zangievkaa, в 07 April 2012 - 01:26 PM, написа:
Options, в 07 April 2012 - 12:51 PM, написа:
Frroggy, в 07 April 2012 - 07:28 AM, написа:
Options, в 07 April 2012 - 12:29 AM, написа:
само един му е косура и това е агресията, на мен специално и на семейството никога ама никога не е посягал, не смее и си обича всеки от семейството, ама ако види някой човек да си разхожда кучето иска да го яде...
като малък извеждан ли е сред други хора и кучета , защото знам че питбулите се привързват много към стопаните си и ако не се социализират от малки стават много предпазливи , недоверчиви и пазят собственика си от всеки.
след като навърши 2 месеца и половина, всеки ден е навън по над 3-4 часа, излизам и винаги го вземам с мен, най-добрия ми приятел има питбулка, и постоянно излизаме заедно, това е всеки ден, към нея няма агресия по-скоро иска да играе с нея, но види ли друго куче иска да го яде, а за агресията спрямо хора- не е към всеки човек, но има хора дето просто не ги търпи, дори и да не ги познава.
привързан е много към мене да, дори ми се сърди ако изляза без да го взема с мене... но винаги съм гледал да го науча да не е агресивен... мисля че цялата работа идва от предците...
скоро ще го уча с наморник, ако някой има идеи как ще ми е по-лесно да го науча - приемам съвети :)
Здравей,
Предците нямат нищо общо.Аз имам питбулка на 5 години тя е най-доброто същество което съм виждала някога и към хора и към животни никога не е проявявала агресия към нищо докато не дойдохме в Германия.
Когато се преместихме тук имахме съседка която не можеше да търпи Зина(питбулката ми) и само чакаше да замина на лекций и започваше да я замеря с камъни или да хвърля клони по-нея.Накрая съседката постигна целата си Зина толкова много я намрази ,че като я види и започва да ръмжи и да се дърпа.Със останалите хора е по-ниска и от тревата.Така ,че не се притеснявай може просто да не харесва някой или да го свъзва с нещо лошо.Относно питбулите и други животни много е важно да не спираш да го социализираш тоест да го срещаш непрекъснато с всякакви животни на различни места и ако прояви агресия веднага да го коригираш.Моята красавица живеес 4- ри кучета и 4-ри котки постоянно я изкарвам сред хора и животни и досега сме нямали проблеми.Агресията към животни и хора кога я проявява когато сте сами двамата или когато сте с питбулката ??
На мен ми се е случвало Зина да прояви агресия 2или3 пъти и то само когато друго куче или човек е застрашило някой от другите кучета (едното ми малко пинчерче е голям звяр ръмжи и хапе всичко което види и Зина се провокира от него )
Поздрави .
Здравей ! :) Ами като цяло най-много комуникира с пинчерката която имаме, тя дори му се спуска да го хапе понеже си е проклета, но той не й обръща никакво внимание, по-скоро може да я бутне да я събори но не и да я охапе, не изпитва агресия към нея. След пинчерката е питбулката на приятеля ми, с нея е прекарал наистина много време и си я обича, а от време на време докато расте съм го срещал и с други кучета, но с много малко от тях си е играл. Докато беше по-малък си играеше с няколко лабрадора, дори с един африкански риджбек, но след като повъзмъжа малко нещо не му се нравят други кучета и от време на време им се спуска...
Имаме си и котка която никога не закача( мисля че това също е интересен факт )
А като цяло, агресията към други кучета се появи когато кучето навърши 1 година.
А проблема с хората... мисля че идва от това, че когато сме си на село, Деймън си се разхожда в двора на къщата и когато мине човек отвън, пинчерката се спуска да лае на оградата(понеже тя е на 8 години и си знае че трябва да охранява) и впоследствие му дойде и на него на акъла че трябва да охранява къщата. Съседи, приятели, когато идват на гости или на лафче при нас в къщата, питбула трябва да го връзваме защото тръгва да оголва зъби и да се спуска, да ръмжи...
След 10тина дена започвам да се мъча да го уча на разходки с наморник. Живея в малък град и мога да твърдя че съм навън с кучето поне по 3 часа на ден, обикаляйки града или разхождайки се из парка с приятели. Също кучето прекарва и доста време в центъра на града и вижда доста хора, затова просто трябва да взема някакви мерки за да не стане белята. Попринцип много ме слуша, няма си грешка хлапето, обаче от време на време нещо му прищраква и може да ми направи някой проблем. (дано само не е късно за това с наморника, знам че са умни кучета, но също съм чувал че след като минат година и половина трудно се учат на разни работи.. )