Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#281 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 April 2012 - 10:03 PM

От Фейсбук:Днес Административния съд в София , спря изпълнението на предписание 265 / 29 .03. 2012 ..... за извършването на нзаконните евтаназии , предвидени за днес . Заловените кучета са от Студентски град, а издадената заповед е за агресивните кучета от Малинова долина. Всичко това е благодарение на бързата и адекватна намеса от страна на организация за помощ на животните " Дара", ""Помощ за животинки в беда" , " Заедно ", подкрепата на Фейсбукстраници за помощ на животни, доброволци и активни граждани ..

Държим да уточним, че ние не подкрепяме неадекватните мерки и показни акции предприети от страна на Екоравновесие и СО , за неконтролируемо залавяне на бездомни кучета с цел отчитане на дейност ! Подобни мерки и действия, няма да доведат до желаните резултати !

Заловените кучета през почивните дни от екипите на ОП " Екоравновесие " са от Студентски град и във връзка с това публикуваме следната молба :

* СПЕШНО - ТЪРСИМ ВСИЧКИ ХОРА, КОИТО МОГАТ ДА ПРИПОЗНАЯТ КУЧЕТАТА ОТ СТУДЕНТСКИ ГРАД,НАБЕДЕНИ ЗА КУЧЕТА ОТ МАЛИНОВА ДОЛИНА, ЗА ДА БЪДАТ ИЗВЕДЕНИ ОТ СЕСЛАВЦИ!!!!!!!!СПЕШНО - МОЛЯ РАЗПРОСТРАНЯВАЙТЕ, НИЕ ИМАМЕ КОНТАКТ С ТАКИВА ХОРА, РАЗПРОСТРАНЕТЕ И ВИЕ!!!!!
User's Signature

Помощ за животните

#282 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 10:08 PM

Показване на мнениетоkiriaki, в 02 April 2012 - 10:00 PM, написа:

Показване на мнениетоvalnata, в 02 April 2012 - 09:42 PM, написа:

А, той ги замерял с камъни. Как не се сетих, че е провокатор.. Ами да ти кажа той няма с какво друго да замеря за да премине? С пистолет не може, с отрова няма право, с какво да се пази? Замеря, замеря, накрая успяха да го докарат на чалъм и го изядоха човека. да не мислиш че аз одобрявам глутниците и тези дето ги събират.. И аз не ги одобрявам, обаче съм принуден да търпя. А тези които изпитват ужас от кучета ги замерят, те нямат друг избор.. "Кастрирай и върни" изобщо не работи, така че не мия хвали тази програма. Това е любимата програма на някои вет. клиники и организации, които набират средства.

Аз просто спирам да се боря с вятърни мелници.Ако ти ме замериш-аз ще ти счупя главата...знаеш ли го ?.Закона на джунглата.Но не това е проблема.Проблема е ,че трябва да имаш малко повече сиво,за да разбереш програмата.По-всичко личи че нямаш.Аз не искам да има бездомни кучета,но не като ги избият.А като започнат хората да разбират проблема,да станат съвестни и морални.Това в Българите няма да се промени.Съдя го по теб.Нормалните държави са си решили проблема точно чрез тази програма.Пример-АНГЛИЯ след 2-та световна война.То е безполезно да споря,с хора които няма да ме разберат.Просто мястото ти не е тук.Тук тези които пишем,обичаме животните,и се опитваме да ги спасим ,и помогнем.От такива които ги мразят,убиват,хвърлят.А че не одобряваш глутниците вече го разбрахме.И кучетата не обичаш.Мъртви или евтаназирани-за теб това е решението.

:ba_025: :ba_025: :ba_025: :ba_025:
Защо никой не разбра че, никой не иска бездомни кучета по улиците!!!!Това което искат "природо защитниците включае и мен е именно едно хуманно отношени е към животните!!Толкова ли много искат хората а вие реагирате ще човек че,заплата от ръцете искат да ви вземат да купят храна за бездомните докато вие стойте гладни
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#283 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2012 - 10:11 PM

Когато "луд" стане комплимент
От "Приюти ме" Автор Нина Пенова

Изморих се да говоря това, което ще напиша, знам, че и сега едва ли ще го разбере някой освен тези, които вече го знаят. Но както се казва – надеждата умира последна. А това наистина е последният ми опит да обясня на хората защо не се притеснявам, когато чуя „Ти не си добре, нямаш ли си друга работа?!“. Може би ще помогна малко на онези от вас, които са в началото на пътя и все още изпитват дискомфорт, чувайки тези думи.

Обичам животни и цял живот съм се опитвала да им помагам. Още когато носех намерени котета и кученца вкъщи, молейки родителите си да ги задържим, без да осъзнавам, че в противен случай тези животни остават на улицата. Без да имам бегла представа какво ги чака на улицата... Без да осъзнавам, че им помагам по този начин. Защото много от тях реално задържахме. Малко по-късно, когато всеки ден хранех кварталното куче, защото бях възпитана, че животните са ни приятели. Не знаех, че то наистина гладува. Просто исках да го поздравя приятелски, като му направя някоя по детски забъркана гозба от каквото намеря в хладилника. По същата причина му говорех, галех и играех с него – за да му покажа, че аз също съм приятел. Не знаех, че по този начин го социализирам.

Разбира се, детските ми представи се разбиха на пух и прах, когато пораснах малко и започнах да виждам реалността. Че животните, които намирах на улицата, не се бяха появили сами там, а са били изхвърлени. Че най-сладкото кученце на света, което ми подари дядо ми в съвсем ранна възраст, не е било взето от грижовен стопанин, а от кашон в кофа за боклук. Че кварталното куче е уплашено, защото още има белези от побой. Че докато аз го хранех, други се възмущаваха и го гонеха. Че когато го взеха от „приюта“ и бях на седмото небе, то никога не се върна от там... но не отиде и другаде. Оказа се, че нашите приюти не са като тези, които гледах по Animal Planet и ахках от възторг. Породи се известна антипатия към хората, единствено засилваща обичта към животните.

С годините помощта ми към четириногите се увеличаваше заедно с разочарованието от хора и институции, за сметка на толерантността ми. А тя напълно изчезна, когато разбрах според каква част от обществото ни животните трябва да бъдат изтребени, защото замърсяват улиците с присъствието си. Колко от тези хора ме гледат с недоумение и презрение, разбирайки, че плащам, за да живее куче и му търся дом. До болка ни е позната на всички репликата „Толкова хора гладуват, тези лудите са тръгнали да спасяват помияри!“. Не веднъж съм казвала, че състраданието е състояние на духа. Точно като апатията и агресията. Човек или живее с вродената си съпричастност, или тя просто липсва. Няма средно положение. Какво имам предвид – когато си настроен да помагаш, ти го правиш за всички. За хора и животни. Няма начин да спасиш кутре от гладна смърт и в същото време да подминеш просещо дете. Със сигурност ще подадеш ръка и на него. И обратното. Ако си способен да подминеш гърчещо се в агония коте на улицата, дали ще се трогнеш от подадена детска ръка? В повечето случаи не, защото според много от тези „загрижени за хората“ граждани, това дете се определя като „мръсно, сополиво циганче“.

През годините съм общувала с много доброволци и хора от организации, както хуманитарни, така и за животни. Не съм срещнала нито един човек, който да е бил против работата на другия. НИТО ЕДИН! Хората от хуманитарните организации много често помагат на животни, в обратния ред е същото. Не познавам човек, който обича косматите муцуни и не е бил в помощ на хора. А ако има изключения, то въпросната личност не си е на мястото и със сигурност не помага нито на едните, нито на другите.

Но в тази картинка ми се губи нещо... А, да! Губят ми се вечно обвиняващите „будни граждани“, мразещи „заразните песове“, защото ядат хляба на децата ни, та даже самите деца. Защото нали животните са озверели. Къде са тези хора? Не обичат животни – ОК. Какво правят за хората? Те са от типа, заради който българинът е основна фигура в цял сюжет от вицове. Те вечно се оплакват, че не живеят добре. Но не знаят какво би значело „добре“. Не знаят, че това „добре“ няма да им падне от небето. Повечето от тях просто не са били възпитани на основните ценности в този живот, липсата на които успешно са затвърдили през годините. Не са се развили достатъчно, за да разберат чуждата гледна точка. Според мен не разбират дори своята. И цялото това неудовлетворение води до омраза. Не към съседа, кучето на улицата или управлението на държавата. Омраза към самите себе си, която трябва да избие все на някъде. Кучето не е източникът, а случайната мишена, една от многото. В каквато превръщат и нас – защитниците на това куче. А знаете, че е най-лесно да отречеш това, което не разбираш. Да кажеш „Този е луд, той храни помияр!“.

Ами да – луда съм. На фона на всички „нормални“ в тази страна, вече наистина се гордея, че съм „луда“.

Щом е нормално да отрежеш краката на куче или да откъснеш главата на коте, после да я забиеш на ограда. Толкова са загрижени за децата, че не им минава през ума колко деца виждат това. Не знаят каква травма може да се окаже за едно малко дете тази котешка глава на улицата. Нормалните деца галят котета и им се радват, насърчавани от родителите си. С каква нагласа ще пораснат тези, чиито родители избиват кутрета с ритници...

Нормално е да виждаш, че вечно пияният ти съсед системно пребива жена си, а детето е затворено в себе си и всъщност няма детство. Но какво правят „будните граждани“? Повечето цъкат с възмущение и си казват „Това си е тяхна работа, аз си имам мои проблеми“. Но иначе са големи моралисти, защото зад гърба на пияницата са казали на някой (като клюка), че това не е редно.

Това са хората, които ни наричат луди. Тези, които собствения си живот не могат да подредят, а са тръгнали виртуално да се справят с проблемите в световен мащаб. Тези, от които „луд“ е истински комплимент! Тези, които не разбират, че някой ден може и те да изпаднат в нужда и ако евентуално получат помощ, то ще е от някой „луд“. И тези, които е по-добре да игнорираш, защото не са нищо повече от загуба на време.

Не ме интересува кой какво мисли и как ме осъжда. Няма да се чувствам като престъпник, защото ми е останала капка морал и съм имала „нещастието“ да се родя в добре възпитано семейство. Не съм и светица, за да твърдя, че бих помогнала на всички. Не, не бих. Защото колкото и нелепо да звучи, някои хора просто не струват колкото живота на кучето.

Такива хора се самоизяждат от чуждите успехи и липсата на внимание. Затова нека продължават със злобата си - това единствено ме стимулира да обичам все повече и повече животните!"
User's Signature

Помощ за животните

#284 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 10:12 PM

kiriaki, по-полека с определенията. Дали мястото ми е тук или не си решавам единствено аз, след като не нарушавам правилата. Имам право да не обичам глутници и тези дето ги хранят. Обичам кучетата, но не съм събирач. На клипчето, което zangievkaa споменава се вижда една стара жена, която говори по-принцип за глутниците, не за онова в краката. След това до магазинчето се виждат 10 бройки. Луди не видях на клипа, само една жена, която каза, че са я хапали.

#285 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 10:14 PM

Показване на мнениетоzangievkaa, в 02 April 2012 - 10:08 PM, написа:

Защо никой не разбра че, никой не иска бездомни кучета по улиците!!!!Това което искат "природо защитниците включае и мен е именно едно хуманно отношени е към животните!!Толкова ли много искат хората а вие реагирате ще човек че,заплата от ръцете искат да ви вземат да купят храна за бездомните докато вие стойте гладни

Аз пък не разбирам, как знаеш толкова много, а не си научила, че запетайката се слага преди че-то, не след него :ab_041:

#286 Потребителят е офлайн   kiriaki Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2012 - 10:23 PM

Вълната ,постнах написаното от моята приятелка и голяма природозащитничка,Нина Пенова за да прочетеш ,и ако можеш да разбереш за какво иде реч.Макар, че честно казано не ми се вярва.Цит."Не веднъж съм казвала, че състраданието е състояние на духа. Точно като апатията и агресията. Човек или живее с вродената си съпричастност, или тя просто липсва. Няма средно положение. Какво имам предвид – когато си настроен да помагаш, ти го правиш за всички. За хора и животни. Няма начин да спасиш кутре от гладна смърт и в същото време да подминеш просещо дете. Със сигурност ще подадеш ръка и на него. И обратното. Ако си способен да подминеш гърчещо се в агония коте на улицата, дали ще се трогнеш от подадена детска ръка? В повечето случаи не, защото според много от тези „загрижени за хората“ граждани, това дете се определя като „мръсно, сополиво циганче“. Схвана ли за какво говори Нина?Или ти е трудно?
User's Signature

Помощ за животните

#287 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 10:26 PM

Показване на мнениетоmikivt, в 02 April 2012 - 10:14 PM, написа:

Показване на мнениетоzangievkaa, в 02 April 2012 - 10:08 PM, написа:

Аз пък не разбирам, как знаеш толкова много, а не си научила, че запетайката се слага преди че-то, не след него :ab_041:

Когато почнете да пишете на 3 езика и да разговаряте на тях всеки ден и аз ще Ви задам същия въпрос!!!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#288 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2012 - 10:31 PM

Аз друго ще ти пусна http://tv7.bg/news/b...ia/7706292.html Само остана вина да ми се вмени, че не обичам кученцата. Как и защо да помагам на глутница, която е опасна за хората? Да заставам и аз пред бусовете или да заплашвам работниците. Не това не е любов.

#289 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 02 April 2012 - 11:35 PM

http://offnews.offro...domnite-kucheta

Милиони от бюджета на София и по програми се изсипаха в борбата с бездомните кучета в столицата. Резултатът е същият, като този с интеграцията на ромите, където също отидоха доста пари – нулев.

Общинското предприятие „Екоравновесие“, което бори проблема с опасните безстопанствени кучета, смени трима директори за три години. Един от тях – Петър Петров, е даден на прокуратурата. За последния отстранен – д-р Илиян Кърджев, засега няма подозрения в злоупотреби.

За нарушения при управлението на „Екорановесие“ от земеделския министър Мирослав Найденов (2006 -средата на 2009 г.) удобно не се споменава. Той оглави общинското предприятие, след като беше уволнен от поста главен секретар на Националната ветеринарно-медицинска служба в София заради скандала с внесено старо ирландско месо.

Мирослав Найденов наема терен при скандални условия

При скандални условия столичната община наема имот в Горни Богров, който сега е приют за 500 кучета. Това се случва по времето, когато шеф на „Екоравновесие“ е настоящият министър на земеделието.

Още през 2006 г. собственикът на терена Димитър Вълчев предлага парцела от 8903 кв. м под формата на замяна. Вълчев твърди, че теренът е подходящ за приют. Предложението е отхвърлено заради наложения от тогавашния кмет Бойко Борисов мораториум върху заменките.

През 2008 г. собственикът получава разрешение за преустройство на имота в изолатор за кучета и сграда с амбулатория. Междувременно преговорите за продажба на парцела зациклят заради цената от 1,2 млн. евро, която Вълчев иска. През април общината обявява, че набира оферти за наемане на имоти, които да се ползват за кучешки приюти. Изричното условие е да отговарят на изискванията на наредба №41 на земеделското министерство.

Постъпва само една оферта и тя е на Вълчев. На 29 юни общината сключва договор за наем. Той е за 1,5 г., а месечният наем е 19 368 лв. Проверка от ветеринарната инспекция установява, че обектът отговаря на всички ветеринарно-санитарни изисквания за отглеждане на 500 кучета. На следващия ден обектът е приет без забележки от Петър Петров, който тогава е зам. -иректор на „Екоравновесие“. Към момента той се води основен виновник за тази сдела и не се намесва името на настоящия земеделски министър.

Приютът в Горни Богров започва да работи чак от пролетта на 2010 г. На 18 март 2010 Петров, който вече е директор на „Екоравновесие“, предлага на общината да се направи ремонт, за да отговори приютът на същата тази наредба номер 41, по която вече е одобрен. Петров предварително е направил ремонти за близо 52 хил. лв. на обекта и иска още над 97 хил. лв. за довършване и оборудване.

Далаверите в „Екоравновесие“ надминават най-смелите очаквания

След серия от сигнали за нарушения и липса на ефективност в работата на „Екоравновесие“ кметът Йораднака Фандъкова поиска проверка на дейността на предприятието. Тя обаче е за периода януари 2010 г. -май 2011 г., тоест след Миро Найденов. Проверката беше направена от отдела за вътрешен контрол в общината на Ботьо Ботев.

В доклада се казва, че липсва ефективна организация, контрол и отчетност и са открити безброй финансови нарушения. Установено е, например, че за окосяване на 6 декара в Горни Богров са платени 740 лв. на декар, а за 3 дка в Сеславци – 900 лв. на декар. Тези цени превишават над 20 пъти средните цени за тази услуга в София.

Комисията е изчислила, че ловците на кучета са хабили 7 литра бензин за хващането на всяко животно. 252,63 лв. плащала общината на заловено куче през 2009 г., а през през 2010 г. сумата скача на 315,72 лв. Все пак и през 2009 г., когато начело на „Екоравновесие“ е Найденов, разходите не са малки.

Странни разминавания откриват проверяващите в отчетите за броя на събраните от улиците кучета, направените кастрации и прибраните трупове. Според правилника „Екоравновесие“ трябва да дава месечен отчет за свършената работа, дейностите се записват и в регистъра на приюта в Сеславци, отделно ловците и ветеринарите готвят протоколи.

За кастрираните животни ветеринарите пишат за кастрирани 3307 животни за година, а според регистъра в Сеславци манипулациите са 3087. За всяко обработено животно лекарите получават хонорар от 12 лв. и затова те са отчитали по-голям брой кастрирани.

Разлика има и при данните за осиновените кучета. Още по-фрапиращо е разминаването в броя на върнатите по места животни след обработка. Пред общината са отчетени 3150 броя, в Сеславци се водят 2524, а в протоколите на ловците – едва 1880. Неясно защо „Екоравновесие“ подпомага ветеринарните клиники, събирайки от тях за своя сметка трупове. Лечебниците по закона са длъжни да предават за изгаряне животинските трупове.

Кметът Йорданка Фандъкова уволнила Петър Петров май 2011 г. заради тези скандалните злоупотреби в „Екоравновесие“ и предаде случая на прокуратурата.

Последният директор си отиде заради некомпетентност

След инцидента от миналата седмица с нахапания до смърт 88-годишем мъж в кв. „Малинова долина“, Фандъкова уволни поредния директор на общинското предприятие – д-р Илиян Кърджев. Той се пребори със злоупотребите в предприятието, но еднолично беше решил да намали от 6 на 4 ловните екипи, обясни градоначалника

Мотивът на Кърджев бил, че бюджетът на „Екоравновесие“ е намален. „Недопустимо е, вместо да оптимизира административния персонал, каквато задача му беше поставена, да намалява ловните екипи“, коментира кметът на София.

На мястото на Кърджев застава Манол Нейков, който е ветеринарен лекар, а последната му месторабота е в Генералния щаб на армията. Той е подполковник, но се е пенсионирал миналата година. Дотогава е бил главен експерт в медицинския отдел на Генщаба на армията.

Фандъкова задължи от декември миналата година ветеринарите да поставят чип на кастрираните животни. По думите й това ще спре мнимите кастрации. „И аз съм виждала уж кастрирани кучета, след които ходят малки кученца“, призна кметът.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#290 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2012 - 01:19 AM

Еее,няма как да се сдържа.... :eg_033: Чета и не мога да повярвам на очите си на коментарите на някои от потребителите.Добре,че има 2ма 3ма,които изказват логични мнения и изкарват факти-че за всичкият този ужас са виновни общината,държавата,управниците ,беззаконието ,корупцията и простотията.За съжаление не само по този проблем.Как така никой от плюещите по организации и хора не скочи и не плювна по управляващите,по тези,които не се отзовават на сигналите ,по тези които потъпкват ЗЗЖ,по тези които си пълнят джобовете,по тези които осакатяват при кастрация,по варварското кълцане ,наречено маркировка,по условията в които гният тези животни в Сеславци.Как не зададоха веднъж въпроса "А от къде дойдоха тези бездомни ? " Права е Мил -източник на храна са кофите,междублоковите пространства..Цяла България тъне в боклуци,които не падат от небето.И кучетата, и те не падат от там. Призовавате да си ги приберат в къщи-100 човека по 3 да приберат са 300.За 10 години. А колко ще бъдат изхвърлени за същият период ? От празно в пусто прелива ли се? Я вижте темата за Сеславци и изчислете от колко бездомници изчистиха София.И колко дойдоха на тяхно място? Че то вече в този форум е 90 % със теми "изхвърлени" Колко е удобно друг да ви събира това ,което ви пречи.Вие не разбирате ли ,че тези хора вършат работата на друг.Със свои средства и със средствата на такива ,които ги е грижа.Какви програми,какви субсидии,какви 5 лева ? Пълнели си джобовете.Не ви е срам,хора които четете тука от години,това да ви роди акъла.Пълнят си ги,но със сълзи и мъка ,когато дойде момента кой да изберът и кой да оставят.Когато мъкнат чувалите с храна,когато вместо да излязат на разходка със семействата си ходят да ринат лайна.Да вършат работата на тези ,на които им се плаща за това.
Много ми е интересно ,като хванат тези ,които са лесни за хващане и утре пак стане инцидент.Кой ще е виновен тогава? Пак ли те? И какво само пращате,обяснете на семейството на пострадалия ?Обяснете вие,че някой не си е свършил работата ,когато са били подавани сигнали.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#291 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 06:09 AM

desi79, те кучетата няма да изчезнат ако се продължава така да се работи. Нали искаме да отидат в приют? Приюта за съжаление не е хотел 5 звезди..Ти за каква работа говориш и как тя намали популацията? За хапченцето и кофичката храна ли става дума? Или за схемата с "осиновяването". То и аз тази "работа" я върша, само че не поемам 20 кучета и не застрашавам околните с действията си. Я ела и се разходи вечерно време да видиш тези дето са хранене в междублоковите пространства колко са мили. Недай Боже да минеш с куче..

Общината не я споменавам, защото на всички ни е ясно, че до този момент нямаше проверки. Но когатя тя се активизира и иска нещо да промени пак не може. А и дори да са прибирали схемата за осиновяване по-горе ги връща изходно положение. Сега дано да сменят закона, за да секнат тези "осиновявания" и започнат с проверките. Все от някъде трябва да се почне и ние не трябва да пречим а да се постараем кучетата да изчезнат от улиците. :ba_025:

http://tv7.bg/news/b...ia/7706292.html виж пак клипа и кажи как няма да има инцидент? Кажи как да хванат кучетата от Малинова долина като все някой застава пред пушката. :ea_103:

#292 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 April 2012 - 07:07 AM

Valnata, в правото си да се възмушщаваш и да искаш резултат.

Всички искаме този резултат - улиците да не са място, където хора и животни да се борят за живота си.

За съжаление онова, което смяташ, че ще реши проблема, няма да го реши. Просто в момента не ти остава нищо друго, на което да се надяваш, затова циклиш за храненето и преченето на екипите на ловците. Това обаче няма никак да изчисти улиците, колкото и да ти се иска да го вярваш. Това не е магическата пръчка, която ще ти осигури спокойна разходка с кучето ти. За съжаление.

Действителността е такава, че докато не се оправим като цяло в нашата си държава, кучета и котки бездомни по улиците ще има и ще има. Може би правим малки стъпки в правилната посока, но пътят е много дълъг.

Истината никога не е едностранна. Решението никога не е само в една мярка. Контролът и санкциите са в основата на реда и дисциплината. Незаинтересоваността и корупцията са в основата на липсата на контрол и дисциплина. Когато елеминираме онова, което пречи за упражняването на контрол, тогава ще имаме и ред. Но ... дори и да успеем, ще минат десетки години, ако не и векове (стига цивилизацията ни още да съществува дотогава).

А дотогава ще си имаме бездомници, колкото и да не ни харесва. Дори и никой да не храни бездомните кучета, дори и да има приюти, в които се евтаназират. Защото няма как да секне изхвърлянето на нови кучета. В селата и вилните зони ако погледнеш какво става, а и не само там, но там в пъти повече, ще ти е ясно, че докато няма контрол реален и санкции реални, няма да се реши проблема.

Една от мерките, които не е никак трудно да се реализират, стига властимеющите да имат желанието например, е да тръгне човек от общинска полиция от къща на къща, от вила на вила, при домоуправители, които дават информация в кои апартаменти се гледат кучета и да проверява. "Добър ден, имате куче, нека да видя платили ли сте данък? (дори не е необходимо кучето да има чип за целта). Не сте платили данък? Глобата е такава и такава. Нямате средства да платите глобата? Ами добре, вариантът ви е да предадете кучето за кастрация в общинския приют (за съжаление обаче в тези приюти не кастрират домашни кучета) или в организация Еди-коя-си, която ще кастрира кучето ви с намаление/безплатно. " След един месец повторна проверка на същите къщи/вили/апартаменти. "Кучето ви все още не е кастрирано? Е, сега вече ще плащате глоба." Следващата година отново се проверяват онези, които не са платили данъка за кучето си - ако не са го и кастрирали - отново глоба...

Примерно. Няма да струва кой знае какво на държавата, защото общинска полиция може на ден да обиколи 7-8 къщи/вили и пак ще е много по-ефективно, защото ще е насочено към основната причина за появата на бездомници - раждането ...

Т.е. искам да кажа, че мерки и варианти има множество, но трябва желание да се изпълнят. Преди време имах разговор с шефа на Каменар. Когато обсъждахме проблемите (той много обича да говори и философства), стигнахме до момент, в който му предложих да му водим животни от улицата, вместо те да разходват средства да ги стрелят (поне за онези, които лесно се хващат). Не можело - ако позволели на нас, и другите организации щели да искат. И какво от това? Ветеринарят им нямало да може да се справи с толкова много кастрации. Може да се направи график? Не става. Като заговорихме за дворните кучета и като казах, че и те трябва да се кастрират, отговорът му беше: "Ааа, не може, кой тогава ще плаща данък?" Какъв данък плащат простичките хора, дето са вързали каторжници на 1 м. верига и дето хабер си нямат, че има закон, който нарушават, не разбрах ...
User's Signature

#293 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 April 2012 - 07:43 AM

Valnata ,говоря естествено за работата ,която не си върши общината / държавата.На никой друг не му е работа да я върши,да кастрира ,да обезпаразитява,да ваксинира....защо не са отговорили на многото сигнали ,които са подавани? Защо не потърсят сега отговорност на управата на Екото ? Ти говориш в момента за конкретен инцидент и конкретни кучета- а колко още остават? А колко ще дойдат ? Мислиш ли че ще се приберат всички ? Или ще смогнат ли да ги евтаназират? Не виждам от всичките ти постове какво решение смяташ че е правилно,но не в случаят,а генерално. Само повтаряш да не хранят,да не крият..А те изловените кучета въобще не са от там. Или като трепнат 15 кучета ще ти стане по-спокойно на теб и останалите,които явно въобще не виждате за какво става въпрос.И така до следващият път.
И все пак не отговаряш на всички въпроси,четеш и отговаряш избирателно.Ако не хранят,няма ли достатъчно боклуци от които да си набавят храната? Българинът не е ли свикнал да си изхвърля боклукът където му падне? Както и кучето.Както и котето.Така си оставя и децата.....
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#294 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 08:20 AM

Така е. Прави сте. Не са хванати, защото не им се позволява. Ще чакаме "кастрирай върни" да ги изчисти или да се изпарят(нали в приюта не им е мястото :ud_009: ), а дотогава ще заобикаляме "осиновените" глутници. desi79, те ако вършеха работата на общината щеше да има резултати. ти да виждаш? Ако не се захранваше с попарки всяко кучило нямаше да се изхранят от боклука. Успех на висчки "защитници", които така усилено "работят". :ba_025: И аз като останалите се уморих да споря и да обяснявам, че само пречат и нищо друго не вършат. Предполагам, че живущите в квартала сами ще се справят с кучетата почти убили човека. Чао :re_037:

#295 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 03 April 2012 - 08:31 AM

Не го погребвайте жив човека :ea_103: Лекарите казват ,че има шанс ,макар да има все още опасност за живота му.
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#296 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 03 April 2012 - 08:37 AM

Valnata,

безсилието ти е изпило и ума, за съжаление!

Иначе щеше да разсъждаваш по-логично!

Поздрави!
User's Signature

#297 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 April 2012 - 08:40 AM

ShiBumi_GirL пропуснал съм една думичка. :ab_041: Както кажете така ще е. :ba_025: ще чакаме "кастрирай и върни" да оправи нещата..

#298 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 03 April 2012 - 08:48 AM

Показване на мнениетоvalnata, в 03 April 2012 - 08:20 AM, написа:

Чао :re_037:

За изпроводяк искам да те поздравя за избора ти на куче,което си е аналог за големината на мозъка ти и широчината на душата ти.

Чао :md_064:

#299 Потребителят е офлайн   mariasvetoslavova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 03 April 2012 - 08:55 AM

Проблемът е в нетолерантното отношение на хората към различните.Ето Valnata ,човека обича кучета,но обича своето си което е най-вероятно породисто,доколкото породистите животни в България са такива,а другие са какво са не е ясно,ясното е че заслужават смърт.Добре де аз не мога да разбера как обичаш хъски,не обичаш бездомно примерно.И какво сега домашните са чиста раса -имат право на всичко,а тези които са навън да нямат право на вода и храна защото са нямали щастието да се родят породисти на диванче.Не трябвало да се хранят,а да се прибират къдеееееееееее бре хора няма къде,защо не разбирате,че приют в Бг не е равно на приют като по белите държави.И защо не разбирате ,че като се махнат тези ще доидат други на тяхно място.Нали се сещате ,че кастрираните домашни и дворни кучета,а и котки да намесим и тях нищо ,че не ръфат хора също са много .Тяхното нежелано поколение се носи в район където уличните се хранят ,от онези лошите хора,а после същия дето ги е хвърлил там мрънка за хранещия.

#300 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 03 April 2012 - 09:00 AM

Показване на мнениетоwind, в 03 April 2012 - 07:07 AM, написа:

Една от мерките, които не е никак трудно да се реализират, стига властимеющите да имат желанието например, е да тръгне човек от общинска полиция от къща на къща, от вила на вила, при домоуправители, които дават информация в кои апартаменти се гледат кучета и да проверява. "Добър ден, имате куче, нека да видя платили ли сте данък? (дори не е необходимо кучето да има чип за целта). Не сте платили данък? Глобата е такава и такава. Нямате средства да платите глобата? Ами добре, вариантът ви е да предадете кучето за кастрация в общинския приют (за съжаление обаче в тези приюти не кастрират домашни кучета) или в организация Еди-коя-си, която ще кастрира кучето ви с намаление/безплатно. " След един месец повторна проверка на същите къщи/вили/апартаменти. "Кучето ви все още не е кастрирано? Е, сега вече ще плащате глоба." Следващата година отново се проверяват онези, които не са платили данъка за кучето си - ако не са го и кастрирали - отново глоба...

Това да не ви е социализЪма от едно време? Да доносничиш срещу хората около теб заради "благото" на обществото? Да нахълтваш в домовете на хора, непречещи с абсолютно нищо на околните...освен, може би, че отказват да се превръщат в "поилки" на организацийки като вашите, а и да ги изнудваш, възползвайки се от обичта им към някое живо същество?...Вярно е, че това е най-ефикасния начин за справяне с бездомните, ... но не точно в този ред, който си въобразяваш, а чрез масовото им ликвидиране за отрицателно време от кучкарите, с чиито домове смяташ да се занимаваш... А като толкова сте радетели на кастрацията, стерилизирайте се всички вие, които я проповядвате...тъкмо ще си запазвате и естетическите телца, и си осиновявайте циганчета от приютите, нали така, с какво са по-различни от всички останали?...

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни