Dog.bg Форуми : Сузан - нежен котан с малко странно име

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Сузан - нежен котан с малко странно име търси дом, разбира се

#1 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 08 February 2012 - 07:16 PM

Някои пациенти вече ги получаваме с доставка по домовете :smile:. Един хубав декемврийски ден на вратата на Меги се звъни и когато отваря 2 нейни съседки държат този хубавец и я молят да го поемем и да му помогнем. Котанчо е намерен навън наобиколен от кучета. Въпреки, че на снимките, които ще видите не си личи, той има травма на крачето и на таза и това е видно от походката му. Жените, които са го намерили са си помислили, че е пострадал сега, но прегледът показа, че това всъщност са стари травми. Предположенията ни са, че е бил домашен котарак, който е паднал от висок етаж и така всъщност си е счупил таза и крака. Надали някога ще разберем цялата истина, но това вече е без особено значение. Важното е, че Сузан (това смешно име му го дадоха в клиниката и мислим да си остане с него за късмет) е вече кастриран, ваксиниран и обезпаразитен. Освен това го уредихме и с чудесен приемен дом, за което сме много признателни на Ани и Кики :rc_036:. Ето какво казва приемната му мама за него:

Цитат

За Сузан мога да кажа,че за мен не е коте,а едно....... голяяяяяяяямо страхливо зайче:) Мек и копринен като зайче е и също като тях е страхлив.Все още не може да се отпусне у дома и бяга и се крие така,че по половин час го търся и не мога да го открия: ) Но когато почнеш да го галиш се извива по галещата ръка и иска още и още и още. Много е гальовен и добричък,но е уплашен все още,което е нормално. Хъска на моите котки,но се надявам полека лека да се отпусне и да се очовечи,да стане по общителен и игрив,защото е едно прелестно създание:)

А ето за кого говорим:
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка Прикачена снимка

На някои от снимките все пак се вижда, че си щади задния десен крак и го държи в по-особена позиция. За съжаление ще остане леко куц, но лекарите считат, че това няма да влияе силно на качеството му на живот.

#2 Потребителят е офлайн   elena07 Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 February 2012 - 08:04 PM

Мнооого красив :wub:

Пожелавам му най-прекрасният Човек!
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   кикита Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 February 2012 - 11:00 AM

Да кажа и аз две думи за това голяяяяяямо съкровище.Много е красив и гальовен,козинката му е копринена като на зайче.Когато спреш да го галиш,започва сам да се бута с главата в ръката ти и най нахално си иска още галене.Все още е малко стеснителен и се покрива отвреме навреме,но ще се отрака.Станала съм му почетен вратар,тъй като застава на вратата(независимо отвън или отвътре) и не спира да мяучи, докато не му отвориш,за да влезе или излезе,ако не отидеш да му отвориш вратата,скача сам да си я отваря:) Пожелавам му най добрите стопани на света,които да го глезят много.

#4 Потребителят е офлайн   ane_lia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2012 - 12:05 PM

Малко снимки и на тоз красавец ,за да не го забравите :smile: Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 February 2012 - 12:20 PM

Няма никакъв начин да го забравим :smile:! Как му е раничката на крачето? Чудя се дали все пак не трябва да го мажем с някакъв мехлем.

#6 Потребителят е офлайн   ane_lia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 February 2012 - 03:31 PM

Сузан търси контакта с хора и се гушва и иска да се гали.Много си е общителен даже.Постоянно меца ,едно такова тихичко,но настойчиво на вратата,когато иска да му се отвори.Ако не станеш веднага да му отвориш,скача и сам си отваря :af_089: Гали се като змиорка в краката ми, докато ходя и все ме е страх да не го настъпя. :smile: Но разминавайки се с моите маци и Сиси,все още се съскат,което надявам се скоро да преодолеем.
User's Signature

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   ane_lia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 February 2012 - 12:50 PM

Този господин,ако имаше как да не става ,да се храни и да пишка,щеше да е много добре.Би си лежааааааааал в леглото и ако имаше и една ръка която постоянно да го гали,сигурно по щастлив от него нямаше да има. :sg_071:
Ето го и него:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 25 February 2012 - 10:33 PM

Сузан днес беше на лекар за крачето. Има признаци, че го боли и затова 3 дена ще взима обезболяващи. После трябва да иде пак на контролен преглед и нова рентгенова снимка евентуално. Стискайте му палци да му минат болките и да не се налага да му се прави нещо по-сериозно :dh_188:.

#9 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 27 February 2012 - 09:45 PM

Сузан си използва крачето повече тези дни, което май е сигурен признак, че обезболяващите му действат. Не знам какво следва оттук нататък обаче. Тези дни му предстои посещение на доктор отново и се надявам да си изясним този въпрос. Във всички случаи много силно се надявам да не се налага операция. Стискайте му палци!

#10 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 March 2012 - 10:10 PM

Сузан в неделя беше на контролен преглед. Кракът не го боли и не реагира лошо, когато го пипаме. Обезболяващите са си свършили работата. Дано ефекта да е възможно най-дълготраен. Мнението на лекарите е за сега само да го наблюдаваме. Ето и една снимка на пухкавото зайче (както го нарича приемната му мама :smile:). Както може да се очаква от мен, снимката не е особено прелестна. Добре, че Сузан си е хубав всякак.
Прикачена снимка

#11 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 March 2012 - 01:09 PM

Кривокрачко е харесан за осиновяване в Германия и има шанс да замине веднага след като успеем да съберем нужните за пътуването му пари. Трябват ни 110 лева за билета му. Няма да се справим без помощ от приятели. Моля ви помагайте. Може по форумната сметка или направо по нашата:

Юробанк И Еф Джи България АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN BG17BPBI79421077310201
Сдружение "Приятели на котката”

#12 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 March 2012 - 11:52 AM

Дотук сме събрали 100 лева за пътуването на Сиси и Сузан. Недостигат още 120 лева за пътя им. :uc_029:

#13 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 March 2012 - 04:29 PM

Огромни благодарности на Ели и Владо за дарението от 30 лева за пътуването на Сиси и Сузан. С това стопихме недостигащата сума на 90 лева. Вече имаме и дата, на която котките могат да заминат - 29-ти март. Дали ще пътуват вече зависи само от това дали ще успеем с парите. Имаме по-малко от седмица, за да успеем да съберем липсващата сума. :uc_029:

#14 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2012 - 10:19 PM

С огромно облекчение най-сетне мога да кажа - местете темата! Сузан трябваше да замине в четвъртък. Всичко беше уговорено, планирано, организирано. От Бг Еър обаче имаха изненадка за нас ... час след като бяхме оставили котките на летището и бяхме платили и вече си бяхме обратно по работните места, от карго фирмата ми се обадиха да кажат, че Бг Еър отказват да качат животните, защото клетките им се стрували неподходящи и трябвало да занесем по-големи. Това, разбира се, нямаше как да се случи - ние не разполагаме със склад клетки, нито с парите, които трябваха за закупуването веднага на нови клетки и доплащането на сумата необходима за увеличения обем на пратката :dh_188:. Наложи се по спешност да си вземем котките обратно. Изпаднах в истински ужас, защото бях излизала по обед от офиса, за да изпратя животните и нямаше никакъв начин пак да изляза, а карго фирмата работи само до 17 часа. Тук е мястото да благодаря на deni_avr и на Elizd, които се отзоваха на молбата ми за помощ веднага и прибраха котките от летището. Наистина думите са слаби, за да ви благодаря, момичета! Не знам какво щях да правя без вашата помощ :rc_036:. Слава Богу, че и хората в Германия, които трябваше да посрещнат котките проявиха разбиране и не се разсърдиха, че тотално им объркваме плановете и програмата за деня с напразно разкарване насам-натам. Няма да описвам всички негативни емоции и проблеми повече обаче! Ще каза само, че котките в крайна сметка успешно заминаха и пристигнаха в събота и сега ми пишат колко са красиви и колко са добри :smile:! Всичко е добре, когато свършва добре! Надявам се скоро да има още по-хубави новини за нашите гаврошчета.
Искам да благодаря и на ДХ, които дариха 90 лева за пътуването на Сиси и Сузан :rc_036:. Обичам ви!
Сузан погостува на Elizd 2 дена покрай неуредиците и Ели е влюбена в него :smile:. Надявам се скоро и постоянните му стопани да ни пишат с новини и снимки и отзивите за него да са все така ласкави!
Прикачена снимка

#15 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 01 April 2012 - 10:57 PM

От бързане забравих да споделя, че имам двоен повод за горещи и сърдечни благодарности към Ели и Дени! Освен, че в четвъртък спешно се отзоваха на молбата ми за помощ, в събота отделиха половин ден и вместо заслужено да се отдадат на почивка ми помогнаха с карането на котките до офиса на карго фирмата, а по-късно и до летището. Благодаря Ви, приятели! :rc_036:

#16 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 05 April 2012 - 02:57 PM

Сузан е осиновен :smile:! Вчера ми писаха новите му стопани, че даже и снимки са пратили. Предишната им котка Джулия е починала януари месец на 20 години.
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#17 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 06 April 2012 - 12:07 AM

Тук има информация за разходите по заминаването на Сузан.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни