Dog.bg Форуми : Проблеми с Аляски маламут

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (12 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проблеми с Аляски маламут Доминантност, възпитание, обучение - въпроси и съвети

#161 Потребителят е офлайн   Annie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 31 October 2013 - 09:23 AM

Обикновено при нас се случва да иска да тръгне в друга посока, когато види нещо. Целта е ти да й привлечеш вниманието. Понеже са малко темерути (слагат си тапите в ушите и чуват пропускателно) или поне Тимбър е такъв, аз използвам неща, които съм сигурна, че ще отрази.
Когато беше мъничък най-голям ефект имаха наградките и затова винаги имах по нещо в джоба :ab_041: . Ако е лакома подлъжи я с гранулка или бисквитка или каквото обича . Викни я, дай и една, погали я и после и покажи друга, без да й я даваш докато не повървите малко и пак й я дай. Целта е да забрави, че е искала да ходи другаде.
Ако не е лакома ( при нас ситуацията вече е такава) опитай с команди. Като Тимби се опита да се дърпа използвам "седни", което почти винаги работи докато сме на каишка. Изчаквам малко да се успокои и го карам да ме последва. Научила съм го да го прави на команда "хайде", но беше тонове повторения. Стой, седни, хайде...и си ходехме, спираме, сядаме, тръгваме. В началото ще си има пак инатене, но с повечко тренировки постепенно ще свикне.
Друго, което помага и използвам в много краен случай (всъщност само 1-2 пъти съм го ползвала) е "Къде е Майра(примерно)?" Винаги, когато идваше някое от нашите приятелчета по време на разходка му задавах този въпрос със съответното име на другарчето. Той свикна с него и сега очаква да ги види някъде, когато го попитам. Това въпросче действа безотказно, независимо какво друго е видял, но пък не го използвам, защото ми е мъчно като знам, че го подлъгвам така. И все пак кризисните ситуации изискват кризисни мерки. При вас, разбира се, този въпрос няма да работи засега.
Мисълта ми е, говорете й, учете я на разни нещица. На по-късен етап се оказва, че могат да помогнат и неща, които сте я научили да прави в игрите. Използвайте въображението си и тествайте различни варианти. При мен много от нещата, които четох не дадоха никакъв ефект, затова си приспособих други. Успех и дано съм помогнала малко :ae_085:
User's Signature

Качена снимка

#162 Потребителят е офлайн   Sasha I Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Art, design, travelling, sports

Публикувано: 31 October 2013 - 09:42 AM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 30 October 2013 - 08:56 PM, написа:

Ако сте последователна в действията си ( т..е. спокойно приготвяте храната , не се колебаете и не подтиквате кучето със своята припряност към възбуда ) , то ще изчаква спокойно всеки път.

Показване на мнениетоFinwe, в 30 October 2013 - 11:21 PM, написа:

Не знам дали е нормално, но на мен ми се случва с Индис - понеже е много лакома и иска всичката храна да е единствено само за нея, когато ги храня - тя винаги така трепери - макар да седи и да чака, е много напрегната. По никакъв начин не можах да променя това й напрежение, въпреки че не мисля, че изкуствено създавам такова. Останалите си чакат спокойно, най-много да пуснат по някоя лига... но определено не треперят както Индис го прави.

Аз също не мисля, че създавам изкуствено напрежение и не съм припряна , когато му приготвям и му слагам храна. Това треперене започна от известно време, знам, че той е много лаком и примира за храна, но не предполагах , че е чак толкова. :smile:
User's Signature

The great moments are not those fleeting seconds of glory most people mistake them for, but rather, they are all the days and years of work invested when there is no guarantee of success or that there will ever be a reward.

#163 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2013 - 01:19 PM

Да, това с храната го правех, когато излязохме за първи път. Тъй като все още беше излизала и я беше страх да се разхожда и по този начин я подлъгвах.
Не трябва ли вместо с храна да я приканвам, за да ходи с мене, по някакъв начин да и докажа, че аз съм лидера и тя ще ме следва въпреки всичко?

Вчера след една дълга разходка, бяхме на място, където няма движение. Реших да я пусна без повод да се поразкара. И тъй като явно беше изморена и не и се ходеше вече, пък и знаеше, че се прибираме избързваше, макар че се спираше да ме изчака.
Реших да си направя експеримент и вместо по пътя за вкъщи, отклоних в друга посока. Тя спря на кръстовището, мисли известно време какво да прави, да си ходи ли или да ме последва, но в крайна сметка реши да тръгне с мене. Настигна ме за бързо и... започна да ме хапе и лае да се връщаме. Пречкаше ми се напътя и стоеше пред мен. Веднага щом обърнах посоката, за да си ходим и спря да ми се кара. :D

В смисъл искам да кажа, че въпреки, че ми се инати все пак си ме следва.

Все пак днес ще взема няколко гранулки с мен, тя поне е лакома и ще и действат и ще започна да я подлъгвам с тях, макар че това няма ли още повече да я издигне в йерархията? В смисъл няма ли да си каже, ето аз си правя каквото искам и той ме награждава за това?

#164 Потребителят е офлайн   Annie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2013 - 01:49 PM

Преди йерархията и изобщо всичко тя трябва да разбере какво искаш от нея. Именно тук е лакомство-похвала. Един ден изобщо не е достатъчен, за да започне да разбира какво се очаква от нея. В крайна сметка тя не разбира нито човешкия език, нито начина по който живеем. Затова използваме други средства за намиране на общ език :) Ще ти отнеме доста повече от половин месец, за да се научи кое как се случва по време на разходката.

В йерархията няма да я издигне това, че и даваш награда, когато е изпълнила каквото си поискал от нея. Напротив, по този начин ще разбере, че когато прави каквото искаш, получава награда и ще е щастлива да ти угоди, т.е. ти си шефа :D Горе долу като при заплатата. Въпреки, че шефа те награждава, пак си остава шеф, нали?

Едно съветче - внимавай като я пускаш свободно особено в населени места. Ако побегне, трудно ще я хванеш... Най лесно ще се научи да стои около теб, ако я извеждаш с друго вече обучено куче или ако я занимаваш с разни игри. Поне при нас това работи :)
User's Signature

Качена снимка

#165 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2013 - 02:14 PM

Показване на мнениетоPr07o7yp3, в 31 October 2013 - 11:19 AM, написа:

Не трябва ли вместо с храна да я приканвам, за да ходи с мене, по някакъв начин да и докажа, че аз съм лидера и тя ще ме следва въпреки всичко?

Вие трябва да се доказвате като лидер 24 часа/ 7 пъти седмично - т.е. постоянно - и то най-вече във вашето ежедневие. Прочетете теми в интернет, какво трябва и не трябва да правите, за да ви приеме кучето като водач на глутницата. Нещата са няколко, но по спомен: никога да не й давате, когато ядете (даже не я гледайте, игнорирайте я, колкото и тъжно и миловидно да ви гледа тя); винаги вие минавайте първи през вратата и тясни пространства и стълби (тя винаги след вас); когато я гледате в очите никога не отклонявайте първи погледа си, а изчакайте тя да го направи... и т.н. Няколко са нещата, но са ключови, и трябва никога да не ги нарушавате. При разходка - тя трябва да върви до вас или зад вас, никога преди вас (освен ако не работи, т.е. да ви дърпа с хамут). За тези неща има тонове информация и видеа в интернет.

Показване на мнениетоPr07o7yp3, в 31 October 2013 - 11:19 AM, написа:

Все пак днес ще взема няколко гранулки с мен, тя поне е лакома и ще и действат и ще започна да я подлъгвам с тях, макар че това няма ли още повече да я издигне в йерархията? В смисъл няма ли да си каже, ето аз си правя каквото искам и той ме награждава за това?

Това, че я награждавате, когато направи което вие - т.е. нейния водач иска, не ви принизява в йерархията, а напротив - затвърждава позицията ви на лидер. Важното е обаче да съзнавате точно какво правите, и кучето също да разбира какво се иска от него. Горното видео, което ви пуснах много ясно показва това - особено ако го изгледате до края. С позитивни методи, караме кучето да прави каквото ние искаме. Разбира се, това става много бавно, иска се изключително постоянство от ваша страна. Месеци, че и години... Тя сега е малка и се поддава, сега е момента да работите с нея. И стимулирайки я така с лакомства, ще я научите да ви следи постоянно в очакване да искате нещо от нея - което е всъщност разковничето на цялата работа - кучето да е ориентирано на вас, а не на околния свят. Особено ако има дразнители - важното е да се научи да ги игнорира - за северняци това е много трудно, но не непостижимо, а понякога става, понякога не - зависи колко силен е дразнителя, но това не пречи да опитвате постоянно. И не няколко гранули ви трябват, а почти половината от дажбата й за деня трябва да се даде под формата на наградки. Това е в началото, а когато свикне, порасне, няма да имате нужда от толкова лакомства, засега обаче се запасете с много от тях.
User's Signature

Щом Бог е създал глупака, значи има нужда от него

#166 Потребителят е офлайн   Sasha I Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Art, design, travelling, sports

Публикувано: 31 October 2013 - 04:12 PM

"Вие трябва да се доказвате като лидер 24 часа/ 7 пъти седмично" - Pr07o7yp3, това може да го приемеш абсолютно буквално. Ние имахме проблеми с Гандалф и неговото доминантно поведение, които започнахме да решаваме точно по този начин. Може да ти се струва малко прекалено, но аз в почти 90% от времето си когато съм с него, го контролирам какво може и какво не може да прави, защото положението беше сериозно. Например много е важно, когато му се даде команда, да я изпълни веднага и тя да е в сила "до второ нареждане" така да се каже :) Тъй като кучетата (особено маламутите) много рядко си комуникират едно с друго чрез гласа си, а по-скоро с езика на тялото, хубаво е всяка команда да е придружена с някакъв логичен жест или леко чукване по муцунката примерно (в зависимост от командата), за да разбере какво се иска от него по-лесно. И трябва винаги , когато командата е изпълнена правилно, кучето да бъде възнаграждавано не задължително с храна, но и с едно погалване по главичката и едно "Браво". При нас даде резултат и то доста бързо.
User's Signature

The great moments are not those fleeting seconds of glory most people mistake them for, but rather, they are all the days and years of work invested when there is no guarantee of success or that there will ever be a reward.

#167 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2013 - 06:03 PM

Да, аз така и правя. Но тя не позволява да и се направи забележка или нещо, което на нея не и харесва.
Винаги дори по време на разходка я контролирам постоянно. Ако се опита да вземе нещо от земята и викам "НЕ" и я дръпвам. Ако започне да се дърпа отново рязко я дърпам назад и подобни неща.

Annie, много често, дори и днес я развеждах с друго куче.
Кучето е хъски, женско на 11 месеца. Много е послушна, никога не съм я чул да лае, ръмжи. Не е обучена и не изпълнява команди, но пък е добричка.
И какво се получи, получи се, че моята започна да я напада и вместо да ни е страх за нея, като по-малка, ни е страх за хъскито, което е на 11 месеца.
Днес докато ги разхождахме, излязохме от населеното място и решихме да ги пуснем. Нашата не спря да и се хвърля да я хапе по врата. Не вярвам да го прави от игра, а по-скоро иска да се наложи и на нея.

Като цяло Хера вече не е при мене. В смисъл до преди седмица беше в къщата и спеше в стаята ми, но поради факта, че прави много бели вече е на терасата. Прие факта, че ще е там бързо и не скимти или се чувства депресирана.
Както и да е, надявам се до 2-3 месеца да успея да се наложа като лидер и да започне да ме слуша повече, че работата става опасна. Сега е малка и проявата и на агресивно поведение не е толкова страшно, но ако го прави и като голяма тогава вече...

#168 Потребителят е офлайн   ElenaA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2013 - 06:55 PM

Това с лидерството е абсолютен тормоз върху кучето, да не говорим, че не работи. Ние го пробвахме и стигнахме до кривата круша, както Ники я е страхше от всичко и всеки, за 2 месеца лидерство не мръднахме от страха и крачка. Един ден духна след едно улично куче и аз в 6 часа сутринта хвърча като идиот из селото и врещя да я викам - това беше краят на лидерството. За няколко седмици след това постигнахме доста повече успехи. Ники вече не се страхува от кучета, последният път тя ходеше да ги кани да си играят. Още страни от хора, но не дърпа като обезумяла да избяга, а ги души от разстояние. Трябва да накараш кучето да си мисли, че това, което правиш, е по-забавно от това, което то иска да прави и да обърнеш това, което искаш от кучето, в игра. Такивамити неща като да влизаш пръв, да излизаш пръв, да не му даваш яденето и прочее приоми на лидера на глутницата, за мен са просто начин някой да прави пари на гърба на доверчиви хора.

Примерно Ники в началото много бягаше след овце, кози, магарета, да не говорим за кокошки - даже си хвана една. Та... като й стане интересно, аз обръщам посоката, навеждам се, взимам нещо от земята или започвам да бягам с подскоци, все едно бързам за някъде, и й подвиквам - първите 2 пъти беше леко проблем да дойде, но след третия път не е имало пропуск. Даже преди няколко дни играеше с едно улично куче в полето, което едни рускини разхождаха и аз доста се притеснявах, че ще хукне след тях, но никакъв проблем да се върне. Преди, като бях велик лидер, като хукне - няма връщане - сега, като не съм лидер и не стъпвам през вратата първа, като се отдалечи на десетина метра се обръща да види къде съм. Дори като бяга през полето, като спре се обръща да види къде сме.

Та, такива ми ти работи - разлюбих лидерството, да не говорим, че изгледах всички епизоди на лидера Цезар и ми направи впечатление, че доста тормоз хвърля върху животните. Даже имаше един маламут, който не успя да укроти.

#169 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2013 - 06:56 PM

Показване на мнениетоPr07o7yp3, в 31 October 2013 - 04:03 PM, написа:

Да, аз така и правя. Но тя не позволява да и се направи забележка или нещо, което на нея не и харесва.
Винаги дори по време на разходка я контролирам постоянно. Ако се опита да вземе нещо от земята и викам "НЕ" и я дръпвам. Ако започне да се дърпа отново рязко я дърпам назад и подобни неща.

Явно си имате работа с много доминантно маламутче. Това трябва да се овладее още сега, докато е малка. Освен обученията, на помощ е добре да повикате някое възрастно, спокойно куче, което да я постави на място.

Какво означава това, че на нея нещо не й харесва?! Ако сте изгледали видеото с обучението на японската акита, може би забелязахте, че треньорът не остави за секунда кученцето да се разсее, да си предава номерата и да се шляе и мисли за глупости - именно това трябва да постигнете вие - да не й оставите никаква възможност да прави каквото си иска, докато се обучава - команда след команда, особено когато сте навън - вместо да я разхождате безцелно и тя да души и прави каквото си иска, я тренирайте. След това тя така ще свикне да насочва вниманието си към вас и да чака следваща команда, че няма да се налага да я награждавате с лакомства постоянно. А като бонус на това, след такава разходка-тренировка, кученцето ще спи като къпано, защото ще се измори психически. Това го казвам от опит :ba_025:
User's Signature

#170 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 31 October 2013 - 08:21 PM

Показване на мнениетоPr07o7yp3, в 31 October 2013 - 01:19 PM, написа:

.........
Вчера след една дълга разходка, бяхме на място, където няма движение. Реших да я пусна без повод да се поразкара. И тъй като явно беше изморена и не и се ходеше вече, пък и знаеше, че се прибираме избързваше, макар че се спираше да ме изчака.
Реших да си направя експеримент и вместо по пътя за вкъщи, отклоних в друга посока. Тя спря на кръстовището, мисли известно време какво да прави, да си ходи ли или да ме последва, но в крайна сметка реши да тръгне с мене. Настигна ме за бързо и... започна да ме хапе и лае да се връщаме. Пречкаше ми се напътя и стоеше пред мен. Веднага щом обърнах посоката, за да си ходим и спря да ми се кара.......

и накъде поехте, че не разбрах? Всъшност разбирам, че сте обърнали посоката, т.е както тя иска? Ако е така, сте направил голяма грешка.......
В началото, когато обучавах Арчи (пък аз го взех с оформен характер), абсолютно не се случваше да тръгнем накъдето той задърпа. Ако се запъне - обратно в другата посока, но не накъдето иска и схвана, че ще се ходи, където аз искам. Не че не го водех към мястото, където иска примерно, но не в момента, в който той си позволява да се държи доминантно, а при следващото минаване от там, схващате нали....

Правилата, които Finve спомена по-горе (минаване през врата, да не ходи пред вас и т.н) са златни, хора. Нямате си представа колко малко се изисква, а колко много оформя кучето да слуша и да се подчинява.

И последно Pr07o7yp3, ще трябва да му покажете колко мнооооого сте упорит и постоянен, за да ви възприеме за водач и да не ви се налага. За съжаление това се гради с времето, а не за няколко дни. Това с терасата не мисля, че ще реши проблема, по-скоро да ви отчужди......
Аз пак ще се повторя, но баланса, който аз съм си иградила е следния: лигавя го вкъщи, радвам му се, но съм безкомпромисна на разходка (вкл. и по-груби методи). Така кучето усеща любов и привързаноста, но и респект. А и съм забеляазла, че ако не се държиш малко по-грубичко от време на време, някак се губи уважението. Под грубост имам впредвид- каране, стискане за устата и така го държа, че да ме гледа в очите, едно време го карах и да ляга и го държах на земята, докато се успокои, понякога си позволявам и някое шамарче през устата, но мнг мнг рядко, без крясъци и истериии
User's Signature

Качена снимка

#171 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 October 2013 - 10:21 PM

Да, обърнахме посоката, но не веднага. Аз бях също доста изморен и не можех повече да се разхождам.
Но това с терасата беше наложително. За съжаление останах без тапети, трябваше да сменям матрака, останах без няколко стола и маса. И то само в моята стая само, защото не я пускахме свободно из цялата къща.

Аз също понякога, когато ме изкара извън нерви я удрям през муцунката, но това я раздразва още повече.

#172 Потребителят е офлайн   Annie Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2013 - 06:48 AM

Колко време я оставяте сама? Сега е момента да я научите как да се държи в апартамента, защото после като стане едра и силна шансовете да я преборите намаляват. Купете й повече играчки и я затваряйте примерно в коридора докато ви няма. Иначе какво ще я правите лятото на терасата.. тя ще се свари...
User's Signature

Качена снимка

#173 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 November 2013 - 01:36 PM

Не съм в апартамент, в къща живея.
Имаме двор, а терасата не е малка. Щеше да е пусната в двора с другото куче ама за съжаление не се разбират и това с терасата е временно решение, докато и направим къщичка на двора.

#174 Потребителят е офлайн   peter_angelov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 November 2013 - 12:50 AM

Нашият така си и остана. Вече е на близо 2 години и още си ръмжи при галене. Никога няма да те ухапе , дори рита к краче, глези се, но и ръмжи в същото време. Голям лигльо е и хората постоянно са наврени в него. Всички си ги ръмжи и в същото време ги приканва да игра. И им се сърди когато не му обръщаг внимание.

#175 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2013 - 05:24 PM

Така, това ще прозвучи малко странно, но все пак трябва да попитам.
Хера е на 4 месеца, но се държи като разгонена. :O
Днес, а и преди също съм го виждал, ми се качи на крака и започна да прави онези движения, които правят мъжките, когато се сношават с женска. Най-интересното е, че моето куче е женско и не би трябвало да ги прави изобщо тези движения, да не говорим, че няма как да е разгонена на 4 месеца. Не виждам да и тече кръв или пък да има други подобни симптоми. Просто вече не знам, дали и има нещо? :s
Това нещо веднъж го направи на друго женско куче, като веднъж бяхме пред ветеринаря и той каза , че се опитва да доминира. Това ли е, защото ми изглежда наистина странно?

#176 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2013 - 07:50 PM

Показване на мнениетоPr07o7yp3, в 06 November 2013 - 03:24 PM, написа:

Днес, а и преди също съм го виждал, ми се качи на крака и започна да прави онези движения, които правят мъжките, когато се сношават с женска. Най-интересното е, че моето куче е женско и не би трябвало да ги прави изобщо тези движения, да не говорим, че няма как да е разгонена на 4 месеца. Не виждам да и тече кръв или пък да има други подобни симптоми. Просто вече не знам, дали и има нещо? :s
Това нещо веднъж го направи на друго женско куче, като веднъж бяхме пред ветеринаря и той каза , че се опитва да доминира. Това ли е, защото ми изглежда наистина странно?

1000 % доминация, нищо общо с разгонването. Всякакви подобни опити да се катери по хора или други кучета, трябва да се прекратяват веднага и без уговорки, даже и да изяде шамар за това. В глутницата ако вълк/куче с по-нисък ранг в йерархията покатери друго, водачът реагира моментално и го наказва много строго
User's Signature

#177 Потребителят е офлайн   Pr07o7yp3 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2013 - 08:53 PM

Ясно, само че започнах сериозно да се притеснявам.
Изчетох сума ти теми из интернет относно този въпрос с доминантността, уж спазвам абсолютно всичко, поне така си мисля, но въпреки всичко кучето ми се държи така, че все едно то командва.
Сега е малка, но като порасне и не се оправи тогава вече не знам...

#178 Потребителят е офлайн   Finwe Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 November 2013 - 10:29 PM

Показване на мнениетоPr07o7yp3, в 06 November 2013 - 06:53 PM, написа:

Ясно, само че започнах сериозно да се притеснявам.
Изчетох сума ти теми из интернет относно този въпрос с доминантността, уж спазвам абсолютно всичко, поне така си мисля, но въпреки всичко кучето ми се държи така, че все едно то командва.
Сега е малка, но като порасне и не се оправи тогава вече не знам...

Няма от какво да се притеснявате /кучето усеща когато стопанинът е несигурен и се възползва от това/ - трябва да бъдете по-уверен/а/, да покажете тази увереност, но по спокоен начин - без викове, истерики. Като начало ви съветвам да й се разсърдите за 1-2 дни /игнорирайте я/ - не я гледайте, не я галете, не й говорете, давайте й храната троснато - покажете с цялото си поведение, че се сърдите. И вижте реакцията...

Ако можете гледайте видеа на Сизър Милан - за да добиете представа как да се държите като водач/лидер.

Кучетата много си приличат с малките деца - възползват се от всяка слабост на възрастните /напипват много точно слабите ни места/, затова е важно да запазвате самообладание и търпение
User's Signature

#179 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 November 2013 - 09:43 AM

[/quote]
Няма от какво да се притеснявате /кучето усеща когато стопанинът е несигурен и се възползва от това/ - трябва да бъдете по-уверен/а/, да покажете тази увереност, но по спокоен начин - без викове, истерики. Като начало ви съветвам да й се разсърдите за 1-2 дни /игнорирайте я/ - не я гледайте, не я галете, не й говорете, давайте й храната троснато - покажете с цялото си поведение, че се сърдите. И вижте реакцията...

Ако можете гледайте видеа на Сизър Милан - за да добиете представа как да се държите като водач/лидер.

Кучетата много си приличат с малките деца - възползват се от всяка слабост на възрастните /напипват много точно слабите ни места/, затова е важно да запазвате самообладание и търпение
[/quote]

И какво точно ще постигне според вас като го игнорира 2 дни??? Мислите, че кучето ще разбере, че защото преди 2 дни е направило еди какво си и затова стопанинът му се държи студено с него и го изолира?

Сизър Милан... който решава всички поведенчески проблеми с побутване и налагане на кучето да легне, айде моля ви се.
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#180 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 07 November 2013 - 09:50 AM

Показване на мнениетоPr07o7yp3, в 06 November 2013 - 05:24 PM, написа:

Просто я отстранете от крака си, покажете с тон, че не харесвате това. Не позволявайте да се "качва" на другите кучета, това може да доведе до караница, не винаги, но може.

User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (12 Страници) +
  • « Първа
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема