Dog.bg Форуми : Ринго - един тъжен спешен случай

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ринго - един тъжен спешен случай дайте ми съвет :((

#41 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 March 2012 - 12:27 PM

Ох, и пак забравих.
Огромни благодарности към Албена за дарението от 100 лв за Ринго! :rc_036:
Вчера платих престоя и терапията за изминалата седмица - 75 лв.

Благодаря!
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 20 March 2012 - 11:43 AM

Тази седмица не успях да ида до Ринго. Новините около него са добри и не толкова. Кръвните изследвания показали много лоши бъбречни показатели. Начална бъбречна недостатъчност. Сега добавките са сменени - за бъбреци, както и храната - Ренал.
Аз имах намерението да го преместя на по-хубаво място - кучешки хотел с външно ограждение, по-чести и дълги разходки, а цената ще е само с 2 лв. по-скъпо. Ако занесем наша храна, 6 лв/ден.
Мисля, че той ще се чувства по-добре там.

Трябва да поръчаме храна от вет серията за бъбречна недостатъчност. Ако някой знае откъде може да се намери сравнително по-евтин вариант, ще съм много благодарна.

От даренията за него, които взех останаха 80 лв. Виждам, че има нови, които ще взема в края на седмицата, за да се разплатя в клиниката.

Благодаря на всички ви!
User's Signature

Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 25 March 2012 - 05:11 PM

Toзи уикенд преместихме Ринго в друг хотел, където съм сигурна, че ще се чувства по-добре. Купихме му храна Ренал за месец, след което ще направим нови изследвания. Благодаря на Ели за помощта и всичко!
Ринго си е все такъв веселяк и огромен лигльо. Обожава хора, а мен вече ме припознава. В кола се вози идеално. Страшно добро и прекрасно момче.
Ваксинирахме го, защото в хотела не се допускат неваксинирани животни.
Раните му ще продължат да се третират и като цяло другия уикенд очаквам по-добри новини за общото му състояние. Духом Ринго се чувства добре. Прекрасен куч!

Отчетът:

Общо за Ринго даренията бяха:
130 лв от форума.
100 лв от Албена.
65 лв от форума от последната седмица.

Вчера платих последната седмица нощувки в предишния хотел - 60 лв. Остатък за плащане, в който са включени кръвните изследвания, ваксината, лекарствата и добавките е 165 лв. Купихме храна Ренал за месец - 90 лв.
В новия хотел не съм плащала нищо.
Даренията бяха получени и изхарчени. Огромни благодарности на всички, които се включиха в бюджета за слънчевото момче! От тук нататък се надявам сметките да са само за хотел и изследвания, които трябва да направим, за да следим бъбречните показатели. Утре ще сканирам бележките.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 27 March 2012 - 04:16 PM

касовите бележки от предните 2 пъти. онзи ден забравих да поискам.

Прикачени файлове

• Прикачен файл  Ringo.pdf (844.42K)
    Брой сваляния: 106

User's Signature

Качена снимка

#45 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 29 March 2012 - 09:27 AM

Клюкарка
/изправил се е на два крака :))) /

Прикачена снимка

Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#46 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 02 April 2012 - 09:16 AM

Ринго е понапълнял леко, весел, с ужасно смешна и уникална походка. Тази седмица не успяхме да го закараме на изследвания, отложихме го за следващата. Вероятно е развил и кожно заболяване, защото има рани по кожата, които кървят. Куп проблеми, но и невероятен дух! Ето весело видео от слънчевото момче:

User's Signature

Качена снимка

#47 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 05 April 2012 - 12:20 PM

Ринго не може да остане в хотела повече. През нощта лаел много, пречел на съседите и преди малко ми се обадиха да си го взимам....
Ужасно съм притеснена, моля ако някой се сети или има желание срещу заплащане да приеме Ринго, да пише. Нямам идея къде ще го настанявам.
Суходол не е опция.
.....Не знам вече...
User's Signature

Качена снимка

#48 Потребителят е офлайн   Hucki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 April 2012 - 12:37 PM

охххх.... проблема с напишкването актуален ли е?
Много го харесвам този Ринго - ще преговарям в къщи да предложим приемен дом, ама нищо не обещавам. Мъжа ми е прясно опериран и не храня големи надежди, но все пак ще опитам. Ще питам веднага, но търсете и други варианти

#49 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 05 April 2012 - 12:43 PM

Актуален е проблемът с напишкването. Може да ползва памерс, но в този хотел просто явно не им се занимава с излишни напъни. Много съм ядосана, но това са други отношения и лично мои проблеми.
Ринго е специално куче, има нужда от социализация, от повече разходки, внимание, цял живот е бил на верига и не знае какво се прави в клетка. Има нужда разбира се и от повече грижи.
До събота когато мога да ида, ще го мисля.
Той е слънчево момче и колкото да е отчайващ и безнадежден случая му, докато я има тази искра в очите му, аз съм длъжна да го местя от място в място докато се появи втория му шанс в живота.
User's Signature

Качена снимка

#50 Потребителят е офлайн   Hucki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 April 2012 - 03:26 PM

оххх няма да се справя значи ... много ще ми дойде, а ако има и проблеми със социализацията пък съвсем ... Роджър е много мил и добър, но му се играе та му се плаче все още ... вероятно ще му се радва много, но ще му скача по главата нон стоп и ще стане лошо.
Жалко, много исках да помогна на момчето...
Успех от сърце

#51 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 12 April 2012 - 09:01 AM

Поздрави от слънчевото момче. Голяма проклетия е това е куче, обаче е наистина едно добро и весело момче. Новини има много.
Ринго вече няма проблем с бъбреците, то това май е единствената хубава новини :)
Има лека анемия и левкоцитоза заради раните, започва да се храни с по-силна храна.
Оказа се, че една от раните му на крака е шев - и то шев с корда, представете си. Ринго освен веригата си е имал явно и стопанин, който го е шил с корда. Милият той ако можеше да разкаже...
Ринго обича да се вози в кола, но май никой не обича да се вози с Ринго, установихме в събота :ab_041: Като е в колата стои един такъв важен, изправен и наблюдава. Много е смешен.
Успяхме да се договорим да остане в хотела още седмица, понеже той там се чувства наистина добре, а и времето е хубаво. След това не знам....

ей го момчето, много ме кефи как напредва. А с тия чорапи тича като кон, ужасно е смешен.

Огромни благодарности към Сдружение На ти с природата, които отпуснаха 160 лв за Ринго, с които платиха сметката му в клиниката!
Огромни благодарности и на Петик, която закупи цяла опаковка обезболяващи за Ринго, които не му бяха нужни и в резултат други две страдащи кученца ги получиха!

пс. Остана храна Ренал - ако има бездомно животинче с бъбречен проблем, имаме още малко от храната.
User's Signature

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 18 April 2012 - 09:56 PM

Тази седмица ще местим Ринго. Похвалиха го, че вече не лае и че е послушен, та имам някаква бегла надежда да си остане там, защото там много му харесва, а и има страхотен напредък.
Слагам снимките от последното ни посещение при него с благодарност към Ники, която е отделила отново средства за слънчевото момче!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#53 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 27 April 2012 - 11:58 AM

Лошите новини продължават да валят. На Ринго му се е възпалил пръста и от хотела ми се обадиха, че крака му е подут до ставата. Някой урочаса ли ни, не знам. Трябва да го взема в събота и да го заведа на вет. И имам нужда от физическа помощ. Някой ако иска да ме придружи и помогне при транспортирането. Бих била много благодарна. Предупреждавам, че с Ринго не е лесно и приятно да се пътува.
На седмица хотелът на Ринго е 50 лв.
Не смея да моля вече за финансова помощ, но....напоследък е доста трудно по всички фронтове. :(
User's Signature

Качена снимка

#54 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 13 May 2012 - 05:31 PM

Днес най-после посетих това диване след като 2 седмици не успях да ида да го видя. Днес приключи курса с антибиотик за възпаления крак, но той е все така възпален :( Освен това го мъчи и разстройство. Въпреки болежките Ринго е пълен с енергия, че препълен. Търчи, сияе и се радва на внимание, слънце и хора. Много весело куче, много енергично и пълно с живот. Наистина му се възхищавам :)
Освен всичко останало при прегледа на крачето предния път, се оказа, че си има и гиардия. Проведохме лечение, но заради проблема с изхождането, той ще се самозаразява като се ближе всеки път....Много неприятно, но за в момента с живота му в хотела, това е положението. Всеки месец ще приема лечение за гиардията.
Днес получих дарения от:
Мърфи - 100 лв - платено в хотела за периода 29.04-13.05
Бъди 28 - 50 лв. - платена сметката за лечението на крака, гиардията, която беше общо 60 лв.

Момичета, много ви благодаря! Помогнахте ми ужасно много!

Слагам снимки от преди две седмици, сега оттокът е по-малък, но отново го има :(
Следващата седмица планирам да го заведа за кастрация, защото се драчи с другите кучета там и отново за преглед на крака. Ясно е, че ще има такъв проблем, заради влаченето на пръстите и заради непрекъснатото му желание за търчане :(

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#55 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 May 2012 - 01:58 PM

Снимка лошо качество на крака от вчера: Прикачена снимка Все още е подут, но все пак, значително по-добре.

И на смешното момче, което толкова обича своя човек. Дени, не отричай :)

Прикачена снимка Прикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимкаПрикачена снимка
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#56 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 20 May 2012 - 08:29 PM

Поредната безнадеждна спешна ситуация. Търси се двор за Ринго :( Спешно. От утре вечерта. Ще напиша подробностите и развоя на събитията от днес утре, сега просто съм ужасно уморена. Ситуацията е наистина безнадеждна. От утре вечер той няма къде да иде. В стационарите вече проверихме - няма места. Съгласни сме и да е вързан. Срещу заплащане, разбира се.
User's Signature

Качена снимка

#57 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 21 May 2012 - 09:08 AM

И така....
Вчера беше ужасно сдухващ ден :( То бива карък, бива ама....
Отидохме в хотела с идеята да вземем Ринго и да го закараме за кастрация в София. От хотела обаче ни казаха, че Ринго бил много болно куче, много "дрищел", много им тежи промиването на крака, това било хотел, а не стационар, да го вземем и да им го върнем здрав. Ринго обаче никога няма да бъде здрав в истинския смисъл на думата. Той се цапа, той си разранява крака заради травмата, която някой човек му е направил. Той не е виновен за това.
Как да е...Тръгнахме с Ринго към клиниката. Отново карък - оказа се, че не може да остане в нито един от двата стационара на ДХ, защото в първия съседите се оплакват от лаенето на кучетата, а Ринго лае когато е в клетка, а във втория няма място.
Безнадежността направо ме повали. Кучето няма къде да иде.
Направихме втори тест за гиардия, който не е много сигурно дали е отново слабоположителен или отрицателен, но за сигурност, лекарите искат да го третират за гиардия. Лечението включва и къпане. Но няма къде да се третира.
В хотела той се чувстваше най-добре. Но аз имам силни съмнения, че ще го приемат обратно там. Мисля, че грижата по него е много тежка и в крайна сметка хотелът наистина си е хотел, не са длъжни хората да поемат такива ангажименти.
И сега предстои Ринго да почне да се размятква от клетка в клетка по клиниките, да се изнервя, да лежи в урина и изпражнения. Вчера се опита да избяга от клетката и се заклещи. За него е важно да не е на влажно, тясно място. Тъкмо напълня и закрепи раните, няма смисъл да го върна в предишното му състояние.

Моля, ако някой се сеща за двор/хотел/човек с двор, който би се навил да приюти Ринго.....Ще занеса храна.
User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   jani4ka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 May 2012 - 10:13 AM

Ох, ужасна ситуация. Милото кученце...мисля, мисля ама как пък нищо не мога да измисля. :dh_188:
User's Signature

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!

#59 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 26 May 2012 - 03:14 PM

От миналата седмица Ринго е при Галя. Наистина много съм й задължена и благодарна, че го прие въпреки че нямаше възможност! Гале, много много благодаря наистина! Засега новините са, че той се чувства добре и за разлика от предишния хотел, не цапа толкова много, което е странно :))Надявам, че и Галя и Владо също се чувстват добре, защото той хич не е лесен :(

Безиходицата около него не е отминала. Започнах усилено да му търся дом навън, но с подобен проблем и там е много трудно. Ринго трябва да живее на двор задължително, поне според мен. Финансовата част е още по-безизходна :(

Все пак ако някой знае за място и човек, готов да осинови и даде дворче за куче като Ринго....да свирка, ще бъда безкрайно щастлива.

Благодаря и на Ели, която ме придружи по нощите да закараме Ринго.
User's Signature

Качена снимка

#60 Потребителят е офлайн   donika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 June 2012 - 07:06 AM

Преди два дена и аз се запознах с този клетник, въпреки проблемите си е много живо и обаятелно куче, кипящо от енергия, вече е и кастриран :smile:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3