Прекрасен БЪЛГАРСКИ развъдник на булита! Определено ще си взема куче от тях!!!
Публикувано: 01 April 2012 - 11:04 PM
Тази борса има 200+ ПОРОДИ кучета и имат бебета целогодишно...... Дори не мога да си представя колко кучета трябва да бъдат откраднати или колко кучки трябва да раждат по 2 пъти на година, откакто са на 6-7 месеца и да живеят в някое мазе/гараж/изоставен имот на купчина с десетки, ако не и стотици други...........!?
Утре може моята булка да бъде открадната... Утре може вашето були да бъде откраднато... И да бъде продадено някъде си, с фалшиви документи, за което могат да го евтанизират............ Не мислите ли, че БРФК трябва да направи нещо по въпроса...?
Когато съм бил бебе, сме имали далматинец... Той е бил откраднат точно от такъв човек и продаден в Гърция... След няколко години, майка ми разбира какво е станало... Не искам дори да знам на колко бебета той е станал баща, преди да е бил продаден... И колко от бебетата му са измряли, защото нито имат ваксини, нито родителите им са гледани в добри условия........
Трябва по някакъв начин да се борим с тях! За нас, за хората, които стават жертви на борсите и за кучетата, които са най-големите жертви!!
Глобален Мод: Редакция на линк водещ към сайт за продажба на нерегламентирани кучила
Публикувано: 02 April 2012 - 08:42 AM
Публикувано: 02 April 2012 - 11:08 AM
Публикувано: 05 April 2012 - 08:06 AM
Тия общо взето май не са пропуснали порода..
Ако вземат, че се организират всички да противодействат.. току виж се получило нещо..
Доколкото знам подобни елементи без документи трябва да плащат такса, за да множат.. А дали няма някоя глобичка.. по възможност мнооого солена, ако не го направят? Само на първо време.. Докато се измисли как законово да им се спре тока, че ми писна вече..
Накупуват си невежите хора квото падне по-на далавера, а после по улиците се разходжат питоподобни и всеподобни по 3то коляно. Общинарите точно тези дни нещо се равълнуваха на тая тема.. С малко общи усилия точно сега могат да минат разни поправки в закона, целящи да се спрат подобни безобразия, което ще помогне и да се спре продажба на кученца и котенца из зоомагазините...
Изобщо всякъв внос на неродословни, некастрирани животни просто трябва да се забрани...
Да се оповести публично, за да са наясно хората и да не им минават на подобни изроди плоските шеги. Евентуално тогава може и да се заинтересоват повече хората на тема порода, отговорност, уважение.
Да има строг контрол по размножаването.
Некастриран неклубен индивид, да се разглежда като обект на развъждане и следователно да подлежи на таксуване, като такъв. (Щото разни породисти се пускат да се облекчават на воля в размножителния период, да облагородяват меееестното население един вид).
Всички неродословни публични обяви да подлежат на проверки, наказания и зверски глоби. Да видим, дали ако на Бай Пенчо му се родят 10 голдънчета (щото са ултра модерни и Бай Пенчо е решил да не чака 6тицата от тотото), дето мисли да ги продаде по 200 лева парчето, му изтресат глобичка от 5000, няма да се сети, че е по-рентабилно да си кастрира кучката. Или да я изхвърли на улицата.. Смело! И никога повече да не помисли за куче. Но пък да се знае, че ще има кой да я прибере. Демек да се поработи и по темата с приютите.
Общо взето за около 5 години нещата биха се поизчистили без да се налагат безумните им евтаназийни програми.
Уличните кучета ще спрат да прииждат поради няколко причини...
След като им се изтресе солената глобичка на разни хитреци, ще спрат да бълват 2 пъти годишно последен модел нещастници. Или поне тарикатите ще останат много по-малко.. и то за кратко време.
Разните им подобия на питове, ротове, ривъри и квото там има още, ще спрат да се натирват на улицата, след като щастливите собственици надушат, че всъщност не са такива, за каквито са ги взели.
Хората, които наистина искат кученце, но не могат да си позволят породисто, а вече няма откъде да си вземат такова за 200 лева, ще се обърнат към приютите.
Дали управата на клуба мисли, че има възможност за такива стъпки?
Публикувано: 05 April 2012 - 01:11 PM
Сега остава и нещо да подемем. Като се замисля, не съм чула БРФК да изрази позиция или да инициара някакви действия в тази насока и по проблема с бездомните кучета също.
Публикувано: 05 April 2012 - 01:56 PM
siringa, в 05 April 2012 - 01:11 PM, написа:
Сега остава и нещо да подемем. Като се замисля, не съм чула БРФК да изрази позиция или да инициара някакви действия в тази насока и по проблема с бездомните кучета също.
Не си чула, няма и да чуеш. Щото няма далавера от работата в обществена полза, нищо, че БРФК е регистрирана именно в ОБЩЕСТВЕНА ПОЛЗА. Няма да чуеш, щото се искат средства и нерви да се работи с общественото мнение, а при г-на Литов има само ПРИХОДИ. Разходите са мръсна дума, освен ако не става дума за тези, направени с цел пране на пари и укриване на средства от всички нас , като наскоро декларираните "дарения за клубове" дето скоро ще трябва да доказва пред полиция и прокуратура ... да се готвят и надарените.
Публикувано: 05 April 2012 - 02:06 PM
Става въпрос за морал.
А при г-на има як дефицит.
Публикувано: 05 April 2012 - 03:39 PM
Viktor-Bull terrier, в 05 April 2012 - 02:02 PM, написа:
По какъвто и да е начин. Трябва да бъдат спряни.!
Явно не си бил онзи ден на общото събрание. И явно на хора като теб им е все едно какво се случва с техните собствени пари.
Аз не съм от тези хора и държа да знам къде отиват хилядите левове членски внос и новоизмислени "дарения", които съм платил през годините за да има КИНОЛОГИЯ в България, а не с моите средства ръководството на БРФК да си купува коли и да плаща силикона на любовници и пр. интерсни "разходи по същество"
Публикувано: 06 April 2012 - 11:34 PM

Вход

Горе
Цитиране +