Dog.bg Форуми : Проблем с хапането

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Проблем с хапането Питбулче на 3 месеца Оцени темата: -----

#21 Потребителят е офлайн   Options Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 07 April 2012 - 12:51 PM

Показване на мнениетоFrroggy, в 07 April 2012 - 07:28 AM, написа:

Показване на мнениетоOptions, в 07 April 2012 - 12:29 AM, написа:

само един му е косура и това е агресията, на мен специално и на семейството никога ама никога не е посягал, не смее и си обича всеки от семейството, ама ако види някой човек да си разхожда кучето иска да го яде...

като малък извеждан ли е сред други хора и кучета , защото знам че питбулите се привързват много към стопаните си и ако не се социализират от малки стават много предпазливи , недоверчиви и пазят собственика си от всеки.

след като навърши 2 месеца и половина, всеки ден е навън по над 3-4 часа, излизам и винаги го вземам с мен, най-добрия ми приятел има питбулка, и постоянно излизаме заедно, това е всеки ден, към нея няма агресия по-скоро иска да играе с нея, но види ли друго куче иска да го яде, а за агресията спрямо хора- не е към всеки човек, но има хора дето просто не ги търпи, дори и да не ги познава.

привързан е много към мене да, дори ми се сърди ако изляза без да го взема с мене... но винаги съм гледал да го науча да не е агресивен... мисля че цялата работа идва от предците...
скоро ще го уча с наморник, ако някой има идеи как ще ми е по-лесно да го науча - приемам съвети :)

#22 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2012 - 01:18 PM

Показване на мнениетоOptions, в 07 April 2012 - 12:51 PM, написа:

след като навърши 2 месеца и половина, всеки ден е навън по над 3-4 часа, излизам и винаги го вземам с мен, най-добрия ми приятел има питбулка, и постоянно излизаме заедно, това е всеки ден, към нея няма агресия по-скоро иска да играе с нея, но види ли друго куче иска да го яде, а за агресията спрямо хора- не е към всеки човек, но има хора дето просто не ги търпи, дори и да не ги познава.

привързан е много към мене да, дори ми се сърди ако изляза без да го взема с мене... но винаги съм гледал да го науча да не е агресивен... мисля че цялата работа идва от предците...
скоро ще го уча с наморник, ако някой има идеи как ще ми е по-лесно да го науча - приемам съвети :)

освен с питбулката играл ли си е и с други породи ( по малки или по голями ) ако не е може би от това е проблема. А за агресията не мисля че е от предците му и ако го заведете при някой специалист който наистина си разбира от работата ще го корегирате . За нападението на хора мисля, че е защото не ги харесва ( както и ние хората не се по някога ) или се чувства застрашено по някакъв начин и моето куче лая понякога ( но не ги напада ). за наморника си нямам и на идея ...

#23 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2012 - 01:26 PM

само един му е косура и това е агресията, на мен специално и на семейството никога ама никога не е посягал, не смее и си обича всеки от семейството, ама ако види някой човек да си разхожда кучето иска да го яде...

като малък извеждан ли е сред други хора и кучета , защото знам че питбулите се привързват много към стопаните си и ако не се социализират от малки стават много предпазливи , недоверчиви и пазят собственика си от всеки.

Здравей,
Предците нямат нищо общо.Аз имам питбулка на 5 години тя е най-доброто същество което съм виждала някога и към хора и към животни никога не е проявявала агресия към нищо докато не дойдохме в Германия.
Когато се преместихме тук имахме съседка която не можеше да търпи Зина(питбулката ми) и само чакаше да замина на лекций и започваше да я замеря с камъни или да хвърля клони по-нея.Накрая съседката постигна целата си Зина толкова много я намрази ,че като я види и започва да ръмжи и да се дърпа.Със останалите хора е по-ниска и от тревата.Така ,че не се притеснявай може просто да не харесва някой или да го свъзва с нещо лошо.Относно питбулите и други животни много е важно да не спираш да го социализираш тоест да го срещаш непрекъснато с всякакви животни на различни места и ако прояви агресия веднага да го коригираш.Моята красавица живеес 4- ри кучета и 4-ри котки постоянно я изкарвам сред хора и животни и досега сме нямали проблеми.Агресията към животни и хора кога я проявява когато сте сами двамата или когато сте с питбулката ??
На мен ми се е случвало Зина да прояви агресия 2или3 пъти и то само когато друго куче или човек е застрашило някой от другите кучета (едното ми малко пинчерче е голям звяр ръмжи и хапе всичко което види и Зина се провокира от него )
Поздрави .
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#24 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 07 April 2012 - 07:37 PM

Показване на мнениетоFrroggy, в 07 April 2012 - 12:45 PM, написа:

Показване на мнениетоstarrkopf, в 07 April 2012 - 09:09 AM, написа:

третият нямал опит,ама да кажел???..

питбул нямам но съм чела много за тях защото са ми слабост . Гледала съм 5 кучета и нито 1 е нямало проблеми с поведението !!! а вие като толкова знаете защо не ни поправите грешките ??? а и мисля че не всички в този форум са ходили на училище и от там са научили всичко което знаят до сега. Знаят го от личен опит и наблудения :)

Уважаема Frroggy,как да "изправя" дърво,което е тръгнало накриво??Хора,кучето не е играчка с която да си правим експерименти,запомнете го!Ще дам един пример,а Вие преценете сама:преди много години /1994/ един "голям" кучкар дойде на моя тренировка с женски Доберман.То не бяха подмятания,то не беше смях- кучетата "ми" били за цирка???....Когато го помолих да пусне кучката,която по думите му била "перфектна" той отказа-"тя прави всичко,само че не може да се връща"...След две години господинът реши,че за него няма тайни / относно кучешката психология/ и си взе женски Пит.Резултатът- две разкъсани кучета?!?Всяко куче носи извън породната си принадлежност черти,които го определят като индивид, а те са свързани и с начинът на отглеждане /средата в която то живее/ и връзката му с нея.Контролът не се изразява в "пълно подчинение",а в познаване на причините за всяко действие.Затова съветът ми е- който не е сигурен в себе си и рискува да похаби кучето си,нека потърси треньор!Дано сте ме разбрала.А ако желаете, прочетете темите "Защо е така ?" и "Откровено за кучетата"-там ще откриете още отговори.
В този форум винаги се старая да помагам....и дано няма разочаровъни.
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#25 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 April 2012 - 09:33 PM

Показване на мнениетоstarrkopf, в 07 April 2012 - 07:37 PM, написа:

.Затова съветът ми е- който не е сигурен в себе си и рискува да похаби кучето си,нека потърси треньор

да ако досега не си гледал куче и не знаеш как да го обучиш ( или вече си провалил кучето си / искаш куче пазач и тн ) съм съгласна да се посъветваш с треньор , но ако имаш някакви познания ( и можеш да отглеждаш не проблемно куче ) , защо трябва да вземаш куче с което не можеш да се справиш ? ( аз лично обожавам чал-чал но смятам че няма да се справя все още с такива кучета и затова нямам ). колкото до това

Показване на мнениетоstarrkopf, в 07 April 2012 - 07:37 PM, написа:

Всяко куче носи извън породната си принадлежност черти,които го определят като индивид, а те са свързани и с начинът на отглеждане /средата в която то живее/ и връзката му с нея.Контролът не се изразява в "пълно подчинение",а в познаване на причините за всяко действие.

съм напълно съгласна :))

#26 Потребителят е офлайн   Options Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 10:58 AM

Показване на мнениетоzangievkaa, в 07 April 2012 - 01:26 PM, написа:

Здравей,
Предците нямат нищо общо.Аз имам питбулка на 5 години тя е най-доброто същество което съм виждала някога и към хора и към животни никога не е проявявала агресия към нищо докато не дойдохме в Германия.
Когато се преместихме тук имахме съседка която не можеше да търпи Зина(питбулката ми) и само чакаше да замина на лекций и започваше да я замеря с камъни или да хвърля клони по-нея.Накрая съседката постигна целата си Зина толкова много я намрази ,че като я види и започва да ръмжи и да се дърпа.Със останалите хора е по-ниска и от тревата.Така ,че не се притеснявай може просто да не харесва някой или да го свъзва с нещо лошо.Относно питбулите и други животни много е важно да не спираш да го социализираш тоест да го срещаш непрекъснато с всякакви животни на различни места и ако прояви агресия веднага да го коригираш.Моята красавица живеес 4- ри кучета и 4-ри котки постоянно я изкарвам сред хора и животни и досега сме нямали проблеми.Агресията към животни и хора кога я проявява когато сте сами двамата или когато сте с питбулката ??
На мен ми се е случвало Зина да прояви агресия 2или3 пъти и то само когато друго куче или човек е застрашило някой от другите кучета (едното ми малко пинчерче е голям звяр ръмжи и хапе всичко което види и Зина се провокира от него )
Поздрави .

Здравей ! :) Ами като цяло най-много комуникира с пинчерката която имаме, тя дори му се спуска да го хапе понеже си е проклета, но той не й обръща никакво внимание, по-скоро може да я бутне да я събори но не и да я охапе, не изпитва агресия към нея. След пинчерката е питбулката на приятеля ми, с нея е прекарал наистина много време и си я обича, а от време на време докато расте съм го срещал и с други кучета, но с много малко от тях си е играл. Докато беше по-малък си играеше с няколко лабрадора, дори с един африкански риджбек, но след като повъзмъжа малко нещо не му се нравят други кучета и от време на време им се спуска...

Имаме си и котка която никога не закача( мисля че това също е интересен факт )

А като цяло, агресията към други кучета се появи когато кучето навърши 1 година.

А проблема с хората... мисля че идва от това, че когато сме си на село, Деймън си се разхожда в двора на къщата и когато мине човек отвън, пинчерката се спуска да лае на оградата(понеже тя е на 8 години и си знае че трябва да охранява) и впоследствие му дойде и на него на акъла че трябва да охранява къщата. Съседи, приятели, когато идват на гости или на лафче при нас в къщата, питбула трябва да го връзваме защото тръгва да оголва зъби и да се спуска, да ръмжи...

След 10тина дена започвам да се мъча да го уча на разходки с наморник. Живея в малък град и мога да твърдя че съм навън с кучето поне по 3 часа на ден, обикаляйки града или разхождайки се из парка с приятели. Също кучето прекарва и доста време в центъра на града и вижда доста хора, затова просто трябва да взема някакви мерки за да не стане белята. Попринцип много ме слуша, няма си грешка хлапето, обаче от време на време нещо му прищраква и може да ми направи някой проблем. (дано само не е късно за това с наморника, знам че са умни кучета, но също съм чувал че след като минат година и половина трудно се учат на разни работи.. )

#27 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 12:35 PM

Здравей ! :) Ами като цяло най-много комуникира с пинчерката която имаме, тя дори му се спуска да го хапе понеже си е проклета, но той не й обръща никакво внимание, по-скоро може да я бутне да я събори но не и да я охапе, не изпитва агресия към нея. След пинчерката е питбулката на приятеля ми, с нея е прекарал наистина много време и си я обича, а от време на време докато расте съм го срещал и с други кучета, но с много малко от тях си е играл. Докато беше по-малък си играеше с няколко лабрадора, дори с един африкански риджбек, но след като повъзмъжа малко нещо не му се нравят други кучета и от време на време им се спуска...

Имаме си и котка която никога не закача( мисля че това също е интересен факт )

А като цяло, агресията към други кучета се появи когато кучето навърши 1 година.

А проблема с хората... мисля че идва от това, че когато сме си на село, Деймън си се разхожда в двора на къщата и когато мине човек отвън, пинчерката се спуска да лае на оградата(понеже тя е на 8 години и си знае че трябва да охранява) и впоследствие му дойде и на него на акъла че трябва да охранява къщата. Съседи, приятели, когато идват на гости или на лафче при нас в къщата, питбула трябва да го връзваме защото тръгва да оголва зъби и да се спуска, да ръмжи...

След 10тина дена започвам да се мъча да го уча на разходки с наморник. Живея в малък град и мога да твърдя че съм навън с кучето поне по 3 часа на ден, обикаляйки града или разхождайки се из парка с приятели. Също кучето прекарва и доста време в центъра на града и вижда доста хора, затова просто трябва да взема някакви мерки за да не стане белята. Попринцип много ме слуша, няма си грешка хлапето, обаче от време на време нещо му прищраква и може да ми направи някой проблем. (дано само не е късно за това с наморника, знам че са умни кучета, но също съм чувал че след като минат година и половина трудно се учат на разни работи.. )

Здравей ,отново :).
Така всичко което си описал до тук е напълно нормално с изкючение на 2-3 неща.
Смятам ,че си допуснал гршка когато си спрял да го социализираш тоест ти го социализираш но само с 3 животни което е грешно.Котката,пинчерката и питбулката той приема като смейство или на кучешки като негова глутница .И като негова глутница той трябва да се грижи за нея в случая да я пази а той си я пази като проявява агресия.Относно оградата това е напълно нормално по-малките се учат от по-големите.Ако не ти допада това негово отношение можеш да се опиташ да коригираш по следния начин .Сложи повода на кучето и помоли твой приятели(познати ) да дойдат на гости застанете с кучето пред врата като преди това пребереш пинчерчето вътре .Когато питбула започне да лае или ръмжи просто го дръпни рязко и му кажи твърдо не много е важно през това време да не му говориш с благ тон ,да не го галиш това упражнение го прави по 5-6 пъти на ден в едни момент кучетоти ще се успокй и няма да объща внимание на останалите.Когато кучето се успокой можеш да доведеш пинчерката и отново да започнете отново с упражнениеята.Най-важното никога когато кучетоти проявява нежелана агресия не го поощрявай по-никакъв начин.В началото Зинка ми правеше тези номера но бърз осе отучихме по този начин надявам се и на теб да помогне.
Никога не екъсно да коригираш кучето ти няма да го учиш на нищо ново просто ще коригираш поведението което не ти допада.
Това ,че кучето ти е питбул не го прави задължително агресивно към кучета ,но като предтавител на породата го прави по-лесно податливо на агресия към други животни.Точо там трябва да се намесиш ти ти си неговия водач като казвам водач нямам предвид собственик .Ти си човека който трябва да го коригира показвай му всеки път когато той се държи добре тоест не проявява нежелана агресия и се дъжи спокойно може спокойно да го поощриш .
Поздрави
ПС:чакам да ми споделиш какъв напредък имате:)
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#28 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 01:19 PM

много добър пример и според мен ще се получи ;) само когато го дърпате рязко трябва да е настрани а не назад ( защото така засилвате агресята му ) . Така корегира Cesar Millan кучетата в предаването "Dog Whisperer" - " Говорещия с кучета" :))

#29 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 02:33 PM

Показване на мнениетоFrroggy, в 08 April 2012 - 01:19 PM, написа:

много добър пример и според мен ще се получи ;) само когато го дърпате рязко трябва да е настрани а не назад ( защото така засилвате агресята му ) . Така корегира Cesar Millan кучетата в предаването "Dog Whisperer" - " Говорещия с кучета" :))

Да това за дърпането съм пропуснала да спомена.Знанията ми не се дължат на Цезар Милан малкар ,че изпитвам огромно възхищение към този човек той просто е Бог !!!Преди да взема Зинка говорих с един мой приятел който дресъор на кучета в USA и той ми сподели своя опит ,та метода който описах е предложен от него.
На мен ми помогна много надявам се и в този случай да помогне :ba_025: :ba_025:
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 03:01 PM

да Cesar е най- добрия ( явно не само според мен :Д ) и ако изпълни правилно корекцията няма как да не се получи , но разбирасе трябва и постоянство и търпение :ae_085:

#31 Потребителят е офлайн   Options Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 03:15 PM

Благодаря, ще се пробваме пък да видим ;)

Когато има напредък ще пиша :)

Мерси още веднъж за предложението, харесва ми и мисля да пробвам.

#32 Потребителят е офлайн   backoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 05:04 PM

само като съвет - не вземайте всичко казано по предаванията и дори от тук за непременно правилно (аз лично гледам да чуя поне 2-3 различни мнения). сизър милан със сигурност е добър професионалист, но методите му натоварват с голямо напрежение кучетата и дори според някои хора ефекта от неговите тренировки може да е само временен. това не си го измислям, четох го тук някъде и съм склонен да се съглася. въпреки това, изгледал съм му доста от предаванията.
иначе много ми допаднаха методите на виктория стилуел (victoria stilwell). има си и предаване, теглете и гледайте, дори и само за сравнение да е.

#33 Потребителят е офлайн   Frroggy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 April 2012 - 08:13 PM

Показване на мнениетоbackoo, в 08 April 2012 - 05:04 PM, написа:

само като съвет - не вземайте всичко казано по предаванията и дори от тук за непременно правилно (аз лично гледам да чуя поне 2-3 различни мнения). сизър милан със сигурност е добър професионалист, но методите му натоварват с голямо напрежение кучетата и дори според някои хора ефекта от неговите тренировки може да е само временен. това не си го измислям, четох го тук някъде и съм склонен да се съглася. въпреки това, изгледал съм му доста от предаванията.
иначе много ми допаднаха методите на виктория стилуел (victoria stilwell). има си и предаване, теглете и гледайте, дори и само за сравнение да е.

потърсих инфо за нея гледах и нейни клипчета в you tube ( наистина някои уроци са много полезни ) а откъде мога да си изтегля сериите на тв предаването ?

#34 Потребителят е офлайн   backoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 10:44 AM

в isohunt.com бях намерил 2ри и 3ти сезон на английската версия, но сега нещо не изкачат. иначе тук попаднах на 2ри английски сезон http://torrentz.eu/7...351645d5499c927 (дано не е проблем че давам линк). в Itunes има американски епизоди за купуване, но не знам дали някой го топли това :)
мисля че предаването е на анимъл планет. ако някой може да помага с още сезони, да каже.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни