Dog.bg Форуми : Ваксина против бяс при бременно куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ваксина против бяс при бременно куче

#1 Потребителят е офлайн   Mircho Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 21 February 2012 - 11:42 AM

Здравейте,
Преди няколко дни моята женска Мира се "събра" с мъжки. Проблемът е, че съм пропуснала годишната ваксинация за бяс, която е трябвало да направя в края на м.Декември 2011г. (за първи път се случва). Разговорях с един лекар, който ми обясни че ваксинация по време на разгонване и докато е бременна женската не се препоръчва, имунитетът на кучето е достатъчно силен и няма нужда да се бърза с ваксината. След няколко дни разговарях с втори лекар, който пък от своя страна ми обясни, че трябвало сега да направим ваксината преди да са изминали 30 дни от бременноста на кучето, даже било добре да се направи ваксина тъй като така щял да се предаде имунитет на малките.
Двама лекари две различни мнения. Порових се малко в сайтовете и в няколко книжки и забелязах, че на запад тези ваксинации се правят на три години, а не всяка година.
Аз ваксинирам Мира всяка година и ще продължа да правя това, тъй като и в нашето законодалство е заложено това да се прави ежегодишно.
Но въпроса ми е да изчакам ли ако евентуално Мира е забременяла с ваксината и да я направя след раждането?
Блягодаря предварително за отговорите.

#2 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 21 February 2012 - 01:42 PM

В никакъв случай ваксина. Втория лекар се опитва само да ти вземе парите. Ваксина можеш да сложиш чак след като отбие кученцата (не и докато ги кърми!). Българското законодателство задължава да се бие ваксина против бяс всяка година, въпреки че производителите на ваксини против бяс изрично са написали, че имунитета трае 3 години. Сама си прави изводи и тегли една дълга на нашите "законодатели".

#3 Потребителят е офлайн   Maggi Икона

• супа за душата
  • PipPipPip
Публикувано: 21 February 2012 - 03:40 PM

Показване на мнениетоVesela_5, в 21 February 2012 - 01:42 PM, написа:

В никакъв случай ваксина. Втория лекар се опитва само да ти вземе парите. Ваксина можеш да сложиш чак след като отбие кученцата (не и докато ги кърми!). Българското законодателство задължава да се бие ваксина против бяс всяка година, въпреки че производителите на ваксини против бяс изрично са написали, че имунитета трае 3 години. Сама си прави изводи и тегли една дълга на нашите "законодатели".

+ 1 !
Mircho, имам личен горчив опит в същата ситуация с предишното ми куче.
Не ваксинирайте кучето с каквито и да е ваксини, в период на бременност и кърмене.
User's Signature

Качена снимка

Отделете малко време и вижте защо държим на кастрацията

#4 Потребителят е офлайн   ac milan Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 21 February 2012 - 06:43 PM

мои приятел ваксинира ку4ето си по време на бременост ,вета му бе казал че няма да има проблем но кученцата се родиха умрели.след това се позрови в нета и се консултира с др лекари ,но беше касно и аз ти препорачвам никакви ваксин.

#5 Потребителят е офлайн   Mircho Икона

Публикувано: 23 February 2012 - 12:07 PM

Благодаря на всички за отговорите. Определено няма да сложа ваксина докато не отбие кученцата.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни