Dog.bg Форуми : Междусъседски проблеми

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Междусъседски проблеми Истината за обикновения човек, от гледна точка на "не-кучкар".

#21 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 April 2012 - 10:00 AM

Показване на мнениетоzhel, в 06 April 2012 - 07:09 AM, написа:

А,ако не му издадат разрешително за ограда от общината?

Какво разрешително? Разрешително, доколкото знам, се изисква за масивна ограда. За мрежа няма никакъв проблем.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#22 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 April 2012 - 10:04 AM

Показване на мнениетоbuddy, в 06 April 2012 - 09:55 AM, написа:

Моля, със или без съгласието на автора, темата да бъде преименувана. Примерно, "Междусъседски проблеми".

:ba_025: :rc_036:
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#23 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 April 2012 - 10:10 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 06 April 2012 - 10:04 AM, написа:

Показване на мнениетоbuddy, в 06 April 2012 - 09:55 AM, написа:

Моля, със или без съгласието на автора, темата да бъде преименувана. Примерно, "Междусъседски проблеми".

:ba_025: :rc_036:

Благодаря за бързата реакция, мод! :rc_036:

#24 Потребителят е офлайн   zhel Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 April 2012 - 07:27 PM

Показване на мнениетоwind, в 06 April 2012 - 08:00 AM, написа:

Показване на мнениетоzhel, в 06 April 2012 - 07:09 AM, написа:

А,ако не му издадат разрешително за ограда от общината?

Какво разрешително? Разрешително, доколкото знам, се изисква за масивна ограда. За мрежа няма никакъв проблем.

Няма да има проблем,ако са се разбрали за границите на имотите. Като чета писаниците,маи нямат консенсус.
Vesela_5 ,може и да съм докаран до лудост от общинарски .......... "основателни причини". :zz_220:

#25 Потребителят е офлайн   mi6eto_i_ashley Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Retrievers, AGILITY
Публикувано: 08 April 2012 - 01:12 PM

Не мисля, че беше правилно да сменяте заглавието на темата ми, без да бъда предупредена за това. Проблема не е в оградата и това не е междусъседски проблем. Ок- ограда ще вдигнат. Има още един човек, който не иска да има безразборно кучета там и това е човекът който живее над "лудата и наркомана" (ще ги сложа в кавички, защото според Vesela_5 ""наркоман" е нечие субективно мнение"). Tой също страда от това, но оградата не е нещото, което ще го спаси от ухапване.

Показване на мнениетоVesela_5, в 05 April 2012 - 06:38 PM, написа:

Аз пък прочетох само това:

Цитат

Проблема е следния: между двете къщи няма ограда.

Ако се направи ограда, не виждам друг проблем.

Аз изрично го написах- има ненормално голям брой кучета, които хапят и се разхождат не само в двора, а и по улицата. Другото, което споменавам е, че кучетата се измъчват по някакъв начин, което за мен също не е нормално. Не съм отворила темата, за да ви кажа, че между две къщи няма ограда- моля четете внимателно!

След като се вдигне въпросната ограда, какво ще се случи с кучетата (и няколкото котки /едната се обеси на щорите и стоя доста дълго като украшение на холът им /), които постоянно влизат в къщата и не излизат от там? Кой ще ги накара да си сложат входна врата (порта), за да не излизат кучетата извън къщата? Кой ще ги глоби, че кучетата им не са кастрирани, регистрирани и чипирани, което при ухапване автоматично никой не носи отговорност върху собствеността на кучетата?
До кой да пишат?
User's Signature

The more people i meet, the more i like my Golden Retrievers!
Качена снимка

#26 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 08 April 2012 - 01:32 PM

Показване на мнениетоmi6eto_i_ashley, в 08 April 2012 - 01:12 PM, написа:

До кой да пишат?

БАБХ.

p.p. http://www.iwns.org/index.php?id=48
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#27 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 08 April 2012 - 01:35 PM

Те нека си направят първо оградата, та да могат да си се движат спокойно в собствения си двор.

За другото - въпроси без отговор.

Не знам защо все още си мислим, че България е ПРАВОВА държава. Не е. България е интересчийска държава - ръководи се от интересите на една шепа хора, другите - кучетата ги яли ...
User's Signature

#28 Потребителят е офлайн   greeneyed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 01:38 PM

Имате 2 сериозни и по темата отговора :

ot gabipap

"Като са викали полиция, община, Екоравновесие, БАБХ, писмени сигнали и жалби има ли подадени? С входящ номер и всичките му там необходими елементи? Какви отговори са получили на тях? (Защото по закон, в едномесечен срок всяка институция е длъжна да отговори). Най-малкото - може да се провери тези кучета регистрирани ли са и ако не - да се наложат предвидените глоби.
Ако има писмени сигнали с входящи номера и без отговор - това е добър повод в настоящия момент тези твои познати да се обърнат към медиите - с документите в ръка, да ги помолят да дойдат да снимат на място "опасните кучета""

ot DessyD
"Мисля, че хората ти се оставят да ги мотаят институциите. Не си спомням в кой от законите (нека другите ми помогнат), може да е и ЗЗЖ има определена квадратура за кучета и котки. Ако кучетата превишават бройката, която се полага според квадратурата, няма как да не могат да направят нещо. В най-добрия случай ще направят предписание за изнасяне на определен брой кучета от къщата. ....
Ако се намери къде да се настанят част от кучетата и се обвинят въпросните хора в жестокост към животните по смисъла на ЗЗЖ може да се предпише нещо по-бързо за изпълнение от органите на реда. "

#29 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Икона

Публикувано: 08 April 2012 - 01:41 PM

Показване на мнениетоmi6eto_i_ashley, в 05 April 2012 - 01:26 PM, написа:

Проблема е от години- викали са полиция, Екоравновесие, Общината и който можете да се сетите- всички с един отговор- НИЩО НЕ МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ! Оправдали са се с това, че кучетата са домашни и че нямат право да влязат нито в двора, още по-малко в самата къща. Когато ми се обадиха, ми казаха, че единственото което им е останало да направят е да ги изтровят, защото няколко пъти са се спускали на детето и не му дават да си влезе до къщата.

В светлината на настоящите събития обаче могат повторно да извикат същите органи - "агресивни" нека да бъде ключова думичка - ще си спестят собственоръчното отравяне ...

Блазе им на онези, които вярват, че с жалби и тем подобни може да се постигне резултат ...
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   magi_st Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 April 2012 - 01:49 PM

Отговорите се съдържат във въпросите.

Първо да си направят ограда.Ако не е масивна, няма нужда от проект, НО и масивна да е не съм чувала да се бутат огради и то разделящи два имота.По скица, викат геодезист, набива колчета и по тях се прави ограда.

Сами казвате, че кучетата се сменят постоянно, тогава, ако се изтровят тези с какво ще се помогне за състоянието на приятелите Ви?Ще дойдат нови нали?Всяка внесена жалба, писмо и т.н. в държавна институция, трябва да има отговор до един месец след внасянето и.Завежда се с входящ номер, трябва да се пази и после се започва с телефонен терор към институцията, защото иначе няма да ви чуят.Завежда се преписка, за не хуманно отношение към животните.Като викат полицията има си закон, да го спазват.И нека малко прочетат закони и наредби и да са подготвени за следващите си стъпки, защото тук в БГ трябва да си подготвен и да си търсиш сам правата.

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни