Dog.bg Форуми : Въпрос за кане корсо

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Въпрос за кане корсо Колко храна на ден Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   georgiev123 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 07 March 2012 - 08:10 PM

Здравейте,

Имам 3 месечно кане корсо и съм малко объркан колко точно храна трябва да му давам на ден! Четох доста из форума и не намерих колко трябва да се дава на по едрите породи като кане корсо .Повечето хора казват, че кучето яде токова колкото му е нужно.

На чувала от храната която му давам пише ‘’180 гр на ден’’ което ми се струва доста малко. Аз и давам по 180 гр на ядене 4 пъти , което е 600гр на ден Яде спокойно, не е лакумо в никакъв случай и някой път му остава съвсем малко.

Кученцето си е в нормата, на килограми. Тежи 12.5 кл, а точно толкова трябва да бъде на третия месец. Не му се виждат ребрта, но когато се опитвам да ги напипам пръстите ми потъват малко, а четох че трябва ребрата трябва да се напипват лесно, без потъване на пръстите(което чесно казано не разбирам напълно....колко точно трябва да потъват пръстите)

Та идеята на целият пост ми е: страхувам се кученцето ми да не е по тежко от колкото трябва, защото породата е предразположена към проблеми със ставите и трябва много да се внимава докато ръсте.

Благодара много предварително!

#2 Потребителят е офлайн   tedito Икона

• Dogo lover
  • PipPipPip
  • Interests:Ветеринарна медицина!

Публикувано: 07 March 2012 - 09:37 PM

Не съм специалист по хранене, но моето куче - дого аржентино на 2г. и половина яде по около 500грама на ден.
600грама за 3 месечно куче е страшно много...
На теб 180г. ти изглеждат малко, но правиш ли сметка че тези гранули в стомаха на кучето увеличават 10 пъти размера си?
Важно е когато расте кучето да е по слабо, за да не се натоварват костите и ставите.
Храненето на подрастващо куче е изключително важно и те съветвам да се обърнеш за съвет към ветеринарният ви лекар.

#3 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 07 March 2012 - 11:34 PM

Ако храната е качествена 180 гр са напълно достатъчни.Моите ,които са над 2 год и тежат по 45-50 кг дневната дажба им е 600 гр.Не го прехранвай!Това е много ,което му даваш!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   georgiev123 Икона

Публикувано: 08 March 2012 - 01:04 AM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 March 2012 - 11:34 PM, написа:

Ако храната е качествена 180 гр са напълно достатъчни.Моите ,които са над 2 год и тежат по 45-50 кг дневната дажба им е 600 гр.Не го прехранвай!Това е много ,което му даваш!

Мале, аз имам чувството че ако му давам по 180гр. на ден ще умре от глад! На по едрите породи не трябва ли да се дава по малко повече?

#5 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2012 - 08:16 AM

С каква храна храните? Аз например давам 350гр на ден,но все пак си зависи каква храна давате.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#6 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 08 March 2012 - 08:19 AM

Показване на мнениетоgeorgiev123, в 07 March 2012 - 11:04 PM, написа:

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 March 2012 - 11:34 PM, написа:

На по едрите породи не трябва ли да се дава по малко повече?

Напротив по-добре кльощав докато расте за да не натоварва ставите излишно.Обикновено дръпват на дължина и чак после на маса :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   georgiev123 Икона

Публикувано: 08 March 2012 - 11:20 AM

Показване на мнениетоdesi79, в 08 March 2012 - 08:16 AM, написа:

С каква храна храните? Аз например давам 350гр на ден,но все пак си зависи каква храна давате.

Imperial..... на нея пише по 180 гр на ден, но не и за какви породи.

#8 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2012 - 02:57 PM

Ако даваш за бебета трябва да яде около 200гр на ден.Ориентирай се по теглото на кучето или най-добре със самият развъдчик.Той ще ти даде най добър съвет.
Поздрави.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#9 Потребителят е офлайн   georgiev123 Икона

Публикувано: 08 March 2012 - 04:48 PM

От днес ще започна да му давам по 400 гр. на ден и ще ги намалям постепенно, докато стигна до 200-250 гр.
Не искам да му я намалявам изведнъж, мисля че е по добре постепенно, да не го стресирам:)

#10 Потребителят е офлайн   Tpoia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2012 - 06:39 PM

Здрасти!
Ние сме също на 3 месеца и се храним с Империал. Препоръчаха ни го от развъдника, от който взехме малката. Аз също много се чудих по колко да й давам, защото на чувала пише 180 за ден. Обаче ми се стори много малко. Хората от развъдника, които си внасят храната ми казаха да я храня на корем, по колкото й се яде... Затова й сипвам в купичката по 189-190 грама, 4ри пъти на ден и колкото изяде. Понякога изяжда малко, понякога всичко...малко дебелка ми се струва, но горе долу си е в нормата. Понеже при развъдчика останаха две женски си направихме справка с тях и те тежаха по 14кг на 3 месеца, а ние бяхме 12,5. Даже ми казаха, че трябва още да качи...Аз й сипвам и тя си яде колкото си пожелае...Лекарите нищо не казаха...особено след като от развъдника са ми препоръчали така

#11 Потребителят е офлайн   diadra Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 March 2012 - 06:47 PM

Качествена храна - висок клас, следвайте инструкции на прозиводителя ако храната е puppy.
За да не се затормозяват стави при растежа, е по-добре една идея по слабички, отколкото дебели кученца.
С малък боксер (12 седмици) и храна висок клас, аз давам малко над 300гр на ден:ba_025:
Да добавя че кученце на 3-4 месеца яде над 2 пъти повече храна , отколкото на 1 год./говоря за суха, среден ,висок клас - 1 вид/

#12 Потребителят е офлайн   Tpoia Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 March 2012 - 09:09 AM

Diadra, то и при нас се оказва, че ядем повече от възрастно куче. Аз като й давам 4ри пъти, в които изяжда средно по около 150 грама...то си излиза, че си ядем бая над грамажа за големите :ab_041:

#13 Потребителят е офлайн   krastonoseca Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2012 - 11:49 AM

Така е и аз отначало го хранех по много особено първата вечер до откат го нахраних и то повърна :flagbg: обаче после вече си взех мерителна чашка и му отмервам около 180гр дневно гранули, понякога съвсем малко повече - 200 примерно, иначе кучето не яде колкото му трябва а докато има пръскат се от ядене докато има в паницата

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни