Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#441 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 April 2012 - 04:28 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 02:08 PM, написа:

Ами не си ми отговорила.
Каза, че щяло да ескалира напрежението. Не възразявам, ще ескалира при програмата ти.

Напротив, отговорих, това че не ти хареса не е повод да твърдиш че не е отговор. Колкото и да отричаш и колкото и да не ти харесва не значи че не ти е отговорено. Да копи пействам ли? Ок, аз съм търпелива.повтарям, процеса ще отнеме години, няма решение тук и сега, на секунда. Но с КВ като панацея нещата няма да се оправят. Да копипейстна ли още веднъж?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#442 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 04:29 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 04 April 2012 - 04:19 PM, написа:

Показване на мнениетоzangievkaa, в 04 April 2012 - 03:59 PM, написа:

Ха ама вие си вярвате!Това няма дса стане в никоя държава от сега да ви кажа.А ако някой примерно купи такова куче то почти винаги е с една единствена цел размножаване и ходене по-изложби!...
Тук в Германия едно улично куче(за Бг.стандарт говорим )струва от порядъка на 100-300 евро а породистите са от порядъка на 5000-10000 евро.....

В изложбите и контролираното, целенасочено развъждане няма нищо лошо, или срамно, не ги намесвайте сега и хората, които гледат породисти кучета- те, не рядко активно се включват в кастриране и задомяване на бездомни.
И не е като да нямаме познати в Германия, че да ни стряскате с тези цени. Има сигурно и по-скъпи от 10 000 евро кучета, но това не е масовият случай.

На Furia_S аз мога да предложа да се кандидатира за водещ в bTV- хем насажда омраза, хем не чува отсрещната страна, хем умело не отговаря на въпроси. И не е редно да говорите за грамотност и да пишете вакЦинирам, независимо, че българският не Ви е роден.

Живея в Русе и около нашия блок има все едни и същи, социализирани кучета, кастрирани, добре хранени. От време на време се появява по някое ново, кастрира се, връща се, но почти никога не се задържа тук. Няма глутници, няма истерии, няма трагични инциденти, слава Богу! Значи, все пак, някъде е възможно да работи програмата, мисля аз. Истината е, че наоколо живеят много хора, на които им пука и правят, каквото могат, без това да им влиза в задълженията. Не казвам, че градът като цяло е в цветущо положение, но поне около нас е приемливо, доколкото може да бъде такова съществуването на кучетата навън.

Много моля да не се изопачават думите и изреченията ми!
Никога не съм казала ,че има нещо лошо или срамно да има породисти кучета със сертификати напротив възхищавам се и на кучетата и на хората който ги притежавтат.И никога не съм казала ,че хора който имат породисти кучета не задомяват или не помагат на бездомни такива!!http://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/?so=31&q=&l=&r=20&c=4146&i=20&nav= ето ви е цени щом не вярвате!
Бих желала да си поправите комнтара!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#443 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 April 2012 - 04:33 PM

Показване на мнениетоdurka, в 04 April 2012 - 04:17 PM, написа:

Аз цял ден чета. И не разбирам. Искате да кажете ,че като се евтаназират кучета броят им няма да намалява ? Или? И само ще се кастрират во веки веков докато умрат от старост? За мен много по не хуманно е да са на улицата. Извинете.

Да, точно това казвам, durka.
Когато се евтаназират няма как да се кастрират. А убиването иска технологично време - 14 дни.
Значи всеки месец убивате брой, равен на двукратно капацитета на приютите. Правите това 6 месеца и убивате общо 12 х капацитета на приютите. През това време се раждат повече от размножаване на онези, които не сте успели да убиете. Точно затова при Софиянски за 4 години са убити 65 хиляди, обаче накрая кучетата пак са си тук, а милионите изхарчени.
Кастрацията изисква 2 дни в приют и после върнатото куче не се мултиплицира, така че процесът има край. Когато спрете складовите и домашните от възпроизводство, голяма част от кастрираните са измрели, останалите прибирате в приютите. Всъщност тогава ми е все едно какво ще правите с тях, ако искате - убийте ги.

Това е супер опростенческо, има още много фактори, чието влияние трябва да се отчете.

Абсолютен край никога не може да има. Възпроизводството не може да се спре 100%, то е като чистотата - не можеш да изчистиш веднъж и да си мислиш, че край, готово, свърши се. Спре ли се, обаче, на 90%, може да се поддържа по западен образец - всяко новопоявило се куче има място в приют. Какво ще става с него в приюта не коментирам.

#444 Потребителят е офлайн   Fibsi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 04:43 PM

Показване на мнениетоzangievkaa, в 04 April 2012 - 04:29 PM, написа:

Никога не съм казала ,че има нещо лошо или срамно да има породисти кучета със сертификати напротив възхищавам се и на кучетата и на хората който ги притежавтат.И никога не съм казала ,че хора който имат породисти кучета не задомяват или не помагат на бездомни такива!!http://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/?so=31&q=&l=&r=20&c=4146&i=20&nav= ето ви е цени щом не вярвате!

На мен така ми прозвуча "единствено с цел изложби и развъждане". Извинете, ако съм разбрала погрешно.
Колкото до линка, който сте дали- нали не вярвате, че кучилото френски булдози от същия линк се продава за 999 999 евро? Не съм съвсем на ти с немския, но ми се струва, че това не е сайт за обяви за родословни кучета.
User's Signature

www.liebern.com

Дарк 07.10.1998- 08.02.2010 /// Ата 07.10.1998- 26.07.2011
Тичайте волни, мили мои кученца...

#445 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 April 2012 - 04:44 PM

И си живее спокойно кучето и отново хапе хората. И така се въртим в кръг. А като има сигнали идват онези милозливите и не си дават кучетата, за които не носят никаква отговорност, и има една поредна бомба по форумите и така се въртим в кръг. Честито. А същевремено парите си вървят по тези програми, изпълнителната власт не реагира, глобяват нещо си там в центъра, никой не ги проверявя обектните и така всичко продължава, мамка му до следващия нахапан...
User's Signature

#446 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 04:49 PM

!!http://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/?so=31&q=&l=&r=20&c=4146&i=20&nav= ето ви е цени щом не вярвате!

Цитат

DetailbeschreibungVoll ausgebildeter Trüffel und Jagdhund Savage Run Flash (Don) ZB-Nr: DRC-L 0814110 gew.am: 19.12.2008 Retrievergebrauchsprüfung (RGP) am:16-17.10.2010 in Coesfeld mit 166 Punkten die DRC-GStBNr:DRC-GStBNr.:2010-L/193 Des weiteren hat er eine Zuchtzulassungsprüfung Steht im ständigen Tüffelsucheinsatz

Ето ти на теб малко превод от немски и спри да плещищ врели - некипели...

"Детайлно описание

Докрай (последна степен) обучено за лов и търсене на трюфели куче ...следва име, н. на родословие, дата на раждане, данни за точките, с които кучето е покрило някакъв специален работен изпит за лабрадори. Допълнително е указано, че кучето има изпит за развъдна годност и участва ПОСТОЯННО в бизнеса с търсене на трюфели... "

Само да те питам: имаш ли идея колко струва кило трюфели и ако да, нали ти е ясно, че ако сериозно се заемеш с търсене на тези гъби, кучето ще си излати вловените пари за месец - два ... за другата цена от 999.999 евро мисля, че няма какво да говорим.

Спри с "КОСМИЧЕСКИТЕ" цени в Германия и толкова. Расовите кучета струват там м-у 300 и 2000 евро. Нищо по-различно от ситуацията у нас...Качена снимка

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#447 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 04:50 PM

Показване на мнениетоFibsi, в 04 April 2012 - 04:43 PM, написа:

На мен така ми прозвуча "единствено с цел изложби и развъждане". Извинете, ако съм разбрала погрешно.
Колкото до линка, който сте дали- нали не вярвате, че кучилото френски булдози от същия линк се продава за 999 999 евро? Не съм съвсем на ти с немския, но ми се струва, че това не е сайт за обяви за родословни кучета.

Не съм имала нищо такова в предвид.Няма проблем
Не не се продават за толкова повечето хора с родословни кучета са обявили цена по-договаряне.Но следващата цена за 10 000 евро съм сигурна ,че е реална.Това е един от многото сайтове и съм посочила да извади само породисти кучета.А за обикновенни кучета без родословие там цените са от 100-до примерно 500 евро но тези кучета нямат родословие и са ръзвъдени или поне повечето в домашни условия
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#448 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 04:51 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 04:44 PM, написа:

И си живее спокойно кучето и отново хапе хората.

Да, както и когато събратята му се убиват поетапно през това време, само че в единия случай оставя и кученца. Да могат те да хапят когато дойде неговият ред да се пресели на оня свят.

#449 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 04:55 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 04 April 2012 - 04:49 PM, написа:

!!http://www.deine-tierwelt.de/kleinanzeigen/?so=31&q=&l=&r=20&c=4146&i=20&nav= ето ви е цени щом не вярвате!

Цитат

DetailbeschreibungVoll ausgebildeter Trüffel und Jagdhund Savage Run Flash (Don) ZB-Nr: DRC-L 0814110 gew.am: 19.12.2008 Retrievergebrauchsprüfung (RGP) am:16-17.10.2010 in Coesfeld mit 166 Punkten die DRC-GStBNr:DRC-GStBNr.:2010-L/193 Des weiteren hat er eine Zuchtzulassungsprüfung Steht im ständigen Tüffelsucheinsatz

Ето ти на теб малко превод от немски и спри да плещищ врели - некипели...

"Детайлно описание

Докрай (последна степен) обучено за лов и търсене на трюфели куче ...следва име, н. на родословие, дата на раждане, данни за точките, с които кучето е покрило някакъв специален работен изпит за лабрадори. Допълнително е указано, че кучето има изпит за развъдна годност и участва ПОСТОЯННО в бизнеса с търсене на трюфели... "

Само да те питам: имаш ли идея колко струва кило трюфели и ако да, нали ти е ясно, че ако сериозно се заемеш с търсене на тези гъби, кучето ще си излати вловените пари за месец - два ... за другата цена от 999.999 евро мисля, че няма какво да говорим.

Спри с "КОСМИЧЕСКИТЕ" цени в Германия и толкова. Расовите кучета струват там м-у 300 и 2000 евро. Нищо по-различно от ситуацията у нас...Качена снимка

Господине хайде сега и вие да си промените поста!!
Изришно съм дала линка за да покажа на Фурия ,че това което тя иска да останат само много породисти и родословни няма как да се получи!
Линка съм го дала с цел да покажа ,че германците са си решили въпроса има много скъпи кучета с родословие и качества има и евтини кучета за всеки човек който желае да си вземе четириног приятел!!!
Сега разбрах те ли! Ако си бяхте направил труда да прочетете по-горните постове щяхте да разберете!Линка го пуснах с единствената цел да бъде пример как се работи в една цивилизована държава
А ето и едни "улични за Бг. кучета) http://www.deine-tie...erheim-c102744/
User's Signature

#450 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 04 April 2012 - 04:56 PM

Ее ало , пишете мах до 10 реда , не можем насмогна да ви прочетем писаното :r_181:

#451 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 04:59 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 04:51 PM, написа:

Да, както и когато събратята му се убиват поетапно през това време, само че в единия случай оставя и кученца.

Признал съм ти здравите нерви, Мил! Струва ми се, че тази фурия не може да е чак ТОЛКОВА ***, колкото излиза от писаното от нея...има някаква вероятност само да се прави... или пък си е просто ***, знам ли и аз вече ... успокоява ме донякъде факта, че и такива тролове като нея са нужни за лаф да става ...

Мод: Редакция Нямаше нужда от обиди, дискусия може да се води и без тях. Благодаря!
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#452 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 05:03 PM

Показване на мнениетоzangievkaa, в 04 April 2012 - 04:55 PM, написа:

Изришно съм дала линка за да покажа на Фурия ,че това което тя иска да останат само много породисти и родословни няма как да се получи!
Линка съм го дала с цел да покажа ,че германците са си решили въпроса има много скъпи кучета с родословие и качества има и евтини кучета за всеки човек който желае да си вземе четириног приятел!!!
Сега разбрах те ли! Ако си бяхте направил труда да прочетете по-горните постове щяхте да разберете!Линка го пуснах с единствената цел да бъде пример как се работи в една цивилизована държава

Скъпа фройлан!

Аз пък ви указах единствено да не дрънкате глупости, защото каквото там, това и тук. Апропо продавам един ротвайлер ултрашампион за 40 хил.лв. В Германия струва поне 60 хил. Някой желаещ?Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#453 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 05:08 PM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 04 April 2012 - 05:03 PM, написа:

Показване на мнениетоzangievkaa, в 04 April 2012 - 04:55 PM, написа:

Скъпа фройлан!

Аз пък ви указах единствено да не дрънкате глупости, защото каквото там, това и тук. Апропо продавам един ротвайлер ултрашампион за 40 хил.лв. В Германия струва поне 60 хил. Някой желаещ?Качена снимка

Sehr geehrter junger Mann
Господине ,отново да обясня постнах този линк за да покажа ,че и за много скъпите и породисти има място в тази Германия както и за тези който ние в България се опитваме да изтребим по-всячески начин!
Ще обясня още веднъж ,че с този линк целях да покажа на Фурия ,че има и скъпи и породисти и евтини и непородисти и това което тя иска няма как да се случи!
И не съм дрънкала глупости обявата не съм я пуснала аз!!!Погледнете си личнте съобщения
User's Signature

#454 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 05:10 PM

Показване на мнениетоzangievkaa, в 04 April 2012 - 01:59 PM, написа:

... а породистите са от порядъка на 5000-10000 евро.

Посмали малко, а? :md_064:

Без да съм специалист, достатъчно активно се интересувам и знам какви са цените за нашата порода поне, в руските развъдници и в Европа, вкл. в Германия (Dobermann Verein също посочва ориентировъчни цени на сайта си). Не са непосилни за тамошния доход, нито цените на тукашните развъдници са непосилни за българин, който достатъчно дълго се е подготвял за куче, а не иска от днес за утре да си купи нещо за 200 лв. Пак до култура опираме.
User's Signature

Качена снимка

#455 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 05:13 PM

Показване на мнениетоzangievkaa, в 04 April 2012 - 05:08 PM, написа:

!!!Погледнете си личнте съобщения

Не искам да си ги поглеждам, че ме уморявате, уважаема фройлян ... върнете се към темата "кастрация или евтаназия" и избягвайте глуповатите аргументи в полза на една или друга теза...една фурия ни е достатъчна...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#456 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 05:14 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 02:51 PM, написа:

Да, както и когато събратята му се убиват поетапно през това време, само че в единия случай оставя и кученца. Да могат те да хапят когато дойде неговият ред да се пресели на оня свят.

Е как да остави кученца едно животно което се изтегля от улицата в приют? Какви ли не гадости са били изписани по мой адрес в тази тема, но така никой и не ми отговори колко още хора трябва да пострадат за да се спре с това връщане на улицата, където ги подхранват и където хората вече на пръсти минават покрай глутници?
Ма няма приюти, ми то се е видяло че докато се пропагандира КВ няма и да има, защото тази програма е изгодна на общината.
User's Signature

#457 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 05:23 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 05:14 PM, написа:

Ма няма приюти, ми то се е видяло че докато се пропагандира КВ няма и да има, защото тази програма е изгодна на общината.

Уважаема мадмузел фурияс!

А дали е удобно вашето сладко мозъче да се напъне и да сметне две и две? Или не е удобно, щото със сигурност ще се окаже , че системата "KILL_THEM_ALL" е много по-доходоносна за общинските убийци ... какво са сегашните жълти стотинки в сравнение с МИЛИОНИТЕ, които инкасираха покрай тези убийства сатрапите на софиянски и сие? Сметките са ми тук под масата в едни папки с адресат главни прокурори и пр. пазители на реда...

Айде сега бляскай, сладка ... знам, че се кефиш да си в струята с лайн@ ... така поне ти обръщат внимание ... и си различна от СТАДОТО незрящи невежДи...Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#458 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 05:24 PM

Обяснявам още по-бавно.
Важи ако не разполагате с места за 20 хил. в приютите.
Докато се изтеглят 3900 другите 16 хил. оставят кученца. Повтарям, другите.

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 04 April 2012 - 05:23 PM, написа:

щото със сигурност ще се окаже , че системата "KILL_THEM_ALL" е много по-доходоносна за общинските убийци ...

За това даже нямах смелост да отворя дума, щото то е малко по-сложно за разбиране :md_064: Трябват и едни сложни сметки като хванеш 5 психопата и им дадеш лопати в приюта, колко пари ще прибереш от евтаназин и пр. удобни опции.

#459 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 05:35 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 05:24 PM, написа:

За това даже нямах смелост да отворя дума, щото то е малко по-сложно за разбиране Качена снимка Трябват и едни сложни сметки като хванеш 5 психопата и им дадеш лопати в приюта, колко пари ще прибереш от евтаназин и пр. удобни опции.

Е да, ама пък фурияс ще е доволна, че за месец - два няма да има ПУМЯРИ пред блока и милото пухкаво цау-цау няма да цапка лапки в акитата на онези кръвожадни безпризорни пЦета...Качена снимка

KILL THEM ALL! KILL THEM ALL! KILL THEM ALL!

и JEDEM DAS SEINE, както беше казал мустакатият поет в кафяво, само дето евреите не само, че не намаляха, а си се наплодиха благополучно и с кеф, напук на теорията за прочистването "из корен" Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#460 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 05:40 PM

Показване на мнениетоmil_, в 04 April 2012 - 03:24 PM, написа:

Обяснявам още по-бавно.
Важи ако не разполагате с места за 20 хил. в приютите.
Докато се изтеглят 3900 другите 16 хил. оставят кученца. Повтарям, другите.

Обяснявам и аз ооощеее по-бавно, самата идея за приютите за момента е недопустима, защото точно тези които ги хранят животните веднага ще скочат срещу изграждането на приютите, а както сме коментирали в тази тема Ноу-Кил държавните приюти просто няма откъде да вземат такъв бюджет. Просто няма как да стане, защото и кметицата колкото директори на Екото и да уволнява показно те няма да започнат да си вършат работа, нито следващия, нито по-следващия. Ако те назначат да изгребваш океана с чаената лъжичка дори и да те уволнят после че не се справяш - това няма да промени нещата.
За това са необходими приютите, а не КВ, което е приложимо спрямо животните със СТОПАНИН. Стопанин, който да носи отговорност, ако животното ухапе човек.
Да копипеействам ли пак? Нали твърдя че това не е процес за тук и сега, няма моментално решение, просто няма, но колкото повече се отрича неефективността на КВ-то в условията на милионен град и свърхпопулацията, толкова по-зле ще става. Положението е изтървано тотално, не го ли виждате?
User's Signature

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема