За външно обезпаразитяване на кучето ми използвам каишките Kiltix на Bayer. Вече 2,5 години ги ползвам през активния период на гадинките и съм супер доволен от резултатите- бълхии въобще не съм виждал, а кърлежи съм намирал само 2. И тово е при условие , че кучето е всеки ден на разходка в извънградските пространства т.е. на места които въобще не са третирани срещу паразити, като градските паркове.
Сега обаче кучето ми е бременно и към края на месеца ще се окучи. Та въпроса ми е може ли каишката да окаже някакво вредно влияние върхо новородените кученца? И ако има такава вероятност какво да ползвам за периода докато кученцата са при майката.
Обезпаразитяваща каишка при бременно и кърмещо куче
Публикувано: 06 April 2012 - 10:27 PM
Здравейте , лично аз не съм слагала нищо за външно обезпаразитяване на бременната ми кучка , избягвах дори градските паркове и градинки , защото дори и да пише че са обезпаразитени то не винаги е така ! Разхождах я предимно в дворовете на училищата след като децата са приключили с учебните занятия и така се спасихме от кърлежите и бълхите . Родиха се здрави и жизнени бебета и майката ги отгледа всички .
Не знам колко е вредно да се слага външно обезпаразитяване на бременна кучка , но аз лично не бих рискувала Колкото по-малко медикаменти по време на бременност , толкова по-добре ( съдя от опита на майка )
Желая ви лека бременност и раждане
Не знам колко е вредно да се слага външно обезпаразитяване на бременна кучка , но аз лично не бих рискувала Колкото по-малко медикаменти по време на бременност , толкова по-добре ( съдя от опита на майка )

Желая ви лека бременност и раждане

Страница 1 от 1