Благодаря за съветите!
Все още не мога да повярвам: от клиниката ме свързаха с потенциални осиновители, които са техни близки приятели. Ходили са да я виждат вече няколко пъти. Искат да обмислят преди окончателно да решат, на мен това ми прави отлично впечатление, защото стъпката е важна и е дългосрочен ангажимент. Ще се чуя и надявам се, видя с тях, за да съм сигурна, че знаят с какво се захващат. Иначе имахме предвид вече и приемен дом с deni_avr и честно казано ни се щеше да й търсим дом в чужбина, защото голяма част от изследванията, които могат да й се направят, за да се подобри качеството й на живот, тук са почти недостижими (като цена и като техническа възможност).
Миши е постъпила в клиниката с дихателна недостатъчност, малко по-късно е направила гърч. Това е лекувано, заедно с травмата на гръбнака. Остава единствено проблем с изхождането - не че не задържа, а обратното - има запечен стомах (как да се изразя по-фино). Дават й леки лаксативи - това може да е особеност на състоянието й, не е нещо страшно, просто трябва да се вземе предвид от стопаните й.
Относно евентуалните бъдещи стопани: радвам се, че са приятели с лекарите, че разбират необходимостта от кастрация, че са запознати с медицинската (и финансовата) страна на ситуацията. И че съзнават, че никой не може да даде прогноза за продължителността на живота на Миши.
Ще поговорим и относно другите по-специални грижи (храна, бъдещи деца, други домашни любимци, евентуални разходи, не дай Боже, ако има усложнения).
Относно болките и здравословните проблеми: вече тича, даже се опитва да скача, закача се :) Това потвърдиха лекарите. За прогнози не се ангажират... Четох заради Миши и за съжаление научих, че обикновено в подобни случаи има всякакви проблеми.
Относно 'чупливостта' и сърцето: да, лекарите потвърдиха, че трябва извънредно да се внимава.
Може би като заключение: хората, които я осиновят трябва да са изключителни :) Много добре информирани и подготвени и за негативни развития в близко или по-далечно бъдеще. И да са близки приятели с вет лекари ще помогне

, без да се стига до 'опити' с животното, разбира се (в случая мога да гарантирам, че се полагат най-добрите грижи за Миши). Силно ми се иска предложените от клиниката хора да са 'нейните', защото вече видях отношението на лекарите - а то е прекрасно! Собственичката дори е обмисляла осиновяване, но има малко дете и я е страх, че то ще нарани Миши. И мен ме е страх от това... Особено като знам предисторията.