От скоро живея в София. Пред блока ни имаше седем кучета - чистички, охранени и дружелюбни. След около месец забелязах, че са останали само четири от тях. Мислех, че другите са се запиляли някъде, но така и не се появиха. Една сутрин видях възрастен човек да ги храни и го разпитах. Каза ми, че е намерил три от тях отровени. Останалите четири са майка и порасналите й момчета. От няколко дни, обаче, излизайки за работа, виждам само майката и едно от децата й. Останалите ги няма. Не съм засичала човека, но подозирам, че тяхната съдба е като на другите - отровени. Сега тези двечките живеят под терасата на господина. Постлал им е кашони и има тарелки с храна. Тези дни съм адски заета, за да разуча какво става, но не е далече от ума да се досетя. Аз живея под наем и няма как да прибера кучетата, дори и временно. А там са обречени. Въпрос на дни, дори часове е да ги убият. Писах на Анимал Рескю, но при тях е пълно и не приемат повече животни. Искам да им помогна. Те са разкошни същества. Малко са страхливи (нормално), но след кратко опознаване махат с опашки и свеждат глави да бъдат галени. Охранени са и много чисти. Забелязала съм, че имат много силна връзка помежду си - лежат едно върху друго, ближат се по муцунките и т.н. Нямах време да ги снимам, но утре ще направя това и ще кача снимки. Животните просто трябва да се махнат от там. Страх ме е, че утре сутрин може и да не ги видя. Човекът, който ги храни е възрастен самотник. Единственото, което може да направи за тях е да им даде храна. Аз нямам автомобил, с който да ги откарам в приют...Незнам какво да правя. На първо време трябва да се махнат от там, защото животът им е застрашен. Опасността е надвиснала над главите им. Извергът няма да се спре, сигурна съм. Моля ви, ако някой може да ми помогне с нещо - идеи или каквото и да било - да пише. Става въпрос за кв. Сухата река, до магазин БИЛЛА. Готова съм да съдействам с каквото мога, за да ги спасим. Благодаря предварително на всички! Ще следя темата.
СПЕШНО!!! Те нямат шанс!!! Отровиха 5, останаха само 2
Публикувано: 22 February 2012 - 03:17 PM
По-долу са снимките на Майката и порасналото й момче. Майката е тази на третата и четвъртата снимка. Това са условията, при които живеят. Но не това им е проблемът, а опасността да бъдат отровени всеки момент. Моля ви, ако имате някакви идеи - пишете. Знам, че има и по-спешни случаи, но ми се ще и тези душици да се спасят. Благодаря!

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 22 February 2012 - 03:26 PM
Много мръсно и разхвърляно изглежда, това дразни предполагам хората от входа. Почистете, не оставяйте тарелки и боклуци, като се нахранят животните прибирайте и изобщо не ги хранете пред входа, отивайте далеч. Така и кучетата може да се изместят малко, говорете с човека, че така не им помага.
Публикувано: 22 February 2012 - 03:33 PM
Да, наистина е адски разхвърляно, но самата тераса се намира в ъгъла ди гърба на една сграда - т.е. не е откъм вход. Кучетата спят там от скоро. Човекът си ги хранеше (всичките седем), а те спяха на друго място - до един дувар в квартала, където имаше няколко сандъка, покрити с балатум (импровизирани къщички).. Откакто отровиха първите три той ги прибра под терасата си. Дори едното го беше вързал, за да е пред очите му. Няма никаква агресия в тези животни. Адски са кротки и плашливи. Просто някой им се е нагледал и иска да ги убие. Аз мисля, че там нямат шанс.

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 22 February 2012 - 10:42 PM
Аз само да попитам, защо има майка, която ражда и не сте я кастрирали- това също дразни хората. Побързайте с процедурата, защото идва пролет и съвсем скоро ще има нови кученца, които ще имат същата съдба и пак ще се чудите къде да им търсите домове. Успех в задомяването!
Публикувано: 22 February 2012 - 11:12 PM
В момента въпроса не е защо не е кастрирана, а какво да направим, за да не бъде отровена. Кастрацията няма да я спаси от изродите, които са много и навсякъде. Най-спешното е да бъдат спасени, а след това идват кастрациите и т.н.

Публикувано: 22 February 2012 - 11:25 PM
Ами не е точно така, защото спасяването не става толкова бързо, за съжаление. През това време обаче тя може отново да роди и проблема става доста по-сериозен.
Ако искате бързо да ги приберете някъде най-добре е на хотел. Или ако можете да им намерите приемен дом, но това става много, много трудно. Друга алтернатива лично аз не виждам.
Адмирации, че искате да помогнете на животинките! Живеем в държава, в която изродите са повече от нормалните хора...
Ако искате бързо да ги приберете някъде най-добре е на хотел. Или ако можете да им намерите приемен дом, но това става много, много трудно. Друга алтернатива лично аз не виждам.
Адмирации, че искате да помогнете на животинките! Живеем в държава, в която изродите са повече от нормалните хора...

Saving one dog won't change the world, but for that one dog the world will change forever!
Публикувано: 22 February 2012 - 11:48 PM
Предлагат се и дворчета срещу заплащане - missi има такива познати, както и други хора.
Пишете и във Фейсбук, може оттам нещо да излезе като временен или постоянен дом.
Пишете и във Фейсбук, може оттам нещо да излезе като временен или постоянен дом.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 23 February 2012 - 12:21 PM
Първото нещо, което трябва да направите, е да кастрирате майката. Ако беше кастрирана, нямаше да има бебета и да ги тровят, сега щяхте да търсите дом само на нея, а не и на другото. В условия на свръхпопулация не е възможно всички кучета да имат дом Това може да отнеме месеци. Скоро ще се разгони и ще събере глутница около себе си. Пуснали сте обяви, сега кастрирайте. В София поне това е лесна работа.
Страница 1 от 1

Вход

Горе
Цитиране +