сложена месец по рано?

It`s better to burn out than fade away..

Вход

Горе
Цитиране +