Голямата желенска кастрация на котки
Публикувано: 04 March 2012 - 09:28 PM
Имам приятелка от Спирка Желен,до Своге,която спасява и храни бездомните животни,за разлика от "нормалните" местни,които ги захвърлят и избиват.Хем й подхвърлят животни,хем я хулят и заплашват. Позната до болка история.
Тя храни около 25 котки и десетина кучета.Някои са на съседите,но те смятат,че е нормално тя да им храни животните.
Сега имаме един генерален проблем - как да кастрираме толкова котки. Мислихме всякакви варианти - нямаме транспорт за безплатна кастрация в София,въпреки че взех 10 талона от 4 лапи.Няма как да превозим и върнем толкова животни...Накрая нашият любим и незаменим Доктор Георгиев от Своге се съгласи да ги взима по няколко,когато е свободен ,и да ги кастрира в Своге.За труда си не иска пари...!!! Но поне консумативите трябва да платим - за упойки,антибиотик,ръкавици и каквото там трябва. Жената няма възможност да даде дори и тези пари,затова ви моля да й помогнем...Вчера кастрирахме 3 котки,двете бяха бременни...нещата са много спешни.
Аз ходя през уикендите там,помагам за кастрациите когато мога. Ето нейният телефон - 0885046857,Ивана. Моят е - 0889563562,Здравка.
Ще ви бъдем много благодарни,ако помогнете за тази важна за нас мисия :)
Публикувано: 05 March 2012 - 12:59 AM
Публикувано: 05 March 2012 - 11:07 PM
Та като сложим времето, риска и бензина за отиване и връщане на няколко порции, решихме, че варианта с д-р Георгиев е добър. А и докторът има опит с кастрациите, има отношение към бездомните. Той е всъщност човекът, който помогна на място с кученцата от тази тема.

Публикувано: 06 March 2012 - 07:00 AM
Публикувано: 13 March 2012 - 10:25 AM
Помагайте,хора, ако се размножат ,ще стане екологична катастрофа...Имаме нужда от около 10 лева за консумативите за котка. По-горе съм сложила телефоните ни,за да се уверите,че нещата са такива.
Благодаря ви.
Публикувано: 13 March 2012 - 03:25 PM
Публикувано: 14 March 2012 - 12:25 AM

Успех ви желая в тази трудна мисия, дано да успеете да кастрирате колкото е възможно повече котки!

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди
Публикувано: 14 March 2012 - 07:01 AM
Осем котки е супер! Дано успеем да хванем най- дивите.
Публикувано: 14 March 2012 - 10:08 AM
zira609, в 14 March 2012 - 07:01 AM, написа:
Може би да ги огледаш и да започнете от бременните?

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 14 March 2012 - 01:37 PM
Ще ви съобщя как вървят нещата,само да започнат,защото наистина няма как да ги докараме в София.Трябват да се хванат в клетки предварително, да се превозят до София,това са около 40 км, и да се върнат, и не намерихме начин за това... Затова чакаме тамошния доктор с нетърпение,той ги кастрира в неговия кабинет в Своге,което е на 10 мин.път с кола..
Благодаря отново.
Публикувано: 26 March 2012 - 09:12 PM
Всички бяхме на линия в неделя,и докторът тръгна към селото,и малко преди да дойде,му се обадила жена му,че майка й получила инсулт,и той обърнал колата...
Опитвам се да не се отчайвам, все още.
Само искам да кажа на дарителите,че ще взема парите след като има свършена работа налице, за да не се налага да ги връщам...
Публикувано: 31 March 2012 - 08:16 PM
Дотук предотвратихме раждането на десетина котета. Да видим кога пак ще успее да дойде там.
Ако не - ще мислим разни други варианти...
Публикувано: 10 April 2012 - 09:57 PM
Досега сме усвоили 30 лева за кастрации, и с част от даренията купих малка транспортна клетка,защото може да се наложи да ги пренасяме до София, докторът се оказва много зает...
Взех Цветанка,ще я кастрирам с талон от 4 лапи в четвъртък. Ако някой я хареса - подарява се!
Така че имаме 40 лева налични,дано скоро успеем да кастрираме още.
Благодаря на Ели за даренията и съдействието!
Публикувано: 01 May 2012 - 09:49 PM
Затова мисля да закрия темата и да върна останалите 40 лева на Ели...
Благодаря на отзовалите се!