Dog.bg Форуми : Бяла персийка

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Бяла персийка

#1 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 April 2012 - 02:50 PM

Котката е подарък на съседи на моя баща, но хората не могат да се грижат за нея и се отказват. Тя е чисто бяла, на около година и половина, с хигиенни навици, не е капризна към храна, кастрирана /лично я водих на кастрация/, вече много занемарена и отслабнала. Не е застрашена от изхвърляне, но не ми се иска да остава за дълго там, защото условията наистина са лоши. Дом, обаче ще търся без да бързам. Държа да остане в София, за да мога да държа връзка с хората и да я виждам от време на време. За съжаление разполагам само със снимки с много лошо качество - въпреки това ще ги кача, за да я видите. Телефона ми е 0886620166 Даниела.

Качена снимка Качена снимка Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 April 2012 - 03:04 PM

Уаууу, невероятна хубавица е! Направо завиждам неблагородно и на този, който ще я осинови и на теб, че си имала възможност да я погушкаш. Пожелавам и много късмет и дано точните хора бързо да се намерят!

#3 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 07:23 PM

Благодаря MechoPuh :smile:. Наистина е много хубава, но това само ще затрудни избора на осиновители. Дано момичето да има късмет и пожеланията ти да се сбъднат.

#4 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 09:44 PM

КОте е страхотно ,направо искам да я гушна и да прибера .Но имам персиец мьжкар, кастриран, и незнам как ще среагира ,
,страх ме да не я тормози.Пусках при нас кастрирана улична котка ,так той опитваше да се чифтосва с нея,
Мисля че няма да е трудно да я задомите ,голяма красавица.
А сьм мислила ,дали на моят му не липсва другарче .Някой да гледал в апартамента по 2 кастрирани котки,няма ли да започнат да делят територия???

#5 Потребителят е офлайн   СНЕЖАНКА Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 10:13 PM

Оооо, тази маца е страхотна! Дори от некачествените снимки личи красотата й. Пожелавам й най-свестните стопани!

ira67 - Много хора гледат по няколко кастрирани животни заедно, така че това не е проблем. Аз лично съм с 4 женски котки, но никога не съм имала мъжки и не мога да кажа нищо за отношенията между разнополови кастрати. Другарчетата са хубаво нещо, ако някога решиш - вземи и на твоя другарче.

#6 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 April 2012 - 10:57 PM

У дома гледам 4 кастрирани женски котки. Проблема не е в това, че са женски или мъжки, а в това, че си бранят територията. Всяка котка, като всеки човек си има характер и реагира различно на една и съща ситуация. С последната прибрана от мен котка, която кръстих Нерол /прибрах я в края на януари т.г./, Нигра си играе и е в добри отношения от самото начало. Другата ми котка Амира - едва сега започва да я приема и да се закача с нея, а най-старата Мърси, се държи на висота и не забелязва никоя от трите изброени-освен, ако не реши да ги ступа, за да им покаже, кой е най-старши. Гледала съм и кастрирана мъжка и женска котка - не е имало проблем, но пак си зависи от самото животно. Някои котки в началото не се харесват, а после стават неразделни, други никога не стават "приятели". Най-вероятно сте кастрирали вашето коте по-късно или след, като е бил с женска и затова си е изградил навик, но би трябвало с течение на времето и изчистването на организма от хормони да притъпи този инстинкт или дори напълно да изчезне - това пак е много индивидуално. Не мога да ви посъветвам нищо, защото най-добре си познавате котето, но определено смятам, че всяко животинче се чувства по-добре, като има за компания себеподобно :smile:

#7 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 07:12 AM

Интересува ме ,дали има инстинкти заострени за ловене на мишки ,имам и катеричок ,който може да постои за себе пред моят котарак ,но за безопасность ги разделям,не чи котарак ще го хване ,а че катеричок сам напада на него.Така живеем от 3 години.Моят котарак не излиза навьн ,катеричок сьщо.Котарак кастриран на 10 месяца ,не бил сьс женска ,сега е на 4 години.Това снимки на мойте идиотчета.Купихме коте за дощеричка ,но тя не се занимава с него а ас.Той много добричек и кротьк ,все спи,понякога ни хапа за крака да му обьрнем внимание.Не досаден.Собирахме го с кумшийский котарк кастриран ,мой се закача да играе,но друг не иска.Не сьм видяла агресия.
Интересува ме това коте ,но преди да се взема решение ,бих искала да се запозная с коте.Да видиме как потрьгнат неща между тях.
И още ,дали като имам 2 котки, те ще исползват една тоалетна??!?
Прикачена снимка
Прикачена снимка

#8 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 11 April 2012 - 10:32 AM

Показване на мнениетоira67, в 11 April 2012 - 05:12 AM, написа:

Добрата практика е броят на тоалетните да е равен на броя на котките. За предпочитане е да сложите 1 допълнителна тоалетна. Не е невъзможно да ползват и 1, но има вероятност ако едното коте е ходило вече по нужда, другото да не иска да използва замърсената тоалетна и да се изпишка/ака на някое непозволено място.

#9 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 02:19 PM

Показване на мнениетоira67, в 11 April 2012 - 05:12 AM, написа:

Интересува ме ,дали има инстинкти заострени за ловене на мишки ,имам и катеричок ,който може да постои за себе пред моят котарак ,но за безопасность ги разделям,не чи котарак ще го хване ,а че катеричок сам напада на него.Така живеем от 3 години.Моят котарак не излиза навьн ,катеричок сьщо.Котарак кастриран на 10 месяца ,не бил сьс женска ,сега е на 4 години.Това снимки на мойте идиотчета.Купихме коте за дощеричка ,но тя не се занимава с него а ас.Той много добричек и кротьк ,все спи,понякога ни хапа за крака да му обьрнем внимание.Не досаден.Собирахме го с кумшийский котарк кастриран ,мой се закача да играе,но друг не иска.Не сьм видяла агресия.
Интересува ме това коте ,но преди да се взема решение ,бих искала да се запозная с коте.Да видиме как потрьгнат неща между тях.
Прикачен файл IMAG0005.jpg
Прикачен файл DSCN6569.JPG
Не ме разбирайте погрешно- аз не Ви "навивам" да я вземете :smile:, а просто отговарям на въпросите Ви. Абсолютно съм убедена, че ще има достатъчно желаещи и ще мога да избера /надявам се /подходящи хора. Тя е живяла в апартамент, а сега в къща, но на двора не излиза - не знам дали някога е гонила мишки, но със сигурност има подобни инстинкти - все пак е котка :wb_052:.

#10 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2012 - 03:05 PM

Аз в момента имам 7 котки-4 мои персийки и други 3-все навлеци от улицата.
Всички са кастрирани и се разбират чудесно!!!
Не се колебайте, вземете си компания за вашия котарак.За един-два дни ще свикнат. :smile:

#11 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2012 - 05:06 PM

Котана вече  е при мен. Положението е по-лошо отколкото си мислех, като става дума за козината й, но иначе не е слаба. Козината е в ужасно състояние опитвам се да изрежа сплъстените участъци и където мога да разреша, но това не е работа за сам човек. Тя не се противи много, а просто се гали и мърка без да спира - невероятно е как издържа "лудата с ножицата", дето иска да я офъка тотално, но... Утре съм уговорила една приятелка да ми помага. Знам, че при подобна ситуация обикновено се стриже с машинка, но не ми се иска да го правя. Става много смешна, защото аз режа ли, режа, а по нея се появява дупка след дупка и цели голи участъци. Като я острижа тотално и я изкъпа ще я снимам да я видите. 

#12 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2012 - 10:55 PM

Котарака ме наймалко притеснява ,искам компания за него,притеснява ме катеричока .Нямате представа колко става агресивен като чувствасе застрашен.Това не като добричко животинче от картинка ,то истинска фурия.На два пьти нападна котарака,удари го по глава скачайки отвъсоко и изчезна на корниза.Держиме ги в различни стаи .От 7 до 12 катеричок хазяин в хола и врата затворена ,даже щерка ми несмее да влиза там сама.Той веднага ий скача на глава ,тича по нея драскайки и тя пищи.Само ас мога да го контролирам ,даже мъжът ми се пази от него,той два пьти . го перфорира. След 12 00 той си ляга да спи и само към 18 00 излезне замалко да похапне и пак го няма до сутринта ,чели нямам катерица.Щерка ми с нетерпение чака момента той да се скрье в кьщичка,след това му затварям вратичка ,той си затвори дупка в харлупка с ръкавичка и само тогава се отварят врати в апартамента и ние движиме спокойно ,включително и котарак.Ще попитате защо го держим тоят идиот ,а затова че изхраних го от биберонче ,той няма никакви инстинкти за свобода.Ас поех отговорность и ще го гледам ,че вината е моя че той няма инстинкти .А неможе това животинче да бъде затворено в клетка ,те умират от обездвижване.
А вие като имате 7 котки и тоалетни ли 7 имате.Те не се ли бият помеждуси?Извинете ,но цял живот отглеждах кучета и нямам никакьв опит с котки,за мен те се загадка.Моят котарак много гротък,не ми создава проблеми.Дали ако взема котенце няма да се карат.???
Бих искала да знам в кой район на София намирасе котенце???Дали можем да ги запознаем???Котарака ми хич не малак ,5 кг.,
Мога да ви помогна с разресване ако имате нужда.Те персийци много кекави .Моят хвана малко бълхи и целият стана на рани,купих фронтлайн и изпотрових бълхи ,но сега пак има пърхот.Те не се като обикновенни котки ,много се нежни.

#13 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2012 - 02:59 PM

Харесва ми, че мислите за всичко :ba_025:. Благодаря за предложението за помощ при разресване, но тук ще се наложи стригане - нещата са трагични :ud_009:. Котката е много гальовна и кротка. Аз съм от Хаджи Димитър - и да, може да ги запознаем. Не знам дали има нужда да казвам, но в Стара Загора има център за диви животни, и ако тази катеричка наистина е толкова страшна може да се обърнете към тях за съвет или да им я дадете - те ще осигурят среда максимално близка до нейната истинска и там тя би се чувствала по- добре.

#14 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2012 - 07:34 PM

Водихме сьс тях преговори ,нестава той за там.Още като беше малак им звьняхме ,но тне нямаха опит с тях.После те отгледаха женска и вече щях да ги собираме,женската я изяде лисичето.
Направих ме изводи и не го пратихме там ,той вече тотално не сдтава за свобода.А котето ако се наложи да постригвате ,недавайте я в ръце при който било .ПОдобре сами дая острижете.Много ме претеснява наркоз ,само в крайният случай ,Да не стане фал.Тук на форума след постригвани след 2 деня коте почина ,не издержа наркоз.,или от стрес .Започна да залита и си утиде .Подобре грозно постригана отколкото мъртва.

#15 Потребителят е офлайн   PURSY Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2012 - 08:58 PM

Нямам 7 тоалетни, а само три. Щом са чисти, котаците си ги ползват без проблем. Не обичат да им е мръсно. :ab_041:
Котанка е чудесна.

#16 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 April 2012 - 10:35 PM

Показване на мнениетоira67, в 17 April 2012 - 05:34 PM, написа:

Подобре грозно постригана отколкото мъртва.

:ab_041:Ето това е нашия случай :ab_041: - измъчваме се и двете, но напредваме бавно - малко, по малко.

Благодаря PURSY - и е най-галената персийка, която съм виждала.

#17 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2012 - 04:34 PM

Пуфи вече е в новия си дом, където надявам се ще свикне с другата котка, която хората имат. За сега котарака на Ира е под леглото, а тя лежи отгоре и му фучи. Ако не свикнат един с друг /в което се съмнявам/, котката ще остане там, докато й намерим нов дом. Благодаря на Ира за това, че дава шанс на това изстрадало същество и наистина вярвам, че няма да има проблем. Очаквам снимки, които тя обеща да качи довечера :mg_062: .

#18 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2012 - 08:31 PM

Качвам видио ,котка продолжава да съска на моят котарак.Прави го от страх ,а той просто я гледа влюбено .Тя яде но не пие вода ,завъртялась в туалетна,но мирише ий на котарак ,излезе от там .Вече няколко часа моят котарак гледа я влюбено скъсявайки растояние ,но тя му съска и той страхувасе и се держи на растояние.Дали ще свикнат??
http://youtu.be/vor6CfV2ivo

#19 Потребителят е офлайн   lgdani Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2012 - 09:09 PM

Много ти благодаря за клипа Ира :smile:. Много са сладки, а той е направо трогателен в опитите си да я омилостиви. Не се притеснявай и не насилвай нещата. Тя е у вас само от няколко часа, нека се отпусне и да свикне с обстановката - дай два/три дни, седмица и съм сигурна, че нещата ще са съвсем други и ще ни показваш как си играят. Тоалетната тук също не използва веднага, а чак на следващия ден и не се притеснявай за това, ако й се ходи ще я посети. Котките са нощни животни, остави я да обиколи дома ви тази нощ, да остави тук-там своята миризма и ще видиш, че всичко ще е наред. Тя по природа е много мило същество и съм убедена, че скоро ще се промени. Дано не бъркам :wb_052: .

#20 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 April 2012 - 09:18 PM

Дано да е така,но тя не мърда от там къде я оставя.Занесем на един диван ,там стои,занесем на друг,там лежи и спи.На стол а поставя ,там стои.Затворих котарака в друга стая ,тя порасходисе малко и се заби зад гардероба.СТрахувасе от Мъро ,но и на Мъро взе страхът.Но нали котарак кастриран ,защо я търси така и очи не отвежда от нея,а тя просто спи.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни