хипогликемията и то особено такава кавато е била при Вас 1,3 не може да се свърже с хипотироидизъм. При хипофункция на щитовидната жледа поради забавената метаболитна обмяна организмът поддържа по-ниски стойности на глюкозата, но те остават в рамките на нормата. Така , че странното е, че като причина за хипогликемията посочвате сърдечни и щитовидни проблеми.
В списъка на причините за хипогликемия са др болести, които могат да са съпроводени със сърдечни проблеми, но щитовидната не присъства.
Куче с нестабилна походка
Публикувано: 26 July 2006 - 05:43 PM
Публикувано: 26 July 2006 - 10:59 PM
Цитат
Хипогликемия
Глюкозата е основната въглехидратна субстанция източник на енергия за мозъка. Основната причина за хипогликемия при кучетата е инсулинома( функционален тумор на островните клетки на панкреаса). Серумните нива на инсулина са силно повишени поради неговата хипер продукция от неопластичните клетки. Клиничните признаци могат да се проявят в две посоки - невроглюкопения ( припадъци, слабост, колапс, атаксия, летаргия, слепота, хистерия) и симпатикоадренална стимулация (мускулни тремори, неврози, безпокойство и силен глад). Признаците често са свързани с гладуване, превъзбуда, физическо претоварване или хранене, тъй като след храна се стимулира отделянето на инсулин от тумора.
Други причини за хипогликемия - хепатоцелуларна карцинома, хемангиосарком, аденокарцином на слюнчените жлези, ювенилна хипогликемия (особено при кученца от дребните породи под 3 месечна възраст изложени на студ, глад или гастроинтестинални заболявания), предозирано инсулиново прилагане.
Глюкозата е основната въглехидратна субстанция източник на енергия за мозъка. Основната причина за хипогликемия при кучетата е инсулинома( функционален тумор на островните клетки на панкреаса). Серумните нива на инсулина са силно повишени поради неговата хипер продукция от неопластичните клетки. Клиничните признаци могат да се проявят в две посоки - невроглюкопения ( припадъци, слабост, колапс, атаксия, летаргия, слепота, хистерия) и симпатикоадренална стимулация (мускулни тремори, неврози, безпокойство и силен глад). Признаците често са свързани с гладуване, превъзбуда, физическо претоварване или хранене, тъй като след храна се стимулира отделянето на инсулин от тумора.
Други причини за хипогликемия - хепатоцелуларна карцинома, хемангиосарком, аденокарцином на слюнчените жлези, ювенилна хипогликемия (особено при кученца от дребните породи под 3 месечна възраст изложени на студ, глад или гастроинтестинални заболявания), предозирано инсулиново прилагане.
от тук :)))

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 27 July 2006 - 08:23 AM
Да, така е. Някъде да виждате хипофункция на щитовидната жлеза и сърдечни проблеми в списъка с вероятните причини за хипогликемията?
Ето за това писах, че е странно, а Вие Agalina ми отговаряте, че нищо странно няма. Според мен има!
Ето за това писах, че е странно, а Вие Agalina ми отговаряте, че нищо странно няма. Според мен има!
Публикувано: 29 July 2006 - 09:14 AM
Цитат
Нищо странно няма- брадикардия постоянна ( често около 38-40 в мин.) ,аритмия постоянна (не дихателна , както и същатата честота в покой), образувание в дясна камера 1 / 2 см , с краче - според известни европейски вет кардиолози - остатъци от глистите , блок АВ 2ра ,хипо функция на щитовидна , доказано с ъс стотици хормонални изследвания и ехо ---- хипогликемия.А да не забравя- следствие от Дирофилариоза е твърде вероятно.Плюс характерният за породата (ам стаф) - проблем генетичен с щитовидната.
Да - мислех ,че съм го писала (все бързам )- имаше и хипокортицизъм.На него се дължи хипогликемията и т.н.А за щитовидната - беше аденом,които се разви лошо...За сърдечното заболяване- нарушението в проводимостта също води до подобен проблем.Просто много - хипо и моето бързо писане.....- мислех, че в първото изречение съм писала хипо функция на надбъбречна , вм .щитовидна - за нея пиша после ,като описвам цялото състояние.

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 05 August 2006 - 04:33 PM
Резултати от днес:
Цитат
Биохимия
Глюкоза 5.00
mmol/l веноз. от 3.8 до 6.1, капилярна от 3.5 до 5.5
Глюкоза 5.00
mmol/l веноз. от 3.8 до 6.1, капилярна от 3.5 до 5.5

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 05 August 2006 - 09:25 PM
Цитат
А сега де.На гладно ли?
Може би ще трябва да провериш тази кръвна захар още няколко пъти- за да стане ясно .
Може би ще трябва да провериш тази кръвна захар още няколко пъти- за да стане ясно .
На гладно-да. При положение, че имаше съмнения относно първата проба, че може да не е наред - това сега го доказва. Иначе - ще направя още една проба - ако всичко е наред - туй то.

Публикувано: 06 August 2006 - 01:04 AM
препоръчвам 3-та биохимия в друга лаборатория обаче.

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

Вход

Горе
Цитиране +