Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#141 Потребителят е офлайн   Tи Джей Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:История,литература,животни и природа

Публикувано: 31 March 2012 - 09:50 PM

valnata ,благодаря ,иначе сте ми симпатичен заради осиновените ви животни :rc_036: Обаче!!-Вашият проблем с бездомните е личен.Т.е.имате лична причина да не ги обичате.Поради тази основа не виждам причина да продължа дискусията с вас.А и виждам,че не виждате истинския проблем.Слушайте, г-жа "Всичко разбирам" и цял живот ще бъдете с превръзка на очите.

Желая ви, всичко най-хубаво :rc_036:

ПС.Явно кучетата от моя град са по-възпитани или аз имам някакви биовълни,че не ме нападат :md_064:

#142 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 09:51 PM

Тук много хора имат против и пречат агресивните кучета да се прибират. Или ако случайно екото ги хване отиват и всячески опитват да ги извадят. така беше с кучетата убили детето, така е и сега. Затова ли след инцидента имаше акция за спасяването на глутницата.

Tи Джей, каква причина имам да не ги обичам? Имам причина да не обичам хората, които ги настървяват. Защото тези, които са по едно-две и определени хора се грижат само за тях не са агресивни, даже си играят с моето куче.. Проблем са другите.

#143 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 31 March 2012 - 09:54 PM

ira67, а вие защо мислите, че никой не осиновява кучета? Че никой не търси домове на осиновяемите кучета? Това, че вие не осиновявате не означава, че никой не го прави.
Но като се наосиновяваме и се напълнят приютите, пак остават кучета. Тях какво да ги правим, според вас?
Вална, говориш си колкото да не заспиш. Никой не пречи за никакви агресивни. Че какво евтаназират в Сеславци тези, ако толкова се пречеше?! Само че по нареждане на Кърджев досега беше така: всяко куче се прибира с етикет агресивно. ВСЯКО.

#144 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 09:58 PM

zangievkaa(като копирам ника ти влязох в профила, не съм те "разглеждал :re_037: ) кой ти говори за 'акота". Лафа всеки го знае, ама това са Факти, не "акота". Кучетата се спускат и ако няма с какво да се защитиш хапят. да не би да тръгна да си измислям, защото имало спор или щото мразя кучета. Ми аз ако ги мразех толкова нямаше да пиша тук ами щях да им намеря цаката.. Проблема е в тези крайни действия, които предприемат "защитниците"..
[/quote]
Ха това първото изречение не го разбрах !Моля за разяснение!
И пак се почва старата песен на нов глас!Отново извадени думи от моя пост!И поста ми не е адресиран към вас а към дамата!
Писна ми да споря с вас!
1- Всички до тук искаме да няма бездомни кучета по -улиците по 1000 различни причини! До тук смятам сички са на едно мнение!
2-Никой не иска децата му да са в опасност!Смятам че ,по този въпрос също сме на едно мнение.
3-Всички тук не искат агресивни животни по-улицата!Смятам че,по този въпрос също сме единни.
До тук добре и сега се почва!
Всички който пишат в тази тема с изключение на 2-3-ма искат
1-Към бестопанствените животни да се прояви човештина като това означава-да не се убиват,разстрелват,тормозят(по-особено жесток начин )!
Тези 2-3ма който не са съгласни с останалите
немога да разбера какво искат!
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#145 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 31 March 2012 - 09:59 PM

Показване на мнениетоvalnata, в 31 March 2012 - 09:51 PM, написа:

Затова ли след инцидента имаше акция за спасяването на глутницата.

Да се извадят други кучета, които са в района. Други кучета - кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени, с паспорти - водещи се на еди кой си. Не спекулирай, ако обичаш!
Които ще заминат по направление, защото екото, което не си е свършило работата в района, като не е хванало дивите кучета, сега ще си измие ръцете като прочисти целия район (макар да се съмнявам дълбоко, че точно тези, за които се говори, че са участвали в инцидента ще бъдат уловени изобщо). Без грам мисъл, че утре, точно на това място - ще има още толкова кучета. Чисто нови, диви и нехващаеми. И няма да ги донесат тия, дето хранят сега кучетата там.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#146 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 10:04 PM

Ако искаш да знаеш-детето ми взето от децкий дом.Бих взела още ,обаче не дават.И ще нося отговорност до края на живота си ,ако трябва -и живота ще дам за това дете,не само отговорность.И ще создам всички условия за него ,и то няма да расте в кучкарник.
За децкий дом в Могилино ти говоря,И по това време салам по земя. в кучешкий приют видях в кв. Хладилника.
[/quote]
А дойдохме си на думата!Не е възможно на всички който обичат животни и са осиновили такива да осиновяват по 20 -30!
И как ми се скарахте само почти да си помисля че,съм дошла пред вратата ви с 20 кучета и ви моля да ги приютите!!!!
Луда работа
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#147 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 March 2012 - 10:04 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 31 March 2012 - 12:40 PM, написа:

agalina

Там е работа че от години я дълбая тая проклета "Кастрирай-върни" в големите градове и навсякъде отговорът е един и същ:
- Ама тя не се провежда както трябва.
И в Румъния не се провежда както трябва, и в Москва, и в Петербург. Всеки един здравомислещ човек ще се запита - защо аджеба в толкова различни държави и в различни градове оправдание е едно и същото?
На никой ли не му е направило впечатление че експеримента "кастрирай-върни" се провежда изключително, единствено и само в страните на Източна Европа?

Не е само и единствено в източна Европа. Така се работи и в южна Италия, особено в Сицилия , в южна Испания, цяла Гърция, цяла Турция. Тоест в страните, където има свръхпопулация. Аз съм била на всички тези места и нещата там си вървят видно ..Няма нито брожения ,нито оправдания.Нито през ден ужаси .

Трябва да кажа ,че съм абсолютно съгласна с теб за подхранващите с мършляк и кокаляци.Мисля ,че тези хора не са в ред и вредите ,които причиняват събирайки глутници и създавайки условия за агресивно поведение са извън всякаква нормалност!.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#148 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 10:12 PM

Показване на мнениетоmil_, в 31 March 2012 - 09:54 PM, написа:

ira67, а вие защо мислите, че никой не осиновява кучета? Че никой не търси домове на осиновяемите кучета? Това, че вие не осиновявате не означава, че никой не го прави.
Вална, говориш си колкото да не заспиш. Никой не пречи за никакви агресивни. Само че по нареждане на Кърджев досега беше така: всяко куче се прибира с етикет агресивно. ВСЯКО. Така и ще продължи, явно.

Сьдя по хора от наш квартал,те крият кучета ,те ги хранят,и кога ас им казах че има в квартала безплатни кастрации ,скочиха срещу мен че сьм жестока.А тея кучета и мойто дете нападнаха ,а то беше само на 2 годинки.Буквално на сантиметри успях да хвана детеИ кога направих им забележка,те ми казаха че детето тичаше а кучето се оплаши и трьгна да го хони от страх.А кучето беше на 10 м. от дете, при дедко, който го хранеше и го пазеше от мойто двегодишно дете.А кучето беше на големина на немска овчарка.Бях готова да удуша това куче с голи рьце ,но то избяга.ПОсле ми обясняваха че то било добра душичка и налитало от страх.Но то преди 2 седмици намери си майстора ,някой го отрови.Не мога да кажа че се радвамсе от този факт,но все пак поспокойна сьм станала че го няма.

#149 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2012 - 10:13 PM

agalina, че то с това кой не е съгласен само не разбрах?
Кой в тази тема каза, че трябва да се разхвърля храна и да стои по поляните?
ira67, ами не може така да обобщавате за всички. С подобни хора всеки от нас води непрекъснати войни. Не може да ми се вихрите тук да ми обяснявате, че съм същата и трябвало да си прибера всички бездомни у нас. За протокола аз лично изобщо не храня никакви кучета, не издържам психически да се грижа за животно на улицата. Но познавам хора от квартала ми, които се грижат. Освен за трите пред блока си, са завели около 20 по приятели с дворове и ги наобикалят редовно да носят хляб поне. Задомили са 5-6 късметлии, кастрирали са всички. Какво ви пречат такива хора?
Заедно със същите хора махнахме 2 от трите, след като ги заляха с киселина. Тези кучета бяха най-добрите приятели на децата от квартала, ходеха навсякъде с тях и децата до ден днешен щом ме видят ме питат за тях, а някои плачат.

#150 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 31 March 2012 - 10:20 PM

agalina
Относно пък Турция, Гърция, Испания и Португалия мога МНОГО да ти кажа. Същото безхаберие цари у тях. Турция ли искаш? Избиват ги и никой не хае. Португалия ли искаш? Испания? САМОРАЗПРАВА им е името. В Португалия и Турция имам приятели, реват та се късат: бе ние не смеем да излезем на вън бре, особено с родословна женска по времето на разгонването е пълен ад(не ви ли е познато? Баш като у нас)

Дойде една жена да живее във Варна, имала две шнауцерчета. Ми тя се ужаси:
- Вие как живеете тук? Откъде да купя кучегон?!

Е, това ли е правилният въпрос на човек, закупил имота в България, ако има домашни любимци:
- Откъде да купя кучегон?
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#151 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2012 - 10:25 PM

Е и какво, моля, доказва това?
В южните държави има проблем с кучетата. Заради манталитета, защото е сходен. Сама го казваш, но ако го кажа аз, ще избълваш двайсет змии и гущери.

#152 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 31 March 2012 - 10:54 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 31 March 2012 - 08:20 PM, написа:

agalina
Относно пък Турция, Гърция, Испания и Португалия мога МНОГО да ти кажа. Същото безхаберие цари у тях. Турция ли искаш? Избиват ги и никой не хае. Португалия ли искаш? Испания? САМОРАЗПРАВА им е името. В Португалия и Турция имам приятели, реват та се късат: бе ние не смеем да излезем на вън бре, особено с родословна женска по времето на разгонването е пълен ад(не ви ли е познато? Баш като у нас)

Пълни глупости! Хайде кажи къде точно ,примерно в Турция, реват та се късат и и не могат да излязат навън ,че ми стана яко интересно? Или в Гърция ?
С Родословна Женска (О родословна, репете родословна ,за който е пропуснал ) по време на разгонването и е трудно у нас да - главно заради акъла на стопаните и, които си мислят ,че е нормално да я развеждат където им скимне.И да побъркват всичкото наоколо хора и добитък.

Не само ти имаш домашни кучета.И аз имам ,винаги са били териери тип бул. От "лошите". Кучегон не ми е трябвал
User's Signature

#153 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 11:09 PM

mil_
Знам че си усиновила куче ,че си борилась до последно за живота му.Но проблем няма да се махне сам по себе си ако храниме кучета.Не сьм казала че не трябва да ги храните.На бездомни кучета трябва да се сложат чипове и който гарантира за тях че се безобидни ,да се подпишат под номера на чип че за това куче някой ще носи отговорность.Като кастрирах котка ,своят адрес оставих в клиника ,своят подпис поставих.Като кастрираха кучета в служба по моя инициатива ,вьрнаха ги обратно, не чи сме ги искали..Стовариха ги в двора и ние искаме или неискаме грижихмесе за тях,.Не чи те спряха да нападат хора ,но поне направихме всичко по силите си поне да не раждат.Вярно че след време станаха помарзеливи и спряха да налитат. на хора ,само лаят.
Щом сте ги кастрирали свои ,трябва редовно ,всяка година да ги вакцинирате ,сложете им ярки кишки.От февруари до края на март имаше безплатна акция за кастриране ,вакциниране и чипиран.Хора в квартали трябва да прециняват какви кучета имат ,от екоравновесие немогат да знаят за нрав на всякакво куче.И призив за спасяване на кучета на Тина в Малинова долина -това просто подигравка сьс тоят човечец който бере душа в болница.То че куче кастрирано ,то не значи че не се разгонва ,то пак се разгонва,само че неможе да забременнее.Покрай него пак собирасе глутници,а ви знаете че в размножителен период кучета нападат наймного.Те пазят кучка от конкуренти ,понякога я пазят и от хора .А нападне ли едно куче ,нападат и останали за компания.
А можете ли да гарантирате за улично куче???Аз немога ,и за това мисля че ако искате да се махне проблем,не трябва да затвараме очи на чужда болка ,утре на място на тоят дядо може даъ бьде нечие дете.Ас не сьм Бьлгарка.,но вие сте ,и Ви градите Бьлгария.
Аз просто искам мойто дете да не попадне в новини както попадна момиче което почина от рани, нанесени от помяри които бабка хранеше.И за сожиление,мен не ме интересува какво ще стане с тея кучета .Не искам те да се живи.БИх искала и бабка да понесе наказание ,обаче закон не предвижда това.,а те пазиха кьща на бабка ,А бабка си жива и здрава ,и дали изобщо осознава свойта вина?

#154 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 31 March 2012 - 11:13 PM

agalina
Човек, в Турция в Анталия все едно не бях с куче и не им видях в тоя град голямата псевдо-фукня? Недей така, точно в Турция високо киноложко ниво няма да видиш. Или в Солун не им видях на гърците как реагират кучетата? Ти не разбра ли трагедията на гърците, набедени до скоро за "Щастливото кралство"???)))) Стига бре човек, не се излагай. А пък в Лисабон ми живее едно приятелче - тя до преди да се сдобие с куче не е предполагала какво може да я сполети. Пълен ужас е в град Лисабон, държава Португалия. Същото е и в Испания.

Нито в една развита държава, богата и сериозна, не се практикува "Кастрирай-Върни". Никъде. И е въпрос на време тази гадна бомба да гръмне... Да не мислиш че ми харесва тази мисъл?
User's Signature

#155 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2012 - 11:25 PM

Е, въпрос с намалена трудност: Защо ще се практикува кастрирай и върни там, където няма свръхпопулация?
Много интересен пример е Италия. Една държава, един закон. В северна няма, в южна има. Какво е различното?
ira67, нещо не разбирам защо съм ви длъжна с нещо? Все нещо трябва да правя аз, а вие - не?
Това с разгонването на кастрираното куче нещо ... сверете си биологията.
Кучетата ги има. Искате да не са живи - ами единственото, което ви казвам, е че колкото повече се избиват, толкова повече ги има. Вие какво предлагате, освен аз да взема всичко да свърша някак си, ако може? Да поема отговорност за всичката чужда безотговорност? Хубаво, да зарежем кастрирай и върни, каква ви е програмата?
А за кучетата на Тина толкова ли не разбрахте, че не са от същото място, не са от въпросната глутница и никого не са нападали?

#156 Потребителят е офлайн   parrot_66 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Показване на мнениетоFuria_S, в 30 March 2012 - 11:04 PM, написа:

Та така никой и не ми отвърна - колко още старци, деца и инвалиди трябва да пострадат за да се наситят подхранващите на глутниците и фенките на "кастрирай-върни"?

Колко още разпокъсани искате за да мирясате? 10? 200?
Кога ще се нахраните, кога ще ви е доволна душата? Дайте времеви период, дайте бройка на жертвите. Да знаем по кое да се ориентираме.

Аз след този конкретен случай подхранващите отказвам да ги смятам за хора.

Спри да задаваш въпроси,на които няма да получиш отговор.Само не разбрах какво е решението според теб?Да се приложи евтанация?Няма достатъчно приюти и това всички го знаем,затова за момента "кастрирай-върни" изглежда, като най-доброто решение.Хора подхранват кучетата,но като спрат дали ще се реши проблема?Най-вероятно НЕ....или ще се разпръсне глутницата или ще стане "по-напорчива" за храна,което ще предизвиква агресия.

#157 Потребителят е офлайн   agalina Икона

• Advanced Member
  • Икона

Показване на мнениетоFuria_S, в 31 March 2012 - 09:13 PM, написа:

agalina
Човек, в Турция в Анталия все едно не бях с куче и не им видях в тоя град голямата псевдо-фукня?

Коя точно псевдо-фукня ?За кастрациите ли? Разкажи, моля
Иначе ,да,имат с кво да се фукат комшиите и с право - приютът в Анкара за проблемни кучета (повтарям проблемни прибрани ,останалите кастрирани и върнати ) , с капацитет до 3 000 кучета ,световна цифра !.И им се получаваше.А в УС им кмет и шеф на полицията.Странни хора нали ,че и южняци:)
User's Signature

#158 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 31 March 2012 - 11:40 PM

Показване на мнениетоagalina, в 31 March 2012 - 09:25 PM, написа:

Показване на мнениетоFuria_S, в 31 March 2012 - 09:13 PM, написа:

agalina
Човек, в Турция в Анталия все едно не бях с куче и не им видях в тоя град голямата псевдо-фукня?

Коя точно псевдо-фукня ?За кастрациите ли? Разкажи, моля

Нямат в Турция, Испания, Португалия и Гърция действаща програма "Кастрирай-върни" по този начин, по който я представяте в идеала си.

И не ми е забавно от този факт.
Писъци на зоо-шизофриниците относно "ВИЕЕЕЕ НЕ ОБИЧАТЕЕЕЕ КУЧЕНЦА, ИЗРОДИ" в интерес на истината омръзнаха не само на мен лично, но и на цялото ни общество. А точно това е страшното... Защото в един момент всяко едно действие ще предизвика такоооова противодействие, че мамата ще им жална на горките животни.

Знаеш ли че моя позната опонетка и фенка на кастрирай върни и подхранващата е с 4 породисти кучета, 3 от които са питбули и най-големия бил воден на бой?
Честно ти казвам, аз онемях когато разбрах как въпросната дама хем кокали на улицата разхвърля хем на бой си е водила животното. Това за мен е абсолютен показател на глутницезащитник. Двойни стандарти. Не казвам че всички са такива, но бях потресена от този факт....
User's Signature

#159 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 March 2012 - 11:45 PM

Ами не е важна обичта, зАрежи я.
Да говорим за прагматичност.
Никъде нямат правилния вариант на кастрирай и върни, защото навсякъде са мърлячи като нас. Продължават да въдят и изхвърлят. Липсват другите компоненти на системата. Властта бие отбой и прааас - цял оголен район, миграция, динамика на популацията, респ. агресия, нови истерии.
Аз вече съм склонна да мисля, че кастрирай и върни никога няма да тръгне. Нуждае се от воля на властите и обществена толерантност, която липсва.
Но кое ще тръгне? Не съществува към момента друга разработена система за блокиране на раждаемостта. При масово избиване остава неизменно процент оцеляващи, притокът на домашно развъдени не спира, раждаемостта изобщо не се контролира и при рязко нарасналите възможности за храна и подслон възпроизводството хвръква до небето. В светлината на това аз с чиста съвест мога да нарека привържениците на масовото избиване кръвожадни човекоядци, защото те настояват да продължава възпроизводството на все нови кучета до безкрай.

#160 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2012 - 12:14 AM

От тук нататък на фона на държавите, пострадали от "кастрирай-върни" какво видях.
Жертвите от ухапванията са основно деца, старци, инвалиди.
За канис-терапия дума да не става - ще се изложат на опасност и хората с уврежданията и четирикраките им помощници.
Обикновени граждани като мен търчат по задачите за да задомят пореден приплод, цъфнал на полянката зад блока, защото иначе подхранващите ще угоят още една поредна глутница. А аз искам мир. И тишина. и да си минавам с кучето от там спокойно. С моето куче, чипирано, кастрирано, регистрирано, вакцинирано, обезпаразитено, дресирано, че и в домова книга вписано. Без майтап.
User's Signature

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема