Когато беше мъничък най-голям ефект имаха наградките и затова винаги имах по нещо в джоба

Ако не е лакома ( при нас ситуацията вече е такава) опитай с команди. Като Тимби се опита да се дърпа използвам "седни", което почти винаги работи докато сме на каишка. Изчаквам малко да се успокои и го карам да ме последва. Научила съм го да го прави на команда "хайде", но беше тонове повторения. Стой, седни, хайде...и си ходехме, спираме, сядаме, тръгваме. В началото ще си има пак инатене, но с повечко тренировки постепенно ще свикне.
Друго, което помага и използвам в много краен случай (всъщност само 1-2 пъти съм го ползвала) е "Къде е Майра(примерно)?" Винаги, когато идваше някое от нашите приятелчета по време на разходка му задавах този въпрос със съответното име на другарчето. Той свикна с него и сега очаква да ги види някъде, когато го попитам. Това въпросче действа безотказно, независимо какво друго е видял, но пък не го използвам, защото ми е мъчно като знам, че го подлъгвам така. И все пак кризисните ситуации изискват кризисни мерки. При вас, разбира се, този въпрос няма да работи засега.
Мисълта ми е, говорете й, учете я на разни нещица. На по-късен етап се оказва, че могат да помогнат и неща, които сте я научили да прави в игрите. Използвайте въображението си и тествайте различни варианти. При мен много от нещата, които четох не дадоха никакъв ефект, затова си приспособих други. Успех и дано съм помогнала малко