Dog.bg Форуми : Говорилня-Кангал

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Говорилня-Кангал

#21 Потребителят е офлайн   Radja Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 03 March 2012 - 12:42 AM

Потресаваща проницателност относно моят интелектуален потенциал,направо ме убихте разкриваики ми колко съм назад,дано да наваксам.Като сте увеличили броя на котките убеден ли сте ,че сте напреднал,аз не.От тези експерименти които сте извели ползата каква е,със сигурност е огромна щом пишете в тоя форум :ab_041: предполагам че в научните среди вече събират пари за паметника които ще ви издигнат приживе :ab_041: Аз като чета между редовете нали съм по изостанал интелектуално разбирам,че освен кангала няма друго куче което да върви със стадо,макар,че фактите говорят обратното.И такива титани на мисълта като Гого си взимат заради велики учени като Вас кучета с ръста на магаре,само че защо ли ги пращат на море в Испания КАТО СА ТОЛКОВА ЦЕННИ? :ab_041:Защо ли такъв блестящ интелект като вашия не е използван в структурите на БРФК,предполагам вродената Ви сромност не подволява да заемете ръководни позиций,пък сигурно научната Ви работа изисква много усилия.Все пак навярно някои ден които не е далеч ще сте сред нобеловите лауреати.Предполагам ,че не съм могъл напълно да разбера написаното от Вас,но все пак бъдете така добър и продължаваите да ми разяснявате,щом сте могли да командвате 1200 овце,все ще помогнете и на един кокоши мозък.И пак да попитам къде точно аз съм писал нещо за боеве ,пояснете моля,проявявете благородство към един интелектуално непълноценен,чакам отговор.

#22 Потребителят е офлайн   Антон Филипов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 03:05 AM

Показване на мнениетоRadja, в 02 March 2012 - 09:52 PM, написа:

Г-н Филипов защо решихте,чесъм госпожа,може би съм госпожица,а ако съм представител на силния пол!?От поста Ви лъха зле прикрита ирония подплатена с високомерие и незачитане на чуждото мнение.А те са провокирани от честната оценка дадена от един доказал своя професионализъм международен съдия по кинология по отношение на животните които отглеждате и по точно представляват ли те племенна ценност.Г-н Попов се занимава с кинология почти целият си съзнателен живот и е достигнал ниво каквото човек като Вас едва ли може да осъзнае,просто защото гледате в различни посоки.Товаче отглеждате производни от няколко породи предполагам Ви комплексира по отношение на г-н Попов,доказл,че е съхранил за поколенията след него в чист вид овчарсото куче на България :flagbg:

може би така съм разбрал, извинявам се за пола и не беше заяждане, просто всеки си има кумир в тоя свят и да си го издига в култ няма нищо, лошо това исках да кажа, а относно какво гледам си прав ,отглеждам няколко вида Болонки и и наистина завиждам, че немога да си имам такива овчарски чисти кучета. със здраве :ba_025:

#23 Потребителят е офлайн   Стефан Попов - председател НКБОК Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 07:46 AM

Показване на мнениетоД.БАЛЧЕВ-БАЛКАН, в 02 March 2012 - 02:38 PM, написа:

Показване на мнениетоgogo73, в 02 March 2012 - 11:43 AM, написа:

Балчев,защо си мислиш че аз също не съм гледал Б О К.
Имах куче от стар истински сой.Ако си чувал нещо за КОСТИНСКИТЕ КУЧЕТА.
Майката беше от тези кучета ,а бащата от Каракачаните.
Кучето беше уникално и по характер и визия.Проблема беше че от Б О К казваха
гледаш мелез,от К К казваха гледаш мелез.Уморих се да споря.
Докато в България всеки влачи към себе си няма да стане.
Да отговоря и на Раджа ли си незнам какъв си.
Ако имаш някой ветеран който много мачка, кажи.Да не си само от тези който ринат лайната.

.......няма лошо,че си имал,а това че си се уморил, не си само Ти, ама по тая логика трябва да затрием всичко Българско и родно,било то породи овце,кози,крави ,коне и кучета, всички те са по не-продуктивни и не-печалифши но са си наши и Ние,сме длъжни да ги съхраним,защото нашите деца ще ги гледат на снимки само,а ние ще сме виновни ,че сме били егоисти и некадърници да направим нещо което да радва окото и да се гордеем с него пред света! Трябва ли,винаги да се подлагаме на по-Големите и да се хвалим с тяхното минало,а да потъпкваме нашето !?
Кога ,Руснаци ,Турци и Германци ще гледат наша Българска порода ???...........когато Ние, саумеем да им покажем ,че не сме се уморили и можем да променим бътака в който живеем ,а запазването на част от Българското трябва да бъде цел на повече хора! :flagbg:

Мите, въпроса ти кога руснаци и германци ще гледат наша порода куче е много навременен и необходим. Отговора е много сложен и не е просто той да бъде даден. Аз ще се опитам само схематично, опростено и с няколко думи да отговоря. Германците гледат и то много яко кангали, руснаците азиатци и това са породи, които не са техни родни. Защо? Отговора тук е прост. Защото са едри, силни и със сърце и психика и затова ги гледат, а и на много други места. С една дума- заради качествата! Когато ние създадем от нашето поголовие кучета с такива качества и благодарение на селекция по именно тези признаци и имаме качествени потомци от генетичния материал, който България ни е завещала, тогава ще ни забележат и ще има интерес към нас. И това задължително без метизиране и вливане на чужда кръв. Ама просто задържително!!! Знам че много се спори и са много кавгите по тоя повод, но всеки носи своята отговорност към породата и Родината. Наскоро ме обвиниха че съм изнесъл прекрасна кучка в Русия. Да трудно ми беше да се разделя с такъв рядък екземпляр, но тя ще трябва да се конкурира с породи като кавказеца и азиатеца, с които е пълно там, където отиде и с дребно и слабо куче това няма как да стане. Тя трябва да презентира породата в изключително сложна среда с яка конкуренция. А и мисля че братска Русия, която е исторически, генетически, културно, езиково и религиозно свързана с България винаги ще е едно отлично депо за всичко българско извън границите на нашата държава. По този повод искам да честитя 3-ти Март на всички българи и нека никога не забравяме ролята на Русия в нашата история и подвига на руските войни с чиято кръв е извоювана нашата свобода! :flagbg: :flagbg: :flagbg: :flagbg: :flagbg: :flagbg: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:
User's Signature

Не признавам друго превъзходство пред добротата. [br]Kogito ergo sum - мисля, значи съществувам!

#24 Потребителят е офлайн   gogo73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 10:43 AM

Раджа,по това време трябваше да си с овцете.Стига с тоя компютър.
Така овчарлък не се прави.Извади кучетата да потропат и маркират.
А на края ще ти кажа, че г-н Аганасов консултаций не дава.

#25 Потребителят е офлайн   gogo73 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 10:45 AM

Хора занимаващи се с боеве на кучета нямат място сред нас :ab_041: :ab_041: :ab_041:

#26 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 11:01 AM

Показване на мнениетоСтефан Попов - председател НКБОК, в 03 March 2012 - 07:46 AM, написа:

Мите, въпроса ти кога руснаци и германци ще гледат наша порода куче е много навременен и необходим.

Мите, въпроса ти кога руснаци и германци ще гледат наша порода куче е много навременен и необходим. Отговора е много сложен и не е просто той да бъде даден. Аз ще се опитам само схематично, опростено и с няколко думи да отговоря.

Германците гледат и то много яко кангали, руснаците азиатци и това са породи, които не са техни родни. Защо?

Стефко, в Германия има много кангали.

Почти всички са внесени от турци-гастарбайтери, които се движат по ръба на закона. Няма германец, наблягам – няма германец, който да се възхищава на това. Защото ако не знаеш, ще ти кажа, че в момента Германските приюти за кучета са пълни с кангали и кангалоподобни. И причината за това е, че всевъзможни дебили са използвали тези кучета за бой или дребно и непочтено търгашество. Няма германец, който да има отношение към кангала си, което да е и намек от това, което имат като отнашение лумпените, живеещи от Белград на юг.

Руснаците по отношение на темата не искам да ги коментирам. С разпадането на комунистическата империя там изплува цялата утайка – включително и в кучкарските среди.

Отговора тук е прост. Защото са едри, силни и със сърце и психика и затова ги гледат, а и на много други места. С една дума- заради качествата! Когато ние създадем от нашето поголовие кучета с такива качества и благодарение на селекция по именно тези признаци и имаме качествени потомци от генетичния материал, който България ни е завещала, тогава ще ни забележат и ще има интерес към нас.

Тук ще вметна само няколко думи. Контактувам с много чужденци. Не малко съм посрещал и в България, развеждъл съм ги, уреждал съм да си вземат кученца. Всички, абсолютно всички се възмущават от поголовното отношение, което българите имат към кучетата си – хранени зле, гледани на синджир или в тесни клетки, всички до едно лаещи като идиоти – невротизирани и озлобени. България такова куче не ни е завещала. Това куче се е получило по простата причина че и сульо и пульо тръгнаха да се изживяват като развъдчици и специалисти.

И това задължително без метизиране и вливане на чужда кръв. Ама просто задържително!!!

Говориш „без метизиране”. Ами те 90% от кучетата, които са качени във форума са определено кръстоски или им е провеждан такъв подбор, че стават може би за всичко друго, само не и за това, за което народът ни ги е селекционирал (макар и на примитивно ниво).

Знам че много се спори и са много кавгите по тоя повод, но всеки носи своята отговорност към породата и Родината. Наскоро ме обвиниха че съм изнесъл прекрасна кучка в Русия. Да трудно ми беше да се разделя с такъв рядък екземпляр, но тя ще трябва да се конкурира с породи като кавказеца и азиатеца, с които е пълно там, където отиде и с дребно и слабо куче това няма как да стане. Тя трябва да презентира породата в изключително сложна среда с яка конкуренция.

Защо твоето кученце, което си изнесъл в Русия ще трябва да се конкурира с породи като кавказеца и азиатеца ?!

Както кавказеца, така и азиатеца са селекционирани по друг път, типово са коренно различни от нашето куче (особено азиатеца). За каква конкуренция става дума тук !

А и мисля че братска Русия, която е исторически, генетически, културно, езиково и религиозно свързана с България винаги ще е едно отлично депо за всичко българско извън границите на нашата държава.

Колкото за братска Русия и обвързаността й с България – няма да детайлизирам. Историците достатъчно много документални факти са изнесли как точно стоят нещата – още от времето на Екатерина Велика, че чак до Путин !
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   Антон Филипов Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 02:07 PM

Показване на мнениетоgogo73, в 03 March 2012 - 10:45 AM, написа:

Хора занимаващи се с боеве на кучета нямат място сред нас :ab_041: :ab_041: :ab_041:
много си прав ти нямаш място сред нас :db_046: :db_046: :db_046:

#28 Потребителят е офлайн   Radja Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 02:07 PM

Гого не ти ли минава през акъла ,че може да имам работници :be_107: то само такъв гений като Атанасов може :ab_041: да се грижи сам за 1200 овце,не случаино си го издигнал в кумир. :ab_041: За консултацийтеси прав ,такъв велик учен не може дасе занимава с умствено изостанал прост животновъд. :ea_103: Тои дава напътствия само на особено надарени индивиди към който не сесъмнявам ти принадлежиш.Какво да направя като Бог по своята милост теб е записал в отбора на напредналите ,а мен в този на изоставащите,но всеки трябва да приеме съдбата с достоинство.Аза маркирането се поинтересуваи при някои практик,тъй като учените теоритици не могат да ти предоставят тази информация,те са отправили поглед към звездите и поглеждаики в огледалото виждат звезда :re_037:

#29 Потребителят е офлайн   Radja Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 03 March 2012 - 02:13 PM

Атанасов,по какво точно се отличават методите на народна селекция в ЦА и Кавказ от тези у нас,та кучетата са различни.Ако преди 30 години не беше галил котката на топло с книжки за НОК в ръка,а беше отишъл поне на един текезесарски овчарник щеше да си поне малко наясно. :ab_041:

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни