Dog.bg Форуми : Глутница кучета разкъса възрастен мъж

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (83 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Глутница кучета разкъса възрастен мъж Оцени темата: ***-- 4 Гласове

#401 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 04 April 2012 - 01:05 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 01:03 PM, написа:

Същото мога да кажа и аз, само че за разлика от теб аз наистина разбирам за какво говоря.

Дотук беше нормалният тон :db_046:
Щом толкова те бъркат личните ми активности - аз не протестирам пред екото. В момента завършвам безплатен проект за приют в една българска община.

#402 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона

Публикувано: 04 April 2012 - 01:07 PM

Furia, не вярвам някой, който иска да реши проблема, а проблемът е, че ИМА кучета по УЛИЦИТЕ, да не иска да има повече приюти. Не знам някой да е казал "Не искаме приюти". Искаме приюти, ама как да ги създадем.

Като допълнение - с наши ЛИЧНИ средства сме закупили терен, който искаме да направим на приют. Но вече втора година се борим с формалности и вече не знам дали изобщо ще успеем.

А кажи ми как да се появят тези приюти, за които ти говориш така, сякаш само като кажем "искам" и те се появяват.

А ти упорито отказваш да разбереш, че колкото и приюти да има, докато продължават да се развъждат кучета (знам, че си против междусъседското развъждане), приютите винаги ще са недостатъчно, защото ще има непрекъснато нови попълнения по улиците.

Не трябва да се съсредоточаваш върху твоето прозрение, че Кастрирай и върни не работи според теб, а да се настоява и действа за спазването на закона - там, доколкото ми е известно, има санкции за онези, които изхвърлят кучета, както и е регламентирано положението с кучилата. Просто трябва да се контролират тези неща. Въпросът е защо не се контролират и как да се направи така, че да започнат да се контролират.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#403 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 April 2012 - 01:16 PM

Показване на мнениетоwind, в 04 April 2012 - 11:07 AM, написа:

Furia, не вярвам някой, който иска да реши проблема, а проблемът е, че ИМА кучета по УЛИЦИТЕ, да не иска да има повече приюти. Не знам някой да е казал "Не искаме приюти". Искаме приюти, ама как да ги създадем.

Като допълнение - с наши ЛИЧНИ средства сме закупили терен, който искаме да направим на приют. Но вече втора година се борим с формалности и вече не знам дали изобщо ще успеем.

А кажи ми как да се появят тези приюти, за които ти говориш така, сякаш само като кажем "искам" и те се появяват.

Бре човек, докато се защитава тезата за К-В няма да има и приюти, абсолютно обяснимо е, държавата е един много тромав механизъм, щом до тук са я убеждавали че К-В работи този механизъм доооокааааатооооо обърне съставните части със скрибуцане, докатоооо се задейства - ще мине време, и то не малко. Да, тъжно е, да, гадно е, но това е положението. И на мен не ми харесва, но реалността не може да се отрича.

Мил, изобщо не ме интересуваш лично ти, ако не се беше обърнала директно към мен нямаше и да отговоря, както не отговарям на подмятанията на другуте тук.
User's Signature

Чау - кучето, близнало небето...

#404 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 01:21 PM

Причината да няма приюти не е в тезата, защото кастрирай и върни се осъществява също чрез приюти, а законът е задължил всяка община да има такъв.
Причината да няма приюти е, че се промотират цени по 5 хил. лв. на м2 за строеж на приют. Друга причина са устройствените нормативи и правила, които правят издирването на терен за такъв кауза пердута. Единствената възможност към момента се оказва едва ли не да вадиш земеделски земи от фонда и да сменяш предназначение, което е многогодишна процедура.
Е, как да не си се обърнала към мен, като си се обърнала.

#405 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 April 2012 - 01:25 PM

Furia, нещо май бъркаш. Имаше срок до 2011 г. кучетата да са прибрани в приюти, като всяка община разполагаше с около 3 години да си изгради тези приюти. Никой не им е казвал, щом работите по програмата Кастрирай и върни, няма нужда да имате приюти.

Само че какво стана? Няма приюти.

Така че каквото и да мислиш, в каквото и да вярваш, до каквото и прозрение да си достигнала, фактите са си факти.

Както навремето, когато Инквизицията е изтезавала и горяла на клада хора, които се съмнявали в нейните постулати. Но от това Земята не е станала плоска, само и само да им угоди, напротив - тя винаги си е била кръгла (вече е документирано поне с помощта на наличните технологии).

Както е документирано и всичко онова, което общините е трябвало да свършат, а не са, както е документирано в закон глобите и санкциите за всички нарушители, но те не се глобяват.
User's Signature

#406 Guest_wolves_*

• Група: Гости

Публикувано: 04 April 2012 - 01:28 PM

Мод: Получаваш предупреждение за обиди към потребители!

#407 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip
  • Interests:Кинология, генетика на окраска, обучение на кучето, развъдна дейност, ЧАУ-ЧАУ.

Публикувано: 04 April 2012 - 01:31 PM

Вместо да натиснат общинарите за изграждането на приюти, хората настояват че само К-В му е майката. Ей там е разковничито. Аз не съм чула и видяла някой протест с логото "за приютите" или нещо такова. Няма и да видя, защото е пределно ясно че държавен приют ноу-Кил не съществува. Думата евтаназия е станала вече признак на садизъм, ако някой я е изрекъл значи задължително е изрод, а милосърдните са тези които ронят сълзи над кученца.

Ужасна гледка е това в обществото ни.
User's Signature

#408 Потребителят е офлайн   elrisha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 04 April 2012 - 01:41 PM

"Едно си баба знае, едно си баба бае"..................

#409 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 04 April 2012 - 01:43 PM

Не знам какво очакваш да видиш. Няма нищо задължително, което една организация, един доброволец трябва да прави. Всеки прави онова, което може и което счита за нужно.

Ако смяташ, че някой някак трябва да натисне някого, вземи го организирай.

Аз за себе си знам, че не ме бива в организирането на каквито и да е акции, но с удоволствие бих подкрепила някой, който може да организира "натискането" на съответните институции, за да си вършат работата.

Междувременно правя онова, което мога.
User's Signature

#410 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 01:56 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 01:31 PM, написа:

Вместо да натиснат общинарите за изграждането на приюти, хората настояват че само К-В му е майката. Ей там е разковничито. Аз не съм чула и видяла някой протест с логото "за приютите" или нещо такова. Няма и да видя, защото е пределно ясно че държавен приют ноу-Кил не съществува. Думата евтаназия е станала вече признак на садизъм, ако някой я е изрекъл значи задължително е изрод, а милосърдните са тези които ронят сълзи над кученца.

Ужасна гледка е това в обществото ни.

Фурия,моля ви престанете вече с това къстрирай и върни във всеки ваш пост присъства.Никой не желае кучета по-улиците!Напротив всички искат те да са прибрани.
Искат хората приюти но г-жа Фъдъкова каза пари няма да дам!Към нея трябва да се обърнете а не кък "глутницезащитничките"
Относно вашето мнение ,че всички който нямат сертификат трябва да бъдат убити извинявайте ама вие сте новия Хитлер.
Това не е нормално елате в Германия и вижте как хората се срамуват от Хитлер!Това ваше крайно мнение не носи на никого добро превръща те се в един същински тиранин!
Аз например до сега не съм виждала приют в Германия в който поголовно да изтребват кучета.Говорила съм с германка ,която е доброволка там и момичето каза евтаназират се само агресивни и много болни.За да се определи дали е агресивно се вика психолог в повечето случай това са полицай който водят К9 или Hundeführer.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

All PIT BULLS -PLEASE FORGIVE THE HUMAN'S MISTAKAES

#411 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 02:00 PM

Показване на мнениетоwind, в 04 April 2012 - 11:43 AM, написа:

Не знам какво очакваш да видиш. Няма нищо задължително, което една организация, един доброволец трябва да прави. Всеки прави онова, което може и което счита за нужно.

Аз за себе си знам, че не ме бива в организирането на каквито и да е акции, но с удоволствие бих подкрепила някой, който може да организира "натискането" на съответните институции, за да си вършат работата.

Човек, ама за каква организация говориш, като едно елементарно кастриране и връщане на място НЕ Е решение на проблема, а само отлагане на разрешаването му, като друга алтернатива НЯМА. Просто НЯМА, нали виждаш? Не защото тя не съществува, а защото не се предлага в нашето общество. Представи си за момент подобен инцидент в Лондон? и то след многобройните сигнали? Дали щеше да се случи? Не, защото по сигнал животните се изтеглят в държавен приют, където след определен престой се евтанизират. Те пак там имат и пъпи-милове, и породоподобни, и махленски скачки - имат, имат, няма какво да се лъжем- но нямат глутници и свободно шляещите се бездомни, от които да пострадат хора. Ти не виждаш ли какво става - първо се убедиха чиновниците и псевдозащтитниците че КВ-то е голяма работа за Изстискване на кинти, сега докато се обърне другата страна ще минат години. През които и на обикновени хора и на животните дупе да им е яко. Както винаги ще го отнесат най-невинните.
Но ако се настоява че заблудата КВ е панацея, нищо няма да се промени.
User's Signature

#412 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 02:07 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 02:00 PM, написа:

Показване на мнениетоwind, в 04 April 2012 - 11:43 AM, написа:

Човек, ама за каква организация говориш, като едно елементарно кастриране и връщане на място НЕ Е решение на проблема, а само отлагане на разрешаването му, като друга алтернатива НЯМА. Просто НЯМА, нали виждаш? Не защото тя не съществува, а защото не се предлага в нашето общество. Представи си за момент подобен инцидент в Лондон? и то след многобройните сигнали? Дали щеше да се случи? Не, защото по сигнал животните се изтеглят в държавен приют, където след определен престой се евтанизират. Те пак там имат и пъпи-милове, и породоподобни, и махленски скачки - имат, имат, няма какво да се лъжем- но нямат глутници и свободно шляещите се бездомни, от които да пострадат хора. Ти не виждаш ли какво става - първо се убедиха чиновниците и псевдозащтитниците че КВ-то е голяма работа за Изстискване на кинти, сега докато се обърне другата страна ще минат години. През които и на обикновени хора и на животните дупе да им е яко. Както винаги ще го отнесат най-невинните.
Но ако се настоява че заблудата КВ е панацея, нищо няма да се промени.

Фурия ,не сте права!!!Никой няма да убие куче,котка, слон нито в Англия нито в Германия!!!В предния си пост ви описах как стоят нещата тук!!Сега отново ще повторя никой не евтаназира животно просто ей така трябва да има причина за това било то агресия или болест но никой няма да хване 20 кучета и да ги евтаназира просто ей така!Ако се намери куче цхака 20 дена да си го потърси стопанина ако не го направи кучето се дава за осиновяване ако никой не го вземе му се търсят временни домове и ако отново никой не го пойска си изживява живота в приюта.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.

#413 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 02:16 PM

... И държавния приют евтанизира кучетата ако надхвърлят определена бройка и не са осиновени. Никой до живот не ги издържа в държавните. Никъде. Няма такъв бюджет, разберете го най-накрая. Бръкнете в Гугъла да видите история на Шуменската Бета-Максима, която я пратиха за протезиране в Германия и там германските лекари я евтанизираха. И това е случай, за който знаем, а колко са тези за които не ни е известно?
User's Signature

#414 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 April 2012 - 02:23 PM

Фурия, това вече си е живо тролстване...хората се съсипаха да обясняват, да разсъждават по темата, да търсят решения (някои както виждам не само търсят, а вече работят по такива - изграждането на приюта със собствени средства и новия проект), а ти продължаваш като латерна с това "Кастрирай и върни" ??? Защо?
На всички им е ясно, че методът тук не действа и няма и как да действа по ред прични, които вече сто пъти бях казани и аз няма да повтарям.

Причините за кучетата по улиците и събирането на глутници и начин за решаването на проблема СА ЯСНИ! Проблемът е преборването на системата!

Стига с това КиВ... ужасТ
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

#415 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 02:34 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 10:42 AM, написа:

Извинявай, ако кинолози с над 20 годишен стаж не разбират от поведението на кучето и от глутници, то кой разбира от поведението им?

Извинявай, че ще ти спyкам балона , но кинологията не е наука. Биологията Е наука. В частност зоологията се занимава с животни.
Кинологията е кучекият вариант на "Mис Свят" . Събират се , за да си ги мерят : теглото , ръста , обиколките и уменията. Нa кучетата.( И миските).
С тази разлика , че "миски" не можеш да си развъдиш . Kучета можеш да си развъдиш.

Kинологията към биологията е малко като астрологията към астрономията.

Kой знае повече от кинолозите ли ? Биолозите!

Интересно , че при толкова писане за връзките ти c кинолози , треньори и пр, имаш куче, което не може да бъде погалено от непознат човек.( По твои постове) . Куче, което не се сработва с уличните (пак от твои постове) и т.н.
Така че антагонизмът ти с уличните кучета може да се крие и някъде другаде.

Помня ги тези неща , не защото имам нещо против теб лично, а защото забелязах , че често говориш за квартала, в които съм израснала и в който родителите ми живеят от 68-a година насам. И много добре знам , че там няма такива апокалиптични сцени на изядени хора , скалпирани деца (пак от твои постове) и пр.
И защото родителите ми хранят блокови кучета. Но не могат да си ги приберат, защото вече имат 6 животни , прибрано от улицата - кучета и котки.
Така че твоите "хранилки"," неграмотни" и пр. обиди ми падат доcта близо в "личната градина"!

PS : Има ли модератор да ban-ва wolves?

#416 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 02:34 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 02:16 PM, написа:

... И държавния приют евтанизира кучетата ако надхвърлят определена бройка и не са осиновени. Никой до живот не ги издържа в държавните. Никъде. Няма такъв бюджет, разберете го най-накрая. Бръкнете в Гугъла да видите история на Шуменската Бета-Максима, която я пратиха за протезиране в Германия и там германските лекари я евтанизираха. И това е случай, за който знаем, а колко са тези за които не ни е известно?

Ако аз бях намерила Мими кучето без крака щях да я ефтаназирам защото тук не говорим за един или 2 загубени крака а за цели 4-ри .Животинката е осакатена за цял живот и по този начин тя не е пълноценна!Аз лично гледах котка с прегазена глава 6 месеца накрая почина от инсулт знаетели колко усилия са от страна на собственика и знаетели колко болки са това за животното?!
http://forum.dog.bg/...B0/page__st__20
Прочетох и тази статия в която вие сте писала.Сега аз пак да обесня ,че това което сте написала относно парите за инвалиди,че се прибират и никой не ги гледа са глупости!Германия не е България от която и точка да го гледате!
Преди повече от 2 месеца от Полша пристигат кучета за осиновяване едно от кучетата явно е претърпяло някаква злополука и нямаше кучешки зъби .Германците я взеха и и направиха операция на стойност 10 000 евро за да и сложат протези.Цялата сума бе платена от държавата!
Да може би ако се препулно бройката ще умъртвят най-старите.Но да кажат а това куче е 15 дена тук евтаназираме го ГЛУПОСТИ!
А забравих да кажа,че за новата 2012 Ангела Меркер ще построй 50 нови прюта.
User's Signature

#417 Потребителят е офлайн   Furia_S Икона

• Вещица
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 02:41 PM

Показване на мнениетоowl, в 04 April 2012 - 12:23 PM, написа:

Фурия, това вече си е живо тролстване...хората се съсипаха да обясняват, да разсъждават по темата, да търсят решения (някои както виждам не само търсят, а вече работят по такива - изграждането на приюта със собствени средства и новия проект), а ти продължаваш като латерна с това "Кастрирай и върни" ??? Защо?
На всички им е ясно, че методът тук не действа и няма и как да действа по ред прични, които вече сто пъти бях казани и аз няма да повтарям.

Причините за кучетата по улиците и събирането на глутници и начин за решаването на проблема СА ЯСНИ! Проблемът е преборването на системата!

Оооо значи като се изсипаха сума ти куп глупости по адреса на пострадалия и гнус по мой адрес - не е тролстване, разрешено е и е можело, не се възмутихте, а като си отворих устата за мнение по-различно от вашето значи тролствам. Благодаря, разбрах ви:-)))))
И да, аз настоявам че ако не беше КВ тази трагедия нямаше са се случи.

Към горния постинг допълнение:
Пък аз ако бях намерила Мими нямаше да я приспа, както Добрева не я е приспала. Но определено и в Германия няма да я пратя, тук си имаме ортопеди и хирурзи, както сърбите на тяхната Мила са направили в аналогичен случай протези за смешна сума, така това е възможно и тук.
User's Signature

#418 Потребителят е офлайн   zangievkaa Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 02:46 PM

Показване на мнениетоFuria_S, в 04 April 2012 - 02:41 PM, написа:

Показване на мнениетоowl, в 04 April 2012 - 12:23 PM, написа:

Оооо значи като се изсипаха ти куп глупости по адреса на пострадалия и гнус по мой адрес - не е тролстване, разрешено е и е можело, не се възмутихте, а като си отворих устата за мнение по-различно от вашето значи тролствам. Благодаря, разбрах ви:-)))))
И да, аз настоявам че ако не беше КВ тази трагедия нямаше са се случи.

Фурия един последен въпрос към вас:Ако програмата к и в се спре и кучетата ще изчезнат така ли??Или се спирай к-в и се почва масово изтребване ????
Аха сега разбрах няма да прекратите мъките на едно сакато улично куче но искате да изтребите всички здрави !??Нали така
User's Signature

#419 Потребителят е офлайн   g_tanov Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 April 2012 - 02:51 PM

zagievkaa, внимавай с коментарите за Мими, че българите (тези, които живеят в България) са много чувствителни на тази тема.
Доколкото съм виждал клипчета с клетата животинка - считам, че се е отървала от стреса и се чувства добре с протезите.
Виждам, че имаш желание да коментираш и че проблемът те интересува, но наистина не знаеш какво става тука.
А от тук пишещите, само няколко знаят какво говорят и защо го говорят.
Поздрави и по-полека с крайните обобщения. Иначе си добро момиче. Личи си;)

#420 Потребителят е офлайн   owl Икона

• Adopt! - Don't buy!
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 04 April 2012 - 02:53 PM

Трагедии се случваха И ПРЕДИ КиВ!!! (Имам предвид преди някой изобщо да се замисли по проблема с уличните кучета, да мисли програми за кастрации, прибиране в приюти и каквото и да било, защото някога беше така и аз имам бегъл спомен, родителите ми пък го знаят от опит...) Когато хора "съжителстват" с животни се случва.

Това малко като темата за случките с мечките в Смолянско и бабите и дядовците, дето ходели в гората да събират билки...Специалисти се счупиха да им обясняват какъв е начина да няма проблеми и да "съжителстват" спокойно, но те не, те пак като латерна си знаят тяхното "Ще убием мечките, те ни пречат" - та случаят е подобен...имам предвид с мисленето и реакциите на хората, естесвено в моя случай говорим за съвсем диви животни.

Та, нахапани имаше и преди КиВ, явно не е това проблемът?! Проблемът е наличието на кучета по улиците
User's Signature

Качена снимка

Качена снимка

• (83 Страници) +
  • « Първа
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема