Dog.bg Форуми : Фелиноложки федерации, организации, дружества

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Фелиноложки федерации, организации, дружества

#61 Потребителят е офлайн   NasampCo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 July 2006 - 12:59 AM

Здравейте на всички,
обадиха ми се, че се дискутират тук теми, касаещи мен и съпругата ми, регистрирах се (анонимноста е неприятна) и ще бъда кратък, но точен. Същевременно ще се движа по ръба на вестника, защото ако изнеса информащия, която имаме от писма, имейли и обаждания от хора от цяла България и имейли от чужбина (Гърция и Чехия), ще стане война. Между другото такава, само че международна, разпали skogkatt_bg преди половин година, когато два наши развъдника имаха покана за членство към ФИФе в Чехия (това не е задна врата Христо и ние не сме искали, а ни поканиха!!!), то не бяха обиди и лъжи и какво ли не по наш адрес. Чужденците възкликнаха "Как е възможно българин да пише така да българи". Ще кажа само "Срамота за международния секретар на НФФе". Предполагам fantik и alekian_yona не отварят пощата на нффе и не са запознати напълно със случая и съм сигурен, че като културни фелинолози също щяха да бъдат възмутени от постъпката му.

Относно котките турска ангора на Розмар, skogkatt_bg ще ти изнеса факти - имат отлични оценки от 2002г в София, от Урсула Лоозе ФИФе в Пловдив и 2005г от Хайц Келнер в Пловдив. И манксовете имат отлични оценки от Урсула Лоозе и Келнер. Ще оспориш ли оценките на ФИФе съдия за котките й???

А, колкото до Графа, май темата не беше той fow
И да обясня за прословутото му родословие, че то е издадено от Клуб "Персийска котка" и от БФФе, за което всички новоизлюпени "фелинолози" от НФФе-то умишлено пропускат да споменат, а лежат на старата слава на други, които вече не са между нас и не могат да се защитят и да ви го кажат лично в очите.
Той (Граф Леони) ви е трън в очите още когато беше на 7 месеца и неговата първа изложбена изява завърши като победител на изложба, при забележете - съдия от ФИФе в София. Това беше прецедент, котарак на тази възраст, да стане В.О.В и Герасимова направи пътека до Лилайтнер да се хвали, че това е нейно потекло. Христо, ти много добре го знаеш, защото беше до нея като преводач.

Някой може ли да се похвали с такъв успех на първата си изложба.

Фантик, между другото родословието на майка му Симона, на Джак Камюз и на Анжелика са издадени от там от където са издадени и родословията на част от твоите котки - WCF Украйна. Мога много да коментирам и за твоите котки, но не го правя. И аз съм скептично настроен към руските "произведения", но ......
поне съм го видял като бебе и със сигурност зная кои са родителите му.
И ако някой се интересува повече за нашите котки, нека се обърне лично към нас и всеки е добре дошъл в дома ни да ги види лично и да се запознае с документите им, а не да се дискутират по разни форуми (моите извинения към Йона). Нашият развъдник е открит и ние не крием нищо.

А за родословията издадени от ФДП, нямате право да пишете нелепи неща, защото нашата документация се води стриктно, родословията се издават след оглед на Развъдната комисия и във всеки един момент, можем да ви отговорим за данните на дадено коте, което за вашата племенна книга не може да се каже същото и г-жа Г....ова не си я виждала цяла, без да и се разхвърчат листовете (имам лично наблюдение).
Дружеството издада родословия от три години и те са на базата на издаваните от БФФе и НФФе, така че ако има нещо невярно в тях, то идва от вас. А за неточностите в цветове, кодове и смяна на родители в издаваните от вас родословия мога да напиша и покажа много неща, но за това трябва да се отвори нова тема.

Благодаря Ви, че имахте търпението да прочетете всичко до тук!

#62 Потребителят е офлайн   NasampCo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 02:05 AM

Цитат

Бих искала всички ние да се водим от принципа за истината, тогава много неща ще са значително по-лесни в т.ч. и общуването. Но част от истината, която аз знам е, че наистина много неща около Г.Л. са обвити ... хмм, меко казано в почти непрозрачна мъгла.

Здравей Йона, b)
нека се знае, че около Граф Леони няма никаква мъгла и е чист като сълза b)
За първи път го видяхме, когато беше на 30 дни доведен на изложбата Зооревю 2001 в Пловдив със съдия Лаора Борани от ФИФе. Тогава бяхме начинаещи и имахме 4 женски млади персийски котки, купени от пловдивски руски гражданки, а на изложбата присъстваше и Транкфилина от която мислехме да си купим бяло мъжко коте на 6 мес b)
Да, ама не!?! След направената консултация със съдийката се оказа, че тези 5 котки не стават за нищо и ние се отказахме от бялото мъжко и на изложбата още се разделихме с две от женските ни , а до няколко дни и с другите две.
Направихме консултация и за бъдещият ни Граф Леони и по препоръка на Борани го капарирахме b) и не сгрешихме, той е едно прекрасно същество, сега живее самостоятелно в апартамента на дъщеря ми и е в заслужен отдих, от време на време му водим женски, да не забравя , че е мъж b) b) b)

Йона, искам да ти благодаря за точното, коректно и толерантно отношение, b)
искам да знаеш, че ти си единственият човек от НФФе с който може да се води диалог
и заслужава нашето уважение!
Успехи на цялото ти семейство и любимите ти британци b)

#63 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 05:02 AM

добре де, като няма мъгла кажете за Jack Camus PER d 22 и как така се е родила бялата майка на Графа от две небели котки bl)

#64 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 06:28 AM

След "доброто утро" да започна с това, което ме дразни - "Обадиха ми се хора...", но в БГ е така. Е, приемам го.

В началото дискусията не касаеше Граф Леони, но както винаги нещата се извъртат. По-скоро (поне аз така си мислех) въпросът касаеше - донякъде - редовността на родословията или по-скоро истинността на изнасяните в тях факти и данни.

За сравнително кратката ми "практика" във фелинологията, мога да кажа, че често срещана практика (оффф, повторение, но ...) е самите развъдчици да "скриват" или изопачават нарочно някои факти в родословията. Защо го правят - имам идеи, но не мисля, че сега му е времето да се обсъждат. И след като това е така - за човек, който не е на "ти" с генетиката, всичко е наред, всичко е кристално ясно и чисто. Дълго време и аз разчитах, че тъй като родословието се явява един вид лична карта на котака, няма начин там да има изопачени или нарочно фалшифицирани данни. Уви, не е така. И в тези среди борбата кой да е по-по-най е безмилостна... И когато има хора, които са изучили генетиката - кълбото започва да се разплита и ... Продължавам да се чудя - при положение, че на самите изложби ФИФе съдиите не се интересуват от родословията, а само оценяват екстериорно котките, то какво очакваме... а ако имаха поглед върху родословията, сигурна съм, че болшинството от участващите четирикраки щяха да са отправени с бърз и директен завой навън, вкъщи.

бтв по последни данни г-жа Г. си е въвела в ред и прошнуровала племенната книга и вече няма хвърчащи листчета. Понякога в родословията се "пръкват" неволно и технически бързописни грешки и когато човек не разбира значението на цветовете, няма понятие от генетика, от това дали е възможно или не тези родители да родят този цвят коте, то оттам нататък всяка грешка води след себе си куп други.

"Г.Л. обвит в мъгла" означаваше, че има неизяснени неща около него - както се видя и несъответствията в родословието. Сигурна съм, Nas&Co, че ти също си изчел куп материали по генетика - и как си ги обясняваш тогава? Някой някъде - волно или неволно - е допуснал грешка, която години наред не е била коригирана, вероятно не е потърсено обяснение защо има грешка, какво се опитва тя да маскира и защо..

А по другите поставени въпроси - очакваме отговор от компетентните по тях.

Благодаря на всички за това, че трудно или лесно спазват добрия тон и че и занапред ще общуват по същия деликатен и възпитан начин.

Поздрави на Пловдив и моля, без "добри думи и комплименти", не съм свикнала и се притеснявам, Nas&Co! r)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#65 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 07:53 AM

Благодаря за включването и разясненията. Искам да направя малко разяснение относно родословията на моите котки. Тези животни, независимо, че са внесени от Украйна са от световно утвърдени АМЕРИКАНСКИ кръвни линии и който и човек от нормалния свят да ги погледне, ще му говорат нещо. Всяка една от тях има и регистрация в ЦФА, а единствено червеният колор пойнт има освен това ВЦФ родословие. Какво можете и говорите за тях не ме интересува, аз имам това, което искам и когато си купувам племенно животно не започвам с въпроса за цената. Това е тема на друг разговор и не касае хората, които четат и пишат тук. Не мислех да пиша за тези родословия и този случай, докато не ме провокираха вашите колеги. Аз не целя да създавам конфликти, защото дебат по проблеми на фелинологията не може да се води поради факта, че част от хората са на Надир, а други на Зенит b) Отдавна се отказах да го правя, затова и рядко пиша тук.

Искам само да Ви припомня нещо, което явно сте забравили или помните, но не искате да признаете. На изложбата, когато съдии бяха Курковски, Рено и Немцова вие изразихте желание да си регистрирате развъдника към НФФе - респективно ФИФе. Тогава обяснихте, че става въпрос само за Вашия развъдник, а хората от дружеството не желаели да се регистрират там и дружеството щяло да продължи да си работи. Такова искане не е възможно, защото противоречи на правилниците на ФИФе. Вие можехте да влезете във федерацията и да продължите да работите като клуб, но условието ( като правило на ФИФе ) беше, че родословията се издават централизирано. Така е във всяка страна - член на ФИФе. Това обаче не Ви устройваше и не мога да разбера защо, при положение, че днес вие пишете, че работите и приемате правилниците на ФИФе, дори искате да станете неин член. Подлагам на съмнение думите ти, че сте били поканени да станете членове в чужбина, защото ФИФе има ясни правила по въпроса и Мартин Зайдлер и Нектария Фонду трябва да ги знаят, а ако не е така, то жалко. За да стане това Вие трябва да получите писмено съгласие от борда на ФИФе за това и ако го нямате, няма как това да стане. Същото се отнася и до участието на изложби. Въпреки, че в някои случаи важи правилото оупън доорс, във ФИФе изложби могат да участват само котки, които са ФИФе регистрирани, така не можете да обвинявате никого, че не сте допуснати до изложби на НФФе, защото знам, че и това правите, и пишете насам и натам из България, а явно и по света, че не сме Ви допуснали. До ден днешен няма постъпили официални заявки за ваши котки за нашите изложби. Не приемам критиките Ви по този въпрос, защото те са безпочвени. Апелирам да се запознаете с правилниците на ФИФе и да ги спазвате, ако твърдите, че работите по нейните правила. Лек и приятен ден на всички!
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#66 Потребителят е офлайн   NasampCo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 10:27 AM

Цитат

"Г.Л. обвит в мъгла" означаваше, че има неизяснени неща около него - както се видя и несъответствията в родословието. Сигурна съм, Nas&Co, че ти също си изчел куп материали по генетика - и как си ги обясняваш тогава? Някой някъде - волно или неволно - е допуснал грешка, която години наред не е била коригирана

До сега и ние не бяхме забелязали това в родословието му, възможно е да е и печатна грешка - все пак преди 10год. родословията в Украйна са печатани с пишеща машина или г-жа Г-ва да е допуснала грешка при изработването му.
Но, аз си си мисля, че е възможно да е и така, защото генетиката ни е поднасяла изненади при белия цвят в нашия опит.

"Обадиха ми се хора...", но в БГ е така. b) Така е Йона, бяхме на почивка на вилата, звъннаха ми и снощи слезнахме b)

Manus, майка му е внесена от Украйна, с WCF родословие е и трябва да му вярваме или е сгрешен кода на Jack Camus и той е бял.
Скоро също имаше интересно котило от кремав мъжки и бяла женска - бели, черно и колорпойнти. b)

#67 Потребителят е офлайн   NasampCo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 11:46 AM

Цитат

Искам само да Ви припомня нещо, което явно сте забравили или помните, но не искате да признаете. На изложбата, когато съдии бяха Курковски, Рено и Немцова вие изразихте желание да си регистрирате развъдника към НФФе - респективно ФИФе. Тогава обяснихте, че става въпрос само за Вашия развъдник, а хората от дружеството не желаели да се регистрират там и дружеството щяло да продължи да си работи.

fantik точно така беше, не сме го забравили и не го крием. На последните изложби в София само ние се интересувахме и участвахме от Пловдив. В онзи момент само ние проявихме интерес от ФИФе, но това не означаваше, че след нас и други щяха да проявят интерес и сега фелинологията в Б-я може би щеше да изглежда по друг начин.

"Подлагам на съмнение думите ти, че сте били поканени да станете членове в чужбина, защото ФИФе има ясни правила по въпроса и Мартин Зайдлер и Нектария Фонду трябва да ги знаят, а ако не е така, то жалко. За да стане това Вие трябва да получите писмено съгласие от борда на ФИФе за това и ако го нямате, няма как това да стане."
Да, бяхме поканени от Мартин Зайдлер, бяха ни изпратени на имейла формулярите за членството към ФИФе, които бяха попълнени и дадени на Ерик Райерс в София в деня на изложбата, които трябваше само да подпише. Много културен, ясен и точен човек, който ни увери, че нямаме никакви проблеми за членство в Чешката организация. НО, след като разбра за това Христо, всички видяхте какъв скандал направи пред съдийте и изпадна в истерия като малко дете. Спореше с дъщеря ми, викаше и Ерик не можеше да го успокои. От тук започнаха доноси и какво ли не, не само до Фифе представете си и естествено отговора на г-н Райерс беше отрицателен.
Искам да уточня, че тази постъпка за членство я направихме единствено, защото Мартин Зайдлер държеше котките му да ходят на изложби.

"не сте допуснати до изложби на НФФе, защото знам, че и това правите, и пишете насам и натам из България, а явно и по света, че не сме Ви допуснали. До ден днешен няма постъпили официални заявки за ваши котки за нашите изложби. Не приемам критиките Ви по този въпрос, защото те са безпочвени."
fantik, котките ни пристигнаха една седмица преди изложбата. Обадих ти се за записване, ти ме препрати при Б......ва. Тя ми отговори, че имате записани над 120 котки, дори към 150, нямате свободни клетки и т.н. Легално отказване . Две от котките ни бяха записани от Гърция за изложбата, дойдохме само в неделя. Като ни видяха на входа, въпроси от рода: Какво правите тука?!? Защо сте дошли, не сте записани в каталога?!? Върховно учудване и нетърпимост!!! Това беше последното ни посещение на ваша изложба и повече няма да Ви натрапваме хубавите си котки b)
надяваме се от догодина да имаме вече готовност да организираме и ние изложби в София b)

#68 Потребителят е офлайн   fantik Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 12:50 PM

Nas&Co,
разбирам желанието на Зайдлер, всеки нормален развъдчик би искал животните му да се представят, това е естествена част от развъдния процес, но не мога да се съглася, че е естествено да оплювате непрекъснато НФФе ( далеч съм от мисълта, че тя е идеална) и след това да изразявате желание да станете неин член. Когато вие искахте това, не бяхте и помисляли да си купувате котки от Чехия. Говоря за изложбата, която беше 6 месеца преди това, а все още имам свежа памет. Питам те директно какъв беше проблемът тогава дружеството Ви да стане член на НФФе? Не мога да разбера защо оплювате организацията ( аз принадлежа към нея и от това ми става болно, затова и изказвам отношение). Защо мислите, че не знаем какво правите на всяка изложба? Идвахте на форум, на който има любители на котки, непрекъснато пропагандирахте, че ние сме мошеници и във вашето дружество всичко е като безоблачно небе? И в момента се възмущавам на нахалството и безочието на г-жа Диана от развъдник Чиконети, на която беше направен такъв компромис и й беше издадено родословие, при положение, че никой не беше издал полагащото им се на родителите й, че тя има очи да прави клуб в София и да набира нови членове? Що за наглост и липса на морал, въобще не искам да коментирам факта, че тя не може да каже какъв цвят е котката й, а после сигурно Г...ва й е виновна, че й е издала родословие! Да, виновна е, че се е доверила на човек като нея, а вероятно и на хората, чиито котки са родителите на Граф Леони. За съжаление в тази държава признателност няма!
А как би коментирал факта с котката хермафродит, която Ви беше продала ( кривоноса и кривозъба - без родословие за домашен любимец и 100 лева), че на цяла България достояние го направихте, а вече две котила май имате от нея?? Защо изопачавате истината, когато тези неща ги знае всеки, докога в тази държава хората ще казват на черното бяло? Вие извинихте ли й се, за това което бяхте написахте, след като котката роди?!
Извинявайте за тона, но търпението си има граници. В никакъв случай не искам да се превръщам в защитник на И.Г. , по-скоро аз съм човекът, който я критикува най-много, но го правя пред нея и открито, защото вярвам, че ще се вслуша в думите ми и ще разбере, че не го правя с лоша умисъл, но това е друга тема.....

Относно отказът за участието на котките ви на онази изложба. Президентът на НФФе не Ви е излъгал и до затваряне на каталога имаше записани 150 котки, това беше най-голямата изложба в историята на България, както сигурно знаете дори наехме клетки от панаира в Пловдив. Официалното закриване на каталога беше в петък, а Вие искахте да запишете котки в неделя. Е, простете, но това го няма никъде. Направихме изключение само за Нектария, защото по вашите думи вече си беше резервирала билет за самолета, но и за това признателност няма. Защо си позволявате да пишете къде ли не, че не Ви допускаме до изложби??? Това ме навежда на заключенето, че изопачавате истината и го правите нарочно.
И понеже си председател на развъдната комисия и правиш оглед на котила, за което хората си плащат ще ти кажа някои неща в смлян вид, въпреки че си длъжен да ги знаеш. Те касаят котетата от Шимерлинг, за които питаш. Понеже вие нямате колорни котки в дружеството и явно нямате опит с тях май ще е от полза да знаете следното:
КОЛОР ПОЙНТ Е РЕЦЕСИВНА ОКРАСКА
такива животни могат да се родят само от два колор пойнта или от котки с други цветове, които са колороносители. Кремавият котарак Брендан е носител, бялата котка също е. От тази връзка могат да се родят солидни черни, сини, бели, костенуркови, червени, кремави или колор пойнти от същите цветове. Генетиката е сложно нещо и изисква задълбочено проучване, преди някой да стане председател на развъдна комисия. Развъждането е сложно и интересно нещо, но то носи и отговорности.
User's Signature

Развъдник за персийски котки Star Night (CFA & FIFe registered)[br]www.starnightpersians.com

#69 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 01:59 PM

Цитат

...ако изнеса информащия, която имаме от писма, имейли и обаждания от хора от цяла България и имейли от чужбина (Гърция и Чехия), ще стане война. Между другото такава, само че международна, разпали skogkatt_bg преди половин година, когато два наши развъдника имаха покана за членство към ФИФе в Чехия (това не е задна врата Христо и ние не сме искали, а ни поканиха!!!), то не бяха обиди и лъжи и какво ли не по наш адрес. Чужденците възкликнаха "Как е възможно българин да пише така да българи". Ще кажа само "Срамота за международния секретар на НФФе".

Nas&Co, нямам от какво да се срамувам, а във ФИФе ВСИЧКИ от Президента и Генералния секретар, през целия Борд и Дисциплинарната комисия, които се занимаваха с казуса ФДП и ФФЕ ми благодариха, че им отворих очите, че съществува организация, която се опитва да дублира името и да подвежда хората, че има нещо общо с безупречното реноме на ФИФе!!!
Също така пределно добре ми е известно, че не вие сте били поканени, а нееднократно сте се самопредлагали за членство в Чехия! Е, намерили сте си съмишленици там - нищо лошо! Лошото е, че (както винаги!!!) спазването на правила за вас е нещо чуждо!!! Във ФИФе правилата им са железни и просто всички задни вратички са затворени за вас, докато упорствате да се правите, че НФФе не съществува!!! Самата ви принадлежност към ФФЕ и шефските ви позиции във ФДП ви затвори лично на вас вратите!!! Това, обаче, НЕ се отнася до всички ваши членове!

И вие лично получихте подробни обяснения от Генералния секретар на ФИФе!!! Аз НЯМАМ какво повече да добавя към неговите думи!!! Затова темата вече е съвсем остаряла и колкото и да я вадите от скрина, това няма да промени нещата!!!

Спирам тази тема и минавам на следващите!

МОД отправя молба да не се използват нито цитират собствени и фамилни имена.
Към МОД: В тема където картите са открити, не мисля че има място за анонимност - при това фалшива! Всеки му е ясно кой е Nas&Co - той самият не оставя никакви съмнения, пък и говори за съпругата си, за дъщеря си... - няма как да не се знае, че това е Той - лично г-н Пра*****ов r)
User's Signature

Hristo[br]skogkatt_bg@yahoo.com

#70 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 02:05 PM

Цитат

Относно котките турска ангора на Розмар, skogkatt_bg ще ти изнеса факти - имат отлични оценки от 2002г в София, от Урсула Лоозе ФИФе в Пловдив и 2005г от Хайц Келнер в Пловдив. И манксовете имат отлични оценки от Урсула Лоозе и Келнер. Ще оспориш ли оценките на ФИФе съдия за котките й???

Котките на Розмар НИКОГА не са участвали на изложба в София!!! Имаше някакви записани в каталога, но така и НЕ дойдоха!!! Собственичката им никога не сме я виждали на нашите изложби!!! Това е истината, а вие си твърдете каквото желаете или ви изнася (както обикновено!)...
Г-жа Лозе съм я виждал лично, за да разбера от ПЪРВА ръка впечатленията й от изложбата, на която тя съдийства в Пловдив. (Също и г-жа Бурани!). Коментарът и на двете беше: МНОГО посредствени котки!!! Друг коментар е излишен!!!

Пък хич не ми се почва темата, че НЕ всяка котка без опашка е манкс и че има много строги и наистита специфични правила за развъждането им!!!
User's Signature

#71 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 02:20 PM

Цитат

А, колкото до Графа, май темата не беше той 
И да обясня за прословутото му родословие, че то е издадено от Клуб "Персийска котка" и от БФФе, за което всички новоизлюпени "фелинолози" от НФФе-то умишлено пропускат да споменат, а лежат на старата слава на други, които вече не са между нас и не могат да се защитят и да ви го кажат лично в очите.
Той (Граф Леони) ви е трън в очите още когато беше на 7 месеца и неговата първа изложбена изява завърши като победител на изложба, при забележете - съдия от ФИФе в София. Това беше прецедент, котарак на тази възраст, да стане В.О.В и Герасимова направи пътека до Лилайтнер да се хвали, че това е нейно потекло. Христо, ти много добре го знаеш, защото беше до нея като преводач.

Някой може ли да се похвали с такъв успех на първата си изложба.

Лично аз имам много с какво да се хваля, но не му е тук мястото и времето! (Само ще вмъкна, че във ФДП не сме видяли родословни Норвежки горски и ми се струва безкрайно нахално да претендирате за развъдник от тази порода - освен ако вие не сте им издали родословията!)

Та - по темата:
Не виждам причина да вдигате костите на покойния ми братовчед и единствен президент на БФФе! За късопаметните само ще поясна, че Клуб "Персийска котка" ВИНАГИ е бил гръбнакът на сериозната фелинология в България!!! Както на БФФе, така и на НФФе, където едва по-късно проходиха и другите породи!!!
В НФФе НЯМА новоизлюпени фелинолози - ВСИЧКИ, които я основахме и сме активни в тази федерация сме действащите лица и на старата федерация!!! Вие НИКОГА НЕ сте били членове на БФФе, защото УС на БФФе НИКОГА не ви е приемал за такива!!! Да не говорим, че по устав това става на Общо събрание, каквото БФФе никога и не направи!!! Покойният председател еднолично какво ви е обещавал ние не знаем, знаем само, че и той, а и всички ние от тогавашния УС на БФФе, както и в началото на НФФе направихме ВСИЧКО възможно да работим заедно с вас и да няма такива препирни, но...госпожата с чехъла до теб НИКОГА не се научи да работи с някого - тя знае само да командва!!!

А за Графа...не ми се коментира просто ... Да, бях до г-жа Лилайтнер - да, тя го хареса! Е, и??? Това не го прави по-малко глух, нали? Да не говорим, че имахте наглостта да излъжете г-жа Бидлински в Букурещ, че той е бил вече шампион, като той НИКОГА не е събрал 3 САС-а от ФИФе съдии!!! И после да злоупотребявате с доброто сърце на жената, че не ви е върнала! ДА, ИМА във ФИФе съдии, които от добро сърце, за да насърчат развитието на фелинологията са давали от първите сертификати на по-посредствени котки, които в Европа НИКОГА не биха получили дори един САС!!! И вместо благодарност и малко смирение, хора като вас почват да бият тупана колко им било стойностно животното...
User's Signature

#72 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 02:31 PM

Цитат

Фантик, между другото родословието на майка му Симона, на Джак Камюз и на Анжелика са издадени от там от където са издадени и родословията на част от твоите котки - WCF Украйна. Мога много да коментирам и за твоите котки, но не го правя. И аз съм скептично настроен към руските "произведения", но ...... поне съм го видял като бебе и със сигурност зная кои са родителите му.
И ако някой се интересува повече за нашите котки, нека се обърне лично към нас и всеки е добре дошъл в дома ни да ги види лично и да се запознае с документите им, а не да се дискутират по разни форуми (моите извинения към Йона). Нашият развъдник е открит и ние не крием нищо.

А за родословията издадени от ФДП, нямате право да пишете нелепи неща, защото нашата документация се води стриктно, родословията се издават след оглед на Развъдната комисия и във всеки един момент, можем да ви отговорим за данните на дадено коте, което за вашата племенна книга не може да се каже същото и г-жа Г....ова не си я виждала цяла, без да и се разхвърчат листовете (имам лично наблюдение).
Дружеството издада родословия от три години и те са на базата на издаваните от БФФе и НФФе, така че ако има нещо невярно в тях, то идва от вас. А за неточностите в цветове, кодове и смяна на родители в издаваните от вас родословия мога да напиша и покажа много неща, но за това трябва да се отвори нова тема.

Благодаря Ви, че имахте търпението да прочетете всичко до тук!

БФФе и лично г-жа Герасимова, са тези, които още навремето успяха да спрат и да издирят истинността на МНОГО фалшиви родословия!!! И слава Богу!!! Е, на близо 30-40 издирени фалшиви родословия, едно единствено се е промъкнало!!! Ясна ми е накъде бие цялата тази история с котката Симона, но с цялата дандания в този форум НЯМА да се промени!!!
Родословието на Симона още преди време беше обявено за фалшиво и поколенията й пререгистрирани в експерименталната племенна книга, нещо, с което вие не можете да се похвалите!!! Ако при някого е останало непроменено родословие, със стар номер, в което да участва котката Симона, чоже да се свърже с НФФе и да заяви желанието си да получи новото!!!

Племенната книга на БФФе и НФФе отдавна е подредена и то така, както вие можете само да сънувате!!! Така че, стара ви е информацията, "драги ми смехурко"!!! b)

В едно е прав фантик - имате дооста да се учите по генетика!!! (Е, разбира се, не адмирирам нападките му чак в такава конкретика, защото без да иска може да засегне някого, но... не мога да му се сърдя, просто си е такъв, импулсивен, но винаги с намерения да се стигне до истината, което е похвално!)
User's Signature

#73 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 02:49 PM

Цитат

Да, бяхме поканени от Мартин Зайдлер, бяха ни изпратени на имейла формулярите за членството към ФИФе, които бяха попълнени и дадени на Ерик Райерс в София в деня на изложбата, които трябваше само да подпише. Много културен, ясен и точен човек, който ни увери, че нямаме никакви проблеми за членство в Чешката организация. НО, след като разбра за това Христо, всички видяхте какъв скандал направи пред съдийте и изпадна в истерия като малко дете. Спореше с дъщеря ми, викаше и Ерик не можеше да го успокои. От тук започнаха доноси и какво ли не, не само до Фифе представете си и естествено отговора на г-н Райерс беше отрицателен.
Искам да уточня, че тази постъпка за членство я направихме единствено, защото Мартин Зайдлер държеше котките му да ходят на изложби.

Много е лесно да се пишат измислици, но...ако желаете, попитайте Ерик какво си спомня и той - защото не бях аз, този който крещеше и викаше, а дъщеря ви! b) Аз един единствен път се опитах да й Чвзема думата", за да й обесня за правилата на ФИФе, но тя си мислеше, (като явно и цялото ви семейство), че е хванала господ за шлифера и викаше така, че аз просто се отказах и я оставих да се навика наволя...пред Ерик!.
Той наистина е много културен човек!!! НО...той беше първия учуден да чуе, че някой Ви е обещавал нещо от негово име - т.е. г-н Зайдлер!!! И се оказа, че нищо такова не ви е било обещавано, а пък, най-малкото Генералният секретар на ФИФе е този, който няма да познава документите на ФИФе до запетайката, за да ви обещае такова нещо!

Едно пояснение:
Това, което вие и г-н Зайдлер явно не знаете или НЕ ИСКАТЕ да разберете е, че хора от други държави могат да бъдат приемани в клуб на ФИФе САМО ако:
- в дадената държава няма ФИФе клуб;
- СА членове на ФИФе клуб, с който по основателни причини, незасягащи работата им като изложители и/или развъдчици, имат проблеми. Именно ТАКИВА проблеми могат да бъдат причини за смяна на клуба-държавата, в която се членува!

А що се отнася до правилото на ФИФе за опън доорс - то означава, че организаторите на изложбата ИМАТ право да откажат участие на дадени хора по редица причини! (А във вашият случай такива колкото иска човек може да намери!) Както и имат право да допускат участници и извън ФИФе при определени условия!
User's Signature

#74 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 03:16 PM

П.С. към всичко казано по темата от самото й начало и инспириране:

ХОРА, не мислите ли, че всичко това НЕ помага на никого и не води до добри резултати???
Хайде каквото било - било и...от тук нататък всеки да си греда пътя и развитието си както знае!!! Ако има хора, които желаят да работят по правилата на ФИФе и нямат прегрешения към ФИФе, добре дошли!!! Ако пък (не дай Боже;) ) някой много рита за ФФЕ, ние също няма да го държим насила при нас!!!

Предлагам всички да приемем факта, че ФДП е нещо отделно и различно от НФФе и толкова. Ние няма да идваме на ваши изложби и вие на наши; и няма да признаваме ваши родословия, пък вие както желаете. Това е - толкова е лесно! Отдавна се убедихме, че с вас не може да се работи и се отказахме от съвместна работа (за каквато положихме всички необходими усилия и направихме не малко компромиси, но...не би...). Какъв сега е проблемът, че пак скочихте да търсите сметка, да напирате? (Е, аз знам какъв е проблемът, но той отдавна вече не зависи от нас...)

Та така - както не веднъж написах на Антониовци... - винаги и най-добронамерено съм ви желал УСПЕХ в работата ви! (Просто той си е за ваша собствена консумация и не желаем да имаме нещо общо с него). Аз лично, винаги съм се радвал на успехите на другите - както например вече им честитих хубавите котки на дамур-ови! b)

Айде чао от мен
Каквото и да се напише още, наистина мисля че ще е безсмислено и че вече изчерпахме въпросите! c)
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   antonio Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 03:31 PM

Здравейте отново, r)
skogkatt_bg,
искам да отбележа, че до момента в нито един от постингите си не съм се отклонявал от добрия тон и уважението, и ми е малко трудно да разбера с какво точно провокирах у вас отношениеот рода на "Антониовци" и "Дамур-ови'. Също така отново ще кажа, че ако Вие и ръководството на ФДП имате неразбирателства и невъзможност за съвместна работа..... това не касае нашите отношения нито с Вас нито с тях!
Относно изложбите:
от написаното от вас ми става ясно, че единствено от Вас като организатори зависи кой ще бъде допуснат и кой не. Е при добро желание, "причини" винаги може да се намерят за отказ (и винаги "основтелни")! А и не съм склонен да се съглася, че трябва да приемам ултиматоми от някого за да стане едно или друго! worthy

#76 Потребителят е офлайн   NasampCo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 03:40 PM

Цитат

В НФФе НЯМА новоизлюпени фелинолози - ВСИЧКИ, които я основахме и сме активни в тази федерация сме действащите лица и на старата федерация!!! Вие НИКОГА НЕ сте били членове на БФФе, защото УС на БФФе НИКОГА не ви е приемал за такива!!! Да не говорим, че по устав това става на Общо събрание, каквото БФФе никога и не направи!!! Покойният председател еднолично какво ви е обещавал ние не знаем, знаем само, че и той, а и всички ние от тогавашния УС на БФФе, както и в началото на НФФе направихме ВСИЧКО възможно да работим заедно с вас и да няма такива препирни, но...госпожата с чехъла до теб НИКОГА не се научи да работи с някого - тя знае само да командва!!!

Еееее, вече прекали по всички показатели за взаимна толерантност и сравнително добър и спокоен диалог.

Опа, ето с това доказваш колко си бил в УС на БФФе и колко си запознат. Преди да се излагаш така лъжейки безсрамно, се допитай поне

Едно си знае баба, едно си предъвква. То с теб не може да се говори, спори и т.н. На теб ти трябват СНИМКИ И КВИТАНЦИИ за да ти се затвори голямата уста.

По-късно ще сканирам и пусна необходимото, за да млъкнеш най-накрая и дано да е завинаги, защото вече търпението ми се изчерпва и всички, които са ти яли попарата по един и ли друг начин, знаят, че никога не падаш по гръб, че винаги твоето магаре е мъжко b) , но рано или късно ще паднеш на д....я си задник

#77 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 03:44 PM

С обръщенията, цитирани от вас (Николай и Лазар) в моите постинги се опитах да избегна цитирането на имената, както бях помолен по-горе от модератора, но сте прав(и) че може би беше неуместно.

Що се отнася до изложбите - причината е една: членувате в организация, която не просто според НФФе, а според САМОТО ФИФЕ работи против интересите на ФИФе в световен мащаб, а именно - във ФФЕ!!! Спазвайки Устава на ФИФе, ние просто нямаме НИКАКЪВ начин да позволим каквито и да било контакти с членове на ФФЕ!
Това е моето лично мнение! А не мисля, че има друго, което да е в унисон с Устава на ФИФе!!! За което ви казах няколко пъти, че съжелявам! Най-вече, защото така малкото качествени котки във ФДП не могат да получат право на изява...

НФФе НЕ поставя ултиматуми - за съжаление НИКОЙ от вас (чети ФДП) не иска или не иска да разбере, че ние НЕ можем да престъпваме правилата на ФИФе и да рискуваме собственото си положение в най-престижната фелиноложка организация в Европа и една от няколкото такива в световен мащаб!!!

Дано ме разбирате правилно - няма злоба или лично отношение, а само принципи!
Пак успехи!
User's Signature

#78 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 03:50 PM

Цитат

Опа, ето с това доказваш колко си бил в УС на БФФе и колко си запознат. Преди да се излагаш така лъжейки безсрамно, се допитай поне

Едно си знае баба, едно си предъвква. То с теб не може да се говори, спори и т.н. На теб ти трябват СНИМКИ И КВИТАНЦИИ за да ти се затвори голямата уста.

По-късно ще сканирам и пусна необходимото, за да млъкнеш най-накрая и дано да е завинаги, защото вече търпението ми се изчерпва и всички, които са ти яли попарата по един и ли друг начин, знаят, че никога не падаш по гръб, че винаги твоето магаре е мъжко  , но рано или късно ще паднеш на д....я си задник

Упссс - хахаха - нямам спомен да познаваш дирника ми!:)

А това, че ти никога НЕ си присъствал на нито едно заседание на УС си е твой проблем!!! Аз ЛИЧНО съм присъствал на ВСИЧКИ дискусии по ваш адрес и все още помня...

И какво ще сканираш? Може би някоя квитанция за платен членски внос? Еми не е невъзможно да ти е бил прибран такъв от президента, който по незнайни причини много ви подкрепяше, НО решение за вас не е имало нито на УС на БФФе, нито на Общо събрание, което официализира членството!!! И пак повтарям - дълги години сме проявявали цялата толерантност, която може да бъде проявена!!!
Искрено съжелявам, че истината боли!!!
User's Signature

#79 Потребителят е офлайн   antonio Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 03:50 PM

Принципите са си принципи. Правилата още повече, и трябва да се спазват. Но доколкото аз съм запознат, за участие във ФИФе изложби си има определени правила и изисквания. Обаче никаде не съм видял условие, че ФИФе регистрирани котки не могат да участват ако са членове на друга организация? И не разбирам защо след като котарака ми в частност отговаря на всички изизсквания...... не може да участва?
Още повече имам и котка от вашето дружество- и за нея ли се отнася това????

#80 Потребителят е офлайн   skogkatt_bg Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 July 2006 - 03:58 PM

Антонио,
Освен родословието и валидността му, се гледа и къде членува събственикът му. Не искам утре да бъдем обвинени въз основа на Устава на ФИФе, че допускайки членове на ФФЕ на нашите изложби, участваме по някакъв начин в дейности, насочени срещу ФИФе...
Така че, да, според мен това се отнася и за котките с наши родословия, собственост на членове на ФДП...
User's Signature

• (5 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни