Dog.bg Форуми : Сурово хранене

Към съдържанието

БКК Английски Бултериер - форум за породата и истинските фенове

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Сурово хранене "за" и "против"

#1 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 January 2012 - 12:05 AM

Нов съм както във форума така и в отглеждането на породата, не намерих място във форума където да е изписано подробно кой как и с какво храни кучето си, на мен лично тази информация би ми била много полезна, кога каква храна, по колко и по кое време от развитието на кучето трябва да се дава? :))) нека хората по-добре запознати с породата да напишат някой ред по въпроса, освен ако не е тайна :р :)))

#2 Потребителят е офлайн   bagatur Икона

• евелско мъско
  • PipPipPip

Публикувано: 22 January 2012 - 07:07 AM

Верно ли няма нищо за храненето :zz_218:
Когато си вземе човек булето от развъдчика, то той получава указание с какво, колко и как да храни следващите няколко седмици.
После в зависимост от възраста на кучето количеството храна се увеличава, а броя храненета се намалява.
Гледай сега, кво казваше моя приятел Том: :zz_231:
"Хубаво месо, хубаво мляко и хубав сух хляб- това е основната диета за вашето куче, което напълно би оценило и малко разнообразие с риба и пилешко /но не кости/, яйца и сирене. На кученцето може да му допаднат също така плодове и зеленчуци, и за да е пълноценно храненето са препоръчителни и витаминно минерални добавки."
Много просто и изчерпателно...
"Куче отглеждано в апартамент се нуждае от един фунт месо на ден докато расте, /демек- до към две години/, а такова което се подготвя за изложби или развъждане от фунт и половина, до два фунта дневно. Постарай се да купуваш продукти най- добро качество и внимавай да не прекалиш с добавките. "
Има и други неща важни неща, храненето да се извършва винаги в един и същи час, за да се подържа апетита, както и да се вдига храната, ако не се изяде навреме.
Ей това е от едно време,
сега има други по- компетентни дето ще ти кажат всичко за сухите храни... :ac_007:

1 фунт = 453,59237 грама :mc_004:
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2012 - 08:53 AM

Показване на мнениетоbagatur, в 22 January 2012 - 07:07 AM, написа:

Верно ли няма нищо за храненето :zz_218:
Когато си вземе човек булето от развъдчика, то той получава указание с какво, колко и как да храни следващите няколко седмици.
После в зависимост от възраста на кучето количеството храна се увеличава, а броя храненета се намалява.
Гледай сега, кво казваше моя приятел Том: :zz_231:
"Хубаво месо, хубаво мляко и хубав сух хляб- това е основната диета за вашето куче, което напълно би оценило и малко разнообразие с риба и пилешко /но не кости/, яйца и сирене. На кученцето може да му допаднат също така плодове и зеленчуци, и за да е пълноценно храненето са препоръчителни и витаминно минерални добавки."
Много просто и изчерпателно...
"Куче отглеждано в апартамент се нуждае от един фунт месо на ден докато расте, /демек- до към две години/, а такова което се подготвя за изложби или развъждане от фунт и половина, до два фунта дневно. Постарай се да купуваш продукти най- добро качество и внимавай да не прекалиш с добавките. "
Има и други неща важни неща, храненето да се извършва винаги в един и същи час, за да се подържа апетита, както и да се вдига храната, ако не се изяде навреме.
Ей това е от едно време,
сега има други по- компетентни дето ще ти кажат всичко за сухите храни... :ac_007:

1 фунт = 453,59237 грама :mc_004:

Да но не всички си взимаме кучетата от развъдник :) месото пилешко, свинско, телешко? И ако има някой да каже на каква възраст колко пъти дневно е добре да се храни кучето? :)))) благодаря за отговорите :)))

#4 Потребителят е офлайн   skatinka Икона

• Member
  • PipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 January 2012 - 10:43 PM

И аз съм сравнително нова,но от това , което съм прочела и от скромен опит...
Най -добре в началото (ако храниш с месо) е то да е пилешко. Аз лично месо не съм давала,само гранули...така ни препоръча ветеринара (доста удобно е ,защото има храни за отделните възрасти,има мерителни чашки ,а на пакетите има таблички с дневната дажба...)
За храненията режима е строго индивидуален според породата ,възрастта и теглото в зряла възраст ...Поради липса на такава информация,не мога да ти кажа дневната дажба..

Но ето на какъв принцип храня моето:
до 2рия месец - 5-6 пъти на ден
от 2 до 4 - 4 пъти на ден
от 4 до 7 + младите кучета -3-4 пъти на ден
възрастните - 2 пъти на ден -сутрин и вечер
старите - 2-3 пъти на ден

В момента е на 3 месеца и я храня 4 пъти на ден : 08:00 , 12:00 , 17:00 , 21:00
В зряла възраст теглото й е ~25 кг. ,което за тези 3 месеца означава дневна дажба от 280-325 гр.

#5 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 24 January 2012 - 11:54 AM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 22 January 2012 - 06:53 AM, написа:

месото пилешко, свинско, телешко? И ако има някой да каже на каква възраст колко пъти дневно е добре да се храни кучето? :)))) благодаря за отговорите :)))

Аз няколко пъти съм го пускал и тук и на други места :

1. Конско. Най-евтиното и същевременно най-качественото месо.
2. Телешко.
3. Карантии - кучето е хищник и те са важна част от храната му.
4. Глави - важен източник на микронутриенти.
5. Яйца - изключително добра храна за кучето.
6. Млечни продукти без сол - извара, кисело мляко.
7. Ориз.
8. Сурови зеленчуци.

Предпочитам естествените храни пред гранулите, макар с гранулите да е доста по-лесно. Те също имат своето място в схемата на хранене и отглеждане, особено при съвсем малките кучета !

Как да се ориентираш в дневния прием - 5гр. белтък на 1 кг телесно тегло. Докато е малко, кучето се храни на по-често, за да може да поеме количеството храна,м което му е необходимо, без да си претоварва храносмилателната система. До втория месец трябва да има 5 хранения, до третия 4, до четвъртия 3 и после до година 2. Важно е да прцениш точно нуждите му от хранителни вещества според килограмите му и обема на всяко хранене според тези нужди и за тов горната схема търпи индивидуални отклонения.

Добре е в схемата на хранене да включиш и витамини, сега тук възможностите са много - Nutros, Top 10, GAG forte,Murnil, Деавит + Калций...всеки предпочита различни комбинации с различни препарати.
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

"I'm hated by many, liked by few, respected by all" Mike Tyson
Ум царува,Ум робува - Ум,белия делфин

#6 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 January 2012 - 09:27 PM

Анимал, сега е на 4 месеца, да разбирам ли че трябва да го храня 2 пъти на ден?? И 5 грама белтъчини на 1кг телесна маса, а мазнини и въглехидрати ? И от къде да намеря конско месо ?!? И какви пари е, че ако е 20 лв/ кг....

#7 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 08:32 AM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 24 January 2012 - 07:27 PM, написа:

Анимал, сега е на 4 месеца, да разбирам ли че трябва да го храня 2 пъти на ден??

3 пъти е добре.

И 5 грама белтъчини на 1кг телесна маса, а мазнини и въглехидрати ?

Ти гледай белтъчините и да са от месо, субпродукти, яйца, извара, пък мазнините си идват на мястото сами ;) За въглехидратите - аз на малки кучета не съм давал или съм им добавял само колкото за вкус - моркови, броколи, съвсем малко ориз.

И от къде да намеря конско месо ?!? И какви пари е, че ако е 20 лв/ кг....

Е, питай по селата за някой кон за колене . 4-5 лв килото идва. Иначе в магазините е над 12 и то много рядко го има.
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

#8 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2012 - 11:20 AM

Показване на мнениетоanimal, в 25 January 2012 - 08:32 AM, написа:

Анимал, сега е на 4 месеца, да разбирам ли че трябва да го храня 2 пъти на ден??

3 пъти е добре.

И 5 грама белтъчини на 1кг телесна маса, а мазнини и въглехидрати ?

Ти гледай белтъчините и да са от месо, субпродукти, яйца, извара, пък мазнините си идват на мястото сами ;) За въглехидратите - аз на малки кучета не съм давал или съм им добавял само колкото за вкус - моркови, броколи, съвсем малко ориз.

И от къде да намеря конско месо ?!? И какви пари е, че ако е 20 лв/ кг....

Е, питай по селата за някой кон за колене . 4-5 лв килото идва. Иначе в магазините е над 12 и то много рядко го има.

Кой нормален човек си коля коня?? Хахаха, май ще се придържам към пилешкото предимно и чат пат телешко :)) яйца и извара му давам, а не трябва ли и суха храна да му давам или е излишно?

#9 Потребителят е офлайн   animal Икона

• САМОЗВАНЕЦ
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 01:10 PM

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 25 January 2012 - 09:20 AM, написа:

Кой нормален човек си коля коня?? Хахаха, май ще се придържам към пилешкото предимно и чат пат телешко :)) яйца и извара му давам, а не трябва ли и суха храна да му давам или е излишно?

Ще се учудиш, но доста хора колят коне и магарета.

Суха храна давай ако не достига количеството белтъчини. Предполагам, че няма да ти е трудно да го сметнеш.
User's Signature

WWW.EVILDOGS.NET

#10 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2012 - 01:41 PM

Показване на мнениетоanimal, в 25 January 2012 - 01:10 PM, написа:

Показване на мнениетоVGAlexandrov, в 25 January 2012 - 09:20 AM, написа:

Ще се учудиш, но доста хора колят коне и магарета.

Суха храна давай ако не достига количеството белтъчини. Предполагам, че няма да ти е трудно да го сметнеш.

Ще се справя със смятането, благодаря за съветите и информацията.

#11 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2012 - 06:59 AM

Търсих във форума, но не видях такава тема, кой как храни кучето си? Със суха храна, готви ли му или дава сурово месо? Аз лично комбинирам, сурово само пилешко филе и телешка кайма, готвя ориз с фенери и свинско, като смесвам със суха храна. Ако има подобна тема нека моята се изтрире, за да няма пак караници. Мисля че ще е интересно да видиме диетите на кучетата ни.

#12 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 01 March 2012 - 09:48 AM

http://forum.dog.bg/..._1&#entry159188

http://forum.dog.bg/...B2%D0%B5%D1%82/

http://forum.dog.bg/..._1&#entry955331

писано е доста по въпроса,мненията са противоречиви.Някои хранят други,като мен не.Избора е личен :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   VGAlexandrov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 March 2012 - 11:22 AM

Благодаря и се извинявам, мод - трий ! :)

#14 Потребителят е офлайн   cozenca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 March 2012 - 12:51 AM

Малкия имаше проблем със суровата телешка кайма - да не изпадам в подробности. Хубаво е ако си го гледаш вкъщи да му я сваряваш за 4-5 мин. Да мине една термична обработка месото ако има някакви "паразити" те умират в същото време 4-5 мин. са достатъчни за да не се разпадне хемоглобина в месото (каймата). Сурово му давам само пилешкото понеже до колкото знам повечето пилета ги колват към 45 дни което е малко време за да развият болести но все пак си го преглеждам. Хубавото е че като му давам сурова мръвка на малкия е по- енергичен и т.н. но трябва да се внимава. Все пак се поинтересувай и от мнението на други хора, консултирай се с някой вет. Да не ме разбереш погрешно - не ти казвам да правиш като мен, може и аз да греша но за мен този вариант е изпитан и ме устройва.

#15 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 02 March 2012 - 03:00 AM

Консултирането с вет по този въпрос води до само едно - излизане от кабинета му с торбичка от най-скъпата налична гранула. За съжаление ветеринарната практика е много комерсиализирана в нашата страна и е по-добре да се допита до развъдчици, които практикуват хранене с месо. Ако няма тук, в чужбина има страшно много. Прочела съм доста сайтове за хранене със сурови продукти, и съм чувала мнения на развъдчици, които от 20 години хранят само по този начин. Говоря за топ развъдчици, участващи в изложби от ранга на Westminster dog show, а не някакви клошари, дето хранят с отпадъци. Знам за една развъдчица, която си има птицеферма и ферма за зайци, специално отглеждани за целта. Има много позитиви от натуралното хранене, но изисква много четене, много много четене. Не може да се дават сурови яйца, сурово свинско, не може да се дават повече от 10% субпродукти в дневната дажба. Храненето със сурова храна в САЩ се нарича RMB (или Raw Meaty Bones).

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни