Изразена прогнатия
Публикувано: 12 July 2006 - 06:06 AM
Консултира ме българин - ветеринарен лекар, който работи в чужбина - ето какво ми написа
"За захапката въпроса не е никак прост, и единственния вариант, който ми идва на ума, е да се пробва с апарата на Елизаров: с екстерна фиксатори, за 4-5 месеца, може и по-малко, и да се удължи долната челюст. Операцията не е никак проста, и същността и се състои в рзрязването на двата клона на долната челюст, без да се унищожават съдовете и нервите, и да се направи остеосинтеза с малко разстояние между разрезните повърхностии: не повече от милиметър. Това разстояние се контролира с винтове, и всеки 2-3 седмици разстоянито трябва да се увеличава с по 1 милиметър, и така, докато челюстта нарастне до нужните размери, то ест, 20-25 цикъла. Това може да бъде по-бързо или по-бавно в зависимост от обменните процеси на кучето и приема на качествен калций (калци делис например)"
Не съм чувала тази процедура да се извършва в България, но може би някой от вас има повече инфо?
Публикувано: 13 July 2006 - 09:34 AM
В Бг- ако някой хирург се наеме - знай че иска просто да опита ... n)

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 13 July 2006 - 11:04 AM

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 13 July 2006 - 11:16 AM
Цитат
Не се евтаназират.Гледат си ги и не им дреме дали са прогнати- да не са екстериорни потенциални .... Пък и да бяха- просто отпадат от разплод.Какво толкова?Знам поне десетина близки кучета прогнати- ми нормално си живееят.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 13 July 2006 - 08:10 PM
Кучешките зъби не са извадени и се забиват в небцето. Вероятно ще се наложи да ги извадят.
Лицево -челюстната хирургия и за при хората е виж пилотаж, наистина трябва да си виртуозен хирург. И аз се съмнявам някой в България да помогне, но все пак ми се щеше да знам кака хорагта се оправят с подобен проблем?
Публикувано: 13 July 2006 - 09:25 PM
Публикувано: 13 July 2006 - 09:39 PM
търсете доктори, ако някой помогне с нещо - СУПЕР,
но ПОВТАРЯМ - не МЪЧЕТЕ животното с НЕНУЖНИ И БОЛЕЗНЕНИ МАНИПУЛАЦИИ!!!!!
ако няма голяма разлика в челюстите, просто сменете храната и се погрижете за зъбите.......

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."
Публикувано: 14 July 2006 - 07:08 AM
Публикувано: 14 July 2006 - 09:27 AM

Ветеринарен кабинет "Д-р Цонев"
гр.Варна, ул."Пейо Яворов" 38
GSM 089 8761905:087 8761905
http://www.d-rtsonev.info
Публикувано: 14 July 2006 - 05:55 PM
Публикувано: 14 July 2006 - 05:58 PM
Публикувано: 19 January 2008 - 10:50 AM