Dog.bg Форуми : Бременно куче

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Бременно куче Първата така тема беше изтрита !

#1 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 11 April 2012 - 02:59 PM

Незнам защо първата такава тема беше изтрита нито сме се карали и сме се псували или нещо такова хм.... сигурно някой от админите има развъдник .... Но аз правя нова защото съм каза че до края на седмицта ще кача снимки на родословието на майката и бащата !!! Бях качил снимки по-късно пак ще ги кача !! ИНФОРМАЦИЯТА КОЯТО СЪДЪРЖАШЕ ПРЕДИШНАТА ТЕМА НЕ Е ЛИ ПОЛЕЗНА ТА СТЕ Я ИЗТРИЛИ БЕ ????

Защото все още не сте ги качили. Има си форум за представяне на кучила, където ще ви помоля да качите родословията и на двамата родители и да представите очакваното кучило. Предната тема беше сметната за реклама на някакви си кученца с недоказан произход, което тук не се толерира.
Мод.

#2 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 09:40 PM

Абе ква реклама бе охооо кученцата още не са се родили алоо вие добре ли сте ???? И нямам намерение да ги продавам тук БОЛНИ МОЗАЦИ !!!

#3 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 April 2012 - 09:42 PM

линкът не вод иникъдее !!!!!!!!!

#4 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 April 2012 - 07:12 AM

Ето ви ЛИНК.
Имаше едно ваше мнение в предната тема, където дори сложихте цената на неродените кученца.

#5 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2012 - 08:52 AM

Показване на мнениетоrodegunda, в 12 April 2012 - 07:12 AM, написа:

Ето ви ЛИНК.
Имаше едно ваше мнение в предната тема, където дори сложихте цената на неродените кученца.

Ами след като са ме питали колко смятам да ги давам да се правя на луд че незнам ли ???? Мерси

#6 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2012 - 10:19 PM

Не се карайте .Човек още не се сбльскал проблеми и с кученца.Не искам да обиждам никого ,той още не навьтре в нещата.Като порозбере това и онова ,с други очи погледне на неща.Сега му всичко розово. .И ас не сьм согласна с него ,но все пак подобре някой добьр совет дадем . вместо да спорим за родословияНикаква реклама не сьм видяла в неговата тема,него злобно попитаха а той злобно и със сарказм отговори. Не смятам че струвало за това да махате тема.Място на земя има и с кучета сьс родословие и без родословие.Какво значение има.А на автора на тема, искам да кажа, че на кученцах няма да разбогатееш.Подобре кучка да роди ведниж и я кастрирай.Обичай това куче и не го исползвай за изкарване на пари.Ако мислиш, че всички ще трьгнат да ги купуват кученца като топьл хляб,грешиш.ТИ за едни вакцини ще дадеш сума пари .Родословия кученца така или иначе няма как да имат,и стойноста им няма да е голяма.За да кажеш че твое куче елитно,трябва мноаго труд да вложиш,Да подготвиш кучка за изложба,да вложиш в това животно много пари.Ти не си имал трьпка да имаш изложбено куче,а това родословие нищо не струва без оценка ,так че няма смъсъл да го качваш.С това само дразниш хора които навътре в неща.Ти не си.Много труд трябва да вложиш в това.И то чи пусна кучка толкова рано ,кучкари опътни няма да го направят.Кучето още не се развило,ти не му даде шанс.Мислиш чи редно едно момиче на 12 да роди.Не чи невозможно ,но нередно..За да получи кучка оценка отлично, тя трябва да бъде във форма.,със напьлно сформирано тяло.Тя трябва пьрво трябва да получи титла,и тогава можеш да розмахваш сьс родословие.
Мойте извинения ако на някой не му хареса моето мнение!!

#7 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2012 - 09:24 AM

Показване на мнениетоira67, в 12 April 2012 - 10:19 PM, написа:

Не се карайте .Човек още не се сбльскал проблеми и с кученца.Не искам да обиждам никого ,той още не навьтре в нещата.Като порозбере това и онова ,с други очи погледне на неща.Сега му всичко розово. .И ас не сьм согласна с него ,но все пак подобре някой добьр совет дадем . вместо да спорим за родословияНикаква реклама не сьм видяла в неговата тема,него злобно попитаха а той злобно и със сарказм отговори. Не смятам че струвало за това да махате тема.Място на земя има и с кучета сьс родословие и без родословие.Какво значение има.А на автора на тема, искам да кажа, че на кученцах няма да разбогатееш.Подобре кучка да роди ведниж и я кастрирай.Обичай това куче и не го исползвай за изкарване на пари.Ако мислиш, че всички ще трьгнат да ги купуват кученца като топьл хляб,грешиш.ТИ за едни вакцини ще дадеш сума пари .Родословия кученца така или иначе няма как да имат,и стойноста им няма да е голяма.За да кажеш че твое куче елитно,трябва мноаго труд да вложиш,Да подготвиш кучка за изложба,да вложиш в това животно много пари.Ти не си имал трьпка да имаш изложбено куче,а това родословие нищо не струва без оценка ,так че няма смъсъл да го качваш.С това само дразниш хора които навътре в неща.Ти не си.Много труд трябва да вложиш в това.И то чи пусна кучка толкова рано ,кучкари опътни няма да го направят.Кучето още не се развило,ти не му даде шанс.Мислиш чи редно едно момиче на 12 да роди.Не чи невозможно ,но нередно..За да получи кучка оценка отлично, тя трябва да бъде във форма.,със напьлно сформирано тяло.Тя трябва пьрво трябва да получи титла,и тогава можеш да розмахваш сьс родословие.
Мойте извинения ако на някой не му хареса моето мнение!!

Защо се извиняваш какво е това ако на някой не му харесва на който нему харесва да не го чете и тва е :) А иначе казах сто пъти от кучето си няма да правя бизнес !!! Много добре знаете че ако исках никой от тук нямаше да разбере че кучето ми ще ражда и да избегна всякакъв вид критика към мен нали така ? Аз обаче реших да се подготвя затова кеото ми предстои а не като дойде момента и да не знам какво да правя но жалко че толкова малко хора решиха да ми помогнат като дадат някой друг съвет..... Кучето ми е на година и половина и това му е трето разгонване собственика на мъжкаря се занимава от много време със кучета и каза че няма както да чакам вече можеби съм се подвел времето ще си покаже но нали знаете за всичко си има пръв път !!! Това ми е първо куче и когато я погледна се изумявам как съм постигнал тези неща с нея говоря за дресировка дисциплина красавица е не е лишена от внимание грижи.Осъзнавам че съм допуснал много грешки но все пак съм напълно нов в това начинание и вместо повечето да те подкрепят те те нападат и с една дума те карат да се откажеш от това си начинание.... колкото до изложбата мисля лятото да я водя просто това не го знааех.Слеедващият сезон на "България търси талант" ще имате възможността да ме видите със кучето ми на сцената само да сме живи и здрави де :) Мина вече 9-ти ден от както е заводена а като се сетя още колко има ..... Да попитам какви витамини трябва да давам на кучето као цяло какви хапчета кога и всичко което трябва да му се прави като обезпаразитяване и такиви неща ? Ветеринаря ми си идва в Вторник и тогава ще отидем и да ни каже но искам да чуя и вашите мнения :) Бях чел че калций на бременно куче не се дава така ли е ?

#8 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2012 - 01:26 PM

Не искам да ти давам совет за твои вопроси.Ас свойте кучета храних от своят стол и естествена храна.Имах врьзки с кладница ,наймного давах телешко шкембе и варих телешки глави .Често клахме домашни животни и оттам давах.Често на ферма загивали животни ,не от болести а от раждания и няма да перечислявам причини.Давахме много домашно мляко и краве и козе.Кучета много обичеха да ядът гьши и крави лайна,ветеринар ми казвал да не им преча ,те от там взимат това какво им липсва .Кучета бяха свободни и пасяха трева при нужда.Всичко каквото им беше нужно набавяха по естествен начин. Не сьм пебягвала кьм никакви витамини и добавки ,освен ръби жир за козина.Затова не мога да ти дам акьл.Не мисля че място на кучето в апартамента и затова сега нямам куче .,само катеричок и котка.Ас в Украйна развеждах немски догове и кавказси овчарки,баха чемпиони и призьори,не пропусках изложби.НЕзнам дали през лято има кучешки изложби.,при нас бяха есен и пролет .Но за лято забрави ,кучето ти няма да бьде вьв форма.Заведеш ли я там ,прецакаш неща.Лошата оценка затвори всички врати за кучка.. Ако близки 2 седмици има някаква изложба още имаш шанс,после куче губи блясък на козина и форма.,и движения няма каквито трябва .Това като при жена ,пьрви 2 месяца никой няма да разбере че бременна.Не си направил кой знае каква грешка сьс заплождане ,,тя може би успее да вьрне форма до зима ,Но ако искаш да водиш куче на изложба ,то нетрябва да е кастрирано.,изложбени кучета кастрират само при застрашаване на здраве ,ако това се случи ,кучето ти отпада от развьдна дейность и няма какво да прави на изложба ,не чи там няма да те пуснат,за да ти вземат пари не исключено ,но в това няма да има никакьв смьсьл.
А кучки печелят титли наймного преди заплождане.А те влизат вьв сформиран клас на вьзрастни едва на година и половина ,дотогава трябва да излязат зъбъ прямолари,това зьб след кучешки.За това се учудих че толкова рано я пусна.ВЛез в сайт на бьлгарска кинология ,разгледай правила,за немски овчарки правила много завъсени ,,най труден психо тест на изстрели ,на котки ,на агресия и какво ли не .НОК служебно куче а не декоративно и затова изисквания се строги.То трябва да се научи да стои в стойка ,да показва зьби на съдья,да тиче по ринга без да обрьща внимание на окръжаваща среда и да не е страхува.Да не реагира на животни ,и недай бог да изремжи на съдья.

#9 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 13 April 2012 - 01:41 PM

Показване на мнениетоira67, в 13 April 2012 - 11:26 AM, написа:

.Кучета много обичеха да ядът гьши и крави лайна,ветеринар ми казвал да не им преча ,те от там взимат това какво им липсва .Кучета бяха свободни и пасяха трева Катрирано кучето ти отпада от развьдна дейность и няма какво да прави на изложба ,не чи там няма да те пуснат,за да ти вземат пари не исключено ,но в това няма да има никакьв смьсьл.

откровени глупости :tb_195:
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2012 - 04:07 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 13 April 2012 - 01:41 PM, написа:

Показване на мнениетоira67, в 13 April 2012 - 11:26 AM, написа:

.Кучета много обичеха да ядът гьши и крави лайна,ветеринар ми казвал да не им преча ,те от там взимат това какво им липсва .Кучета бяха свободни и пасяха трева Катрирано кучето ти отпада от развьдна дейность и няма какво да прави на изложба ,не чи там няма да те пуснат,за да ти вземат пари не исключено ,но в това няма да има никакьв смьсьл.

откровени глупости :tb_195:

Аев разбирачката айде моля те само гледаш как да критикуваш един съвет не си дала до сега .... ставай се мащай !!!! За мен ти и твоите познания са нищо сравнение със тези на Ира :) А тя стои на стойка не обръща внимание на кучета и други неща когато излезем на тренировка ! Значи Ира твоите кучета са извличали всичко което им трябва по естествен начин без никакви хапчета и такиви неща което е милиард пъти по-добре от тея хапчета съставени по химичен път :) Е аз няма как да направя това н ода ти кажа ти симного права въобще ако започнем да слушаме всичко което всеки говори просто щее ад за животното затова аз ще направя така консултирам се със ветеринар давам каквито хапчета трябва и овеличавам дажбата на храна и мисля че кучето ми ще се справи и без всичките тея неща които са изписани на всякъде за раждане и такиви неща :)

#11 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2012 - 04:21 PM

Аз чакам родословието да видя :tb_195:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   Victor_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2012 - 04:27 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 13 April 2012 - 04:21 PM, написа:

Аз казах че до края на седмицата (Неделя) ще ги кача самоче собственика ще си ойде във Събота тогава ще отида до тях и в неделя би трябвало да взема копието и ще го снимам и ще го кача НО нали знаеш че ще споделиш цялата информация която знаеш за бременноста и след това нали така сме се разбрали ? !

#13 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2012 - 04:33 PM

мхм :dry: Ама те моите познания нали нищо не струват за какво са ти :ab_041:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2012 - 04:47 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 13 April 2012 - 04:21 PM, написа:

А що вие не качите свои,какви се тея заяждания,??? Какво толкова ви интересуват родословия на кучка.?Ви тема продолжавате на висок тон. .Били казали на какво ниво вашите кучета .То ако има родословие да не би оспорите факт пче тя роди нещо друго ,поразлично от кучета. Та ас ходих на български изложби,50 процента хора незнаят какво да правят там,кучета неподготвени,те представа нямат какво да правят.За да учавства куче в изложба плащасе такса и то не малка.На изложба може да приемат и куче без родословие ,само то ще бъде извьн класиране.,което означава че файда няма от изхвьрлени пари.А били ми прокоментирал какво глупово сьм написала.Ако можеш да оспориш този факт ,направи го .
И бих искала да видя родословия и на свои кучета.ПОвярвай че нещо разбирам в това. И снимка прикачи .Ти ме заинтригува.

#15 Потребителят е офлайн   rodegunda Икона

• планински вир
  • Икона

Публикувано: 13 April 2012 - 04:53 PM

Тук не се толерира плодене на кучета с недоказан произход. И то основно заради неясния им здравен статут. България е пълна с "породисти" кучета с епилепсия, глаукоми, катаракти, родени без крайник и какви ли още не изненади заради това, че никой не знае кои са родителите на майката и бащата и какви гени носят. Заради това е цялата работа.

#16 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 April 2012 - 05:16 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в 13 April 2012 - 02:53 PM, написа:

Тук не се толерира плодене на кучета с недоказан произход. И то основно заради неясния им здравен статут. България е пълна с "породисти" кучета с епилепсия, глаукоми, катаракти, родени без крайник и какви ли още не изненади заради това, че никой не знае кои са родителите на майката и бащата и какви гени носят. Заради това е цялата работа.

много точно и на място казано Ро!
Аз кучета не плодя и не размножавам.Тук не се толерира това!Още в предната тема,която беше изтрита беше казано,че тук се толерира само чистопородно развъждане!
Ира къде виждаш някой да говори на''висок'' тон каквото и да означава това в интернет просранството?
Напротив задавам въпроси,които явно са неудобни,та виждам от ваша и на автора ''висок'' тон.
И моля те спри да твърдиш,че изложбите са пари на вятъра.Твърдениео ти е смешно.Куче без родословие даже мисля,че вече и за експертна оценка не се допуска.
Колкото до факта какво ще роди,да кучета ще са ,но мелези.Нищо лично :tb_195:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2012 - 06:51 PM

Той не единствен който чифтосва куче минавайки клубни правила и сьм сигурна че тея кученца ще имат стопани.Ако би тая кучка била моя ,щях да я пусна ведньж да разпродам кученца за символична цена и да я кастрирам.Човек просто се гордеесе сьс свойта кучка и иска да докаже че не е помяр.А като той качи родословие ,дали ще разберете какво пише там?Той не направи никакво преступление.Може би това пьрвото му куче с което той се гордее.Вероятно не давал за нея баснословна сума .Неподготвен за елитно ниво.Приценявам по това че той не наясно с тези неща ,ако купи елитно куче -трябва да даде много пари,но преди да даде тези пари той трябва да знае защо.Когато аз купувах свойте кавказци за серйозни изложби ,три години готвихся за това и от финансова страна и от инфо за изложбени дани .Следих изложби ,избрах найдобрата майка и чаках си редъ 2 години.Така се правят елитни кучета.Но това става като болестно состояние на стопани.Ас прекрачих тази граница,започнах да гледах на тях ськ други очи ,става нещо като хазарт.Цял живот въртисе покрай конкуренция и изложбенно напряжение.Кучета в развьдници се подбират с много труд,но тези кучета нямат тая топлина която може да имо едно помярче което има любещ стопанин.Един стопанин и едно куче . едно куче .,само там може да има врьзка ,разбиране от поглед.,това се нарича истинска врьзка.Тогава ако ще найгрозно куче ,то е обект на любов и гордость.Так че не ми говорете за елитно развеждане на кучета.Когато оженихсе ,тогава разбрах какво значи куче член на семейство.Докарах от Москва елитно куче но никога не го водих на изложби.Семейство ми не беше согласно да се влачи куче по изложби .Вместо това той путувал с нас на излети ,тичал по планински патечки ,радвалсе като помяр и ас не му забранявах да яде кравешки лайна.Вярно че после путувахме обратно с непоносима воня от негова уста Но какво толкова,всички врьщахмесе отпочинали и щастливи.А от изложби винаги врьщахмесе изморени и под напряжение ,това не много приятно на кучета.Те незнаят защо ги влачат там ,защо отвсякьде има непознати кучета ,и много от тях агресивни.Това стрес за куче.
А и цена която той определи ,не цена за елитно куче.Това нормална цена за хубово куче без родословие,освен това за всякакъв влак има пътници.Той ще го разбере и приеме правилно решение,поне така се надявам.

#18 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2012 - 07:12 PM

Показване на мнениетоrodegunda, в 13 April 2012 - 04:53 PM, написа:

Това се случва и между елитни кучета.,независимо от труд който влагат селекционери.,Никой незнае какво може да се случи сьс плода,това се отнася кьм всички живи существа .

#19 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 April 2012 - 10:37 AM

Показване на мнениетоira67, в 13 April 2012 - 07:12 PM, написа:

Показване на мнениетоrodegunda, в 13 April 2012 - 04:53 PM, написа:

Това се случва и между елитни кучета.,независимо от труд който влагат селекционери.,Никой незнае какво може да се случи сьс плода,това се отнася кьм всички живи существа .

Ще го обясня по следния начин, та дано да стане ясно. По-голямата част от генетично предаваните заболявания, в това число и епилепсията се проявяват до навършване на 2-годишна възраст. Точно затова нормалните развъдчици заплождат кучетата си едва след навършване на 24 месеца. Така освен необходимите изследвания, които могат да докажат или отхвърлят определени наследствени обременености, има време да се проявят и тези, които не могат да се докажат чрез кръвен, рентгенов, ехографски или друг вид тест. Затова и при регламентираното развъждане вероятността да се получи куче с генетичен проблем е сведена до минимум и обикновено проблемите се получават при сложен инбрийдинг. Но за сметка на това, такива сложни близкородствени връзки се създават само и единствено с разрешение на развъдна комисия към съответната федерация, която пък задължителни следва да получи становище от специалист по генетика.
Това, че в нашата мила рОдина, всеки трети казва, че е развъдчик и че всеки разбира от футбол и кучета не означава, че сме еталон или че трябва непременно да следваме създадения порочен модел. То е ясно, че всеки се надява да не стане фал, обаче, при нерегламентираните връзки вероятността от такъв е в пъти по-голяма. Дано сега е станало ясно! :tb_195:
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#20 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 April 2012 - 02:26 PM

Много добре разбирам защо хора селекционират кучета ,но тукстои вопрос защо заплодил кучка.Не всекий може да си позволи да си купи елитно куче за 2.000 или 1000 лв.Не всички искат да стават селекционери.Ако ас поискам НОК ,няма да го купя за тази цена ,защото не смятам да ги развеждам.И затова ще купя за 200 и без да претендирам за родословие.То не ми потребвало.
Знам че и нрав на куче селекцишонира ,но ас ще го взема на свой риск.Ако срещу мен застане човек който наистина иска куче за другар и за член на семейство,ще му дам кученце за символична цена ,напримерза 20 лв. ,и не ми говорете че ако човек няма 10000 лв.,няма право да гледа породисто куче.Затова има и кучета с непланирани врьзки.И няма да кажа че неодобрявам извьнклубни връзки,за всякакъв влак има пьтник.Ас пак сега имам котарак породист персиец ,но с дефект ,има пречупване на опашка .нНо не дадох за него 800 лв ,а 200.
Има изложбени кучета ,а има и домашни любимци.ПРосто всясаква жаба да знае гьола.

• (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни