Dog.bg Форуми : Морски дарове

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Морски дарове неустоими

#1 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 16 March 2012 - 02:23 AM

Морски, защото живеят на морето - в Бургас, а дарове...то е ясно - подаряват се :smile: .

Рижко, максимум на 10 месеца - майката убита, той и сестра му са прибрани от някаква жена в квартала и отгледани до възраст, "подходяща" да бъдат пуснати навън. Много игрив и социален, обезпаразитен, ваксиниран и кастриран. Изглежда по-голям от възрастта си, след кастрацията много дръпнало момчето.
Прикачена снимка Прикачена снимка
Този кот покрай "лелята" на Hela се уреди с кодовото име Чичото :ab_041: . И тук позната история - до скоро домашен, от няколко месеца изхвърлен. В началото е бил леееко стресиран, но после е посвикнал с живота на улицата. Тъй като е невероятно мил и гальовен, решихме да му дадем шанс за по-добър живот. Също обезпаразитен, ваксиниран и кастриран. Според ветеринарката е около 3-4 годишен, зъбките му били идеални, личало си, че доскоро е гледан добре и е бил домашен. През цялото време мъркал и бръмчал, докато тя го преглеждала и боцкала :) И майка ми и вет-ката са влюбени в него, много се надявам и неговия човек да ги последва в най-скоро време!
Прикачена снимка Прикачена снимка Прикачена снимка
Котаците са прибрани при майка ми и с тях бройката става внушителна и клоним към графата събирач :md_064: . Това не е от такова значение, проблема е че физически и е малко трудно, колкото и да и се иска, не може да отдели нужното внимание на всички. Затова ще се радвам ако някой може да предложи временен дом на някой от малчуганите. Знам, че всички са претрупани, MechoPuh пое ангажимент да помогне в търсенето на домове, за което съм и изключително благодарна! Надявам се да са късметлии юнаците и да не се наложи дълго да чакат.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#2 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 16 March 2012 - 09:09 AM

butchi, толкова добре са гледани, че чак се търкалят. :md_064:
Пожелавам голяяям късмет на дребушко и "чичото" да се уреди лато "лелката". :ab_041:

#3 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 March 2012 - 04:43 PM

Показване на мнениетоHela, в 16 March 2012 - 08:09 AM, написа:

Пожелавам голяяям късмет на дребушко и "чичото" да се уреди лато "лелката". :ab_041:

Дано! Ми да пращам направо чичото при лелката :ab_041: . И двамата са "обезопасени", така че няма да създават проблеми :md_064: .
Шегата на страна, чичото е голям разкошник - гушлив, лигав и много кротичък пухльо. Майка ми с удоволствие би го задържала, но вече има 5 броя.

А това е сестричката на Рижко (може ли да си приличат толкова :ud_009: ). Тя все още е на улицата, но се надявам да дойде и нейния ред. Много мило същественце, след първото и връщане на улицата е била осиновена за малко и после пак аут! Тия хора изобщо не се замислят...подмятат горките животинки както им дойде :eg_033: !
Прикачена снимка Прикачена снимка
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#4 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2012 - 11:11 AM

Има шанс тези младежи да пътуват за чужбина във вторник 03.04. За целта обаче трябва да стигнат до София (от Бургас) най-късно в понеделник следобяд. Търся СПЕШНО транспорт за тях. Ще помогна / поема транспортните разходи! Много моля, ако някой от четящите тук може да разпространи информацията и във фейсбук.
User's Signature

#5 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 April 2012 - 09:32 AM

Продължавам да търся транспорт за двамата малчугани. Във вторник (09.04) най-късно трябва да са в София.
Ако случайно някой знае дали е позволено котки да пътуват във влак и при какви условия, ще се радвам да сподели.
User's Signature

#6 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 April 2012 - 06:16 PM

Не би трябвало да има проблеми във влака, но трябва да се пита на съответната гара.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 07 April 2012 - 06:27 PM

Котка във влак - да, в транспортна клетка. С придружител.

#8 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 April 2012 - 11:05 PM

Благодаря ви момичета за отговорите, влака по принцип беше краен вариант, ако пак нещо неочаквано се случи...

Имаше уговорен транспорт за момчетата в понеделник, майка ми си взе дори отпуска, но се оказа, че вече няма за къде да заминат...Късметът се усмихна на други, а ние се връщаме в изходна позиция. Нямам никакъв вариант за тях. Ако не стане някакво чудо за огромно съжаление ще трябва да се върнат на улицата. В къщи са 7 броя!

Приемам всякакви идеи, съвети, помощ...
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2012 - 01:03 AM

butci, със себеподобни явно се разбират добре, а как са с кучета, знаете ли?
Пиши на ЛС ако искаш :md_064:
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 April 2012 - 07:16 PM

Аз за разнообразие пак търся транспорт за двамата красавци от Бургас до София! Трябва да са там най-късно в петък! Моля, който има възможност да разпространи молбата ми.
User's Signature

#11 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 May 2012 - 12:20 AM

Казват, че третият път бил на късмет. Дано да е така!

Момчетата този път успяха да стигнат на време в София, за да не изпуснат шанса си за по-добър живот в чужбина, предоставен им от страхотните Friends4animals! Благодаря ви от сърце :rc_036: ! За сега моряците са в приемен дом и се надявам много скоро да се уредят със свои, където да имат зачислен персонал за ласки и галене поне по 12-15 часа на ден. Все пак и те трябва да си почиват по малко :ab_041: .

Elizd, благодаря ти за логистиката, че ги прие в дома си, където се радваха на почистващи и масажни процедури. Благодаря ти и че ми позволи да се запозная с тях, макар и виртуално. Разбрах защо всеки, който види и прекара малко време с "чичото" се влюбва в него! Не съм срещала друг такъв, гальовен лигльо :wub: .
User's Signature

#12 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 May 2012 - 04:34 PM

Мисля, че макар и "само" в приемен дом в Австрия засега, двамата герои от тази тема могат да се запътят към хубавия раздел, или?

Приемната им мама там не спира да ги хвали - Рижко заради красотата му, а Чичото заради характера му :ab_041:
Чичото основно си почивал, гледал да не се впечатлява от заобикалящата го челяд и го играел самото спокойствие :ab_041: Всеки, който го видел, бил възхитен от него!
А Рижко пленил вече няколко австрийски сърца с невиния си поглед и красивия цвят на козината си.

Ето и малко нагледен материал:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 October 2012 - 12:24 PM

Тъкмо grima ме зарадва с новината, че моряците са осиновени вече от няколко седмици и в неделя получих писъмце от Чичото!
Бил добре, вече се казвал Слийпи, щото много спял, явно повече от обичайното за котка :ab_041: . Надявам се следващия път да прати и снимков материал, да му се порадваме! Дано и Рижко да се сети да пише, но дори и да не го стори съм сигурна, че е добре момчето!

Каквото и да напиша няма да е достатъчно, за да изразя благодарността си към Friends4animals, че намериха дом на тези прекрасни котаци :rc_036: :rc_036: :rc_036: !

И моите специални благодарности към grima, че винаги е насреща - за съвет, за превод, дори и само, за да ме изслуша...Радвам се, че те има и че те познавам! :vb_024: :va_010:

Бушка - може ли да ни засилиш към щастливия раздел :smile:?
User's Signature

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни