Хранене на малките кученца
Публикувано: 18 May 2012 - 07:42 PM
Публикувано: 18 May 2012 - 09:11 PM
Прясно мляко в никакъв случай! Може да купиш специално сухо мляко за малки кученца и така да му даваш да пие или да му киснеш гранулките.
Публикувано: 19 May 2012 - 05:54 PM
От днес имам кученце на 55 дена, имам малко гранула от която се е хранило последните 2 седмици, а преди това се е хранило с други гранули. Проблем ли ще е ако пак сменя вида на гранулата? Във вторник ще пристигне новата храна.. Притеснява ме и че тази, която имам няма да ми стигне и да направя размяната за поне още 4 дена отгоре.. Как да постъпя?
Мисля да му наготвя ориз с пилешко месо и някой друг зеленчук и да запазя гранулата за смяната знам ли.. Не искам да му объркам .
стомахчето.
Може ли някой да ме посъветва, моля?
Благодаря предварително! :)
Публикувано: 23 May 2012 - 07:09 AM
Публикувано: 24 May 2012 - 06:36 PM
ludata94, в 23 May 2012 - 12:40 AM, написа:
Вредно е варени и често за бебета, а сурови е направо противопоказно за всички!
Публикувано: 15 September 2012 - 07:29 PM
Anne___, в 10 September 2012 - 09:37 PM, написа:
от както има зъбенца. за млякото - нищо му няма прясното мляко си е ок, малките бебе-кучета го обожават, но купувайте под 1% масленост за да не се просират и не прекалявайте все пак. но млекцето си е класика .

Публикувано: 16 September 2012 - 10:11 AM
мляко. Млякото е полезен продукт, единственото вредно за кучето е просирането, ако не е съобразена масленоста иначе няма проблем.

Публикувано: 16 September 2012 - 01:38 PM
2. Кучетата не се просират от маслеността...
т.е. малките кученца се просират заради драстично различния състав. Затова и се препоръчва да се ползват сухи млека за КУЧЕТА или, ако човек няма достъп, а трябва да храни кърмачета, има рецепти, по които да "нагласи" малко от малко млякото, за да не убие кърмачето от разстройство.
След отбиването повечето кучета спират да преработват лактоза, което е и причината да не им се дава НИКАКВО прясно мляко. НЯКОИ кучета си пият прясно мляко до дълбока старост, без проблеми. Това не е правило, а изключение.
Затова и се препоръчва КИСЕЛО мляко, за да не стават фалове.
Публикувано: 20 October 2012 - 01:25 PM
Публикувано: 23 January 2013 - 07:22 PM
И аз имам питане - четох,че не е хубаво кучето да се храни преди разходка,но Рая е на близо 5 месеца и забелязвам,че скоро след ядене си извършва нуждите,та да продължавам ли да я храня преди разходка докато свикне,че тези неща се вършат само навън или какво бихте ме посъветвали?

There I am, Up on the stage
There I go, Playin' star again
There I go, Turn the page
Публикувано: 23 January 2013 - 07:41 PM
След хранене може да излизате ама без бурни игри и тичане .
Публикувано: 23 January 2013 - 07:46 PM
aldald, в 23 January 2013 - 05:41 PM, написа:
След хранене може да излизате ама без бурни игри и тичане .
Овчето.
И аз съм давала сухо мляко за човешки бебета, но на Фрисо и то 1ви номер. Бяха много добре.
Публикувано: 23 January 2013 - 07:53 PM
Като взехме Рая беше свикнала на всичко,но не и на гранули.Постепенно смесвах малко от сухата храна с човешка и увеличавах сухата за сметка на другата.Сега си хапва гранулки с удоволствие /има марки обаче които твърдо отказва да яде/ .

There I am, Up on the stage
There I go, Playin' star again
There I go, Turn the page