Dog.bg Форуми : Закъсняла помощ

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Закъсняла помощ за да се случи нещо хубаво, първо трябва да се случи лошото

#1 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 March 2012 - 11:00 PM

С тази мила приказлива дебеланка се запознахме преди година на улицата, на която живее Дора. Тя започна да я храни и да се сближава с нея, за да може лесно да я хванем за кастрация, когато стане на подходяща възраст. Когато поотрасна и стана на около 6 месеца, както бяхме запланували, въоръжени с клетка се отправихме на лов. Плановете ни обаче бяха осуетени от една лелка, която ни се разкрещя, че котката била нейна (нищо, че свободно се разхождаше между 2 булеварда и всъщност ние я изхранвахме) и не можело да я взимаме и кастрираме, защото искала да и ражда котенца и да лови мишки. Така или иначе не можахме нищо да направим, защото тя я грабна и я вкара в къщата си, където я държа няколко месеца и не я пускаше навън. Преди няколко месеца отново видяхме котката, само че вече в компанията на две котенца. Изчакахме ги да поотраснат малко и я грабнахме за кастрация. Мислехме си, че сме го направили дискретно и незабелязано, но на другия ден Дора намери гумите на колата си срязани - явно наказание за стореното от нас. Така или иначе, колкото и да ни се искаше да помогнем на това котешко семейство с нещо повече от кастрация, уви нямаше как. Нямаше къде да ги настаним. Все си казвахме, че трябва да направим нещо и все излизаха по-спешни и трагични случай. Времето си минаваше. Едно от малките изчезна безследно, другото отрасна дивичко и недоверчиво. Котката зачезна за известно време и точно, когато вече бяхме отписали и нея, тя се появи ... пострадала. Едното и око липсваше или поне на нас на пръв поглед така ни се стори. Оказа се всъщност, че окото е вътре, но е хлътнало и няма начин да се оправи. Лекарите ни обясниха, че такова нещо се получава в следствие на силен удар по главата. Дали от кола или ритник, умишлено причинено или неволно няма как да разберем. Разбрахме обаче, че сме изпуснали момента да помогнем на това коте преди да пострада :dh_188:. За щастие макар и леко обезобразена все пак е в добро здраве и ще може да води един напълно нормален живот. Сега е настанена в приемен дом, където се чувства чудесно и където се надяваме да дочака постоянните си стопани и оттук насетне да и се случват само хубави неща.
Прикачена снимка Прикачена снимка
Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 23 March 2012 - 09:13 AM

Ох че красива костенурчица!
Mechopuh, за съжаление освен с неизбежните травми, свързани с живота на улицата, освен със злодеите, трябва да се борим и с псевдо любителите на животни, която битка май е най-трудна.
Късмет пожелавам на котанчица, топъл и уютен дом.
И как каза, че се казва?
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#3 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 23 March 2012 - 11:22 AM

DDG, мацинка беше още по-красива с пълния комплект очи ... ама явно така и било писано. Битката с псевдолюбителите на животните наистина е най-тежката, права си.
Момичето, което отвори дома си за нея я кръсти Кралица Елизабет, на галено Лизи :db_046:. Това царствено име не е случайно. Котката се чувства така свойски в дома и се държи толкова смело, отворено и мило, че напълно си го заслужава!

#4 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 26 March 2012 - 12:34 PM

:re_037: Лизи се чувства все по-добре в приемния си дом. Още не смее самичка да се качва на леглото, но като я вземат там много и харесва и охотно спи гушната с приемната си мама. Още не се е научила да играе без да пуска ноктенца, но все пак за 5 дена толкоз :smile:! Мисля, че ни е много добричка, което е най-важното, а другото ще се оправи с времето и с много обич.
Прикачена снимка

#5 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 26 March 2012 - 01:00 PM

Миличката!

Кой знае какво си е казала: "Абе тия уж все ще ме задомяват, пък не ме вземат, а търчат по други спешни и трагични случаи, я да взема нещата в мои ръце и да се вредя и аз с трагичен инцидент!"

Реалността никак не е за шегуване, но пък иначе му става много много тежко на човек ...

Късмет на красавицата, бързо да я харесат!
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#6 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 30 March 2012 - 05:21 PM

Дорева ми се като видях оченцето на Лизи! Сигурно някой изрод я е изритал.
Дано някой си я хареса и осинови.

А такива псевдо котколюби навсякъде има, за жалост. Група бабки "гледат" 5-6 женски котки пред блока им наблизо и отказват да ги кастрират. Сега всичките са бременни. Както се изрази една позната "какъв урожай ще има". Не ми се мисли.

#7 Потребителят е офлайн   asar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 30 March 2012 - 05:56 PM

Това за котките - бременните е извън темата, но бабите като не ги кастрират, може ти, а мога и аз да ги взема за кастрация.
Ето за другия вторник търся котки, които да заведа за кастрация. Телефона ми го знаеш, може да се обадиш. Котките трябва да са в клиниката най-късно до обяд.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#8 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 April 2012 - 12:50 AM

Отдавна не съм писала за Лизи. Времето все не стига за всичко уви. За сметка на това сега пиша с хубави новини - Лизи има шанс да замине за Германия идната седмица. За да успеем да реализираме тази прекрасна възможност обаче трябва да съберем 150 лева за пътуването и и за клетка за целта. Надяваме се, че отново можем да разчитаме на вашата помощ и заедно да доведем и тази история до щастлив край. От Германия са ни писали, че май месец и при тях положението драстично се променя. В смисъл, че очакват появата на малки котенца и няма да могат да задомяват поотрасналите. Явно и там хората повече ги влече към бебета и когато има малки големите стават трудно осиновяеми. Така че за нашите поотраснали котки и котаци това е така да се каже последен шанс преди летния сезон и за нас е наистина важно да успеем. Ще бъдем безкрайно благодарни за всяка стотинка помощ.Ако желаете да направите дарение банковата ни сметка е:
Юробанк И Еф Джи България АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN BG17BPBI79421077310201
Сдружение "Приятели на котката”
Може и чрез PayPal - cat.friends.bg@gmail.com
Няколко нови снимки на момичето :mg_062:
Прикачена снимка

#9 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 08 April 2012 - 08:13 PM

От днес Лизи е на гости на Благо. Наложи се да ги съберем, за да свикнат един с друг. Налага се, защото ако успеем да съберем пари за пътуването и всички останали организационни проблеми бъдат успешно сборени, ще им се наложи да делят 1 клетка по финансови причини.
Имаме само 3 дни, за да успеем да съберем нужната сума. Много молим, помагайте :uc_029:.

#10 Потребителят е офлайн   Fullmoon Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 April 2012 - 10:48 AM

Нека да дам тон с малък принос. Имате 30 лева от мен за пътуването на тази сладурана към живота, който заслужава.

Дано цялата необходима сума се събере до деня на пътуването. Стискам палци!
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 April 2012 - 10:05 PM

Fullmoon, много ти благодаря за помощта! Дано да си ни на късмет и други хора също да се решат да протегнат ръка на нашето момиченце :smile:!
Вече имаме дата, на която котките биха могли да пътуват - 12.04. Само от нас зависи дали това ще се случи. Аз съм настроена положително и искрено вярвам, че заедно пак ще успеем да завършим историята с хепи енд! Остава да съберем още 120 лева :uc_029:.

#12 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 08:57 PM

Писанката е много добричка и гальовна, с една такава пухкава козинка. С Благо се разбират и дори спаха гушнати един до друг.
Ето и новото й място за наблюдение:Прикачена снимка
Прикачена снимка
Търсим транспорт от Княжево до летището за Четвъртък. Трябва да сме там в 12.30 ч.
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#13 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 April 2012 - 03:21 PM

Молбата ни е все така актуална. Ще сме много благодарни ако някой може да помогне. Клетката е доста голяма (размер 4), а и котките макар и не много едри все пак доста тежат. И пътя от Княжево до летището никак не е кратък ...
Не се надявам особено на помощ, но ... все пак да споделя, че за Лизи не ни достигат 55 лева. Клетката за пътуването купих с лични пари (64 лева). Знам, че всички тук са претрупани с животни и разходите покрай тях, но ако някой може да помогне за Лизи ще сме много признателни.

#14 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 April 2012 - 05:11 PM

Мисля, че вече мога да се похваля. Вчера Лизи отлетя за Германия, а преди час най-сетне получихме така трепетно чаканата информация - всички котета са пристигнали благополучно и на време и се чувстват много добре!
Много благодарим на всички, които ни помогнаха финансово за пътя на Лизи и клетката за пътуването на Лизи и Благо - Fullmoon, blueocean и нейна приятелка пожелала анонимност, Мария К. и Сребрина М. И не на последно място искам да благодаря на Nickey и Fullmoon, които помогнаха с транспорт - едната с подготовката преди каргото, а другата в самия ден на полета. Благодаря ви, ПРИЯТЕЛИ :rc_036: ! Без вас нямаше да мога да се справя. Заедно доведохме още едно коте до финалната права преди истинския постоянен дом далеч от Софийските улици. Много благодарности и на grima, която въпреки многото си лични ангажименти винаги намира време да помогне и на нас с писмата на немски :vb_024: .

#15 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 April 2012 - 12:25 AM

За мой голям срам съм забравила да благодаря на trontinia :dh_188:. Поправям се сега и се надявам да ми прости, че съм такъв заплес.

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни