Dog.bg Форуми : Котка търси временен дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Котка търси временен дом срещу осигурена храна и заплащане

#1 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 April 2012 - 09:36 AM

Преди 5 -6 дни в цепнатината между два трафопоста се появи една котка, която явно беше много стресирана, защото мяукаше уплашено отвътре и не смееше да излезне. Отпред има три гаража и на един от тях оставям храна и вода на едно от моите улични котета и предполагам, тя е излизала да се храни. Чак вчера котката се осмели да се покаже и видях, че е бременна. Записах й час по спешност за днес за кастрация. Снощи излезнах, въоръжена с капан, за да я хващам. Беше се качила на едно дърво и мяукаше от там. Като я повиках, слезе долу и се скри под едно кола. След малко уговорки , за моя изненада излзе и се пъхна в ръцете ми, мъркайки и галейки се. Сложих я в капана, колкото да я занеса при майка ми за вечерта. Гальовна е, не се плаши от хора, нито от котки. Сигурна съм, че е била домашна и като е забременяла, са ми я подхвърлили да се оправям аз, защото местните хора са ме виждали да храня котките на гаражите. Обаче там една по една котките измират, на всеки два месеца умира по една котка и остана една единствена, която живее на покрива. Сега не знам какво да я правя, направо съм отчаяна. На покрива на трафопоста има една къщичка, но там лятото се качват наркомани и деца и е опасно за нея, ако изобщо иска да остане там. В нея живееха три котки, но едната умря от студ зимата, другата изчезна безследно.
Сега ми се обадиха, че вече е кастрирана и довечера ще я взема. Ще престои у майка ми два дни и на третия ще трябва да я кача на покрива на трафопоста, а тя едва ли ще седи там. А долу е пълно скучета. За лош късмет точно онзи ден от Немския център пуснаха едно куче, което уж щяха да задомяват в чужбина, а то живее на спирката и редовно тършува за котки, много ги мрази. Отделно има две други кучета, които подозирам, че избиха повечето котки. Те се появиха ненадейно отнякъде преди година и половина.
Тази снимка е от вчера, когато за пръв път се осмели да излезне от цепката. Днес ще и направя снимки, като я взема.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#2 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 April 2012 - 02:50 PM

Взех мацата. Изглежда ми едричка за женска котка. Ветеринарката каза, че много трудно може да се познае на каква възраст е от изтъркването на зъбите, защото не знаем дали е живяла навън или е била домашна и с какво се е хранила. Аз я писах в обявата на една година, но може и две - три годишна да е.
Мисля, че е възможно да е от онези улични котки, които не се страхуват от хора и някой нарочно да я е захвърлил в друг квартал, като е видял, че е бременна. Наоколо няма тигрови котки, освен моята Тигра, която изчезна и дъщеря и, която живее на покрива, така че изключвам варианта сама да е дошла. Опитах да я снимам, доколкото можах, но тя постоянно ме преследва да ми се погали и едва успях, за това се наложи да и направя и две снимки през прозореца.Това, което ме притесни е, че има нещо като раничка отстрани на шията, или може би образувание, с големината на кърлеж, но с телесен цвят. А доколкото знам, кърлежите са сиви, не бежави. Какво ли може да е? Снимах го, но не не се вижда много ясно. В клиниката сигурно не са го забелязали.

Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка Това е образуванието, по средата, леко продълговато седи

#3 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 April 2012 - 03:06 PM

Днес се наложи да пусна котката. Цяла нощ мяукала от балкона и искала да влезне вътре, но майка ми не искала да я пусне. Съседите тропали по тръбите в два часа през нощта. Майка ми каза, че ако не я махна аз, тя ще я махне.
Качих я на покрива. Дано се приспособи горе милата, поне до зимата да искара, после ще му мисля. Долу няма къде да се скрие от кучетата.
Задави се с добре сварени пилешки шийки, което ме убеди, че си е домашна котка, изхвърлена от безотговорните си стопани. Уличните котки хрупат шийките като месомелачки, както се беше изразил някой.

#4 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 June 2012 - 11:17 AM

Мацата търси приемен дом. Има уредена храна и заплащане от 50 лева на месец. Може би за няколко месеца, до есента, когато ще може да пътува за чужбина. Тук никой не я иска. Моля, ако някой има възможност, нека се отзове. Никой не и обръща внимание, защото е толкова обикновена като окраска, а е много мило животно. Търси постоянно човешки ласки... Не проявява никаква агресия към непознати котки, само търси да се гушка. Не може да свикне с живота навън, защото на покрива лятото се качват постоянно деца и наркомани и тя панически бяга из квартала, катери се по дърветата и пищи от там с часове. Не смее да слезе, защото долу има две кучета. Те избиха страшно много котки, откакто се появиха тук преди две години.

Тази раничка изчезна, явно е била нещо съвсем невинно.

#5 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 04 July 2012 - 02:31 PM

Моля модераторите да променят заглавието на темата на "Котка търси временен дом срещу осигурена храна и заплащане".
Писанката вече е предложена за осиновяване в чужбина, а още е навън. Едно момиче уж щеше да я вземе приемно, но се отказа.

#6 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 July 2012 - 11:50 AM

Котката вече е прибрана :)

#7 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2012 - 12:26 PM

Днес добрата котаранка отпътува за Германия. Пожелавам й лек път и дано бъде осиновена от много добри хора.

Благодаря от сърце на С.Митрева, която веднага прие да помогне и успя толкова бързо да уреди мацата!

Също така, искам да благодаря и на Дани, която подпомогна финансово "операцията", на Ели, която подари на маца храна за последните няколко седмици и на Елиза, която намери подслон за нея, за да я запазим жива и здрава до заминаването.
Мацата е късметлийка :)

#8 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 August 2012 - 01:56 PM

Макар само аз да си пиша в темичката и да не съм много сигурна някой интересува ли се изобщо от съдбата на тази котка, реших да споделя снимката, която имам от нея. Казва се Моли, осиновена в Германия :re_037:

Прикачена снимка

#9 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 August 2012 - 10:09 AM

Винаги е хубаво да прочетеш и видиш снимчици от осиновени щастливо животинки!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 August 2012 - 09:16 PM

Аз също много се радвам на всеки разказ с чуден край Качена снимка

Поздравления на всички замесени, желая на добрата маца дълъг и изпълнен със задоволства живот!

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни