Dog.bg Форуми : Сляп котко Топчо

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Сляп котко Топчо търси дом

#1 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 April 2012 - 12:26 PM

На пощата на сдружение Приятели на котката получихме писмо за Топчо, сляпо коте, намерено от добри хора, които му търсят дом над 5 месеца. За съжаление, техният котак, също прибран от улицата, не се разбира с Топчо и те направили ограждение в двора си за слепия котко. От четвъртък, Топчо е в Добро Хрумване Борово (хиляди благодарности на лекарите!), където беше обезпаразитен, кастриран и ваксиниран срещу бяс по програмата на 4 лапи. Имаше доста бълхи, зъбите му са в лошо състояние, но за щастие, тестът за котешки спин и левкемия е отрицателен. Ще пие лекарство за зъбите следващите няколко дена и живот и здраве, ще му поставят поливалентна ваксина, когато всичко е наред.

Хората, които са го намерили са го водили при д-р Борисов, обещаха да ми пратят информация за извършените изследвания и състоянието на очите. Ето описанието, което имам до момента:

Цитат

Не знам дали можете да ми помогнете, но преди време намерихме коте, което беше почти мъртво. Извадено око, другото беше пълно с белтък, разкъсано коремче и изглозгани лапички. Заведох го на ветеринар след дълго лечение се възстанови, но за съжаление ослепя. Аз всъщност имам друга котка, която също прибрах от улицата.Проблема ми е, че и двете котки са мъжки не са кастрирани и не се разбират. Направихме временен заслон за котето, което кръстихме Топчо, но не можем да го гледаме. Пусках обява в ,, без дом " , но никой не иска да го осинови, последната ми надежда сте вие. Ако може да го вземете и му потърсите дом, готова съм да пращам пари за храна. Ще ви бъда много благодарна ако помогнете на тази бедна душа.

След разговор, хората казаха, че ще се постараят да помогнат със сметките, но едва ли ще могат да поемат всичко, което предстои. Важното е котко да е здрав!

Иначе за малкото време, за което го видях мога да кажа, че е много кротък, спокоен и мил, не реагира на другите котаци в съседство по стационар. Нямам информация как би се държал с кучета, вероятно е травмите му да са причинени или от куче, или от автомобил. Но тепърва ще се запознаваме :)

В момента има вариант за временен дом при страхотен човек, но този човек от вчера е с още едно приемно коте и обстановката е доста усложнена... Така че ако има желаещи да приютят Топчо, докато намери постоянното си семейство, ще сме много задължени. За първо време, търсим вариант за около месец.

Топчо е на около 2-4 години, вече е дебеличък и с голяма кръгла глава, истински симпатяга, ето да го видите

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#2 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 April 2012 - 11:43 PM

Котко от тази вечер е в приемен дом, благодарности на deni_avr за превоза!

Много съм задължена на приемната мама, че даже и в този момент подаде ръка. Благодаря, ти си истински приятел. Качена снимка
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#3 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 18 April 2012 - 09:39 PM

Прекрасен е тоз юнак, от ония с големите глави, напомни ми за Тигър :)
Чаровник от класа, леко объркан от всичките смени и манипулации, но аз вярвам, че от тук нататък бъдещето му ще е по-добро :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 April 2012 - 11:21 AM

От вчера Топчо е обратно в стационара - причината е, че ранената котешка бебка, която приемната мама прибра от улицата няколко дена по-рано е доста ревливо бебе и изтощава тотално всички около себе си.

Просто не е подходящият момент да злоупотребя с приятелството на приемната мама като й натрисам И Топчо.

А и той има нужда от внимание и галене, за да се отпусне и заблести :)

Как не се сетих вчера да направя клипче как се галим и размазваме с него :( Като го видите и вие ще го заобичате.... Има едно тъъъънко гласче 'мър-мяуууу' :) Милият е доста мръсен - след като получи цялостен масаж от една досадница (мен), ръцете на масажистката бяха черни. Но това лесно се поправя :)

Първоначално плах и притеснителен, защото не вижда, щом веднъж се загалим, става най-нежното и лигаво грамаданче.

Още нещо хубаво - в приемния дом си е ползвал тоалетната, така че с хигиенните навици не очакваме проблеми.

Силвия, момичето, което го е спасило и е полагала толкова много грижи, ни писа за предишните прегледи, че

Цитат

Иначе когато го водихме при д-р Борисов не му правиха никакви изследвания, само го премериха и започнахме борба за второто око, което за съжаление както знаеш не можахме да спасим.

След прегледа в Добро Хрумване се установи, че няма нужда и смисъл да се премахнат очните ябълки, така че в момента остава само да се направи пълна кръвна картина (малко сме притеснени, заради състоянието на зъбите) и да си взима лекарствата.

Отчаяно търсим приемен дом - някой?

И едно уточнение - вероятно Топчо е по-възрастен от 2-4 години, може би около 5. За това съдим по състоянието на зъбите, но разбира се, не може да се каже точно, може просто от лошия живот на улицата да са в такова състояние. Така че предполагам, че ще е много спокоен и тих в приемния си дом и едва ли ще прави бели.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#5 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 20 April 2012 - 11:32 AM

Като човек, който вече два пъти е имал вкъщи слепи приемни котачета, а сега вече единият е и постоянен член на семейството ни, искам много силно да помоля някой да отвори дома си и да вземе временно Топчо докато бъде подготвен за новия си дом. Искам да ви уверя, че слепотата изобщо не е проблем за животината. След като проучат обстановката в дома, те се справят перфектно с абсолютно всичко. Разхождат се, катерят се, търчат и играят ако има с кого, позлват наличната в дома котешка тоалетна, както и перфектно си намират паницата с храна и вода. Освен това са страшно гальовни и особено благодарни котаци!

Моля ви, дайте шанс на котко Топчо!!!
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 April 2012 - 11:57 AM

grima, много благодаря за подкрепата!!!

Предварително извинете за дългия пост, знам, че на никой не му се чете много, но пък аз имам склонност и необходимост да се извинявам и обяснявам и ще ме търпите Качена снимка

И аз да добавя, че Салваторе в началото освен епилепсията, беше и напълно сляп (сега имаме надежди, че вижда поне сенки). Но това не му пречеше да се справя отлично. 6 месеца бях много щастлива част от живота му като приемен дом. Първите дни всеки миг се радвах с него на малките му откривателства. За седмица се отпусна напълно. Не мога да ви опиша усещането да си част от живота на тези специални котаци. Със сигурност мога да кажа, че това е по-добро от всеки анти-депресант :)

Може би е редно и тук да кажа защо не мога да взема Топчо или което и да е коте със съмнения за нисък имунитет и най-вече преди ваксина: именно заради Торе, който дойде у нас излъчващ вируса на преболедувана Панлевкопения (от това ослепя и получи гърчове (епилепсия)). Вирусът остава в средата минимум 6 месеца, понякога и около година. Не смея да рискувам да взема неваксинирано/със слаб имунитет коте.

Ужасно ме е яд и за 3те котета, на които реших да се опитам да помогна в последните няколко седмици. И трите, разбира се, нямат ваксина. Но трябва да мисля най-вече за здравето на приемното животно и затова разчитам на приятели :)

Сигурно някой ще си помисли, че се предвземам (то и аз се чудех дали не прекалявам), но втори Салваторе няма да имам морална, физическа, финансова и каквато и да е възможност да преживея. Простете крайността :)

Мога да приемам ваксинирани и изградили имунитет котки. За съжаление, в България не се предлагат тестове дали котката е изградила имунитет към Панлевкопенията (както примерно има за гана за кучета).

Макар и строго индивидуално, обикновено отнема около 20 дена изграждането на имунитет. Пу-пу, ако всичко е наред, планираме поливалентна ваксина на Топчо на 7 май, т.е. в края на месец май най-рано бих могла да го поема у нас, да е жив и здрав.

Още веднъж да благодаря за страхотните доктори в Добро Хрумване - Борово. Без тях пък съвсем нямаше надежда за котачковците... И съм сигурна, че любов и внимание не им липсва в стационара.

Все пак, дано не се наложи през цялото време да чака в стационар... Така се получи именно с Торе и котилото му и винаги ще се обвинявам, че не съм им осигурила това, което заслужават, а именно дом, слънце, тичане, игри. Пари не исках да споменавам, но все още връщам дълговете си от кучешките приключения и едва ли ще е по силите на Силвия и мен да плащаме за стационар или хотел...
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#7 Потребителят е офлайн   silviaaaa Икона

Публикувано: 20 April 2012 - 03:59 PM

Много се зарадвах като видях снимки на Топчо. Толкова е сладък и миличък, който го осинови няма да съжалява. Апелирам към всички хора вземете го у дома той е най-добрия коток, който съм имала честа да галюнкам :smile: .Съжалявам и винаги ще ме е яд, че не можах да го задържа аз .

#8 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 April 2012 - 01:08 PM

Повдигам темата с плаха надежда, че и за този мил великан ще се намери местенце в нечий дом. Вчера го видях отново и направо ми скъса сърцето. Котко е много мил и приказлив. В началото, когато посегнеш към него да го погалиш, естествено се плаши. Това обаче е повече от нормално предвид факта, че е сляп и не може да види кой и с какви намерения посяга към него. Много си мечтая да му намерим някое спокойно местенце, където да получава нужното внимание и любов :smile: . Който го приеме в дома си ще се радва на едно много гальовно и приказливо коте и ще почувства удовлетворението от това да помогнеш на специално животинче.

#9 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 April 2012 - 06:47 PM

Така ми е мил този Топчо, и маратонецът и всички. Дано се намери приемен дом за този слепчо, да се гушка и да е спокоен. Стискам палци!
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 April 2012 - 10:26 AM

ПКК-то на Топчестия е много добро :) Бързаме да го похвалим, пу-пу. Това е обнадеждаващо, че ни притесни с тези лоши зъби... Вчера беше второто обезпаразитяване.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#11 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 April 2012 - 10:09 AM

Смешен галкащ се и близкащ Топчест :) А като спре масажа и казва подканящо МърррМяууу :) Не знам дали се чува добре, някакво нахално куче се намесваше в общуването ни :)

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#12 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 May 2012 - 09:32 PM

Поздрави от Топчо :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#13 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 May 2012 - 10:09 PM

Има новини за Топчо, за съжаление не особено добри :( Днес по спешност ходих до ДХ, за да подпиша декларацията за упойка.

Причината е, че имаше кръв в урината. Трябваше да го упоят, за да почистят пикочния мехур и да вземат урина за изследвания. Топчо има възпаление- високи левкоцити, протеин, кръв в урината. PH 8 (при горна граница 6.5). Изследването на седимента показва, че има и кристали.

Възползвахме се от упойката, за да прегледат докторите и зъбите. В резултат е с 4 зъба по-малко, защото бяха развалени и се клатеха.

Излязъл е от упойка и пу-пу, е добре. Малко е нещастен, защото съседката му по клетка вече не е така близо до него (той е преместен в по-голям мезонет и вече са разделени). Изразява шумно недоволство от самотата...

Следващите 5 дни ще е на антибиотици (инжективно) и на специална храна. Ваксината му се размина, беше планирана съвсем скоро...

Специални благодарности на Nickey, която задели 60 лв за моите подопечни, въпреки че самата тя има доста разходи покрай Бони, на която търси дом вече почти 18 месеца.... Благодаря ти! Ако нямаш против, бих искала да са за Топчо. Днес оставих 100 лв, ще се отчета по-подробно след няколко дена.

Благодаря горещо и на докторите за ултра бързата реакция!
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#14 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 May 2012 - 01:06 PM

Едно клипче от 3ти май

Известно време ще яде гранулите си размекнати във вода заради липсващите зъби - поне докато венците зараснат. Но иначе е добре, пу-пу. Вече няма кръв в урината, но пишка рядко. Яде лечебна храна.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#15 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2012 - 09:16 PM

От няколко часа Топчо е на гости при нас. Проучи обстановката и дори пишка, където трябва. Изглежда блага душа. Все още е малко неспокоен, но навярно, защото всичко му е ново и непознато. Действително издава много странни звуци, когато го докоснеш първоначално. Надявам се престоят при нас да му е приятен и полезен!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#16 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 11 May 2012 - 09:35 PM

Mati и семейство, благодаря ви :wub:
User's Signature

Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 11 May 2012 - 10:08 PM

Показване на мнениетоMa-ti, в 11 May 2012 - 07:16 PM, написа:

Надявам се престоят при нас да му е приятен и полезен!

Сигурна съм, че ще е така :ba_025:! Благодаря ви най-сърдечно за гостоприемството към нашия специален Топчо.

#18 Потребителят е офлайн   grima Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2012 - 10:21 PM

Ехааа, Мати, страхотни сте! както винаги!!!
Радвам се, че Топчо е у вас и съм сигурна, че скоро ще се отпусне, чувствайки се по-сигурен и спокоен!
:rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#19 Потребителят е офлайн   Ma-ti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2012 - 04:43 PM

Топчо е много мил котак. Вечерта спа на възглавницата ми :smile: . И не само това, ами дори ми мъркаше по едно време! Веднага като разбере, че не е сам и се присламчва да се гушне.
Ходи си до тоалетна редовно и по двете нужди, нямаше проблем с намирането й. Хапва си добре, пастата, която трябва да яде много я харесва. Не съм го виждал да пие вода, обаче. Но може просто да не съм го улучил.
Предимно си спи и още не сме открили начин да го раздвижим малко и да поиграе.
User's Signature

ВИПАССАНА
"Нашето дело може и да е капка в морето, но без нея морето ще намалее, пък било то и с една капка!" Майка Тереза

#20 Потребителят е офлайн   Radostin_39 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2012 - 05:23 PM

Аз давам на моето слепичко да си играе на "мишка"...Топка вестник на конец ориентира се по шума от шумоленето на вестника и да знаете какво гонене пада...Не знам как се качва клип снимал съм го с фотоапарата и който го е видял мисли че "мишката"се гони от нормална котка...На моя и двете му очи са извадени оперативно защото бяха изтекли от побой най вероятно.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

• (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни