Dog.bg Форуми : Помощ относно кучето ми ..

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Помощ относно кучето ми ..

#1 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 March 2012 - 07:45 PM

Вчера докато майка ми е отивала на работа хъскито ми е излезнало (на 80 дена е) и е взело от боклука опаковка от салам.Майка каза ,че се е опитала да му я вземе ,но то отишло под леглото и я изяло.Днес сутринта ми каза това след като я попитах дали се е случило нещо , защото Арес спря да яде и да пие вода и повръщаше. :( Заведох го на ветеринар и той каза ,че трябвало вчера да го заведа ,защото вече е късно и е в червата.Даде му някакъв разтвор с инжекция в устата и ми даде прахче ,което да му дам след 2-3 часа преди да яде.Аз трябваше да ходя на училище и обясних на дядо , той да му даде! Преди малко се прибрах и дядо каза ,че не искало да яде прахчето и му дал с лъжица в устата , но после пак не искало да си изяде гранулите.Опитах се да му дам нещо друго и забелязах ,че поне вода пие,но я повръща за съжаление. :( Пак го заведох и ветеринаря каза ,че трябва да мине 1 ден докато изкара найлона ,но много се притеснявам. :( И днеска цял ден съм го мислила ,защото преди да го вземем загубих предишното си куче .. имало е вода в белите дробове и почина.И сега просто се ужасявам ако му стане нещо и аз нищо не мога да направя . :( Гледам си го като писано яйце и го обичам ужасно много , преди да го взема изчетох почти всички теми и не искам да го загубя. ;( Според Вас може ли да стане нещо фатално ,защото съм много притеснена.На 16 години съм ,но искам да го гледам по възможно най-добрия начин и да го възпитам по най-добрия начин! Извинявайте ако има грешки ,но съм много притеснена и седнах забързо ,сега отивам при него и ще наблюдавам темата от време на време за отговори. Мерси отново на тези ,които са си направили труда да прочетат и отговорят!

#2 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:кучето ми, планинатаааа, ски, фотография, филми.......

Публикувано: 05 March 2012 - 08:13 PM

смени ветеринаря, ВЕДНАГА!!!!!!
Заведи кучето при друг доктор и поискай да го погледнат на ехограф. Направо не е истина, че този не го е направил!!!!!!!
Кучето не иска да яде и повръща, защото може да се е получило запушване на червата. Такова нещо може да доведе до запушване, преплитане и какво ли не още, ФАТАЛНО. Обикновено като отидеш с тези симтоми и особено щом е изяло нещо "дълго" , се прави ехограф, за да се види има ли заппушване. АКо има доктора преценява дали да оперира или не.
Откъде си? Ако имаш възможност веднага го заведи при друг доктор. Прекалено мнг време изчаквате и тоя "доктор" ви е объркал жестоко, дано да не е късно вече.

Ще споделя, че преди месец някъде, моя изходи мнг дълъг плик, но нямаше симптоми за нищо. И въпреки това доктора веднага предложи ехограф ( то и аз се бях сетила за него де )
User's Signature

Качена снимка

#3 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 08:22 PM

Ами в моя град има само ЕДИН ветеринар и той няма такива апаратури .. ;( трябва да се ходи до Пловдив , но няма как.. не мога да го мъкна по влакове ,а и няма от къде да намерим кола , защото нашите са разведени а и майка няма книжка и просто няма кой .. :( утре пак ще го заведа и ще видя какво ще каже .. дано не е късно защото просто не искам и да си помислям какво ще стане .. :( тоя скапан забутан град да няма една болница за кучета .. ;( ;( и сега какво ако му стане нещо :( :( :( разбих му с пасатор гранули стана като сок почти поне тях да пие .. но и тях неще .. нямало и как да го закараме веднага защото беше Понеделник ,а той не работи тогава .. много съм притеснена :(

#4 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 08:24 PM

А и ся майка каза ,че не е изяло цялата опаковка а около един пръст парче .. то се пак си е найлон даже и да е малко .. дано се оправи :(

#5 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 08:38 PM

дано тук ти отговори някой доктор, но ако съм в твойто положение, не бих му давала храна. Ако наистина има запушване, колкото повече храна му даваш, толкова повече ще го стимулираш да повръща, да се напъва и да напряга стомаха, което може и до превъртане да доведе........но така мисля аз, не съм ветеринар. От кой град си? Дали няма някой приятел да те закара до Пловдив? Ако не, замъкни го с влака утре в Пловдив. Повярвай ми, на твоя ветеринар апаратурата му е най-малкият проблем. Това че няма не е оправдание да не те посъветва да идеш в друг град, където има.
Иначе ходи ли, игаре ли, активен ли или само лежи? Пипни му по коремчето и кажи, как ти се струва? Твърдо (би било лошо) или не ( което е добре), ако ти даде да го пипнеш?
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 08:45 PM

Ох сега с кака ще го закараме в Пловдив слава богу! И ще го сложат на системи и ще го снимат ! Оле дано да се оправи ! :( Милото ми то .. сега отиваме ,че са до 10 часа.

#7 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2012 - 08:47 PM

пиши, по някое време, как е, какво става?
User's Signature

Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 01:39 AM

Заведохме го в ветеринарна клиника ''Провет'' за жалост тъкмо затваряше ,но като му напипа стомаха и каза ,че няма нужда да го снимат ,защото се напипвало и трябвало да го сложат на системи и да му се направи операция .. е от 10 до 12 и 30 стана операцията и се оказа найстина ,че е погалнало найлончето и даже и дърво някакво пърче .. за моя изненада .. затова се забавили и толкова.След това го изчакахме да излезне извън опойка и доста скимтеше ,но е ок .. каза ,че утре щяло да е късно .. днеска имал само 10 операции такива и то все на хъски .. даже имаше и още 4 хъскита чакащи .. е мина добре! Много се успокойх .. изслушах лекцията на кака ми ,че никога не би дала за куче 170 лева за операция и мранкане относно това ,че можело за толкова пари се купят други работи и да .. НО СИ ЗАСЛУЖАВАШЕ! .. Утре пак трябва да идем да видят какво му е състоянието .. и след 14 дена махане на конци и трябва и 3 та ваксина да му се бие когато му се махнат конците .. ох как се радвам ,че е добре! От Стамболийски съм между др .. Ако бяхме изчакали до утре .. е щяло да бъде много много късно .. :( Вика ,че опаковката се била сабрала на топче. . той ми я показа .. и имало и продължение което е като въже и накрая дървото и се получавало като котва и нямало как да го изкара просто! А лекаря няма как да го сменя .. единствен е [има и още 1 ама той умори 1000 кучета..] Лекаря вика за 1 -ви път чувам ,че нещо може да разгради найлон .. :X Не ми се мисли какво щеше да стане ако бяхме изчакали до утре. . сега каза ,че не трябва да стой на студено и съм си го завила до печката при дядо .. даже бяха толкова любезни като го сложиха в кашонче и отдоло бутилки с топла вода и отгоре върху тях няколко плата .. като тези от памперсите ;д .. Мерси ,че отговори в темата и отдели време да прочетеш .. :)) Утре ще пиша какво е станало като са го прегледали ..

#9 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 March 2012 - 02:07 AM

Показване на мнениетоHuskylove, в 05 March 2012 - 11:39 PM, написа:

Много се успокойх .. изслушах лекцията на кака ми ,че никога не би дала за куче 170 лева за операция и мранкане относно това ,че можело за толкова пари се купят други работи и да ..

Потресаващо... :ud_009: :ud_009: :ud_009: :ud_009: Какво, ако не е тайна е по-важно от спасяването на живот??? Не чакам отговор...
Успех с малкото, стискаме му палци на крака и ръце! :ae_085:
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#10 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 09:32 AM

мнг се радвам за развоя на нещата. Парите не ги мисли, макар че не са малко и можеха да идат за нещо друго, ако дивачето не се беше наяло, но това ще бъде за урок на вас, на него едва ли :)
Занапред винаги го гледай в устата, когато души и когато е навън. Аз непрекъснато се навеждам и го наблюдавам, да не "хапне" нещо, понякога дори му бъркам в устата, ако се усъмня ли или пък видя.

Относно ветеринарят ти - ами ти сама си направи изводите и ако някога пак попаднеш в подобна ситуация да знаеш да търсиш и друго мнение, иначе за ваксини и рутинни неща ще ти върши работа. Мнг се радвам, че писа тук и кака ти те е закарала до Плд, в противен случай положението щеше да е мнг плачевно.
И да знаеш, видиш ли че е изяло нещо и не го изкара- веднага на доктор, пък има ли и тея симптоми......
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 06 March 2012 - 09:47 AM

Много се радвам че малкото ще се оправи! Наистина 170 не са малко пари, и моите постоянно ми четат лекции за това как харча за кучетата си и лишавам себе си, но това е без значение, понеже го правиш за приятел, а кучето е истински приятел!!!! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 11:13 AM

Показване на мнениетоSaika, в 06 March 2012 - 02:07 AM, написа:

Показване на мнениетоHuskylove, в 05 March 2012 - 11:39 PM, написа:

Много се успокойх .. изслушах лекцията на кака ми ,че никога не би дала за куче 170 лева за операция и мранкане относно това ,че можело за толкова пари се купят други работи и да ..

Потресаващо... :ud_009: :ud_009: :ud_009: :ud_009: Какво, ако не е тайна е по-важно от спасяването на живот??? Не чакам отговор...
Успех с малкото, стискаме му палци на крака и ръце! :ae_085:

Цитирам какво каза: 170 лева за куче ще дадете .. после кучето ще ядете не храна .. няма да излезна да си купя дрехи нови да си се фукам из Пловдив ,а ще дам пари за куче и почна да разправя как ако нещо станело с на сина и кучето никога нямало да даде тия пари .. ужас ужас .. нищо не и казах. . все пак ни чака 4 часа .. утре имаше изпити и много и се спеше и измръзна и просто си замълчах.Изобщо не съжелявам за тия пари .. тва си живот .. още сутринта беше станало и си рипкаше и ми даде 2 целувки и аз се събудих . .просто не мога да опиша как се зарадвах когато го видях да си играе и все едно нищо не беше станало (happy) днес пак трябва да го заведем за да видим дали се е дехидратирало [май така каза лекаря] а ако не е на системи още малко и ще се оправи .. сега обаче ме е страх да дам на нашия ветеринар да му бие лекарствата .. то абоката още му седи .. сигурно през него ще трябва да му ги бие ..

#13 Потребителят е офлайн   nushcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни, архитектура, изкуство, рисуване, фотография, история, музика, пътуване, забавление:)))
Публикувано: 06 March 2012 - 01:52 PM

Показване на мнениетоHuskylove, в 06 March 2012 - 11:13 AM, написа:

още сутринта беше станало и си рипкаше и ми даде 2 целувки и аз се събудих . .просто не мога да опиша как се зарадвах когато го видях да си играе и все едно нищо не беше станало (happy)

Само заради тези две целувки и радостния миг си е струвало!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Евала на теб, че не се поддаваш на упреците на кака ти! Аз пък нея не мога да я разбера, поне да беше казала че храна ще купува, а не нови дрехи и да се фука из центъра на Пловдив (разни хора, разни идеали) !?!?!? Но важното е че пак ти е помогнала и е завела малкото на ветеринар, за което пак заслужава благодарности :ba_025:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 08:50 PM

Точно защото все пак помогна в много труден момент .. нищо не и отговорих.Сега се връщаме от прегледа и кучето е много добре и купихме специална храна за оперирани кучета и ще му я даваме .. хапчета 1 седмица ще му даваме и след 14 дена .. махане на конците.Леле само как скимтеше като му биха 3 инжекции :D .. ама после като хапна малко гранулки от лекарката и набързо млъкна :D .. запознахме се с едни хора и те си имат хъски .. то беше родило преди някоко дена и хъскито помисли моето куче за нейно и почна да го ближе :D :D :D .. много съм радостна че всичко мина .. да се надяваме и че ще се оправи .. Благодаря Ви и за моралната подкрепа .. да са ни живи и здрави кученцета това е най-важно .. независимо колко пари се искат и грижи .. те го заслужават!

#15 Потребителят е офлайн   isi_ar4i Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2012 - 10:14 PM

страхотна новина, мнг се радвам, че вече сте добре :) Дано това да ви е било и повече препятствия да нямате :)
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   zebri4kata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2012 - 12:51 PM

Радвам се,че кученцето ти се е оправило.Живо и здраво да ти е.Може да качиш снимки във фотогалерията да го видим малкият сладур.
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   Saika Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2012 - 01:28 PM

:xb_035: :xb_035: :xb_035: Бравоoooooooo на малкия сладур, че се е държал като истински мъж и всичко е минало добре :dog: !! Още много прекрасни мигове заедно и очите на 4 :af_089: :af_089:
User's Signature

Качена снимка
Поединок Добра и Зла происходит каждую секунду в сердце каждого человека, ибо сердце и есть поле битвы, где сражаются ангелы и демоны. :zz_214:

#18 Потребителят е офлайн   Huskylove Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2012 - 02:06 PM

zebri4kata , ще кача :) :ba_025:

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни