Глутница кучета разкъса възрастен мъж
Публикувано: 31 March 2012 - 07:36 PM
А тая пролет хора организираха безплатни кастрации ,вакцинации и чипиране на кучета.Освен безполезни приказки някой завел ли някое бездомно животно ,чипирал ли го ,и подписал ли че носи отговорность за куче.Но живеем на принцип-моята кьща на края на село ,нищо не знам и не взимам отношение.
Публикувано: 31 March 2012 - 07:38 PM
Цитат
Те и без да са хапани унищожават по всякакъв начин.И после кучетата били виновни...Одрязани глави,одрязани лапи,разпилян животински мозък...
Цитат
Тук съм на път да изпсувам,но ще си го спестя.Едно и също знаете-смърт,евтаназия,трепане,Властелини на вселената. И последно за сведение ,най вече към "раздаващата ред и справедливост"-Досега не съм била хапана Никога от бездомно куче!! Нито аз,нито някой от близките ми.Но миналата седмица бяхме нападнати от горд ротвайлер,с киноложка като Твоята култура.
Излишно е да ми отговаряш-Няма да те прочета.
Публикувано: 31 March 2012 - 07:43 PM
ira67, в 31 March 2012 - 07:36 PM, написа:
А тая пролет хора организираха безплатни кастрации ,вакцинации и чипиране на кучета.Освен безполезни приказки някой завел ли някое бездомно животно ,чипирал ли го ,и подписал ли че носи отговорность за куче.Но живеем на принцип-моята кьща на края на село ,нищо не знам и не взимам отношение.
А защо мислите че,никой не усиновява???Вие защо не вземете да усиновите ???Аз лично имам 3 котки прибрани от улицата с чипове,с васкисини от до!!Само че, пак мислъл до главата ви не стига 1 птичка пролет не прави вие вместо да си купувате породисти котки и кучета ми вземете вие да осиновите!!!
И стига сте обвинява ли хората за това че, са нахранили улично куче или коте!!!
ПАК ПИТАМ ВИЕ КАТО ДАДЕТЕ НА ПРОСЯК ИЛИ БЕЗДОМНИК 20СТ.ИЛИ ЕДНА БАНИЧКА ВАША ОТГОВОРНОСТ ЛИ СТАВА????

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES
Публикувано: 31 March 2012 - 07:44 PM
Tи Джей, в 31 March 2012 - 07:38 PM, написа:
Цитат
Те и без да са хапани унищожават по всякакъв начин.И после кучетата били виновни...Одрязани глави,одрязани лапи,разпилян животински мозък...
Цитат
Тук съм на път да изпсувам,но ще си го спестя.Едно и също знаете-смърт,евтаназия,трепане,Властелини на вселената. И последно за сведение ,най вече към "раздаващата ред и справедливост"-Досега не съм била хапана Никога от бездомно куче!! Нито аз,нито някой от близките ми.Но миналата седмица бяхме нападнати от горд ротвайлер,с киноложка като Твоята култура.
Излишно е да ми отговаряш-Няма да те прочета.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 31 March 2012 - 08:00 PM
Ама не им държи да ги запишат на тяхно име, нали? Не им държи, понеже знаят колко са опасни тези кучета дето събират. "грижите" са да им се сипе да хапнат пред блока-кофата и да ги погалят по главичките.
Публикувано: 31 March 2012 - 08:04 PM
Цитат
не мога да се съглася напълно с това твърдение, наистина. Има страшно много хора на които им пука, но те са разединени. Например в нашия район включително са упътвали хора с кашончовци (кученца, изхвърлени с кашони след нежелателно раждане) към мен. И на моят съсед за който му пука за изоставени кучета определено му пука. И на онази жена, която ми звънна на вратата:
- Прощавайте, има тук едни изхвърлени кученца и ми казаха че жената с чау няма да откаже помощ ... - и на нея й пука.
Добрите хора не са малко. Много. Въпросът е че те действат като брауново движение и повечето от тях дори не разбират от кучетата и поведението им. Но безотговорните хора, заиграли се в унеса си да бъдат добри, те са в пъти повече.
Колко съм им обяснявала, молила и убеждавала че не трябва да разхвърлят остатъци от супа, а трябва да има само един човек, който по едно определено време с определена дажба на суха храна в определена обезопасена точка, далеч от оживено движение на хората да храни точно толкова животни, колкото може да поеме? Че купите за храна и вода трябва да са за еднократна употреба и да се изхвърлят веднага след като животните са се нахранили, без да се оставя никаква следа от огризките-кокали и да няма постоянни купи, които животните неизбежно ще започнат да пазят? Колко пъти да обяснявам че подхранването на територията на училища, болници, детски градини и площадки е директен път към натравянето?
Ето това е ключов момент - всеки иска да храни, но никой не иска да отговаря за последствията.

Чау - кучето, близнало небето...
Публикувано: 31 March 2012 - 08:32 PM
Цитат
Не са,бе valnata.Добре де,мама му стара,не знаете ли че никое животно не напада и убива за кеф!? Даже лъва и вълка не правят това за кеф.Не убиват за кеф и не се снимат във Фейса с размазаната ви глава за кеф.Нападат от ГЛАД!! Нападат и ако са провокирани.Толкова изписахте за киноложка култура,а излиза че съвсем елементарни неща не знаете.Вие къде сте видели нахранено доволно животно да напада за кеф?Гонете тези,които ги пускат на улицата и увеличават тяхната популация,кво сте се захванали с тези,които им дават нещичко,че съвсем да не пукнат от глад и да нападнат наистина човек? Търсете в правилната насока,стига сте правили вече на много начетени кинолози

Публикувано: 31 March 2012 - 08:41 PM
zangievkaa, в 31 March 2012 - 07:43 PM, написа:
А защо мислите че,никой не усиновява???Вие защо не вземете да усиновите ???Аз лично имам 3 котки прибрани от улицата с чипове,с васкисини от до!!Само че, пак мислъл до главата ви не стига 1 птичка пролет не прави вие вместо да си купувате породисти котки и кучета ми вземете вие да осиновите!!!
ПАК ПИТАМ ВИЕ КАТО ДАДЕТЕ НА ПРОСЯК ИЛИ БЕЗДОМНИК 20СТ.ИЛИ ЕДНА БАНИЧКА ВАША ОТГОВОРНОСТ ЛИ СТАВА????
Аз не искам в апартамента си кучкарник с безброй кучета.Уредих кумшийка с едно кученце,сега котка уредих сьс стопанка.,Имам котка,подарена,..Преди 3 години намерих бебе сукалче катеричка.Отгледах го сьс биберон и вече три години го гледам заедно с котка.Повярвайте че той бели прави повече от куче.Мисля че ми достаточно.Имам дете и трябва да му осигурим нормален дом а не кучкарник.Всекий има свои приоритети.Преди 2 години уредих 4 кучета с кастрация.Не ми е безразлично.Неразбирам хора които крият по входове кучета да не ги пребере екоравновесие а после пак пускат на улица.С какво помагате???Работих в центьр по крьводаряване.Знаете ли колко хора дарявт крьв за да оперират деца от тения.???Да сте били на место на майка на която кучета нахапаха дете.??? А ви ги крьйте по входове да ги спасите от екоравновесие.Ви знаете колко пари утива за кучкарници,а по децки домове децата гладуваха.Ведньж бях на Хладилник в приют за кучета ,там салам вергаляшесе по земя.
Тази зима ходих в Рига.Там няма помяри ,децата в паркове играят.А наши тук кучешки лайна газят,а мьничета неразбирайки че това лайно собират ги вместо камьчета.,майки само тичат и викат -не ,не взимай го в уста -,това аку.
В Рига хора с кучета пликчета носят за да собират лайна.А ние само вайкаме колко мрьсна СОфия ,в сьщий момент хвьрламе буклук под крака,люпиме семки на децка площадка. и терпеливо чакаме докато кучето ни се изсере на тротуара а после гордо заминаваме .Оплаквамесе от помяри и ги криеме по входове ,случайно да не ги кастрират.Пак ще се намери майстора да спори с мен.,аз пак няма да споря с вас .Смьсьл няма.От вода масло няма как да направиш.Всекий ще остане при свойто мнение.
Публикувано: 31 March 2012 - 08:45 PM
Стига с тия глупости и това дърлене. Кой храни и кой не храни. Ами аз нося храна на трите кротки кучета, точно за да ме пазят, не от хората, а от нашествието на други агресивни такива. Забелязвам, че и съседите ми са избрали същата тактика, без да сме се наговаряли. Пазиме си кротките, за да ни предпазват те от агресивните. Реално, май точно по тоя начин дивото "куче" е станало приятел на човека в исторически план... приобщаваш и опитомяваш част от дивия свят, за да те охранява от неопитомения. В нашата позиция (моята и на съседите ми) няма нищо героично или специално - просто позицията на хора, които ходят на работа, плащат данъци, не искат нито да тровят кучета, нито да стават тяхна жертва.
Нашите проблеми с кучетата не се решават по начина, по който искаме. Но трябва да сме наясно, че когато положим необосновано големи усилия да защитим 2-3 потенциално опасни, това ще доведе след това до жертването на хх-пъти повече безопасни. И обратното. Когато премахнем ХХ безопасни, на тяхното място ще дойдат други - агресивни и неконтролируеми. И оттам нататък да търсим сметка за всеки ненаказан "незаконен размножител" - да ги гоним "до дупка" - тези, за които знаем доказано, че са такива. Докато не си получат законно обоснованото наказание.

С какво сме по-добри от кучетата, ако се държим като прасета ?
Публикувано: 31 March 2012 - 08:49 PM
И в Рига и в Талин не се прилага "Кастрирай-върни".
Писала съм с учредителите на приютите ноу-кил в Талин.
Всяко едно безстопанствено куче, забелязано по улиците на Талин и Рига веднага се хваща и се настанява в държавен приют. От там нататък доброволците, както навсякъде по света, изтеглят от муниципалитетен приют животните в доброволческия ноу-кил приют. Ако могат. Това е.
Но няма никъде такъв държавен бюджет да издържи доживотно приютско отглеждане на кучетата. Това са приказки за лека нощ за малки деца - дори в Германия и Финландия евтанизират никому ненужни животни.
По-старите съфорумци май помнят шуменската Бета-Масима, пратена в Германия за протезиране и благополучно приспана там от германския ветеринар в германския приют.

Публикувано: 31 March 2012 - 08:50 PM
можеш ли да обясниш защо нахранените кучета около кофите нападат? Кой ги провокира тях? Никой не ги провокира, ами си пазят територията. На тази територия всяка заран лелчето сипва храничка. На центъра на Варна има един пес, с един чичка дето продава списания и всеки ден като са там има по някой нападнат.. Другите са по 50 кила и пак пазят. До общината, до една барачка за всетници също има глутница, която напада. Напада, защото съм си позлволил да мина с моето си куче. И съм бил принуден да ги гоня, а оня от бараката врещи като жена да ги оставя на мира. Той си ги хрантути, събира ги там и го познават, а аз съм лошия, така ли излиза.. да ама утре ако стане нещо оня от барачката ще мишкува у тях и ще гледа новините, без да поеме отговорност за скъпите си кученца.. Е, няма как да се помирят хората..Как да има разбирателство, като повечето са събирачи и не зачитат хората без кучета.
Публикувано: 31 March 2012 - 09:00 PM
Публикувано: 31 March 2012 - 09:06 PM
ira67, в 31 March 2012 - 08:41 PM, написа:
Аз не искам в апартамента си кучкарник с безброй кучета.Уредих кумшийка с едно кученце,сега котка уредих сьс стопанка.,Имам котка,подарена,..Преди 3 години намерих бебе сукалче катеричка.Отгледах го сьс биберон и вече три години го гледам заедно с котка.Повярвайте че той бели прави повече от куче.Мисля че ми достаточно.Имам дете и трябва да му осигурим нормален дом а не кучкарник.Всекий има свои приоритети.Преди 2 години уредих 4 кучета с кастрация.Не ми е безразлично.Неразбирам хора които крият по входове кучета да не ги пребере екоравновесие а после пак пускат на улица.С какво помагате???Работих в центьр по крьводаряване.Знаете ли колко хора дарявт крьв за да оперират деца от тения.???Да сте били на место на майка на която кучета нахапаха дете.??? А ви ги крьйте по входове да ги спасите от екоравновесие.Ви знаете колко пари утива за кучкарници,а по децки домове децата гладуваха.Ведньж бях на Хладилник в приют за кучета ,там салам вергаляшесе по земя.
Тази зима ходих в Рига.Там няма помяри ,децата в паркове играят.А наши тук кучешки лайна газят,а мьничета неразбирайки че това лайно собират ги вместо камьчета.,майки само тичат и викат -не ,не взимай го в уста -,това аку.
В Рига хора с кучета пликчета носят за да собират лайна.А ние само вайкаме колко мрьсна СОфия ,в сьщий момент хвьрламе буклук под крака,люпиме семки на децка площадка. и терпеливо чакаме докато кучето ни се изсере на тротуара а после гордо заминаваме .Оплаквамесе от помяри и ги криеме по входове ,случайно да не ги кастрират.Пак ще се намери майстора да спори с мен.,аз пак няма да споря с вас .Смьсьл няма.От вода масло няма как да направиш.Всекий ще остане при свойто мнение.
Хаххаххаха!Значи вие не искате кучкарник а се карата на другите колко кучета да си вземе !Много умно!Браво!
Поне преди да спорите прочетет!!!
Аз живея в Германия но докато съм живяла в България смятам ,че съм била отговорна стопанка на кучетата си като съм им събирала изпражненията ,ваксинирала съм ги и винаги са биле на повод!!
Така че,спрете с квалификациите!Никой не еказал да се крият кучетата за да не ги кастрират аз съм за кастрацията!Аз също не искам улични кучета не само защото цапат или са опасност за хората а също така заюото не искам да гледам трупове на прегазени ,убити ,пребити животни по-улиците който няма какво да ядът или пък на -25градуса те на вън сгушени да някой блок с надеждата някой да ги прибере!
КУЧЕТАТА НЕ ИСКАТ ДА СА БЕЗДОМНИ ,ГЛАДНИ И НЕЖЕЛАНИ!
В кой домове гладуват ?!Всяка коледа ,нова година се събират пари за тях !Но парите до тях не стигат не защото има хора който обичат и хранят бездомни кучета или пък защото изобщо има бездомни кучета а именно защото некъдърните ни политици който имат нужда от нови правителствени коли ,костюми и от парички за подаръци на малки чучарки който са именно младото поколение на Бълагрия!
Надявам се сега д аразберете и да спрете с глупостите!
И се замислете пак бездомните кучета ли са най-големия проблем на България???!!!!!!!!
ПС:Като сте толкова загрижена за домовете за деца защо не приберете 5-6 деца да си ги гледате и да им носите отговорността???
Мод: Моля, не цитирайте дълги постове, затруднява се четенето на форума!

Публикувано: 31 March 2012 - 09:12 PM
mil_, в 31 March 2012 - 03:27 PM, написа:
2. Упорито се отрича, че масовата евтаназия също не може да махне кучетата от улицата. Толкова години пратктика навсякъде, никъде не се е получило, вкл. у нас.
3. Упорито не се предлага друго решение, но се твърди, че експертното решение не работело. Ами дайте друго.
Кастрирай и върни не е причината да има глутници кучета. Хората, които хранят кучета, не са причина да има бездомни кучета, не те ги създават. В случая, обаче, ако беше проведена кастрация, там нямаше да има глутница.
Причината да има бездомни кучета е в нашия манталитет. Докато той не се промени, ще има бездомни кучета по улиците каквото и да правите с тях - и да ги стреляте, и в приюти да ги тъпчете, и на Марс да ги пращате. Ще има и инциденти.
Причината да няма кучета в държавите, на които завиждаме, е пак в манталитета. В нищо друго.
Единственото, което можем да избираме е дали ще работим за промяна на манталитета и кой път ще ни доведе по-бързо до нея - лъжливият безкраен път на излишната жестокост, делегирана на някаква си неангажирана власт, или пътят на качествено различно отношение към проблемите, свързани с животни.
Браво Мил....точно това е истината, и аз съм изцяло съгласна с теб.Докато манталитета на българина
не се промени,нищо няма да се промени в тази държава.Прочетох в началото едно мнение, в което се даваше за пример Гърция.Да -в Гърция има бездомни животни,няма обаче общински приюти,няма нескончаемо наливане на средства,крадене и угояване години наред от Екоравновесие и неговите шефове и персонал.Изкуствения създаден бизнес за печалба на лесни и много пари,показа че е порочен.Страдат естественно животните.После е ред на безотговорните граждани.Да.в Гърция и хората са други-там нямат налудничави идеи ,че бездомните животни не трябва да се хранят от гражданите.Там в дворовете на църквите и на определени подходящи места се поставят съдове с вода и храна-ЗА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ.Там агресивни няма-защо ли?Там лежат по площадите и даже пред вратите на големите хотели,на меките изтривалки. С какво са по различни от бездомните в България?Ами не са различни,освен че са по-едри.Хората там са други-не са българи.Ще ви кажа и една случка от хотел в който работех.Идват немски граждани на почивка, и началник смяната по настаняването ги посреща пред хотела.Там е имало и едно от бездомните кучета, които от години си живееше в двора на църквата в съседство.Та решил служителя на хотела че то пречи на немските граждани ,и започнал да гони кучето.то естественно свикнало с хората,не си тръгвало.И той го ударил,за да го изгони.Последва оплакване от туристите......стана невероятен скандал при който те се заканиха че ще бойкотират хотела /с отказ за повторни гостувания/ И познайте какво последва? Служителя беше уволнен.защо ви разказах това,ще ме попитате? Мил казва горчивата истина.Програмата "Кастрирай и върни "чудесно е подействала в Англия след войната.В Бългалия обаче няма да стане никога,или поне до тогава докато ние българите не започнем да ставаме хора! та прочетете за блъснатото детенце на пешеходната пътека в София,вчера? Пак ли кучетата са виновни? Ние сме виновни,хората в България с нашето бездушие.Подхода на решаването на проблема е грешен,но той е подходящия за един омъгьосан кръг от хора,които години наред са си пълнели гушите,за сметката на нещастните животни.И сега те ще го отнесат.

Помощ за животните
Публикувано: 31 March 2012 - 09:18 PM
valnata, в 31 March 2012 - 08:50 PM, написа:
можеш ли да обясниш защо нахранените кучета около кофите нападат? Кой ги провокира тях? Никой не ги провокира, ами си пазят територията. На тази територия всяка заран лелчето сипва храничка. На центъра на Варна има един пес, с един чичка дето продава списания и всеки ден като са там има по някой нападнат.. Другите са по 50 кила и пак пазят. До общината, до една барачка за всетници също има глутница, която напада. Напада, защото съм си позлволил да мина с моето си куче. И съм бил принуден да ги гоня, а оня от бараката врещи като жена да ги оставя на мира. Той си ги хрантути, събира ги там и го познават, а аз съм лошия, така ли излиза.. да ама утре ако стане нещо оня от барачката ще мишкува у тях и ще гледа новините, без да поеме отговорност за скъпите си кученца.. Е, няма как да се помирят хората..Как да има разбирателство, като повечето са събирачи и не зачитат хората без кучета.
"Ако" цапа и мирише !Надявам се го знаеш този лаф!Ами "ако" утре съученици си збият и единия почине ......!Ами "ако" избухне бомба..........?Стига!
Гаранция наяма нито при кучета ,нито при хора!!!

Публикувано: 31 March 2012 - 09:25 PM
kiriaki, в 31 March 2012 - 09:12 PM, написа:
mil_, в 31 March 2012 - 03:27 PM, написа:
2. Упорито се отрича, че масовата евтаназия също не може да махне кучетата от улицата. Толкова години пратктика навсякъде, никъде не се е получило, вкл. у нас.
3. Упорито не се предлага друго решение, но се твърди, че експертното решение не работело. Ами дайте друго.
Кастрирай и върни не е причината да има глутници кучета. Хората, които хранят кучета, не са причина да има бездомни кучета, не те ги създават. В случая, обаче, ако беше проведена кастрация, там нямаше да има глутница.
Причината да има бездомни кучета е в нашия манталитет. Докато той не се промени, ще има бездомни кучета по улиците каквото и да правите с тях - и да ги стреляте, и в приюти да ги тъпчете, и на Марс да ги пращате. Ще има и инциденти.
Причината да няма кучета в държавите, на които завиждаме, е пак в манталитета. В нищо друго.
Единственото, което можем да избираме е дали ще работим за промяна на манталитета и кой път ще ни доведе по-бързо до нея - лъжливият безкраен път на излишната жестокост, делегирана на някаква си неангажирана власт, или пътят на качествено различно отношение към проблемите, свързани с животни.
Браво Мил....точно това е истината, и аз съм изцяло съгласна с теб.Докато манталитета на българина
не се промени,нищо няма да се промени в тази държава.Прочетох в началото едно мнение, в което се даваше за пример Гърция.Да -в Гърция има бездомни животни,няма обаче общински приюти,няма нескончаемо наливане на средства,крадене и угояване години наред от Екоравновесие и неговите шефове и персонал.Изкуствения създаден бизнес за печалба на лесни и много пари,показа че е порочен.Страдат естественно животните.После е ред на безотговорните граждани.Да.в Гърция и хората са други-там нямат налудничави идеи ,че бездомните животни не трябва да се хранят от гражданите.Там в дворовете на църквите и на определени подходящи места се поставят съдове с вода и храна-ЗА БЕЗДОМНИТЕ ЖИВОТНИ.Там агресивни няма-защо ли?Там лежат по площадите и даже пред вратите на големите хотели,на меките изтривалки. С какво са по различни от бездомните в България?Ами не са различни,освен че са по-едри.Хората там са други-не са българи.Ще ви кажа и една случка от хотел в който работех.Идват немски граждани на почивка, и началник смяната по настаняването ги посреща пред хотела.Там е имало и едно от бездомните кучета, които от години си живееше в двора на църквата в съседство.Та решил служителя на хотела че то пречи на немските граждани ,и започнал да гони кучето.то естественно свикнало с хората,не си тръгвало.И той го ударил,за да го изгони.Последва оплакване от туристите......стана невероятен скандал при който те се заканиха че ще бойкотират хотела /с отказ за повторни гостувания/ И познайте какво последва? Служителя беше уволнен.защо ви разказах това,ще ме попитате? Мил казва горчивата истина.Програмата "Кастрирай и върни "чудесно е подействала в Англия след войната.В Бългалия обаче няма да стане никога,или поне до тогава докато ние българите не започнем да ставаме хора! та прочетете за блъснатото детенце на пешеходната пътека в София,вчера? Пак ли кучетата са виновни? Ние сме виновни,хората в България с нашето бездушие.Подхода на решаването на проблема е грешен,но той е подходящия за един омъгьосан кръг от хора,които години наред са си пълнели гушите,за сметката на нещастните животни.И сега те ще го отнесат.
Най0верното и провилно изказване от 2 страници на сам!
И аз да дам един пример как така американците се справиха с лисиците и енотите!Не е чрез избиването им просто хората започнаха да им носят храна в гората !И сега еноти и лисици няма!Но те американците са прости ние българите сме по умни давай да трепем всичко на ред и като се истрепем и помежду си можеевентуално и да мирясаме(след кото не остане нщо живо на земята )

Публикувано: 31 March 2012 - 09:28 PM

zangievkaa(като копирам ника ти влязох в профила, не съм те "разглеждал

Публикувано: 31 March 2012 - 09:36 PM
Мухахахахаха, всичко това сериозно ли е? Бе аз мисля че вица за вълците, дето трябва да се кастрират от 1980-те сме го преживяли, а той се връща с цялата сила.
Слушайте, глутницезащитничките, съвсем добронамерено ви давам съвет за първи и май не за последен път.
Образовайте се.
Всяка една година в САЩ елеминирането на бездомните кучета нараства. В ютуба имаше клип как ги натикват в газовите камери тип кутия, добре че го махнаха, щото дори за мен гледката беше ужасяваща.

Публикувано: 31 March 2012 - 09:42 PM
Furia_S, в 31 March 2012 - 09:36 PM, написа:
Ами естествено, нали това говоря. Елиминирането не решава въпроса, ерго всяка година има нужда от още повече елиминиране. Че то ако го решаваше, какво, аджаба, елиминират тези?
Добрите практики са в Европа. Не се евтаназират "никому ненужни", само неизлечимо болни и агресивни. Тук никой няма нищо против да е същото, но се евтаназират в пъти повече животни от всяка цивилизована Европейска държава.
Но пак повтарям, че спорът е тъп. Приютите в Европа стоят празни, ако ние и тъпаци като нас не им ги напълним. Това вече не проблем на всяка отделна държава, а на цялата общност и до няколко години ще има европейско законодателство по този въпрос, както за кравите. По-излишен спор не може да има.
Публикувано: 31 March 2012 - 09:46 PM
zangievkaa, в 31 March 2012 - 09:06 PM, написа:
ira67, в 31 March 2012 - 08:41 PM, написа:
Хаххаххаха!Значи вие не искате кучкарник а се карата на другите колко кучета да си вземе !Много умно!Браво!
Поне преди да спорите прочетет!!!
Аз живея в Германия но докато съм живяла в България смятам ,че съм била отговорна стопанка на кучетата си като съм им събирала изпражненията ,ваксинирала съм ги и винаги са биле на повод!!
Така че,спрете с квалификациите!Никой не еказал да се крият кучетата за да не ги кастрират аз съм за кастрацията!Аз също не искам улични кучета не само защото цапат или са опасност за хората а също така заюото не искам да гледам трупове на прегазени ,убити ,пребити животни по-улиците който няма какво да ядът или пък на -25градуса те на вън сгушени да някой блок с надеждата някой да ги прибере!
КУЧЕТАТА НЕ ИСКАТ ДА СА БЕЗДОМНИ ,ГЛАДНИ И НЕЖЕЛАНИ!
В кой домове гладуват ?!Всяка коледа ,нова година се събират пари за тях !Но парите до тях не стигат не защото има хора който обичат и хранят бездомни кучета или пък защото изобщо има бездомни кучета а именно защото некъдърните ни политици който имат нужда от нови правителствени коли ,костюми и от парички за подаръци на малки чучарки който са именно младото поколение на Бълагрия!
Надявам се сега д аразберете и да спрете с глупостите!
И се замислете пак бездомните кучета ли са най-големия проблем на България???!!!!!!!!
ПС:Като сте толкова загрижена за домовете за деца защо не приберете 5-6 деца да си ги гледате и да им носите отговорността???
Ако искаш да знаеш-детето ми взето от децкий дом.Бих взела още ,обаче не дават.И ще нося отговорност до края на живота си ,ако трябва -и живота ще дам за това дете,не само отговорность.И ще создам всички условия за него ,и то няма да расте в кучкарник.
За децкий дом в Могилино ти говоря,И по това време салам по земя. в кучешкий приют видях в кв. Хладилника.