Бременно куче Първата така тема беше изтрита !
Публикувано: 11 April 2012 - 02:59 PM
Защото все още не сте ги качили. Има си форум за представяне на кучила, където ще ви помоля да качите родословията и на двамата родители и да представите очакваното кучило. Предната тема беше сметната за реклама на някакви си кученца с недоказан произход, което тук не се толерира.
Мод.
Публикувано: 12 April 2012 - 10:19 PM
Мойте извинения ако на някой не му хареса моето мнение!!
Публикувано: 13 April 2012 - 09:24 AM
ira67, в 12 April 2012 - 10:19 PM, написа:
Мойте извинения ако на някой не му хареса моето мнение!!
Защо се извиняваш какво е това ако на някой не му харесва на който нему харесва да не го чете и тва е :) А иначе казах сто пъти от кучето си няма да правя бизнес !!! Много добре знаете че ако исках никой от тук нямаше да разбере че кучето ми ще ражда и да избегна всякакъв вид критика към мен нали така ? Аз обаче реших да се подготвя затова кеото ми предстои а не като дойде момента и да не знам какво да правя но жалко че толкова малко хора решиха да ми помогнат като дадат някой друг съвет..... Кучето ми е на година и половина и това му е трето разгонване собственика на мъжкаря се занимава от много време със кучета и каза че няма както да чакам вече можеби съм се подвел времето ще си покаже но нали знаете за всичко си има пръв път !!! Това ми е първо куче и когато я погледна се изумявам как съм постигнал тези неща с нея говоря за дресировка дисциплина красавица е не е лишена от внимание грижи.Осъзнавам че съм допуснал много грешки но все пак съм напълно нов в това начинание и вместо повечето да те подкрепят те те нападат и с една дума те карат да се откажеш от това си начинание.... колкото до изложбата мисля лятото да я водя просто това не го знааех.Слеедващият сезон на "България търси талант" ще имате възможността да ме видите със кучето ми на сцената само да сме живи и здрави де :) Мина вече 9-ти ден от както е заводена а като се сетя още колко има ..... Да попитам какви витамини трябва да давам на кучето као цяло какви хапчета кога и всичко което трябва да му се прави като обезпаразитяване и такиви неща ? Ветеринаря ми си идва в Вторник и тогава ще отидем и да ни каже но искам да чуя и вашите мнения :) Бях чел че калций на бременно куче не се дава така ли е ?
Публикувано: 13 April 2012 - 01:26 PM
А кучки печелят титли наймного преди заплождане.А те влизат вьв сформиран клас на вьзрастни едва на година и половина ,дотогава трябва да излязат зъбъ прямолари,това зьб след кучешки.За това се учудих че толкова рано я пусна.ВЛез в сайт на бьлгарска кинология ,разгледай правила,за немски овчарки правила много завъсени ,,най труден психо тест на изстрели ,на котки ,на агресия и какво ли не .НОК служебно куче а не декоративно и затова изисквания се строги.То трябва да се научи да стои в стойка ,да показва зьби на съдья,да тиче по ринга без да обрьща внимание на окръжаваща среда и да не е страхува.Да не реагира на животни ,и недай бог да изремжи на съдья.
Публикувано: 13 April 2012 - 01:41 PM
ira67, в 13 April 2012 - 11:26 AM, написа:
откровени глупости

Публикувано: 13 April 2012 - 04:07 PM
ShiBumi_GirL, в 13 April 2012 - 01:41 PM, написа:
ira67, в 13 April 2012 - 11:26 AM, написа:
откровени глупости

Аев разбирачката айде моля те само гледаш как да критикуваш един съвет не си дала до сега .... ставай се мащай !!!! За мен ти и твоите познания са нищо сравнение със тези на Ира :) А тя стои на стойка не обръща внимание на кучета и други неща когато излезем на тренировка ! Значи Ира твоите кучета са извличали всичко което им трябва по естествен начин без никакви хапчета и такиви неща което е милиард пъти по-добре от тея хапчета съставени по химичен път :) Е аз няма как да направя това н ода ти кажа ти симного права въобще ако започнем да слушаме всичко което всеки говори просто щее ад за животното затова аз ще направя така консултирам се със ветеринар давам каквито хапчета трябва и овеличавам дажбата на храна и мисля че кучето ми ще се справи и без всичките тея неща които са изписани на всякъде за раждане и такиви неща :)
Публикувано: 13 April 2012 - 04:21 PM

Публикувано: 13 April 2012 - 04:27 PM
ShiBumi_GirL, в 13 April 2012 - 04:21 PM, написа:

Аз казах че до края на седмицата (Неделя) ще ги кача самоче собственика ще си ойде във Събота тогава ще отида до тях и в неделя би трябвало да взема копието и ще го снимам и ще го кача НО нали знаеш че ще споделиш цялата информация която знаеш за бременноста и след това нали така сме се разбрали ? !
Публикувано: 13 April 2012 - 04:33 PM

Публикувано: 13 April 2012 - 04:47 PM
ShiBumi_GirL, в 13 April 2012 - 04:21 PM, написа:

А що вие не качите свои,какви се тея заяждания,??? Какво толкова ви интересуват родословия на кучка.?Ви тема продолжавате на висок тон. .Били казали на какво ниво вашите кучета .То ако има родословие да не би оспорите факт пче тя роди нещо друго ,поразлично от кучета. Та ас ходих на български изложби,50 процента хора незнаят какво да правят там,кучета неподготвени,те представа нямат какво да правят.За да учавства куче в изложба плащасе такса и то не малка.На изложба може да приемат и куче без родословие ,само то ще бъде извьн класиране.,което означава че файда няма от изхвьрлени пари.А били ми прокоментирал какво глупово сьм написала.Ако можеш да оспориш този факт ,направи го .
И бих искала да видя родословия и на свои кучета.ПОвярвай че нещо разбирам в това. И снимка прикачи .Ти ме заинтригува.
Публикувано: 13 April 2012 - 04:53 PM
Публикувано: 13 April 2012 - 05:16 PM
rodegunda, в 13 April 2012 - 02:53 PM, написа:
много точно и на място казано Ро!
Аз кучета не плодя и не размножавам.Тук не се толерира това!Още в предната тема,която беше изтрита беше казано,че тук се толерира само чистопородно развъждане!
Ира къде виждаш някой да говори на''висок'' тон каквото и да означава това в интернет просранството?
Напротив задавам въпроси,които явно са неудобни,та виждам от ваша и на автора ''висок'' тон.
И моля те спри да твърдиш,че изложбите са пари на вятъра.Твърдениео ти е смешно.Куче без родословие даже мисля,че вече и за експертна оценка не се допуска.
Колкото до факта какво ще роди,да кучета ще са ,но мелези.Нищо лично

Публикувано: 13 April 2012 - 06:51 PM
А и цена която той определи ,не цена за елитно куче.Това нормална цена за хубово куче без родословие,освен това за всякакъв влак има пътници.Той ще го разбере и приеме правилно решение,поне така се надявам.
Публикувано: 13 April 2012 - 07:12 PM
rodegunda, в 13 April 2012 - 04:53 PM, написа:
Това се случва и между елитни кучета.,независимо от труд който влагат селекционери.,Никой незнае какво може да се случи сьс плода,това се отнася кьм всички живи существа .
Публикувано: 14 April 2012 - 10:37 AM
ira67, в 13 April 2012 - 07:12 PM, написа:
rodegunda, в 13 April 2012 - 04:53 PM, написа:
Това се случва и между елитни кучета.,независимо от труд който влагат селекционери.,Никой незнае какво може да се случи сьс плода,това се отнася кьм всички живи существа .
Ще го обясня по следния начин, та дано да стане ясно. По-голямата част от генетично предаваните заболявания, в това число и епилепсията се проявяват до навършване на 2-годишна възраст. Точно затова нормалните развъдчици заплождат кучетата си едва след навършване на 24 месеца. Така освен необходимите изследвания, които могат да докажат или отхвърлят определени наследствени обременености, има време да се проявят и тези, които не могат да се докажат чрез кръвен, рентгенов, ехографски или друг вид тест. Затова и при регламентираното развъждане вероятността да се получи куче с генетичен проблем е сведена до минимум и обикновено проблемите се получават при сложен инбрийдинг. Но за сметка на това, такива сложни близкородствени връзки се създават само и единствено с разрешение на развъдна комисия към съответната федерация, която пък задължителни следва да получи становище от специалист по генетика.
Това, че в нашата мила рОдина, всеки трети казва, че е развъдчик и че всеки разбира от футбол и кучета не означава, че сме еталон или че трябва непременно да следваме създадения порочен модел. То е ясно, че всеки се надява да не стане фал, обаче, при нерегламентираните връзки вероятността от такъв е в пъти по-голяма. Дано сега е станало ясно!

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 14 April 2012 - 02:26 PM
Знам че и нрав на куче селекцишонира ,но ас ще го взема на свой риск.Ако срещу мен застане човек който наистина иска куче за другар и за член на семейство,ще му дам кученце за символична цена ,напримерза 20 лв. ,и не ми говорете че ако човек няма 10000 лв.,няма право да гледа породисто куче.Затова има и кучета с непланирани врьзки.И няма да кажа че неодобрявам извьнклубни връзки,за всякакъв влак има пьтник.Ас пак сега имам котарак породист персиец ,но с дефект ,има пречупване на опашка .нНо не дадох за него 800 лв ,а 200.
Има изложбени кучета ,а има и домашни любимци.ПРосто всясаква жаба да знае гьола.