Animal Rescue Sofia - Приют "Богров"
Публикувано: 18 October 2010 - 01:03 PM
Добра е идеята, да се обучи някой да помага на Зонкер обаче.
Публикувано: 18 October 2010 - 01:24 PM
Аз мога да влизам в клетките и да вадя и прибирам кучета, вчера основно това правих, но не всяка седмица мога да идвам до Богров. И изобщо има ли човек, който да е там толкова често, колкото Zonker, който да е способен да му помага? И тъй като Zonker ходи в събота, кой ще го прави в неделя ?
Публикувано: 18 October 2010 - 06:59 PM
Chupacabra, в 18 October 2010 - 12:56 PM, написа:
Още нещо, за което повечето доброволци не се сещат е играта с кучетата - те освен разходка имат нужда и от внимание, игра, тичане. За тях едно е да си играеш с кучетата вътре, друго е да си играеш с човек.
Аз също имам една такава мисъл: дали е възможно да съберем пари и да закупим колове и мрежа, с които да се огради по-голямо пространство и там да пускаме кучетата свободно да тичат и да играят? Металните колци са 25 лв за 6м. , т.е. по 12,5 лв. за 3м. кол, а мрежата е 70лв. за 25 метра. Това е предварително, сигурно е възможно да се намерят и по-евтини варианти.

Да, човекът наистина е цар на зверовете, защото многократно ги превъзхожда по жестокост. Ние живеем с цената на чужди животи. Нашите тела са истински гробници! Ще дойде време, когато хората ще гледат на убиеца на животни така, както на убиеца на човеци. Леонардо да Винчи
Публикувано: 18 October 2010 - 07:05 PM
Цитат
От тук.
Публикувано: 18 October 2010 - 07:48 PM
Относно разходките на кучетата: последните няколко седмици влизам основно в клетки с кучета, на които почти не се обръща внимание, просто кофти разположение, всеки се лепи на първите две клетки до входа или на външните от дясно. Говорих с някои от доброволците, които идват редовно в събота и се разбрахме да вадим кучета от "пренебрагваните" клетки. Хората нямаха нищо против, веднага разбраха каква е ситуацията. накрая на деня всеки да си вземе любимеца и да се занимава с него, но преди това да се погрижи и за другите кучета.
Опитвам се да изградя ротационен принцип, две поредни съботи да не вадя кучета от една и съща клетка.
Обаче остава проблема с капацитета...с 10-15 души в долната сграда повече от 4-5 клетки на ден не съм успявал да изпразня

Можеби трябва да се състави график, да се знае кой ден кои клетки са разходени, да няма препокриване през събота и неделя.
Също така трябва някой от доброволците да вади кучета, персоналът и без това има адски много работа с чистенето и да спира на всеки 5 минути за да вади и прибира куче е просто

Самото вадене не е толкова трудно, стига да си готов да те омажат, изпохапят, издерат и наскубят

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"
Публикувано: 18 October 2010 - 08:12 PM

Да, би могло да се прави списък на вратата на всяка клетка, в който да се отбелязва колко кучета са разходени. Хората, които ходят по често в Богров вероятно вече ги познават и по имена, така че не би било проблем, мисля.
А за това ограждение и аз си го мислих днес. Ако се циментира и се дигне поне двуметрова ограда, предполагам, че ще бъде идеално за кучетата. Но имайки предвид, че на цялото това пространство могат да се направят клетки, не знам дали ще е разумно да изгражда игрище.
Иначе, ако се хванем 15 човека да изчистим терена от бурени и корени на храсти, ще стане бързо и лесно. От там нататък всичко може да се изгради от достатъчно компетентни хора, не е нужно да се викат майстори, на които да се плаща.
Публикувано: 19 October 2010 - 09:21 AM
Chupacabra, в 18 October 2010 - 08:17 PM, написа:
нещата ние си ги правим - майтори не викаме :)
за да направим нещо като манеж :) ще трябват около 350лв - за ограждането
но както е писал Зонкер - терена е много, много кофти
Добре е да се разчисти и да се направи една аКция само за това, но трябява да сме доста хора,
но остава проблем след като разчистим и заравним с какво да го покрием
защото почнат ли , а те вече почнаха - редовните валежи ще стане - МАЗАЛО
Публикувано: 19 October 2010 - 12:03 PM
Бихме могли да покрием почистеното място с по-дебел найлон. Не знам колко време ще издържи, но пак е по-добре от нищо. Стига да почистим х)). То там пак си става мазало така или иначе, не съм сигурна, че ще може да се строи изобщо нещо този сезон.
А Anuk, някой сетил ли се е да пише в сайта, че ще има нужда от лопати за сняг ? Току-виж някой се отзове още от сега. То можем и ние да си сковем, не е трудно.
Публикувано: 20 October 2010 - 04:53 PM
аз съм Стелла (тази русата, дето си играе с малките кучета и облича ризници на толкин фестивали ;) ).
Мислила съм си същото нещо, че трябва още някой да може да изважда кучета, защото Марто има само две ръце и не може да е на 5 места едновременно. Та, аз и без това вече идвам всяка събота, бих си предложила услугите. От детските клетки нямам никакъв проблем да вадя сама кучета, също така съм изкарвала няколко пъти от 15/16 клетки. Не ме е страх, но вече за по-възрастните кучета не знам... аз съм все пак само 50 кила ;) Може да пробваме да видим какво ще стане или да измислим някаква схема на разпределение...

When the last moon is cast over the last star of morning
And the future has passed without even a last desperate warning
Then look into the sky where through the clouds a path is torn
Look and see her how she sparkles, it's the last unicorn
Публикувано: 20 October 2010 - 07:11 PM
Zonker, в 15 October 2010 - 03:54 PM, написа:
Имате 6 бр. готови.На кой и как да ги предам?

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 22 October 2010 - 04:32 PM

Стела: В 12-та клетка повечето бебета не са пускани на повод, а има и няколко асоциални, които имат нужда от гушкане, но не ми стига време да стигна до тях. В 9-та клетка са посвикнали на повод , но има някои срамежливи дребосъци. Не съм сигурен какво е положението в другите бебешки клетки.
Ще говоря утре дали можем да направим някаква схема, която да се окачва на вратата и където да се записва кои клетки са били изпразвани в събота и кои в неделя...

Early this morning, when you knocked upon my door, I said "Hello, Satan. I believe it's time to go!"
Публикувано: 22 October 2010 - 05:13 PM
Публикувано: 22 October 2010 - 06:12 PM

С несоциалните е по-сложно, но едно по едно и с тях ще се разберем...
On an unrelated note: Както казах, че идвам всяка събота, взех че се разболях и утре ще пропусна

When the last moon is cast over the last star of morning
And the future has passed without even a last desperate warning
Then look into the sky where through the clouds a path is torn
Look and see her how she sparkles, it's the last unicorn
Публикувано: 23 October 2010 - 08:11 PM
Zonker, в 22 October 2010 - 02:37 PM, написа:

Със здраве да се ползват.И тук да кажа - ако има нужда от още подобни неща - поводи,нашийници,нагръдници,мисля,че ще мога да помогна.Както и за някое кучешко палтенце.

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ
Публикувано: 04 November 2010 - 12:19 AM
Дарението е от Български Голдън Ретривър Клуб. Храната е предназначена за животните от Сеславци, Богров и Кремиковци.
Искрено се надявам и за пореден път призовавам и други киноложки клубове да се включат в тази благородна кауза!
Публикувано: 07 November 2010 - 06:26 PM

Благодаря на всички доброволци за търпението и старанието, което вложиха в социализирането на няколко бебета от 12 клетка. В началото с всяко асоциално бебе е малко трудно и не е никак фън, но с времето усилията се отплащат и тези красавци придобиват шанс за осиновяване и нормален живот.

Публикувано: 08 November 2010 - 09:29 PM

Пак страОтни снимки си направила

Махатма Ганди