Dog.bg Форуми : Призоваване за изтребване на улични кучета

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Призоваване за изтребване на улични кучета от фейсбук във Варна Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 February 2012 - 09:16 AM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 12 February 2012 - 09:05 AM, написа:

Лично аз не виждам особен смисъл в тези он-лайн петиции.

Аз също, но доколкото чета в темата има подадени писмени сигнали.
Всеки може да подаде писмен сигнал до прокуратурата и полицията, в случай, че е попаднал на свидетелства за престъпление. Нещо повече - длъжен е.

#42 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2012 - 09:19 AM

Показване на мнениетоmil_, в 12 February 2012 - 09:16 AM, написа:

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 12 February 2012 - 09:05 AM, написа:

Лично аз не виждам особен смисъл в тези он-лайн петиции.

Всеки може да подаде писмен сигнал до прокуратурата и полицията, в случай, че е попаднал на свидетелства за престъпление.

Да, но завеждането на дело е по местопрестъпление (или мястото, където е извършено деянието). И ако се случи някой прокурор като в моя случай и прецени, че не трябва да се повдига обвинение, нищо не може да се направи.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 February 2012 - 09:26 AM

Разликата е съществена между 2009 и сега, тъй като тогава наистина не е имало основание в НК за никой прокурор. Сега е друго и дори да няма данни срещу конкретно лице, трябва да бъде образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.
Освен това и подбудителството към престъпление е наказуемо.

#44 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2012 - 09:28 AM

Показване на мнениетоmil_, в 12 February 2012 - 09:26 AM, написа:

Разликата е съществена между 2009 и сега, тъй като тогава наистина не е имало основание в НК за никой прокурор. Сега е друго и дори да няма данни срещу конкретно лице, трябва да бъде образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Времето ще покаже.
Аз казах по-горе - ще се радвам да не съм прав и наистина да има положителен развой тази изродена постъпка, а и не само тя.
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#45 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 12 February 2012 - 02:49 PM

Показване на мнениетоmil_, в 12 February 2012 - 09:16 AM, написа:

Всеки може да подаде писмен сигнал до прокуратурата и полицията, в случай, че е попаднал на свидетелства за престъпление. Нещо повече - длъжен е.

Длъжен?! Някои май забравят къде се намираме... Ами СТРАХЪТ, кой ще е длъжен да го елиминира...? Кой ще си жертва спокойствието, заради някакво улично пребито куче? Ами тоя изрод, нали след няколко годинки ще излезе от затвора...ами, ако през тези годинки е кроял планове за отмъщение - щом като е способен с едно невинно създание да постъпи така, бедна ми е фантазията как би могъл да се отнесе към някого, когото счита, че му е виновен... Някои вероятно ще възразят, че само подъл страхливец може да се отнася така към животните и че няма да посмее да стори същото с човек... Ами, убедете ги тогава хората да не се страхуват... или им осигурете "закрила"...Пък и нека да не забравяме, че и прокурорите, и съдиите, също не са безсмъртни... и най-вероятно предпочитат да се съобразяват с този свой "недостатък"...
Щом пък законите ни са синхронизирани с европейските, а от Европата ни корят за корумпираните съдии, ами нека тогава, примерно при конфликтни дела, нашите съдии да се сменят на някакъв ротационен принцип с некорумпираните от Запада... :md_064:
Иначе, на жалби, тъжби и петиции, сме 'царе", но за друго... :flagbg:

#46 Потребителят е офлайн   Danyto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2012 - 03:41 PM

Подписах, подадох жалби и ...упражнявам натиск. Ако машината въобще се задейства, то ще е защото ние сме "бутали"...
И аз съм малкопесимист...на мен лятото прокурор ми отговори, че деянието не било толкова тежко, че да заведе дело..., но 1 не води, друг ще заведе...Сеще се намери 1 на който да му пука за животните...

#47 Потребителят е офлайн   Ариел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 February 2012 - 03:56 PM

Хм, нека жертвата да не е бездомна, а....БОК.Сещате ли се кой лично ще натисне прокуратурата?! :flagbg:
User's Signature

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....

#48 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2012 - 03:44 PM

09:22 | 29 март 2012 | Общество / Редактор Надежда Христова /

Цитат

87-годишен мъж е в болница с опасност за живота, след като е нападнат от глутница кучета в столичния квартал "Малинова долина” в близост до Американския колеж, съобщиха от пресцентъра на МВР. Мъжът, за когото първоначално БНР съобщи, че е преподавател в колежа, се е разхождал край общежитията на преподавателите в учебното заведение, които се намират в квартала, когато е бил нападнат от глутница, съставена от 15-20 кучета.

Животните съборили възрастния мъж на земята, като той не е бил убит само заради бързата реакция на полицаите от Седмо РПУ.

Лекарите от ВМА са направили няколко операции, за да спасят крайниците на пострадалия от ампутация. Той е настанен в Клиниката по реанимация, съобщиха от пресцентъра на болницата. Възрастният мъж е в изключително тежко състояние, в безсъзнание и на изкуствена вентилация, с множество разкъсно-контузни рани и фрактури по главата, лицето, ръцете и краката. По време на инцидента е претърпял голяма кръвозагуба, а в резултат на тежкия шок е получил и тежка сърдечна криза. В момента лекарите се борят за живота му.

Зам.-кметът на Столична община по екологията Мария Бояджийска заяви, че от рано сутринта екип на „Екоравновесие” е в кв. „Малинова долина”, за да залови всички животни от глутницата.

"Проблемът тук е с това, че въпросната глутница кучета е хранена от съседи на пострадалия и това са неща, с които е страшно трудно да се борим. Това, което ми казват и от „Екоравновесие”, и комшии, е че тези кучета са хранени от съседи с кокали, със сурово месо, което е недопустимо”, посочи кметът на район "Студентски" Димитър Дилчев. По думите му, когато екипите на "Екоравновесие” са отишли на място, две жени са разгонили глутницата, за да не бъде уловена.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че категорично ще настоява в Наредбата за бездомните кучета да бъде заложено да има санкции при неспазването на изискването да не се хранят уличните кучета.
"Ако някой наистина иска да се грижи за кучетата, има начин те да бъдат осиновени и да се грижи за тях в дома си", допълни кметът.

През 2005 г. 34-годишната преподавателка по тенис в Националната спортна академия Елена Чолова бе нападната и нахапана жестоко от глутница кучета в Студентски град, докато правела сутрешния си крос. Жената бе приета в болница с над 100 ухапвания.

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#49 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 March 2012 - 05:23 PM

http://bg-bg.faceboo...100003462710154
http://anti4lapi.com/
Ето това вече не е нормално!!
Къде са тези кучета убйци???
Аз до сега едно не съм видяла!
Родом съм от Варна но в момента живея в Германия и ако тук някакъв изрод като тези си позволи такова нещо към живо същество сигурно публично юе го обесят !
Предлагам всички който който са срещу насилието над животни да не спират да пускат жалби и да не спират да се борят срещу безкрайно многото психопати който се навъдиха из България .Не знам колко са опасни уличните кучета ама от тези психопати косата ми се изправя!
Аз съм за затварянето на психопатите съдисти който убиват кучета и котки защото един ден те ще посегнат на децата ни на нас и нашите домашни любимци! НЕКА ГИ СПРЕМ!!

Моля всеки който е по-запознат за пускането на жалби от други страни освен България да ме осведоми как мога аз да пусна жалба или заведа дело.
Благодаря предварително! :flagbg:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни